Ben jij Maangevoelig?

In de nacht van zaterdag 21 en zondag 22 mei 2016 is het Volle Maan. Dit keer met zo’n krachtige energie dat het voor grote opwinding kan zorgen. Er lopen nog een paar planeten retrograde, dus wees voorbereid.

maangevoelig 1Gelukkig loopt vanaf die dag Mercurius weer gewoon. Deze was de afgelopen weken retrograde. En dan is het meestal geen beste tijd voor het nemen van belangrijke beslissingen. Mercurius is de planeet van communicatie. Waarschijnlijk heb je het wel gemerkt: je computer deed ineens raar, afspraken werden afgezegd. misverstanden met elkaar. En soms heftige emotionele uitbarstingen van jezelf of van mensen waarvan je het nooit zou verwachten. Kortom miscommunicatie op allerlei fronten. Geen goede periode om nieuwe contacten of contracten aan te gaan.

De volgende periode dat Mercurius retrograde loopt is van dinsdag 30 augustus tot donderdag 22 september 2016. Dus ga maar lekker lang met vakantie!

De Maan en ons onbewuste

Wie kent ze niet: de Volle Maan nachten… De zijde glanzende ronde magisch betoverende maan. De ronde volle maan die romantiek en erotiek uitstraalt. Maar ook verwarring en waanzin teweeg kan brengen.
Bij Nieuwe maan verdwijnt de maan even. Ze is onzichtbaar, lijkt uitgestorven. Om vervolgens langzaam te groeien naar een prachtige grootsheid. Waarna het proces van afsterving weer kan beginnen. Een heel mensenleven in een notendop, een cyclus van ontwikkeling, vruchtbaarheid en afsterving!

De maan is verbonden met ons onbewuste, met ons verleden en onze diepste wortels. De maan is het ondergaan in gevoelsstromingen. Zij geeft het pad aan hoe we het contact met onze natuurlijke levensbron kunnen herstellen. Het is ons instinctief en intuïtief reageren, het is onze emotionele reactie en ons onbewust zijn. Iedereen die gevoelig en/of hoog gevoelig is is maangevoelig. Maanbewuste mensen leven vanuit hun oerbron, zij kunnen achter de dingen kijken. Of zoals de Engelsen zo mooi zeggen: beyond everything!

De maan heeft invloed op ons

De maan is eigenlijk een illusie, zij straalt omdat de zon haar als spiegel gebruikt. De spiegel waar we soms wel en soms niet in durven te kijken. In het bleke licht van de maan zien we de dagelijkse dingen vervagen, ze veranderen van vorm. Wat overdag een struik is, kan ’s nachts in een angstaanjagend dier veranderen.

maangevoelig 3De maan heeft meer invloed op ons leven dan we zelf vaak weten. Deze veroorzaker van overstromingen en springvloed leidt ons binnen in onze gevoelswereld. De maan heeft invloed op water en omdat de mens voor 70% uit water bestaat dus ook op ons. Trouwens op alles in de natuur, planten, bomen, dieren, alles op aarde.

Bij volle maan voelen we ons helder en licht, ons leven is een waar sprookjesland. Vlak voor nieuwe maan hebben we allerlei onduidelijke angsten, kunnen we depressief zijn. Vroeger beleefden de mensen de wisselende manen op Zielsniveau. Men voelde zich ermee verbonden en men hield rekening met de verschillende standen en invloeden. Men spreekt immers nog steeds van de maanstonde van de vrouw.

Nieuwe Maan
De nieuwe maan-periode is vanaf het moment dat de maan onzichtbaar is tot de maan groeit naar een klein streepje. Deze maansikkel is aan de rechterkant van de maan te zien. Je kunt het onthouden doordat je dan van de maan de letter ‘p’ kunt vormen, de ‘p’ van premier = eerste.

Een paar dagen voor en na nieuwe maan is meestal een emotionele periode. De mensen zijn snel geïrriteerd, men heeft allerlei onduidelijke angsten. De meeste verkeersongelukken gebeuren in deze periode. De mensen zijn niet meer zo alert. In (depressieve) gedachten verzonken, men is zwaarmoedig en/of verdrietig. Ziet het leven niet meer zo zitten. Het sterkst is dit twee dagen voor nieuwe maan. Geen periode om iets nieuws te beginnen. Dit kan dan met vele tegenslagen gepaard gaan. De donkere energie werkt immers niet mee om het succesvol te maken. Gebruik deze tijd liever om dingen af te maken, af te ronden.

