2019, een helend jaar met vele nieuwe mogelijkheden

Ik voorspel je dat 2019 een jaar wordt met nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Een jaar waar je het oude, niet meer functionerende, achter je kan laten. Zaken die nu gedaan zijn en je de kans hebben gegeven nieuwe leerervaringen op te doen. Als de lessen zijn geleerd, waarom zou je ze dan nog als last meedragen in je energie systeem? Waarom zou je jezelf belasten met angst, met geestelijke pijn, terwijl je het oude nimmer kan veranderen? Waarom zou je schuldgevoelens hebben waarmee je jezelf enorm lichamelijk en psychisch belast?

Laat 2019 een helend jaar zijn!

We zijn op aarde gekomen om onszelf te helen. Te helen van trauma’s die we in dit leven of andere levens hebben opgedaan. Compleet te maken wat nog niet af was. En op te lossen wat in vorige levens is blijven liggen.

Voorbeeld: in een van je vorige levens had je een intense liefdesrelatie. Maar jullie ervoeren de relatie als niet compleet omdat de een of de ander te vroeg is overleden. Of dat je samen geen kinderen hebt gekregen. Of om een andere reden, je kunt zelf wellicht bedenken wat die reden was. Je komt elkaar in dit leven weer tegen, de reden daarvoor is om de relatie nu compleet te maken en bijvoorbeeld om samen kinderen te krijgen.

Weer ervaar je die sterke band, de intense liefde. En toch als je samen gaat wonen en een gezin sticht, ‘werkt’ het op een gegeven moment niet meer tussen jullie. En dan wordt het samen leven als broer en zus met elkaar. Terwijl een broer en zus op een gegeven moment hun eigen weg gaan, blijft dit stel vaak omwille van de kinderen bij elkaar. Wat de kinderen dan van de ouders leren is dat samen leven vol discussies gaan of dat er juist geen communicatie is. Door alle problemen, door elkaar niet meer te begrijpen, verliest de intense liefde aan kracht. En op een gegeven moment is het stel nog slechts vader en moeder, in plaats van een ECHT-paar!

In het woord echtpaar zit besloten, echt paren, samen een eenheid vormen, man/vrouw of man/man of vrouw/vrouw zijn samen. En niet alleen maar de vader en de moeder van het kind. Hoe kan het kind leren dat je als volwassene gelukkig mag zijn, als de ouders het voorbeeld geven van samen ongelukkig te zijn? Hoe een relatie is, leert een kind door het voorbeeld van de ouders.

Verschillende levenspaden

Nog een voorbeeld: een man en een vrouw ontmoeten elkaar en gaan samen verder door het leven. Liefde is iets ongrijpbaars, je kunt niet stellen ik hou meer van jou dan jij van mij. Er zijn geen gradaties waar je liefde aan kunt toetsen. Liefde is je hart openstellen voor jezelf, de ander, anderen, voor alles dat leeft.

Het bewuste stel gaat trouwen en zijn in de eerste jaren goede vrienden met elkaar. Dan op een gegeven moment gaan de wegen zich scheiden qua levenspad. De één is gekomen om zich diepgaand innerlijk te ontwikkelen. De ander niet, de kroeg is voor de ander belangrijker dan het spirituele pad. Het één is niet meer of minder dan het ander. Het is het levenspad dat men loopt, en dat kan heel verschillend zijn.
Zo verschillend dat je geen band meer met elkaar voelt. Het dagelijkse leven wordt een sleur, en daar is geen enkel mens op aarde voor gekomen. In dit geval zoekt de vrouw het in spirituele opleidingen, en de man in zijn werk. Zo blijft het jaren doorgaan en hun levenspaden groeien steeds verder uit elkaar. Zodanig dat het leven met elkaar een gevangenis wordt. Immers wanneer je geen verbinding meer hebt met je partner, en dat geldt voor beiden, leeft ieder in een eigen gevangeniscel.

Er zijn nooit kinderen gekomen en na een tiental jaren zijn er geen gesprekken meer samen. Ik vraag me af waarom je een leven leeft dat bestaat uit lijden? Waarom maak je je zelf en de ander tot slachtoffer? Toen ik dit vroeg aan de vrouw, die doodongelukkig is (maar ook de man is dat), kreeg ik als antwoord: ‘Ik weet niet hoe ik financieel kan rondkomen als ik ga scheiden.’
Gelukkig hebben we hier in Nederland zulke goede sociale voorzieningen dat voor het financiële altijd een oplossing is te vinden. Geld mag nimmer de oorzaak zijn van je lijden.

In 2019 helpt alles mee voor die belangrijke ommekeer!

Wanneer je vele schulden hebt gemaakt – dit is niet in het geval wat ik net beschreef – kun je een tijd tegemoet gaan die niet eenvoudig is. Vanaf 1972 ben ik belastingconsulent, ik heb de mensen die ik heb begeleid altijd aangeraden: betaal eerst je vaste lasten. Betaal een rekening of een financiële verplichting meteen dezelfde dag als je die krijgt of moet betalen, voordat je nog maar iets aan jezelf of je gezin uitgeeft. Zo heb ik de mensen, ook in crisistijd, kunnen helpen om nimmer in de financiële problemen te komen. Wanneer je direct aan je verplichtingen voldoet, weet je wat je nog kunt besteden aan de dagelijkse huishouding. Nogmaals, laat materie, geld of bezit, nimmer de oorzaak van je lijden zijn. Op deze manier maakt geld je echt ongelukkig!

2019 is een gunstig jaar om je uit een vastgelopen situatie te bevrijden. 2019 is een jaar om oud zeer, of dat emotioneel en/of geestelijk is, op te lossen. Niet met geweld, heb geen haast, 2019 is een heel jaar waar in dat mogelijk is. Zorg voor een definitieve ommekeer naar een leven dat bestaat uit genieten, gelukkig zijn en liefde.
Je bereikt dat alleen wanneer je je moed gebruikt, en moed heeft iedereen. Je hoeft het slechts in te zetten in onverkwikkelijke situaties om de ommekeer te bewerkstelligen. Wanneer je nu, vandaag, de eerste stap daartoe zet, zal het je beslist lukken om in het gunstige jaar 2019 de ommekeer te hebben bereikt!

Het Universum, de Kosmos, het Goddelijke, je Ziel, je Beschermengel, je overleden dierbaren, je voorouders, ieder van hen wil jou gelukkig zien. Maar alleen jíj kan dit in gang zetten en dan krijg je hulp van alle kanten. Geloof me, je hoeft het niet alleen te doen. Vertrouw dat wanneer je kiest voor een leven van genieten je in 2019 de ‘wind’ mee hebt. Dat alles in het Universum en op aarde je zal helpen om datgene te verwezenlijken waar ieder mens voor is gekomen: Gelukkig Zijn! Het vertrouwen daar in is van het grootste belang, want soms duurt het wat langer dan je wenst. Haak niet af, begin, sta jezelf toe om soms even pas op de plaats te maken, om daarna weer verder te gaan…

Veel succes!

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 16/12/2018

Reageren is niet mogelijk.