Onzichtbare Verbintenissen, deel 8 het Kosmische of Universele Veld

De één heeft de wens een fijne persoon te ontmoeten om een liefdevolle relatie mee aan te gaan. De ander heeft de wens voor zichzelf te beginnen, een praktijk, een bedrijf of als freelancer te starten. Of het huis te verkopen, het ideale huis te betrekken of naar het buitenland te emigreren. Wij mensen hebben in ons leven vele wensen en meestal ook één grote wens, nu of ooit gehad. Is jouw grootste wens ooit uitgekomen? Dan heb je vast het volgende gedaan: je bent de verbintenis aangegaan met het Kosmische of Universele Veld.

het Allesomvattende Universele Veld!

Hoe werkt dit Veld? Het Universele Veld is alom aanwezig, het kent geen tijd en geen ruimte. Alles dat ooit was is in dat Veld aanwezig. Het bevat ook alles dat nu is en dat nog gaat komen. De één noemt het misschien God, Boeddha, Mohammed, Ganesha, Zeus, of anderszins.

deel 8Het is voor ons kleine mensen vaak moeilijk te bevatten dat dit Universele Veld zo groots is dat het alles kan verwezenlijken. Het bevat alles dat in het hele Universum aanwezig is, dus niet alleen op onze aarde.
Het kan jouw wensen vervullen, onze Zielen begeleiden, alles op aarde doen groeien, enz. enz. Het is alles omvattend, het is Grootser dan groots.

Waarom worden onze wensen dan niet altijd vervuld? Waarom is er dan zoveel disharmonie en wreedheid op aarde? Waarom kan de natuur soms zo vernietigend zijn? Omdat het Universele Veld, God of hoe je het ook noemt, de vrije wil van de mens respecteert.

Wensen worden vervuld…

Hoe werkt dat in de praktijk? Laten we aannemen dat het jouw wens is om iemand te ontmoeten waarmee je een liefdevolle en harmonische relatie mee zult hebben. Deze wens is zo sterk dat je daar regelmatig aan denkt. Je gedachten worden opgevangen door het Kosmische of Universele Veld. En dit Veld gaat voor je aan de gang.

Het gaat ‘kijken’ welke persoon voor jou de meest geschikte kandidaat is. En wanneer voor jou het meest geschikte moment is om deze persoon te ontmoeten. Soms moeten we namelijk eerst vervelende ervaringen in een relatie hebben gehad om onze houding ten opzichte van een ander te veranderen. Dat kan zijn meer geduld hebben, verdraagzamer zijn, niet meer egoïstisch, liefde naar onszelf hebben en alle kwaliteiten die nodig zijn om een harmonische relatie te kunnen laten bestaan.
Want soms heeft men zo’n verlangen en dan komt de ideale persoon op zijn of haar pad en ontstaat er door eigen gedrag toch disharmonie.

deel 8 1Je begrijpt er is nog al een innerlijke ontwikkeling nodig om een dergelijke relatie aan te kunnen gaan en het belangrijkste is: het een kans te geven.

Een speld in de hooiberg?

Het Veld gaat voor je op zoek, maar na een paar dagen besluit je toch om maar alleen te blijven. Je hebt nu immers de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. O.k., geen enkel probleem het Veld staakt de zoektocht. Zo gaat het de komende tijd op en neer, dan verlang je er weer na, dan denk je dat lukt toch niet, dan wil je het weer heel sterk. Je begrijpt elke keer wordt de zoektocht stopgezet wanneer je twijfelt of te kennen geeft dat het voor jou toch niet is weggelegd.

Op een gegeven moment is je wens zo sterk dat je het toch echt wilt. Maar opeens slaat de angst toe en vul je je wens aan met: dat de persoon er zus of zo uit moet zien. De zoektocht van het Universele Veld wordt nu wel heel moeilijk gemaakt. Het dient nu ook nog rekening te houden met dat de beschikbare persoon dient te voldoen aan jouw ‘beeld’. Namelijk hoe de persoon qua karakter moet zijn, hoe het uiterlijk is, dat het een man of vrouw, een oude of jonge ziel moet zijn, etc. Je maakt het dan tot het vinden van een speld in een hooiberg, zeker als de wensen steeds veranderen.

Hoe dit op te lossen? Heb het vertrouwen dat het Universele Veld de voor jou juiste persoon op je Pad zal brengen. Misschien ziet hij of zij er anders uit dan je voorkeur was of komt het karakter niet overeen met dat wat je wenste. Het is in ieder geval een persoon waarbij je je verder innerlijk kunt ontwikkelen. Een tegenpool, een maatje, een Zielsverwant of iemand waarbij je je onhebbelijkheden, zoals ongeduld, materiegericht, veeleisend zijn etc. kunt overstijgen. En dan ook nog op het moment dat je er helemaal aan toe bent om een level hoger qua bewustzijn te groeien.
Daarom: wees nooit teleurgesteld als het niet helemaal is wat je wenste. God of het Universele Veld weet vaak beter wat goed voor je is dan jijzelf.

