a Master died, a Child is born

‘My life is my message!’ zei Gandhi eens.

In het Nederlands vertaalt klinkt het niet echt zoals het is bedoeld: ‘Mijn leven is mijn boodschap.’ Een betere vertaling zou zijn: De manier waarop je leeft is de boodschap die je geeft aan anderen.
Gandhi deed deze uit spraak tijdens de bijeenkomst van het All India Congress Committee in Bombay op 8 augustus 1942. En hij verklaarde daarbij: “Ik zal me volledig inspannen en een leven leiden welke het leven zal zijn over 125 jaar. Tegen die tijd zal India niet alleen vrij zijn, maar de hele wereld zal vrij zijn.’

Dinsdag 12 november 2019 kreeg ik deze boodschap: ‘Vannacht om 3:17 uur, verliet Michael deze wereld voor de andere wereld. Er is hier nu veel verdriet. En een diep gevoel van verlies. En toch leek de timing van zijn dood zijn eigen keuze te zijn. Het was een heldere, volle maan – een belangrijke, krachtige tijd. En natuurlijk Michael’s Sannyas naam, Somendra, betekent Heer van de Volle maan. Zijn naaste familie had zich diezelfde avond allemaal verzameld bij UNACHO (zijn huis).

De afgelopen dagen waren voor Michael soms een uitdaging. En voor velen van ons verbonden met hem – een sterk, voortdurend proces van veranderende transformatie. Maar zijn laatste momenten waren vredig en kalm. Hij had Mishka (zijn vrouw) en verschillende familieleden bij zich terwijl hij rechtop in zijn stoel zat en zacht ademde. In en uit. Een laatste, zachte uitademing. En dan stilte…
En natuurlijk is hij nog steeds bij ons. Hij zal altijd bij ons zijn.’

Een groot Meester is heengegaan…

Michael Barnett, geboren op 6 juni 1930, gestorven op 12 november 2019, 89 jaar. Tot in zijn laatste dagen was hij er voor iedereen. Hij gaf tot voor kort ook nog opleidingen en seminars.
Hoe hij in het leven stond is vanaf november 1986 altijd een groot voorbeeld voor mij geweest. Puur en zuiver, werkend met energie. Energie die niet zichtbaar is, maar alom in ons en om ons heen aanwezig. Is het toeval dat ik de dag voordat hij stierf besloot om een nieuwe cursus te geven, de cursus Contact van Ziel te Ziel?!?

Zielscontact met onszelf en met een ander is het mooiste en het meest zuivere dat er is. Mooi, omdat het heel intens is, het raakt je tot diep in je hart. Zuiver, omdat er geen oordelen of veroordelen zijn. Je verstand zit er niet tussen, dus ook je eventuele ego of misverstanden niet.
Je Ziel wordt ook wel je innerlijke God genoemd en dat is ook zo. God laat iedereen vrij om te zijn die hij of zij wil zijn. Je Ziel zal je nimmer dwingen of tegenwerken. Je Ziel geeft goede adviezen, is open, heeft geen geheimen en heeft altijd het beste met je voor.

Net zoals lucht, is je Ziel energie. Normaal gesproken zie je niets wanneer je in de lucht kijkt. Toch is er veel aanwezig, allerlei stofjes, gassen, zoals stikstof, zuurstof, waterdamp en koolstofdioxide. Wanneer je 1 liter lucht hebt, weegt deze ongeveer 1,3 gram. Ooit heeft men getracht om de Ziel te wegen en kwam tot de conclusie dat deze 21 gram woog. Echter deze experimenten zijn in de wetenschap nimmer erkend geworden.
Laten we aannemen dat wanneer we de Ziel zouden kunnen wegen, deze net zoveel weegt als lucht. Je begrijpt wanneer er iets met een gewicht van 1,3 gram op je schouder komt zitten, dat je dan nauwelijks iets voelt. Je voelt wellicht een ijle zucht.

Contact van Ziel tot Ziel

De mens wil graag alles zeker weten, en omdat de Ziel niet zichtbaar is en het voelen ervan bijna niet ervaren kan worden, is het moeilijk te begrijpen dat je Ziel altijd aanwezig is. En dat je via je Ziel contact kunt maken met andere Zielen. Door contact te hebben met de Ziel van de ander, is deze altijd bereikbaar. Ook als de persoon overleden is, is contact maken met de Ziel nog steeds mogelijk.

Laatst was er iemand die met een groot ego zichzelf elke keer liet gelden naar de andere aanwezigen. Ik zag hoe mooi deze man van binnen was, zo mooi dat hij het totaal niet nodig had om zo protserig en afstandelijk te doen. Door zijn doen en laten keerde de mensen zich van hem af.

In de week na deze eerste ontmoeting met hem, maakte ik contact met zijn Ziel. Bijna elke dag, een week lang, had ik hele gesprekken met zijn Ziel. Ik vertelde hem dat hij het niet nodig had om opschepperig te doen. Dat zijn waarde niet lag in de geweldige dingen die hij deed (elke keer sprak hij over miljoenen euro’s verdienen, grote projecten die hij had gedaan, enz.) Dat een groot ego funest is voor de mooie kwaliteiten die hij heeft, zelfs deze prachtige eigenschappen kan vernietigen, etc. etc.

Twee weken daarna ontmoette ik hem weer, wat was hij veranderd. De liefde straalde van hem af, datgene dat diep in zijn Ziel zat straalde naar buiten. De mensen die hem nu zagen waren helemaal verbaasd. Zo anders was hij ten opzichte van de vorige keer. Hij was zorgzaam, nederig en vooral heel liefdevol. En wat voelde hij zich daarbij grandioos!

