de Hemel op Aarde of…

Kies je voor de Hemel op Aarde of de Hel?

Aan Deepak Chopra werd gevraagd: ‘Waarom moet de mens lijden? Kunt u mij alstublieft de redenen voor pijn, lijden (van kwetsbare ouderen, kinderen, dieren) uitleggen? Wat zijn de redenen hiervoor? Is het dat hoe wij lijden interpreteren en hoe we het ervaren? Is er zo’n plaats als de hemel? En is er zo’n plaats als de hel?’

Deepak Chopra antwoordt: ‘Boeddha noemt het bestaan ​​van lijden in de wereld als een van de vier nobele waarheden. Hij zegt dat het wordt veroorzaakt door gehechtheid, onwetendheid en woede en wordt verwijderd door Nirvana. Dat betekent dat we uit het lijden stappen door ons bewustzijn naar een ander niveau te brengen. In plaats van dat we vanuit het bewustzijn leven dat lijden genereert.
Ons begrip, onze realiteit en onze antwoorden weerspiegelen onze bewustzijnsstaat. Onze hemel, hel of aardse bestaan ​​zal zijn wat ons bewustzijn ervan maakt. Een bevredigend antwoord op lijden vereist een verschuiving van het bewustzijn voorbij de huidige grenzen van een leven zonder lijden.’

het Paradijs

We verlangen allemaal naar een Hemel op Aarde. We verlangen naar een oord waar het leven heerlijk is, waar overvloed heerst en geen ziekte, rampspoed of dood bestaat. Alsof we nog steeds in onze genen weten hoe het oorspronkelijke Paradijs van Eva en Adam ooit was.

Onze Ziel heeft een enorme kracht meegekregen toen zij op aarde kwam. Die ene bevruchte en bezielde eicel, waaruit we als mens hier op aarde kwamen, wist met oneindige precisie hoe de stamcellen op een gegeven moment ons hart, lever, longen, hersenen, alle organen, spieren, bloedvaten en uiteindelijk de honderd miljard cellen in korte tijd kon vormen. Die ene eicel had deze onmetelijke kracht. Hoeveel kracht moeten dan de uiteindelijk honderd miljard cellen in ons lichaam hebben?

Er wordt door wetenschappers gesteld dat we slechts een fractie van onze capaciteiten benutten. Er liggen dus nog heel wat capaciteiten om wakker te worden gemaakt. Ofwel net zo bewust te zijn als die ‘fractie’, hoeveel dat ook mag zijn. De één beweert dat ons bewustzijn nog slechts 5% is, een andere wetenschapper komt tot een groter getal.

de Hemel op Aarde

Hoe bewuster ik werd, hoe meer de hel werd vervangen door de Hemel op Aarde. Ik las ergens: ‘Wij kunnen geen tijd verspillen – maar het kan ons verspillen, als we blijven slapen.’
Vandaar dat bewustwording ook wel ‘wakker worden’ wordt genoemd. Het woord wakker betekent: alert zijn, kordaat, attent, helder, oplettend. En dat is bewustzijn ook. In de wetenschap en de filosofie wordt bewustzijn ook wel ‘Ziel’ of ‘Geest’ genoemd.
Zoals al net zei: hoe bewuster ik werd, hoe meer ik de Hemel op Aarde ervoer. Ik heb in mijn leven vele diepe dalen gekend, zowel fysiek, als emotioneel en geestelijk.

Niets is me op elk gebied bespaard gebleven. Vanaf mijn eerste levensjaar heb ik heel wat keren in het ziekenhuis gelegen, zelfs vorig jaar nog. Vele ziekten gekend en ook weer overwonnen. Heel wat keren in mijn leven probeerde men mij emotioneel onderuit te halen – wat tijdelijk ook lukte. Maar door ‘achter’ de woorden, de handelingen en de gebeurtenissen te kijken, werd ik me steeds meer bewust dat deze gebeurtenissen nodig waren om mij op een ander Levenspad te krijgen. Mensen en diverse gebeurtenissen dachten me geestelijk te kunnen breken, en ook dat lukte even. Door op zoek te gaan naar mijn eigen rol hierin, bracht het mij helderheid. En was het voor mij geen probleem om de ander te vergeven.

Een echte aanrader!