Juist in probleemsituaties staat het Veld klaar!

Nog een voorbeeld: Door allerlei problemen ben je financieel op de bodem gekomen. Of zelfs erger met zoveel schulden komen te zitten dat aan het begin van de maand je inkomen al verdwenen is als sneeuw voor de zon. Waardoor je in de schulden bent gekomen? deel 8 2Ach, dat kan zoveel redenen hebben. De uitgaven waren hoger dan de inkomsten, je hebt teveel gekocht, je hield geen rekening met de grote uitgaven die plotseling kwamen. Soms zeggen mensen dan: ‘eigen schuld, dikke bult’.  Ik hou het liever op onwetendheid. Immers wanneer je de consequenties had geweten van diep in de schulden zitten, zoals beslaglegging of continu de dreiging van deurwaarders aan je deur, geen cent meer hebben om te besteden, etc., dan had je het vast niet zover laten komen.

Nu weet ik uit ervaring dat het Universele Veld altijd op die bepaalde wijze helpt dat het goed voor je is. Ook wanneer je het niet meer ziet zitten of erger… je bent helemaal in paniek. Het vertrouwen hebben dat God of het Universele Veld helpt – zeker als de nood hoog is – heeft mij uit elke onverkwikkelijke, ernstige, diep treurige situatie gered. In de overgave gaan dat het goed komt is niet eenvoudig.
(Ik gebruik liever het woord ‘niet eenvoudig’ dan ‘moeilijk’. Omdat bij het woord ‘moeilijk’ het ook moeilijk wordt. Bij de woorden ‘niet eenvoudig’ ligt de nadruk op eenvoudig en dat voelt stukken beter. Het heeft daarbij een geweldige impact op je creativiteit en daadkracht.)

Waarom win je niet de Jackpot?

In iedere situatie is het belangrijk dat je het vertrouwen hebt dat het leven niet bedoeld is om een drama te zijn. Ook al lijkt het op een bepaald moment wel zo. Het leven is bedoeld om ons te ontwikkelen naar een vrij en gelukkig mens. De wegen daar naartoe zijn voor iedereen weer anders. Wannneer je de weg van het Universele Veld volgt altijd doeltreffend.

deel 8 3Je verbinden met God of het Universele Veld zal je altijd leiden naar gelukkig zijn. Daarbij is het wel nodig dat je de overgave en het vertrouwen hebt dat het goed komt, in elke probleemsituatie. Dus niet bij de pakken neer gaan zitten. Actief blijven, je inzetten voor het Grote Geheel en in iedere situatie de waarde van je leven blijven zien.

Waarom win je de Jackpot van de Staatsloterij niet? Omdat je dan de lessen bespaard blijven die horen bij de consequenties daarvan. (Lees wat deze man overkwam) Waarom kun je maar niet dé liefde van je leven vinden? Wellicht omdat je een verkeerd beeld hebt van de gewenste relatie, dat bespaart je heel wat ellende wanneer de relatie een feit zou zijn. Waarom sterft een dierbare? Omdat het de tijd was voor zijn of haar Ziel om deze aarde te verlaten. Waarom moet iemand zo lijden? Eén van de vele redenen kan zijn om op een gegeven moment voor altijd het geluk te vinden!

Ik wens je een fijne en open verbinding met het Kosmische of Universele Veld toe, of je het ook noemt!

Lieve groet,
Daisha

Heb je de vorige blogs over Onzichtbare Verbintenissen gemist? Hier vind je deel 1, deel 2deel 3deel 4deel 5deel 6 en deel 7.

Elke 1e dinsdag van de maand beantwoord ik vragen in het programma ‘Daisha Live – Vragenuur’. Het begint om 21.00 uur en is te beluisteren via internetzender Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl Je kunt het daarna nog de hele week bij ‘Gemist’ beluisteren: Heb je een vraag? En dat kan over allerlei kwesties gaan, jezelf, je gezin, werk, familie, droom, gezondheid, etc. stuur deze met voornaam en geboortedatum van de betrokken personen uiterlijk op de maandag er voor naar daisha@radiomerlijn.nl  Privacy is verzekerd, ik noem geen naam of geboortedatum in het programma. Op de eerste dinsdag van de maand wordt dan je vraag in het programma beantwoord!

Gewijzigd op 25/08/2016

Reageren is niet mogelijk.