Dagelijks Contact met je Ziel is belangrijk en doe je zo…

Soms zijn we het contact met onze Ziel kwijt. We voelen ons dan onzeker en onze intuïtie lijkt niet meer te functioneren. Blinde vlekken die niet te traceren zijn, angsten die zomaar omhoog komen. Hoe komt dat toch, dat we af en toe het contact met onze Ziel kwijt zijn? Dat kan vele redenen hebben. Belangrijker is om het contact weer te herstellen. En dat gaan we doen!

Om ‘Ja’ tegen jezelf en je leven te kunnen zeggen is het contact met je Ziel belangrijk. Verdrongen agressie, onderdrukte behoeften, zelfverwijten gaan anders ons leven bepalen in een richting die we niet willen.
Waarom zijn we hier op aarde? ‘Wat is mijn doel hier op aarde of de zin van mijn leven?’ wordt mij vaak gevraagd. Iedereen voelt dat er een reden moet zijn dat we hier op aarde leven. Maar vaak zijn we die op weg naar volwassenheid vergeten. Onze Ziel weet nog heel goed waarvoor we op dit moment hier leven. Het contact herstellen met je Ziel is dan ook erg belangrijk.

Eerdere incarnaties

Antwoorden uit je Ziel zijn de beste antwoorden op je vragen. Ze passen in je Levenspad, passen bij je karakter en maken je leven lichter.
Om ons te ontwikkelen zijn we als Ziel onze eigen weg gegaan. De één als man, de ander als vrouw. Dat lag er aan wat je wilde leren. Gedurende vele incarnaties zijn we niet altijd een man of vrouw gebleven. Daar je Ziel alles wilt ervaren, hetzelfde woord voor alles willen ontwikkelen, wisselde je je man en vrouw zijn. Als het de eerste keer is dat je van man naar vrouw bent gewisseld, dan kan het zijn dat je qua liefde nog steeds op vrouwen bent georiënteerd. En andersom natuurlijk. Dat noemen we dan homoseksueel of lesbiennes. We weten meestal niets meer van onze vorige levens. We weten dus ook niet dat we ooit dit zelfde proces hebben meegemaakt. De mensen die homo’s verafschuwen beseffen niet dat ze het zelf ook zijn geweest, misschien zelfs meerdere keren in verschillende levens.

Het anders zijn wordt niet alleen op dit vlak afgewezen. Dat kan ook als je van een andere cultuur afkomstig bent, een andere huidskleur hebt, dik of juist te dun bent. Of lichamelijk of geestelijk gehandicapt bent, of als je een andere mening hebt, enz. Wanneer je geestelijk volwassen bent, heb je vele incarnaties gehad. Ofwel ben je een oude Ziel, je zal dan nimmer een dergelijke denkwijze hebben. In de vele levens die achter je liggen, heb je met zoveel verschillende situaties te maken gehad, met zoveel culturen en heb je zoveel fouten gemaakt, dat je daardoor bewust bent dat anderen in essentie hetzelfde zijn als jijzelf.
Ook zij willen exact hetzelfde als jij, namelijk geaccepteerd en gerespecteerd worden, liefde, aandacht, veiligheid en geborgenheid ontvangen. Dit zijn nu eenmaal de basisbehoeften die ieder mens nodig heeft!

Mijn Tweeling Ziel !

Een reis door de Verenigde Staten bracht mij in een klein stadje. Zomaar ergens op een voor mij onbekende plek kwam ik een vrouw tegen die sprekend mijn evenbeeld was. Het leek of ik in een spiegel keek. Zij keek verbaasd naar mij en ervaarde hetzelfde als ik. We kwamen in gesprek en het bleek dat we grotendeels dezelfde levenservaringen hadden. Dezelfde belevenissen met relaties, gelijk aantal kinderen en zelfs ons beroep bleek hetzelfde te zijn. Een innige ontmoeting, alsof ik mezelf ontmoette!

We waren zo overdonderd door alles dat we elkaars namen niet hebben gevraagd en dus ook geen adres. Was deze ontmoeting toeval of had het een andere betekenis? Het leek op toeval, ik moest naar het toilet en ging daarvoor naar een restaurant. Zij kwam naar buiten op het moment dat ik naar binnen wilde. Eén seconde later en we hadden elkaar gemist. Zo nauwkeurig kunnen alleen Zielen dit arrangeren. Ik koos een willekeurig restaurant, op het plein waar ik was. Ik had ook een ander restaurant kunnen kiezen. Zij bleek al veel eerder weg te willen gaan, doordat het wachten op de rekening nogal lang duurde kwam ze nu pas naar buiten.

