de Aura Zien, Voelen en Schoonmaken!

Aan de gratis tweejarige opleiding Transformatie Academie doen nu 540 mensen mee. Eendrachtig zijn ze bezig met dezelfde lesstof, met hun innerlijke ontwikkeling. En dat is zo intens dat er een sterke Groepsaura van Zielsverwanten is ontstaan. Meerdere keren heb ik van de studenten gehoord dat ze een verandering in zichzelf voelen. Nog vaag, maar ontzettend positief. Je begrijpt dat een dergelijke gemeenschappelijke aura een enorme power is. Nu kan een groepsaura een positieve en een negatieve invloed hebben. Maar omdat we allemaal bezig zijn met het begrijpen van onszelf en van anderen, is de kracht van deze groepsaura het verspreiden van begrip en vooral liefde en mededogen!

Een ongekende kracht met oneindig veel mogelijkheden

De studenten zullen de komende jaren ervaren dat, doordat er een positief vangnet is gecreëerd, zij een grote positieve sprong maken in hun innerlijke ontwikkeling. En dat niet alleen, hun omgeving profiteert hiervan mee. Een kracht die prachtige dingen tot stand gaat brengen!

Via de aura straal je je gemoedstemmingen uit naar je omgeving. Dus zit je lekker in je vel, dan beïnvloed je je omgeving op een positieve manier. Mensen worden blij als ze je zien, men reageert op jouw vreugde. Maar als je er niet echt met je aandacht bij bent, dan wordt dat ook door de ander ervaren. Of wanneer je een keer een slechte dag of periode hebt, dan bepaalt dat mede de stemming van de mensen om je heen. Behalve wanneer het niet zover komt doordat je wordt ‘opgetild’ door de groepsaura.

aura-voelen-1Wanneer je werk doet tegen je zin in, dan bepaalt dat de stemming tussen jou en je baas c.q. collega’s. Ook al denk je niets te laten merken: zo binnen, zo buiten. Hoe je je van binnen voelt, hoe je gedachten zijn, komt in je aura en ervaart je omgeving.

Een voorbeeld: een man heeft een rotdag gehad op zijn werk. Hij dacht dat hij eindelijk promotie zou krijgen, maar nu heeft iemand die er pas bij is gekomen de functie gekregen die hij graag had willen hebben. Hij besluit om op weg naar huis een omweg te nemen, zodat zijn humeur een beetje anders wordt. Immers hij wil zijn thuisfront niet belasten met zijn woede. Min of meer opgewekt komt hij binnen en wat gebeurt er dan? Het thuisfront reageert afstandelijk, alsof hij niet welkom is. Tja, dat kan er nog net bij, denkt hij. Vervolgens gaat hij mokkend achter zijn computer.

Wanneer je opgewekt doet en het van binnen niet bent, dan ervaart je omgeving het als kil en afstandelijk. Men reageert op jouw aura-energie en niet op wat ze zien. Voelen is namelijk sterker dan zien.

Je aura schoonmaken

Je aura, je energieveld is een groot ingewikkeld systeem waar allerlei obstakels in kunnen zitten. Dit door herinneringen, verdriet, angst, woede, eenzaamheid, enz. Al deze emoties kunnen aan elkaar gekleefd zijn en in elkaar verwikkeld in je aura zitten. Het is dan ook belangrijk dat je energieveld regelmatig een schoonmaakbeurt krijgt. Net zoals je na enige tijd je huis een grote schoonmaak geeft. Het vuil of wat er niet in hoort eruit halen. Of het is net zoals je regelmatig je bed verschoond om weer lekker te kunnen slapen.

