Dit verklappen je vingers over je sexleven

Ons  lichaam is een ingenieus fenomeen. Wanneer je bekend bent met acupunctuur dan weet je dat alle organen als reflexpunten in je oorschelp zitten. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt acupunctuur al duizenden jaren toegepast. Als je googled kun je op diverse afbeeldingen zien hoe je lichaam, ofwel al je organen, als een foetus met het hoofd omlaag in je oor is afgebeeld.

Onze hand fascineert de mens al duizenden jaren. De kunst van het handlezen of chiromantie gaat ver terug in de tijd. Handlezen is een kunst en wetenschap die reeds duizenden jaren beoefend wordt. Het is niet zo eenvoudig te leren, dat bleek wel uit het volgende. In 1992 las een student, die bij mij de opleiding deed, de hand van mijn toenmalige echtgenoot. Ze had al jaren les van de bekende handlezer Edo Sprong, in 2013 overleden. Het was november 1992 dat ze vertelde dat mijn man een lang leven tegemoet kon zien. Op 11 februari 1993 overleed hij, drie maanden later. Handlezen is echt een vak apart.

vingersVingers verklappen je karakter

Niet alleen de lijnen in je handen kunnen je veel duidelijk maken, ook je vingers. Vingers vertellen je hoe het karakter van iemand is. Je rechterhand heeft te maken met actie, ook als je links bent, de mannelijke kant. Het is de verbinding met ons bewustzijn. Het vertelt je conditie, heeft te maken met verstand en/of het praktisch realiseren van iets. Ofwel als je daarmee bekend bent: alles wat met het yangprincipe te maken heeft. Je rechterhand is ook de vertegenwoordiger van hoe je leven nu is.

Je linkerhand heeft te maken met hoe je karakter in het verleden was, datgene dat achter je ligt. Dat kan in je jeugd zijn of, wanneer je een ommekeer in je leven aanging, tot voor kort. Je linkerhand vertelt meer over je gevoelens en hoe je lichamelijke en geestelijke gesteldheid is. Het is de verbinding met je onderbewustzijn. Ofwel het vertegenwoordigt alles dat met het yinprincipe te maken heeft.

Je vingers vertellen…

Wanneer je per ongeluk je hand stoot of iets met een van je vingers krijgt dan heeft het meestal te maken met een belangrijk aandachtspunt in je huidige situatie. Immers je Ziel vertelt via je lichaam wat belangrijk voor je is. Elke vinger komt overeen met een element. Ben je bekend met de elementenleer, dan is het heel eenvoudig om te herleiden waar je opmerkzaam voor dient te zijn. Hier een korte uitleg waar de vingers voor staan:

De pink staat voor: ‘puur praktisch aan het werk gaan’ en is verbonden met het element aarde.

De ringvinger staat voor gevoel. Het is ook je creativiteit, je intuïtie, je impulsiviteit, je spontaniteit gebruiken. Het is de vinger van de liefde, vandaar ook dat bij een huwelijk daar de ring wordt omgedaan. De ringvinger is verbonden met het element water.

Je middelvinger is verbonden aan het element vuur. Wanneer iemand zijn middelvinger naar je opsteekt, dan laat hij zijn vuur zien. Meestal is dat een uiting van agressie. Maar je middelvinger staat ook voor passie, uitdagingen aangaan. Het ‘vuur’ in jezelf oprakelen. Vol energie er tegenaan gaan.

Je wijsvinger betekent: zelf mogen bepalen wat je wilt. Je wijst juist met die vinger vaak aan van ‘dit wil ik of dat wil ik’. Aanwijzen doe je altijd met de wijsvinger, zelden met een andere vinger. Zelf bepalen wat je wilt, een keuze maken, is via je verstand, door praktisch na te denken (rechterhand). Of door hoe je het altijd hebt gedaan (linkerhand). Je wijsvinger is verbonden met het element lucht. Hou het luchtig of haal diep adem en zucht, dat hoort ook bij deze vinger.

vingers 2Je duim geeft aan: gebruik je wilskracht. Aan de duim kun je zien hoe iemand is, hoe hij/zij denkt. Je duim is verbonden met het element ether. Iemand met een sterk gebogen duim zal altijd eerst aan anderen denken. De duim gaat dan vanaf het midden kootje al buigen, zie de foto hiernaast. Deze persoon denkt vaak: ‘Ben ik niet te belastend?’

Ben je meegaand of eigenwijs?

Mijn linker duim is helemaal recht, mijn rechterduim buigt een klein beetje. In het verleden was ik eigenwijs en ging altijd mijn eigen gang. Inmiddels heb ik geleerd toch ook af en toe naar de adviezen van anderen te luisteren. Erg sterk gebogen is mijn rechterduim nog steeds niet. Deze buigt zich pas bij de nagel. Dat wil zeggen: Ik luister wel naar een ander, maar ik denk niet: ‘Zou ik te belastend zijn voor de ander?’ Ofwel ik los geen problemen op voor anderen, geef adviezen en of men daar wel of niets meedoet is voor mij helemaal prima.

Als je je twee duimen bekijkt, dan kun je concluderen dat links is: Zo heb ik het altijd gedaan. En rechts is hoe je het nu doet. Daar kan dus verschil in zitten. Is bijvoorbeeld je linker duim  kaarsrecht en je rechterduim sterk gebogen, dan kan het zijn dat je vaak te horen hebt gekregen om meer aan anderen te denken. Zou het in je karakter zitten om anderen te laten voorgaan, dan zou ook de linker duim gebogen zijn. Heb je twee kaarsrechte duimen, dan handel je vanuit het principe: de ander lost zelf maar de eigen problemen op!

Dit zeggen je vingers over je seksleven

Zo zegt de lengte van je vingers iets over hoe je behoefte is op het gebied van seks, je gezondheid en je gedrag. Over het algemeen is bij vrouwen de ringvinger korter dan de wijsvinger. Bij mannen is de ringvinger meestal langer dan de wijsvinger. Als je je vingers plat op tafel legt, kun je zien hoe de verhouding is tussen je ring- en wijsvinger.

Onderzoek heeft bewezen, dat indien de ringvinger langer is dan de wijsvinger, dat je in de baarmoeder een extra dosis testosteron hebt meegekregen. Is je wijsvinger langer dan je ringvinger, dan kreeg je juist een extra dosis oestrogeen mee. Ons hormoonstelsel heeft onder andere invloed op ons gedrag, gevoel en emotie. Zowel seksueel gedrag, agressie, depressie, als ons leervermogen. Testosteron is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van mannelijke eigenschappen en oestrogeen voor de vrouwelijke eigenschappen.

Een vrouw waarbij de ringvinger langer is dan de wijsvinger heeft meer behoefte aan seks, zelfs tot op hoge leeftijd. Zal eerder voor exacte en/of praktische vakken c.q. beroepen kiezen dan bijvoorbeeld taal of creativiteit. Ze heeft ook meer last van talgproductie, beharing en overgewicht. Heeft veel energie, ook tot op hoge leeftijd.

Een man waarbij de ringvinger kleiner is dan de wijsvinger heeft meer vrouwelijke eigenschappen. Is erg galant, romantisch, luistert aandachtiger en heeft een fijn contact met vrouwen. Je begrijpt dat hun libido wat minder kan zijn dan mannen die een langere ringvinger hebben dan de wijsvinger.

Zo zou ik nog heel wat kunnen vertellen over onze handen. Het belangrijkste is dat we op de signalen letten die de Ziel ons via het lichaam geeft.

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

P.s.: Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 14/08/2018

Reageren is niet mogelijk.