Het was misschien toeval, maar het bevestigde mij dat er iemand op de wereld exact hetzelfde is als jij, je Tweeling Ziel! Toeval is nimmer toeval, het valt je toe. Ofwel je Ziel zorgt er voor dat datgene dat voor jou is bestemd en/of belangrijk is precies op die seconde, op dat moment naar je toekomt.

We gaan beginnen…

We gaan naar het contact maken met onze Ziel… Kies een moment dat je alle tijd hebt, dat je niet wordt gestoord. Het kan soms een half uur, maar ook een uur duren. Contact met je Ziel is zo belangrijk dat een uur op een mensenleven bij wijze van spreken nog minder dan een seconde is.
We gaan beginnen, het beste kun je eerst mooie muziek aanzetten. Muziek die je hart raakt, waarvan je hart helemaal warm wordt. Ga comfortabel zitten, voel of je kleren niet knellen en of de stoel makkelijk zit.

Heel belangrijk bij de oefening, die we zo gaan doen, is je ademhaling. Wanneer je inademt adem dan naar je buik toe. Zo diep dat je voelt dat je buik uitzet bij het inademen en weer intrekt bij het uitademen. Heel bewust ademhalen en dat net zo lang totdat je je rustig voelt van binnen. Wanneer je je ontspannen voelt, ga je met je aandacht naar je Chi-plek. Dit is de plek net onder je navel, het is je krachtplek. Focus je op je krachtplek. En tegelijkertijd wrijf je stevig je handen tegen elkaar aan, zodat ze helemaal warm zijn. Wrijf je handpalmen tegen elkaar en doe dan je handen met je handpalmen vóór je ogen. Je houdt daarbij je ogen open.

Doe je handpalmen zó voor je ogen dat je geen licht meer ziet. Het is even uitproberen, maar houdt vooral je ogen open. Daardoor kan de warmte van je handen in je ogen komen. Terwijl je in deze duisternis, dus in het donker staart, ontspan je je ogen. Je ogen kunnen dan de warmte van je handen opnemen.

Doe dit een paar keer voordat je verder gaat. Zodra je handen afkoelen ga je weer stevig in je handen wrijven. Je doet ze zodanig voor je ogen dat je wel kijkt, maar niets meer ziet. Wanneer je dat een paar keer hebt gedaan, leg je je handen op je bovenbenen met de handpalmen naar boven. Zo heb je via je handen contact met je aura. En sluit dan ontspannen je ogen.

Terug naar je kindertijd

Het beste kun je nu de muziek uitzetten en in stilte verder gaan. Ga in gedachten terug naar je kindertijd. Probeer je zoveel mogelijk te herinneren. Komt er niets? Visualiseer dan dat je kind bent. Praat in jezelf tegen het kind dat je toen was. Vertel het kind dat je graag wilt dat het bij je komt. Dat je leven er inmiddels anders uitziet dan toen. En dat je in staat bent voor jezelf te zorgen en te beschermen.

Nodig het kind uit om één geheel met jou te worden. Vraag wat je kunt doen om dit deel met je te verbinden. Wat heeft het nodig om zich prettig te voelen? Wat heeft het nodig om de wonden te helen?
Let goed op de antwoorden. Soms komen er woorden, soms komen er beelden of kleuren. Het maakt niet uit in welke vorm de antwoorden komen!

Neem het antwoord serieus en voer het uit als het na de visualisatie kan. Wanneer jij als kind warmte nodig heeft, geef het warmte. Wanneer het kind wil vertellen, luister! Wanneer jouw kind liefde nodig heeft, zet je hart wijdt open en omarm in gedachten je eigen kind liefdevol. Wil je kind gehoord worden? Blijf net zolang luisteren, echt luisteren, totdat je kind is uitverteld.

Stel dan je vragen en hoor de antwoorden die fluisterend komen. Het eerste wat in je gedachten komt, is het antwoord van je Ziel. Het kan zijn dat het allemaal wat vaag is, dat je niet begrijpt wat jouw Ziel wil. Je zult merken dat het je in de komende tijd steeds duidelijker wordt. Blijf net zolang in gesprek met je Ziel totdat het stil wordt.
Schrijf hierna op wat je meemaakte of teken wat je gehoord en gezien hebt. En doe dan met datgene wat je beleefde, dus met de antwoorden – nu of later!

Dagelijks contact met je Ziel

Wil je het contact met je Ziel nog steviger maken? Doe deze oefening dan zeker een keer per week. Of dagelijks voordat je slapen gaat. Je zult merken dat wanneer je onzeker bent, twijfelt of niet weet hoe je verder moet, je Ziel je de bij jou passende richting aanwijzers geeft om je Levenspad te vervolgen!

Veel succes!

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

P.s.: Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.
Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 29/03/2018

Reageren is niet mogelijk.