Antwoorden vanuit je Ziel

Wanneer je iets vanuit impulsiviteit hebt gezegd of gecreëerd is het meestal niet zomaar. Je Ziel liet je in actie komen. En hoe de uiteindelijke uitslag ook is. Hoe de consequenties soms kunnen zijn, het was nodig om verschillende redenen. Het kan zijn dat je Ziel je wakker wilde schudden, je op een ander Pad wilde brengen, of je iets wilde laten ervaren wat een wezenlijk belang kan zijn voor je innerlijke ontwikkeling.

Inspiratie komt vanuit je Ziel, vanuit je Diepste Weten, en dat gaat je verstand vaak te boven. Wanneer je iets hebt opgeschreven – een gedicht, een mantra, een verhaal – en je leest het later terug met je verstand dan is je reactie: Wauw! Je zult verbaasd zijn over hoe treffend en diepzinnig je de woorden hebt geschreven. Zo kun je adviezen aan jezelf geven vanuit je diepste zelf, vanuit je authenticiteit!

Thuiskomen…

Vorige week krijg ik een mail van Michael Barnett met de volgende tekst. (Ik heb het voor je vrij vertaald uit het Engels.)
‘We zijn allemaal kinderen van het Universum. Lopen en leven op planeet Aarde, maar ook de Aarde maakt deel uit van het Universum. Dus…
Wat betekent dat in de praktijk? Het betekent dat het mogelijk is om te leven vanuit de Ene Energie die alles omarmt, de energie die altijd dynamisch is, altijd vernieuwend en creërend – de Energie van de Schepping zelf.

Herken dat je er al deel van uitmaakt – het omvat jou, jij bent het. Dit is een energie die niemand toebehoort, want het is iedereen en alles. Het kan niet worden gegeven of weggenomen, het kan alleen worden gerealiseerd en gedeeld.

Wanneer je er contact mee hebt, kun je elk moment de essentie van het leven in je voelen. En weten dat jij er een unieke uitdrukking van bent. Je merkt dan dat je moeiteloos je ware aard leeft en op een diep niveau voelt dat je thuis bent aangekomen, waar jij en alle dingen beginnen.

Het enige dat je hoeft te doen is ‘Ja’ zeggen tegen de Universele Energie van het leven.
In het begin is mijn einde.
Uiteindelijk is mijn begin.
De vereniging met de Ene is altijd zo.
Het is hier nu en voor altijd.
Vindt het, en er is zaligheid.
Vindt het en er is liefde.
Vindt het en er is schoonheid.
Vindt het en er is vrede en tevredenheid.
Vindt het en je zult lachen.
Lach en lach.
Hoe heb je het al die tijd kunnen missen?!’

Hoe doe je dat?

Door te leven vanuit rust! Ook al is het om je heen één grote chaos, ook al heb je ontzettend veel te doen, leef vanuit een innerlijke rust. Weet dat je meer levens hebt, lukt het je niet in dit leven, een volgend leven gaat je ontwikkeling gewoon door.

Zijn er mensen om je heen die je opjagen? Ga er niet in mee. Is het op je werk? Zorg dat je ander werk krijgt, of ga er over praten met je werkgever. Is het in je gezin? Wees de spil van je gezin. Wanneer de spil rust heeft, straalt het uit naar de anderen in je gezin. Dus help je ook hen om rust in zichzelf te krijgen. Jagen je gedachten je op? Weet dan dat het niet je Ziel is, maar je ego. Je Ziel is juist rust, immers heeft al vele levens achter zich en weet dat hij of zij eeuwig leeft.
Zonder ego kunnen we niet, maar een te groot ego brengt ons naar stress-situaties of maakt je zelfs ziek.

Iedere dag de rust in je ervaren, ook al zijn er problemen, soms zelfs heftige gebeurtenissen. Doe het jezelf niet aan om je daar machteloos in te voelen. Komt tijd, komt de oplossing. Kijk eens terug op je leven en zie hoe situaties nimmer voor altijd waren. Je intense verdriet werd zachter, je eenzaamheid pakte je aan (dat hoop ik tenminste). Je ziekte leerde je mee te leven, je verloren liefde werd vervangen door jezelf lief te hebben, etc. etc.

Zullen we gaan communiceren met onze Ziel?

We gaan beginnen… Voordat je begint leg je papier en pen klaar. Twee lege bladzijden papier ter grootte van een A4. Er mag niets op staan, geen aantekening, geen merk, of wat dan ook.

Ontspan je, begin met je te concentreren op je ademhaling. Adem in je door je neus en uit via je mond. Door in te ademen via je neus, zuiver je de lucht die naar je longen gaat. Het uitademen via je mond kun je, als er spanning is, het beste met een zucht doen. Zodat je de spanning uit je lichaam blaast.

Volg je ademhaling, voel je buik uitzetten wanneer je inademt en weer intrekken als je uitademt. Doe deze ademhaling heel bewust, tel je eerste in- en uitademing als 1. Ga dan door naar de 20. Ben je de tel ‘onderweg’ kwijtgeraakt, begin dan weer overnieuw. Net zolang totdat je in ieder geval tot 15 kunt komen.