Sowieso neem ik van jongs af aan elke dag voordat ik ga slapen ‘de dag door’, zoals ik dat noem. En kijk ik wat mijn ‘rol’ is geweest gedurende de dag, naar anderen toe, naar mijzelf toe en of ik mijn hart c.q. mijn Ziel niet heb verloochend.
Ik raad je dit echt aan, het is ontzettend waardevol om jezelf beter te leren kennen. En wat nog belangrijker is, elke dag heb je even contact met je Ziel, met je innerlijke Bron. Ik kan je garanderen dat daardoor niet alleen je Levenspad duidelijk wordt, maar dat je elke dag aan bewustzijn wint.

Men zegt dat iedereen zelf zijn leven kiest. Ik ben van mening dat je niet je leven kiest, misschien wel toen je nog niet op aarde was. Helaas ben je dat meestal vergeten als je bent geboren. En lijken de traumatische gebeurtenissen, het leed dat je wordt aangedaan, de misère dat je meemaakt, dat ze je overkomen. Het Plan wat God met ons heeft is soms zo onduidelijk dat er geen touw aan vast te knopen is.
Ook al kies je dan niet voor het leven wat je nu hebt, of hebt gehad, je kunt wel kiezen hoe je op de gebeurtenissen reageert. Je kunt kiezen hoe je er mee omgaat.

de Hemel of de Hel

Kies je voor de hel? Blijf je jezelf in de ellende wentelen? Blijf je jezelf het slachtoffer van de gebeurtenis vinden? Blijf je in gedachten telkens maar herhalen wat je is overkomen?
Het leven zelf kun je dan misschien niet kiezen, maar je kunt wel kiezen welke gedachten in je hoofd opkomen.

Iemand zei me eens: ‘Ik moet gewoon nog steeds aan die afschuwelijke verkrachting denken, ook al is het eenentwintig jaar geleden. Het beheerst mijn hele leven. Ik kan daardoor niet gelukkig zijn. Voel ik me even gelukkig, komt dat gevoel weer naar boven en maakt mijn geluk kapot. Het maakt me depressief, maar ik kan niet anders.’
Op mijn vraag: ‘Van wie moet je dat?’ keek ze me stomverbaasd aan en kon daarop geen antwoord geven. Uiteindelijk zei ze: ‘Het is een innerlijke drang, ik kan het niet stoppen.’

Inderdaad wanneer je de film van toen telkens in je gedachten weer afspeelt, wordt het soms zelfs nog erger dan hoe het oorspronkelijk was. Je programmeert jezelf om telkens weer de ellende te beleven. En hoe vaker je dat doet, hoe moeilijker het wordt om er mee te stoppen. Op een gegeven moment krijgt het macht over jou, en jij daardoor over anderen.
En op een gegeven moment is je leven nog slechts een hel. Want de macht over anderen raak je op een gegeven moment kwijt. Wat is dan die macht? De mens heeft de neiging om mensen die iets ergs hebben meegemaakt meer aandacht te geven dan de mensen die gelukkig zijn.

Nu kun je stellen: ‘Maar mensen die gelukkig zijn hebben toch geen aandacht nodig, en die ongelukkig zijn juist wel?!’
Een mens blijft een mens, en aandacht – echte aandacht – is bij iedereen welkom. Ik hoor nu mensen zeggen: ‘Ik ken mensen die het vreselijk vinden om in de aandacht te staan.’

Geloof me, liefdevolle en échte aandacht van persoon tot persoon heeft niemand moeite mee. Er komen soms mensen bij mij op consult, die het vreselijk vinden om ‘in de picture’ te staan, en toch uitsluitend bij mij komen om van mij aandacht te krijgen.

de Kracht van je Gedachten

Weer terug naar de hel, of kies je toch liever voor de Hemel? Gedachten zijn programmeerbaar, door jezelf en door anderen.
Het thema van de Satsang die ik geef op 17 maart 2019 is: de Power van je Gedachten!
En dit staat bij de omschrijving: ‘Leer de kracht van je gedachten te ontdekken en deze te gebruiken. Door de power van je gedachten kun je je wensen en idealen verwezenlijken. Je gedachten bepalen hoe jij je voelt, hoe je handelt, hoe je denkt! Het heeft meer power dan je zelf vaak denkt. In elke situatie en met name in het nemen van besluiten speelt dit een belangrijke rol. Leer daarom de kracht ervan te ontdekken en deze te gebruiken. Door de power van je gedachten kun je ook makkelijker communiceren en jezelf ontworstelen uit je doemdenken. Daisha vertelt en legt uit!’