Het beste kun je zelf voelen wat er voor nodig is om je energieveld schoon te maken. Elke dag douchen en je haar wassen is sowieso belangrijk, maar daarmee redt je het niet altijd. Waarom haren wassen? Je haren zijn enorm poreus, wanneer je in een rokerige ruimte bent geweest of wanneer de frituurpan aan is geweest, ruiken je haren daar naar. Zo sterk nemen je haren alles van je omgeving op, dus ook energieën.aura-voelen-2

Je kunt je aura schoonmaken door een heerlijke massage te nemen.,Of door jezelf ‘uit te schudden’ ofwel in balans te schudden. Dit is ook heerlijk: wanneer je auto rijdt of op een verlaten plek bent, keihard te gaan schreeuwen en te gillen. Je ‘schreeuwt’ dan de knopen, de verwarringen uit je aura en zo komt deze weer in balans. Dansen is ook een fijne manier om je aura te harmoniseren. Wat een mooie methode is: jezelf van top tot teen strelen. Of wat helemaal heerlijk is het door een ander laten doen!
Je ziet wel genoeg mogelijkheden om je aura schoon te maken en in balans te krijgen.

Je aura zien en voelen

De volgende oefening is om je aura te zien en te voelen:

Neem eerst de tijd om tot rust te komen. Wanneer je voelt dat je ontspannen bent, kijk je naar, liefst een zwarte stip op een witte muur, de stip. Net zolang totdat je ogen ontspannen zijn. Je merkt dat doordat, wanneer je recht naar voren kijkt, toch alles zowel links als rechts kunt zien. Door deze ontspanning is je blikveld heel breed. Ik noem dit de ‘goose-look’. We gaan beginnen:

  1. Wrijf in je handen, goed tegen elkaar aan. Beweeg je handen op enige afstand van elkaar af en dan weer naar elkaar toe. Maak een cirkels en voel de energiebal tussen je handen. Kijk hoe groot de afstand kan zijn als je je handen uit elkaar doet, terwijl je de energie nog steeds voelt.
  2. Weer in je handen wrijven, richt dan de wijsvinger van je actieve hand op de palm van je hand. Je vingertop blijft ongeveer 2 cm. van de palm verwijdert. Teken cirkels op je handpalm. Wat voel je?
  3. Bouw weer energie op tussen je handen en doe nu hetzelfde met de handen andersom. Dus richt je – meestal – linker wijsvinger naar je rechter handpalm. Maak weer allerlei cirkels, groot en klein.
  4. Doe dan wat licht om je heen uit. Het beste kun je deze oefening doen bij getemperd licht, een beetje in de schemering. Hou je hand of je handen dan tegen een wit vlak aan. Misschien een A4tje tegen de computer aanzetten, maar dan wel even het scherm uit doen. aura-voelen-3Laat je vingertoppen naar elkaar wijzen. Je handen ter hoogte van je ogen houden, ongeveer zo’n 30 cm van je vandaan. Ontspan je ogen, zoals je in het begin hebt gedaan. Kijk naar de ruimte tussen je vingertoppen. Ongeveer vier cm van elkaar vandaan, doe het heel rustig en ontspannen. Wat zie je nu?
    Speel een beetje met de ruimte tussen de vingertoppen. Dichter bij elkaar, dan weer wat verder uit elkaar.
  1. Wrijf weer even stevig in je handen. Je laadt op deze wijze de energie weer op, zodat je het nog beter kunt zien. Beweeg je handen langzaam, omhoog, omlaag, de vingers naar elkaar wijzend. Wat zie je nu rondom je handen? Ontspan je ogen.
  2. Probeer nu de aura te zien van iemand die bij je in de buurt is. Om het hoofd bijvoorbeeld.

Zo kun je met de ‘goose-look’ ook de aura’s zien van mensen, dieren, de natuur, etc.

Je Chakra’s

Je aura is belangrijk, maar ook de zeven hoofdchakra’s. Deze chakra’s kunnen we vergelijken met de belangrijke treinstations als Utrecht, Amsterdam of ander groot station. Wanneer zo’n station niet goed functioneert, is het hele treinverkeer in Nederland een grote chaos. Zo zijn de chakra’s belangrijke zenuwknooppunten voor onze fysieke, maar ook geestelijke energie gesteldheid. Maar daarover een volgende keer!

Heb je hier vragen over? Stuur ze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord het in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’ te beluisteren bij Radio Merlijn !

Lieve groet,
Daisha

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Hier kun je je abonneren op mijn blogupdates.

 

 

Gewijzigd op 05/03/2019

Reageren is niet mogelijk.