Bij het rustig ademhalen heb je je ogen gesloten. Voel of er nog ergens spanning in je lichaam zit, meestal voelt het daar niet prettig. Bijvoorbeeld je schouders die zwaar aan kunnen voelen. Beweeg dan je schouders, je zult merken dat dat slechts 1 minuut hoeft. Zo ook naar andere plekken van je lichaam gaan. Voel en beweeg, net zolang totdat alles ontspannen en rustig is.

Deze ontspanningsoefening is nodig om je naar een ‘andere dimensie’ te brengen. Te weten, een volledige ontspanning voorbij het verstand. Wanneer je de rust in jezelf ervaart, concentreer je je op je Chi-plek, de plek zo’n twee centimeter onder je navel. Vanuit de rust die je bereikt door je ademhaling én geconcentreerd zijn op je krachtplek, je Chi-plek, is het mogelijk en vrij eenvoudig om je op je Ziel af te stemmen.

Doe je ogen open en schrijf vanuit de innerlijke rust op datgene dat je niet meer wilt. Dat wat je wilt veranderen of zelfs achter je laten. Blijf schrijven, net zolang tot dat er niets meer komt. Rust even uit, en kijk of je ongeveer een kwartier lang hebt geschreven. Is het korter ga dan toch door. Ook al weet je niets meer te schrijven, blijf doorgaan. Je kunt zelfs tussendoor opschrijven: ‘ik weet niets meer te schrijven’.

Wanneer je helemaal klaar bent, leg je het geschrevene opzij, zonder het te lezen. Dus niet meer naar kijken! Leg het zodanig weg dat je echt niet meer weet wat je hebt geschreven.

Een dag later ga je verder…

De volgende dag – of een paar dagen daarna – doe je weer de boven beschreven ontspanningsoefening. Concentreer je op je krachtplek, je Chi-plek en schrijf dan op het andere vel papier datgene wat je wilt verwezenlijken, wat je in of met jezelf wilt bereiken. Of wat je in je werk wilt bereiken, met je omgeving, etc. etc.
Net zoals de eerste keer schrijf, schrijf en blijf schrijven. Net zolang totdat je minimaal een kwartier hebt geschreven. Het maakt niet uit wat je opschrijft, ook al is het volkomen onzin. Je zult later zien dat die zogenaamde onzin toch betekenis heeft.

Het verschil is: de eerste keer schrijf je wat je niet meer wilt, en de tweede keer schrijf je wat je juist wel wilt.
Je kunt nu gaan lezen wat je als eerste hebt opgeschreven en daarna wat je als tweede schreef. Neem vooral het laatste goed in je op. Integreer het in je ‘systeem’. Laat het goed tot je doordringen dat je dit wilt. Ook al twijfelt je verstand en zegt: ‘Weet je het wel zeker?’ Het verstand probeert je altijd op een ander spoor te brengen, waardoor misverstanden ontstaan. Verstand doet je aarzelen. Ga het zeker niet verifiëren bij anderen.

Dit is heel belangrijk!

Wanneer iets rechtstreeks uit je Ziel komt, verifieer het nooit bij anderen. Heb daar zelfs geen behoefte aan, geloof me, je Ziel, je gevoel weet het zeker. Zelfs als anderen eraan twijfelen of je daar wel goed aan doet. Zelfs als later blijkt dat je het toch beter anders had kunnen doen. Op dit moment is het voor jou belangrijk om datgene te doen wat je Ziel je vertelt, om welke reden dan ook. Soms kom je pas jaren later er achter welk nut het voor je had.

We zijn nog niet helemaal klaar. Laat alles dat je geschreven hebt een paar dagen liggen en lees het dan nog een keer heel intens. Lees het daarna elke week een keer. Net zolang totdat je merkt dat datgene dat je wilde verwezenlijken ook is verwezenlijkt.

Communiceren met je Ziel maakt dat je je Levenspad volgt. Het is het zuiverste van het zuiverste. De antwoorden kunnen je verrassen, verbazen, irriteren of je hart raken. Soms moet je het laten bezinken en pas in actie komen wanneer je niet anders meer kunt. Ook dat zal je Ziel ‘sturen’!

Luister eens naar dit prachtige lied
De Stilte van Stef Bos
Er is vandaag weer zoveel gezegd
Zoveel mensen op de wereld,
Hebben zoveel uitgelegd
Gekanker op een ander,
Door die beterweters
Maar die beterweters zouden beter moeten weten
En vergeten wat ze weten, want…

Niets is sterker, dan de stilte,
Niets heeft zoveel kracht
Als het zwijgen van de nacht
Niets is sterker, dan de stilte.
Niets is sterker dan het woord
Dat niemand hoort
Neem een voorschot op de dood,

Voel de stilte om je heen
Wie de zwijgzaamheid verdragen kan,
Voelt zich nooit alleen
Kom hier bij me, hou me vast,
En vraag niet wat ik voel
Woorden zeggen veel te vaak,
Wat ik niet bedoel.

Lieve groet,
Daisha

P.s: Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

 

 

Gewijzigd op 05/09/2019

Reageren is niet mogelijk.