Sander wilde een keer een gehandicapt iemand interviewen. Deze man had een prachtig boek over zijn leven met zijn handicap geschreven. En dat boek ging Sander in zijn radioprogramma Boeken Nieuws bespreken. De man weigerde om te worden geïnterviewd. Hij vertelde dat hij tien jaar geleden een interview had gehad met een journalist en die had zijn woorden verkeerd neer geschreven.

Deze man was toen midden veertig. Eén gebeurtenis in zijn leven heeft hem doen besluiten met niemand meer te spreken – tenminste niet in het openbaar. Hij zet zichzelf in een glazen kooi, doordat in die 45 jaar één keer iets is gebeurd wat hij niet prettig vond.
Zou het niet kunnen zijn dat Sander met zijn vraag op zijn Pad is gekomen, om de teleurstelling, de bitterheid die door dat voorval is ontstaan te overstijgen? Door het nog een keer te doen, te ervaren dat niet iedereen er zo mee omgaat?

Traumatische gebeurtenissen

Heb jij een gebeurtenis die jouw leven bepaald? Vraag jezelf af wat je in jezelf blokkeert, als deze gebeurtenis nu jouw leven bepaalt. Wat snijdt je van jezelf af?
De eerste liefde, en die gaat vreemd. Tjee, dat is erg, want nu vertrouw je de volgende liefde ook niet meer. Of kwam je weer een nieuwe liefde tegen om deze gebeurtenis tot het verleden te laten behoren?

In 1977 heb ik een vreselijk auto-ongeluk gehad. Dat ik levend uit de auto ben gekomen is werkelijk een wonder. Iedereen was het erover eens dat dat niet mogelijk zou zijn geweest. Helemaal heel, geen schram, wel veel spierpijn. Kan ook niet anders als je met 80 km/per uur ineens stilstaat. Zoiets zou je kunnen doen besluiten nooit meer in een auto te stappen. Ik weet hoe gevaarlijk gedachten zijn en ben dan ook meteen weer gaan rijden. Niet met een air van: oh dat doe ik wel even. Natuurlijk met de bibbers, maar die gaan over als je door de situatie heengaat en daardoor weer vertrouwen krijgt.

Ik kies voor de Hemel op Aarde, jij ook?

Door te weten wat een kracht mijn gedachten hebben, kies ik voor de Hemel. Een ontzettend, intens en fijn dierbaar iemand verliezen? Door overlijden of door zijn of haar eigen weg te kiezen in dit leven? Mijn gedachten blijven niet hangen in het verlies, maar gaan naar de overledene die uit zijn of haar lijden is verlost. Of naar degene die in zichzelf heeft ontdekt zonder mij en op eigen kracht verder te kunnen leven. Ik bewonder die persoon en houd nog meer van hem of haar.

Vorig jaar kreeg ik naast mijn andere chronische ziekten er nog eentje bij! Mijn geest is nog helder en dat is voor mij het belangrijkste. Met lichamelijke handicaps kan ik omgaan, heb ik trouwens al van jongs af aan mee moeten omgaan.
Mijn geest, mijn gedachten, mijn Ziel zijn niet chronisch ziek, daar kan ik alles mee creëren. Ik kan dansen, ook al heb ik Parkinson en willen mijn benen soms niet meer. Ik kan bergen beklimmen, ook al heb ik COPD en kan ik in die ijle lucht niet meer ademhalen. Ik kan een verre vliegreis maken, waar ik altijd van geniet, ook al kan mijn hart dat sinds vorig jaar niet meer aan. Ik kan het weer voorspellen, al van jongs af aan, door reuma. Ik kan naar elk land reizen dat ik maar wil, ik kan…

Tja, wat kan ik niet, ik kan ALLES in mijn gedachten. Ook al kan ik soms weken niet naar buiten vanwege het weer, de zon heb ik in mijn hart en die schijnt elke dag. Ik ben volkomen vrij doordat ik alles kan denken wat ik wil. Zo is en blijft mijn leven de Hemel op Aarde!

Lieve groet,
Daisha

Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 07/03/2019

Reageren is niet mogelijk.