Angsten uit Vorige Levens, hebben we allemaal. Hoe los je die op?

Wanneer we worden geboren is ons karakter al min of meer bepaald. Daarna komt onze verdere vorming door opvoeding, de omgeving waarin we opgroeien en wat we in ons leven ervaren. In essentie kunnen er bepaalde vervelende eigenschappen, zoals bijvoorbeeld angst en/of negatief gedrag, ons weerhouden om gelukkig te zijn. Wat we in vorige levens hebben meegemaakt, zit in onze Ziel gegrift. Onze kwaliteiten en gaven die we hebben ontwikkeld, maar ook angst etc. hebben we meegenomen naar dit leven!

De invloed van je Ziel moet je niet onderschatten. Er zijn maar weinig mensen in hun slaap gestorven. De één sterft aan een afschuwelijke ziekte met een vreselijke lijdensweg. De ander door een ongeluk, doodgeschoten, verdronken, verbrand, uitgehongerd en bedenk maar wat er nog meer kan zijn.

Angst overschreeuwen

Vorige levens hebben nu eenmaal invloed op ons huidige leven. Onverklaarbare problemen, angsten en zelfs pijnen kunnen voortkomen uit wat we hebben meegemaakt in de diverse vorige levens. Bijvoorbeeld angsten, en dat kan op elk vlak zijn, onzekerheid over of je wel goed genoeg bent. Faalangst, waarvan de oorzaak niet te traceren is in het huidige leven.

Veel mensen hebben last van angsten, angsten die zo diep in hun Ziel zitten dat ze elke keer naar boven komen. De een kan twijfelen of men wel goed genoeg is. De ander durft geen risico’s te nemen, etc. Wanneer een mens angstig is, overschreeuwt deze zichzelf vaak. Overschreeuwen kan vele uitingsvormen hebben: snel boos zijn, huilen, geïrriteerd zijn, autoritair gedrag, macht willen hebben en elke vorm die onhebbelijk is, zelfs hebzucht! En dat alles uit angst, uit twijfel, onzekerheid. Het heeft allemaal dezelfde essentie: Angst. Het tegenovergestelde van angst is Liefde!

Littekens in je Ziel

Je onbewuste is een databank van wat er in je huidige leven gebeurt of is gebeurd. Maar het is ook de databank van de herinneringen uit vorige levens in je Ziel. Je bewuste verifieert continu met je onbewuste of je het al eens eerder hebt meegemaakt. Niet precies dezelfde situatie, maar iets dat er slechts voor een fractie op zo’n zelfde situatie lijkt! Je bewuste kan dan denken: ‘Oh, foute boel.’ Zelfs al voordat je de werkelijkheid hebt kunnen onderzoeken!

Als je sterft en je je lichaam verlaat, heb je al heel wat ervaringen in je leven gehad. Ervaringen die de leerprocessen van dat leven zijn. Overtuigingen, jouw waarheid, angsten, twijfels, mooie momenten, ontwikkelen van nieuwe kwaliteiten, loutering en alles dat je maar in een leven kunt meemaken of zijn.
Trauma’s, mislukkingen, en andere zaken die op de een of andere manier niet zijn gegaan zoals je dat had gewild in dat vorige leven, noem ik ‘littekens in je Ziel’.

Liefde als basis

Je kunt heel liefdevol zijn opgevoed en toch het gevoel hebben dat niemand van je houdt. Of als kind en nog steeds als volwassene een onverklaarbare behoefte hebben aan complimenten, zodanig dat het nooit genoeg is. Wanneer je in een vorig leven koud en kil bent opgevoed, en daarna in dat leven ook zo als volwassene bent behandeld, dan kun je begrijpen dat er in je huidige leven een enorme behoefte is aan liefde.

Wanneer het kindje een bijna onverzadigbare behoefte aan liefde heeft, wordt dit als claimgedrag opgevat. De verzorger krijgt dan het advies er niet teveel aan toe te geven. Jammer, heel jammer!
Het resultaat is namelijk dat het kind, wanneer het volwassen is, in relaties juist gaat claimen. Een akelig iets wanneer je gelijkwaardigheid beoogt in een relatie. Het claimgedrag veroorzaakt dat men zich gauw afgewezen voelt als de ander een andere mening heeft. Dit wordt dan weer ervaren als kritiek. Of men voelt zich niet begrepen. Zo kan het zijn dat daardoor de ene na de andere relatie wordt beëindigd. Als volwassene wil je een gelijkwaardige partner en niet een ‘kind’ als partner.

Zou je het kindje onuitputtelijke liefde hebben gegeven, dan is het tekort aan liefde aangevuld. En kan men als volwassene een evenwichtige relatie aangaan. Geloof me, baby’s of peuters kunnen nog geen claimgedrag hebben ontwikkeld. Het is de liefde die ze aan je vragen, omdat ze deze niet genoeg hebben mogen ontvangen in hun vorige leven.

Problemen met je gewicht?