Kosmische Energie

Michael Barnett was een Meester in het werken met energie, Kosmische Energie. Hij was een spirituele leraar en metgezel voor duizenden mensen over de hele wereld. Nog steeds, ook al is hij overleden. In zijn seminars leerde hij hoe je verbinding kunt maken met onze en dé Universele Bron – een ruimte waar geen grenzen zijn tussen ons en alles dat bestaat.
Zijn lezingen waren altijd vol humor, mededogen en wijze lessen. Hij sprak over de uitdagingen van ons dagelijkse leven, over ons ego, de liefde, relaties, het spirituele pad en nog veel en veel meer. Ook verwees hij vaak naar de wijsheid van andere spirituele leraren en tradities. Hij heeft vele  leerzame boeken geschreven, een enkele daarvan is vertaald in het Nederlands.

Alleen al door zijn aanwezigheid voelde je de verbinding met de Kosmische Energie. En alles dat hij deed was een uitnodiging om dit allemaal zelf te ervaren. Midden jaren negentig van de vorige eeuw zijn Michael en ik maandenlang op zoek geweest om ergens samen een opleidingscentrum op te richten. We hebben vele plekken bezocht, zowel in Duitsland, Zwitserland, als Frankrijk. Maar het was of te vervallen of te duur, vandaar dat we op een gegeven moment besloten om ieder weer onze eigen weg te gaan. Even daarna vestigde Michael met zijn staf zich op Energy World in Frankrijk.

Een wonder

Eind augustus jl. schreef Michael in zijn blog: ‘Energie die mensen creëren, blijft lange tijd nog steeds bestaan, ook nadat men is overleden. Toen Mishka (zijn vrouw) een paar weken geleden naar Energy World ging, was het niet: ‘Ah, dit is de plek waar we enkele jaren hebben geleefd. De energie die er was toen we daar waren, is er nog steeds, in elke boom, in elke kamer, in elk ding.’
Op plaatsen, zoals dat, zijn er geen ‘dingen’. Dingen die dingen waren, werden getransformeerd. Dus als ik hier niet meer ben, waar ga je het dan vinden? Het is in elke kubieke centimeter van dit huis waar ik heb gewoond. De kwaliteit is er en je moet dat naar elke centimeter in jezelf overbrengen.

Je kunt hier genieten en je kunt veel halen uit het hier zijn. Maar ik zou graag willen dat je dan een wonder beleefd. Het wonder moet in jezelf gebeuren, niet in wat je geweldig vindt. Wanneer je het wonder in jezelf vindt, iets prachtigs, wordt dat wonder niet gedeeld door velen. Het wonder zit in jou. Daarom plaats ik verwondering boven gelukzaligheid en liefde, boven stilte en vrede. Ik plaats verwondering boven alles, omdat er in verwondering zo’n levendigheid zit. Wanneer je je eigen verwondering vindt, vind je overal om je heen heel gemakkelijk datgene wat je verwonderd houdt.’
Tot zover Michael!

Voor altijd in mijn hart!

Vanaf dat ik Michael Barnett in 1986 ontmoette is hij altijd in mijn hart geweest. Hij heeft toentertijd en ommekeer in mijn leven gebracht. Mijn leven, zoals dat nu is, zou nooit zo kostbaar zijn geweest als ik Michael toen niet had ontmoet. Het werken met energie, met dat er meer is dan wij kunnen zien, breng ik nu dagelijks over op vele mensen in de opleidingen, Satsang, consulten en seminars die ik geef.
Michaels werk zal daardoor nooit stoppen, want hopelijk geven de mensen die het van me leren ook weer door. Kan bijna niet anders, wanneer je eenmaal de Kosmische energie hebt ervaren, verandert je leven volkomen. Het is een nimmer eindigende cyclus, waardoor op een gegeven moment het resultaat in de wereld zal zijn: vrede in de harten die ervoor openstaan. En daardoor vrede in hun omgeving.

Toen ik het bericht van Michaels overlijden kreeg biggelden de tranen over mijn wangen. Het verdriet was groot, en tegelijkertijd was er intense vreugde in me omdat Michael zo vredig naar de andere wereld is gegaan. Zittend in zijn stoel, tot op het laatst voor iedereen daar. Een voorbeeld voor allen, maar zeker voor mijzelf.
Ik ben nu 72 jaar, de laatste paar jaar ben ik veel ziek geweest. Gelukkig is dat nu beter, maar al die tijd dacht ik: als Michael het nog steeds volhoudt, dan moet ik dat ook kunnen. Die gedachte heeft me al die tijd geholpen, zodat ik nu weer volop het leven en werken met Kosmische energie aan het doorgeven ben.

Ik nodig je uit…

Michael zei op 19 januari 1990, toen zijn geliefde Meester Osho stierf en ’s middags zijn dochter werd geboren: A Master died a Child is born. Deze uitspraak heeft voor mij altijd meer betekent dan wat er werkelijk die dag gebeurde. Voor mij heeft deze uitspraak deze betekenis altijd gehad: wanneer je de Meester (je ego) in jezelf laat sterven, dan wordt een kind geboren. Ofwel dan geef je iedereen de kans om opnieuw te worden geboren!

Ik nodig je uit om ook op die manier te leven. Neem iemand tot voorbeeld die je bewondert, die puur en zuiver is. Het mooie daarvan is dat je op een gegeven moment niet anders kan dan ook zo te worden!

Lieve groet,
Daisha

P.s: Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 12/11/2019

Reageren is niet mogelijk.