Wassende Maan
Hier groeit de maan uit van een klein streepje tot volle maan.
Eerst wordt de rechterkant helemaal opgevuld. Dit heet eerste kwartier. Vervolgens groeit de maan door tot een grote ronde bol zichtbaar is.
maangevoelig 2Deze periode van Nieuwe Maan naar Volle Maan staat voor vernieuwing, groei en nieuwe impulsen. Start nu met nieuwe plannen en ondernemingen. Je zult merken dat alles gemakkelijker gaat. Je hebt de energie mee om alles te laten groeien! Het lichaam versterkt zich en is optimaal in vorm. De meeste kinderen worden juist in deze periode geboren.

Volle Maan
De maan staat nu in al haar volheid en glorie te schijnen.
Bij volle maan is alles echt VOL. Men leeft met optimale energie. De positieve kracht uit zich in opwinding, in extase. In blijheid en levensvreugde. De negatieve kracht laat zich zien door geweld, meer alcoholgebruik, heftig verdriet, een hevig bloeden van wonden en waanzin.

Afnemende Maan
Na volle maan neemt de maan al weer spoedig aan de rechterkant af. De linkerkant van de maan blijft zichtbaar en neemt af tot een kleine maansikkel aan de linkerkant. Als de linkerhelft van de maan vol is noemt men dit laatste kwartier.
Nu kun je van de maan de letter ‘d’ maken. De ‘d’ van dernier = laatste.

De periode van de afnemende maan is een rustperiode, alles neemt af. Afvallen, het stoppen met roken of een andere verslaving gaan in deze periode gemakkelijker. Je stroomt dan met de afnemende energie mee. Het is de tijd van grote schoonmaak, het opruimen van kwesties die al lang opgelost hadden moeten zijn. Maar het kan ook de tijd van relatieproblemen zijn.

Wees voorbereid

Ga er eens letten op wat de stand van de maan is. Je kunt je zelf en ook een ander daardoor beter begrijpen. Het komt vaak voor dat je een paar dagen een min-periode hebt. Je zou van alles willen, maar op de een of andere manier lukt het niet. Je hebt het gevoel ziek te gaan worden, kijk dan eens naar de stand van de maan. Vaak is het zo dat de maan dan in de afnemende periode is, de rustfase.

maangevoelig 4Vlak voor en net na nieuwe maan kan het zijn dat je je geprikkeld of depressief voelt, alles is je teveel. Je merkt het ook bij de mensen om je heen. In het verkeer gedraagt men zich agressief, in de winkels bij de kassa hebben de mensen geen geduld en kruipen voor. Meer verkeersongelukken dan anders. Er ontstaat eerder een woordenwisseling, de kinderen zijn baldadig, alsof er storm op komst is. De kinderen – ook al waarschuw je hen – gaan hun eigen gang. Het is net of eenieder in zichzelf gekeerd is, in een isolement leeft en zegt: kom niet aan mijn territorium!

Terwijl vlak voor volle maan de liefde toeslaat. Men is romantisch, heeft zin om uit te gaan en erop uit te gaan. Een lichte speelse sfeer hangt er. Alles staat in een helder daglicht, men weet wat men wil, is vastbesloten. De kinderen gaan in harmonie met elkaar. Ze zijn dan ook druk, maar anders.

De totale cyclus van alle maanfasen is ongeveer vier weken. Elke fase beïnvloedt iedere keer ongeveer één week van ons leven. Hier kun je de maanstanden van 2016 en 2017 vinden: http://www.kalender-365.nl/maan/maanstanden.html

Wil je meer weten over deze komende volle maan, kijk dan bij: http://www.petrastam.nl/blog/2016/5/17/volle-maan-21-mei-2016

Lieve groet,
Daisha

Elke 1e dinsdag van de maand beantwoord ik vragen in het programma ‘Daisha Live – Vragenuur’. Het begint om 21.00 uur en is te beluisteren via internetzender Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl Je kunt het daarna nog de hele week bij ‘Gemist’ beluisteren:

Heb je een vraag? En dat kan over allerlei kwesties gaan, jezelf, je gezin, werk, familie, droom, gezondheid, etc. stuur deze met voornaam en geboortedatum van de betrokken personen nu of uiterlijk op de maandag er voor naar daisha@radiomerlijn.nl  Privacy is verzekerd, ik noem geen naam of geboortedatum in het programma. Op de eerste dinsdag van de maand wordt dan je vraag in het programma beantwoord!

Gewijzigd op 11/12/2016

Reageren is niet mogelijk.