Nog een voorbeeld gewichtsproblemen! Beide ouders zijn slank, ook de zus en broers en toch… overgewicht. Je probeert er van alles aan te doen in je leven, je valt af maar elke keer kom je ook weer aan. Zou het kunnen zijn omdat je in een vorig leven door de hongerdood bent gestorven? Of ben je in dit leven gekomen om voor iedereen een moeder te zijn en heb je daarom dit figuur?

Vroeger zag een moederfiguur er uit als het beeldje Venus van Willendorf. Maar ook dit kan het geval zijn: je bent in een vorig leven veroordeeld tot heks. Je bent gewogen, te licht bevonden en daarom op de brandstapel geëindigd of men heeft je verdronken. Of is het omdat je hoog gevoelig bent en regelmatig naar andere dimensies reist. Je zware lichaam brengt je dan weer op aarde terug. Je moet wel, want het gewicht van je lichaam confronteert je met de zwaartekracht van de aarde.

Bij annorexia kan de oorzaak een ander probleem zijn. In diverse culturen werden er in de oudheid kinderoffers gebracht. De Azteken in Mexico waren mensenofferaars bij uitstek. Maar ook in Egypte, Peru, bij de Grieken, de Kelten, de Romeinen, zelfs hier in Nederland werden kinderen geofferd. Bij de een om de Goden gunstig te stemmen, de ander om vruchtbaarheid af te roepen over het land. De kinderen werden dan eerst goed doorvoed om vervolgens te offeren. Je begrijpt wanneer je dat hebt meegemaakt je in dit leven de angst hebt om dik te worden

Zelfs in de Bijbel kun je een kinderoffer vinden, in Genesis 22:2 zegt God tegen Abraham: ‘‘Roep je zoon, je enige, van wie je zoveel houdt, Isaak, en ga met hem naar het gebied waarin de Moria ligt. Daar moet je hem offeren op een berg die ik je wijzen zal.’

Angst kan een onverklaarbare lichamelijke pijn veroorzaken

Misschien heb je in je vorige leven een ongeluk gehad en vreselijke wonden opgelopen. Wanneer je dan even minder weerstand hebt of gestrest bent, kunnen er onverklaarbare lichamelijke pijnen komen opzetten. Pijnen, waarvan de artsen zeggen: daar moet je mee leren leven!

Ben je gestorven in een cel, of in een donker hol? Was je een holbewoner en ben je daar eenzaam gestorven? Je zult in dit leven angst hebben om alleen in het donker te zijn. Ben je ooit opgehangen of gewurgd in een vorig leven? Je zult niets kunnen dragen dat dicht tegen je keel aan zit, zoals een sjaaltje of hoog boord.

Heb je moeite met seks? Vaak komt dit voort uit dat je in een vorig leven verkracht en/of seksueel misbruikt bent. Het kan zelfs zo sterk in je systeem zitten dat het net lijkt alsof het in dit leven was. Wanneer je dan ook maar even op een intieme plaats wordt aangeraakt kan het al een schrikeffect in je teweeg brengen.

Ik ben als kind regelmatig van de trap gevallen. Het was een ontzettend steile trap, zoals je wel vaker ziet in hele oude huizen. Of viel ik van de trap omdat ik de angst voor trappen uit een vorig leven had meegenomen?!

Zo kunnen er al heel jong onverklaarbare angsten zijn. Je kunt een angst voor water hebben meegenomen naar dit leven. Heel begrijpelijk als je door een ongeluk of moedwillig bent verdronken. Of voor een donkere kamer of kleine ruimten als je opgesloten c.q. gevangen hebt gezeten. Angst voor groepen mensen als je verguisd bent geweest – of erger: gestenigd.

Je kunt slecht in slaap komen?

Je kindje raakt in paniek als het moet slapen of stelt het slapen gaan uit door treuzel- of opstandig gedrag? Dat kan te maken hebben met in een vorig leven verlaten te zijn geweest. Vroeger werden kinderen nog wel eens alleen thuis gelaten wanneer de ouders op het land gingen werken. Of je bent eenzaam gestorven en daardoor in paniek uit het vorige leven gestapt. Zo kun je gestorven zijn door een bombardement in de oorlog en daardoor een panische angst hebben voor vliegtuigen.

Ben je ooit in een vorig leven zodanig bedreigd dat je je machteloos voelde en uiteindelijk aan een hartstilstand of anderszins bent gestorven? Zelfs als volwassene kun je dan nog last hebben om te gaan slapen en treuzelgedrag vertonen. Wanneer je slaapt heb je namelijk geen macht meer over je situatie.

Het kan overerf baar zijn

Daarbij kunnen we ook nog een zelfvernietigingsdrang in ons hebben wanneer een van de voorouders syfilis heeft gehad. Deze zelfvernietiging kan bestaan uit diverse chronische ziekten welke met ontstekingen te maken hebben. Of zelfdoding neigingen, drank-, drugs- en eetproblemen kunnen het gevolg zijn.
Je zou kunnen concluderen: wie is er nu niet zonder meegekomen problemen c.q. angst naar deze aarde gekomen?

