Les 4: Heerlijk van het Leven Genieten!

Algemene informatie

Inzicht met Tarot  Het leggen van Tarotkaarten kun je zien als een manier om met behulp van symboolkaarten inzicht te krijgen in allerlei aspecten van het dagelijks leven. Je kunt Tarot gebruiken als je inzicht wilt hebben over zaken die te maken hebben met liefde, werk, bewustzijn of je eigen ontwikkeling. Intuïtie werkt met beelden, niet met woorden. Op elke Tarotkaart van Rider Wait staan voor de westerse mensen symbolen die in ons onderbewuste meteen herkenbaar zijn. Hierdoor weet je intuïtief wat het advies is.

Verantwoordelijkheid  Tarotkaarten zeggen je nooit wat jij moet doen en wat je moet laten. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. De Tarotkaarten kunnen je helpen om inzicht te krijgen in bepaalde kwesties. Het leggen van kaarten mag dan ook nooit de enige allesomvattende leidraad worden in je leven.

Ons gewone kaartspel is met zijn 56 kaarten afgeleid van de Kleine Arcana.

Aas t/m 10 zijn zowel in het gewone kaartspel als in Tarot aanwezig.

Vervolgens is de boer in het gewone kaartspel de page c.q. de schildknaap.

Verder: de vrouw is de koningin, de heer is de koning.

De ridder kon men niets mee en is in het gewone kaartspel weggelaten. De ridder in Tarot is meer een boodschapper dan een persoon.

Dan is er de joker en dat is Dwaas.

Zo zijn de harten = bekers (of bokalen)

de ruiten = munten

de schoppen = zwaarden

en de klaveren zijn de staven

 

De Keizerin, de 3

Bij deze kaart hoort de volgende uitspraak van Tau-te-tjing 42:

TAO: Tao verwekt de één

De één verwekt de twee

De twee verwekt de drie

En de drie verwekt de honderdduizend dingen.

In het Verhaal van je Leven betekent de Keizerin:

dekeizerinDe Keizerin is de kleuter. Het kleine, moederlijke en verzorgende vrouwtje of manneke. Lustig kwebbelend, alles vragend, volkomen tevreden met het leven. Een nieuwe werkelijkheid. De kleuter kan zich communicatief goed uitdrukken, ook al is dat wellicht in zijn/haar eigen taaltje. Het interresseert de kleuter niet wat de omgeving ervan vindt. Hij heeft een eigen willetje. De kleuter neemt het leven zoals het is. Is verwarmend eerlijk en baadt zich in geborgenheid. De kleuter geeft en neemt zonder restricties.

Als je deze kaart kiest of als deze in je legging voorkomt, dan betekent het:

Wees als een moeder voor jezelf of als het over een ander gaat, over de ander. Een moeder die begrijpt en geborgenheid geeft. Neem de situatie zoals deze is en heb begrip voor jezelf en de ander. Geniet met volle teugen, het komt goed, maar heb geduld. Er komt een vruchtbare periode aan met een gunstig verloop. Elke situatie verandert, behandel datgene dat je vraagt met liefde en de verandering zal positief voor je uitvallen. Sta er boven, het is tijd om een nieuwe situatie te scheppen. Creëer het nieuwe met alle mooie ideeën en eigenschappen die je in je hebt.

De Keizerin is de kleuter. Het kleine, moederlijke en verzorgende vrouwtje of manneke. Lustig kwebbelend, alles vragend, volkomen tevreden met het leven. Een nieuwe werkelijkheid. De kleuter kan zich communicatief goed uitdrukken, ook al is dat wellicht in zijn/haar eigen taaltje. Het interresseert de kleuter niet wat de omgeving ervan vindt. Hij heeft een eigen willetje. De kleuter neemt het leven zoals het is. Is verwarmend eerlijk en baadt zich in geborgenheid. De kleuter geeft en neemt zonder restricties.

Een paar tips:

  • Print de lessen uit en bewaar ze. Je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt.
  • Wil je familie, vrienden, kennissen en vijanden mee laten genieten van de waardevolle gratis lessen Tarot? Stuur dan de nieuwsbrief van Radio Merlijn aan ze door, zodat ze zelf kunnen besluiten om een gratis abonnement te nemen.

Heb je de vorige lessen gemist? Hier kun je ze vinden:

Les 1

Les 2

Les 3