Tien jaar later…

Herinneringen

Terugkijkend in mijn computer, kwam ik een brochure tegen van juni 2004. Alles ging toen nog via de post. Meer dan 5.000 mensen ontvingen twee keer per jaar een mooi uitgebreid boekwerkje. Hier in stonden de opleidingen, workshops, activiteiten en algemene informatie vermeld. Heel leuk om terug te zien. Nu wordt de informatie digitaal verstuurd, dat scheelt aanmerkelijk in de kosten. Enkele berichten zijn nu, tien jaar later, nog steeds van kracht.
Bijvoorbeeld over de I Tjing. Gelukkig kan ik a.s. zaterdag 20 september 2014 mijn kennis hierover weer aan zeven mensen doorgeven. Ook de reactie van een student na het volgen van de opleiding, krijg ik elk jaar weer te horen van de afgestudeerden. Hieronder staat de reactie van tien jaar geleden. Dan het stukje over helderziendheid, dat blijft eeuwig van kracht.

Al bijna dertig deze liefde:

De liefde voor de I Tjing bestaat bij mij al vanaf 1986. Toen kwam ik er voor het eerst mee in aanraking. Niet alleen mijn interesse werd gewekt, er ontstond een soort innerlijke drang in mij om continu met de I Tjing te werken. In het begin leek het wel een verslaving. Elke dag was ik er urenlang mee bezig.
Deze oeroude kennis maakte iets heel bijzonders in mij wakker. In korte tijd was ik zo bekend met de I Tjing, dat ik er les in ben gaan geven. En dat doe ik nog steeds heel graag. De liefde is er nog steeds, onverminderd! Het doorgeven van deze prachtige oeroude kennis doe ik met bezieling! Een uitdaging!

Spiritueel dagje uit! Laatst was er een Zussendag, zes zussen die een Spiritueel Dagje uit voor zichzelf gepland hadden. Ik gaf hen les in de I Tjing en in korte tijd hadden zij het door en konden ze ermee werken. Hun leeftijden waren van 54 tot 72 jaar! De I Tjing is voor iedereen, voor jong en oud!

Juni 2004 – Afgestudeerd student Karin vertelt

Men spreekt over een gave, als dit vermogen ontwikkeld is. In principe is dit dus in iedereen aanwezig.Met andere ogen zien! Er wordt mij wel eens gevraagd wat ik nou eigenlijk leer in de opleiding. Ik merk dat het eigenlijk te veel omvattend is om dat in een paar zinnen te zeggen. Je zou kunnen zeggen dat ik mensen help om zich te ontwikkelen en problemen op te lossen. Mensen hebben de neiging om het probleem dat ze hebben buiten zichzelf te zoeken. Ook voor hun eigen ontwikkeling zoeken mensen vaak buiten zichzelf, bijvoorbeeld door bepaalde technieken of methodes te leren.
Wat ik zelf erg belangrijk vind is om te leren hoe je mensen terug kunt brengen naar waar ze zelf nou eigenlijk staan in hun probleem. Door je bewust te worden van je eigen denken en handelen, kan je een probleem ineens met andere ogen gaan zien en erkennen wat je eigen rol daarin is.

De opleiding is in eerste instantie een (her)ontdekking van jezelf. De inzichten die je over jezelf krijgt, helpen je om inzicht te krijgen in een ander. Dit klinkt allemaal erg serieus, maar er is ook een heleboel plezier en vrolijkheid. Om je kanalen te openen is het goed om te dansen, dat doen we dan ook naar hartenlust. Het energiewerk laat je hele andere niveaus ervaren, dat kan je soms diep raken. Kortom afwisseling genoeg en een uitdaging om het beste te halen uit jezelf. Een lieve groet van Karin

Van alle tijden – Helderzien, -horen, -voelen

Alle mensen hebben het vermogen om te helderzien, helderhoren of heldervoelen. Bij Daisha zijn al deze gaven sterk ontwikkeld! Men spreekt over een gave, als dit vermogen ontwikkeld is. In principe is dit dus in iedereen aanwezig. Alleen bij de een is het ‘wakker’ en wellicht ontwikkeld. Bij de ander is het slechts sluimerend aanwezig. Iedereen heeft immers wel eens een déja-vu gehad!
De helderziende ziet situaties in het leven van de ander, die in het verleden, in het nu of in de toekomst liggen. Situaties die de helderziende onmogelijk kan weten. Doch door zijn/haar ontwikkelde vermogen te gebruiken, kan hij/zij dit helder en duidelijk zien.
De helderhorende kan flarden of een heel gesprek opvangen, zonder daarbij aanwezig te zijn of te zijn geweest. De heldervoelende kan een aandoening in het lichaam van iemand ‘voelen’. Hij/zij voelt de verstoring in het lichaam en kan bepalen in welk gedeelte van het lichaam de storing zit. Vaak van groot belang als de medici de oorzaak van het probleem niet kunnen vinden!

Sommige dingen veranderen nooit

Slechts enkele herinneringen uit het jaar 2004. Sommige dingen blijven onveranderd, terwijl er in tien jaar toch wel een en ander is veranderd. Zoals bijvoorbeeld het roken, nu ben je letterlijk een buitenstaander wanneer je nog rookt. Social media is nu heel gewoon, tien jaar geleden stond het nog in de kinderschoenen.

Blik jij wel eens terug op de afgelopen jaren? Vaak zie je dan pas hoe je gegroeid en veranderd bent! Zou je me dat willen mailen of een reactie achterlaten? Dan vertel ik dat in Daisha Live op op dinsdag 30 september a.s. Tien jaar later…
Even herinneringen ophalen om te zien hoe en waar je veranderd in bent. Graag je mail zenden naar daisha@radiomerlijn.nl of laat hieronder een reactie achter. Wanneer je je geboortedatum er bij schrijft, stem ik me op je af en kan ik er wellicht nog iets aan toevoegen.

Lieve groet,
Daisha

Gewijzigd op 19/09/2014

One Response to “Tien jaar later…”

  1. Marion Henriquez

    In tien jaar heb ik mijzelf en mijn pad weer bijna helemaal terug gevonden.

    Liefdevolle groet Marion

Reageren is niet mogelijk.