Je ziet wel hoeveel angsten je kunt hebben uit vorige levens. Mooi om te weten, maar hoe raken we ze kwijt in dit leven? We zijn immers weer naar de aarde gekomen om ons te bevrijden van onaangenaamheden en ons verder te ontwikkelen naar een bewust en gelukkig wezen. Onlangs is zelfs wetenschappelijk bewezen dat angst overerf baar is.

Probeer het niet kwijt te raken

Angst is meestal een slechte raadgever. Angst, onzekerheid, machteloosheid zijn emoties. Het is eigenlijk niets meer dan een natuurlijke lichaamsreactie op bepaalde prikkels van buitenaf. Je zintuigen nemen die prikkels waar en reageren erop. Ze zijn in wezen volkomen onschuldig. Denk maar eens aan angst om een presentatie op school of op je werk te geven, angst om een verkeerde beslissing te nemen.

Angst wordt pas een probleem wanneer het als een rode draad door je leven heen loopt. Het wordt dan een fysieke, psychische en/of emotionele druk welke hinderlijke lichamelijke of geestelijke gevolgen kan hebben.
Angst kan rare dingen met je doen. De een gaat transpireren, de ander gaat trillen, beven of wordt erg prikkelbaar. Het kan ook dat je als je angstig bent hoofdpijn krijgt of duizelig wordt. Je kunt triest worden, neerslachtig zijn of zelfs depressief worden. Angst kan je leven zelfs zó gaan beheersen, dat je niet meer op straat durft.

Zodra je angst wilt kwijtraken, wordt deze alleen maar groter. Alles dat je aandacht geeft, vermenigvuldigt namelijk, wordt alleen maar meer. Hoe kun je nu voorkomen dat de angst toeslaat, vooral op momenten dat het je totaal niet uitkomt? Buiten dan de gezonde angst die we nodig hebben om ons niet in allerlei vervelende situaties terecht te laten komen. Angst kan een waarschuwing zijn, het wordt echter een probleem als het je gaat beheersen.

Zo kun je je angst overwinnen!

Wanneer je in een goede conditie bent, zal je minder angstig zijn dan iemand die lichamelijk zwak is. Het is daarom alleen al belangrijk jezelf gezond te houden. Wist je dat het gebruik van suiker je angstig kan maken, je verzwakt? In het Oosten zegt men dat dan wind door je bloed waait. Het veroorzaakt een onrustig, angstig en opgejaagd gevoel. Zo ook het gebruik van alcohol, roken, drugs, zelfs medicijnen. Bij alcohol en drugs lijkt het dat je de angst even kwijt bent, maar het slaat daarna des te harder toe.

Wanneer iemand je zou chanteren met de woorden: ‘Als je je plan uitvoert, dan misluk je.’ Wat roept dat bij je op? Bij mij roept het vechtlust op, ik zou laten zien dat ik niet misluk. Met andere woorden, ik laat me door mijn angst nimmer chanteren. Want dat doet je angst namelijk, het blokkeert je, terwijl je nu op aarde bent gekomen om onder andere je angst te overwinnen. Het woord overwinnen zit winnen in en om te winnen moet je ‘vechten’.  Maar zo werkt het natuurlijk niet bij iedereen.

Misschien is het voor jou beter om de angst, de onzekerheid, de twijfel, ALERTHEID te noemen. Dus zodra je deze emotie voelt opkomen, noem je het alertheid in jezelf. Alertheid is waakzaam zijn, oplettend zijn, datgene dat je van plan bent gerichte aandacht geven. Dit is ook een manier om je angst te overstijgen.

Of wellicht helpt het je op de volgende wijze. Noem je angst, je twijfel: mijn vriendje. Het hoort bij je, het zit in je Ziel, maak het tot je vriendje. En zodra dat vriendje je wilt blokkeren om datgene te doen wat je wilde doen, zeg je tegen ‘het’: ‘loop met me mee, maar sta me niet in de weg’. Geef dit vriendje (de angst) in gedachten een high five, zet het daarna naast je neer en ga samen verder.

We hebben natuurlijk in vorige levens ook mooie gaven en kwaliteiten ontwikkeld. Wijsheid opgedaan, kennis vergaard en krachten opgedaan. Vandaar dat ik volgende week vertel over: Waarom kom je als Hoog Gevoelig Persoon op Aarde?

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Heb je hier vragen over? Stuur ze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’ te beluisteren bij Radio Merlijn !

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.

Hier kun je lezen wat ik vertel over Hoog Gevoelige Kinderenhttps://www.daishadewijs.nl/hooggevoelige-kinderen/

Hier kun je meer lezen over mensenoffers in de Oudheidhttps://nl.wikipedia.org/wiki/Mensenoffer

 

 

Gewijzigd op 30/11/2018

Reageren is niet mogelijk.