De komende tijd is ideaal voor een ommekeer in je leven !

Foto van hand die de zon paktDe meest gunstige tijd is nu !

De komende weken is het dé ideale tijd om een ommekeer in je leven te maken. Je hebt de energie van deze eeuw mee. Dé eeuw van nieuwe initiatieven. Je hebt de energie van de zomer mee. Zonnestralen stimuleren onze zenuwcentra. Je verbindt je gemakkelijker met je innerlijke power. Bovendien doet de zomer alles groeien en brengt vruchten voort. Je hebt de energie van de maan mee, zeker vanaf 27 juni a.s.: de nieuwe maan.
Zelfs in de Bijbel wordt gesteld dat vanuit de nieuwe maan een enorme kracht uitgaat. Zie daarvoor de diverse Bijbelspreuken met betrekking tot nieuwe maan.
Op 25 juli heb je ook nog eens de Dag buiten de Tijd. Bij de Maya’s het begin van een nieuwe cyclus. Het is de dag dat je alle beperkingen loslaat om je zo vol overgave over te geven aan creatie en harmonie.

Kortom, de komende weken is een gunstige tijd voor een nieuwe start en/of om deze voor te bereiden. Gebruik dan niet alleen woorden, visualiseer de beelden die bij het nieuwe horen. Visualiseren is al zo oud als de mens leeft. Vroeger had men daar sprookjes en sagen voor. Wanneer men op jacht ging dan danste men eerst de jachtdans om een goede jacht te bewerkstelligen.

Zie het al helemaal voor je…

Wat ook belangrijk is, is het doel dat je stelt natuurlijk ook in harmonie is met jezelf. Dus dat het doel en je verstand echt samenwerken.Beelden zijn belangrijk voor ons. We willen ons graag ergens een beeld van vormen, dan begrijpen we het eerder en beter. Wanneer je jezelf een doel stelt en je zou dit slechts in woorden uitdrukken, dan is het halen van dat doel onmogelijk.

Visualiseren brengt je in contact met je onderbewuste. We doen het allemaal wel eens, je voorstellen hoe het gesprek zal zijn, het feest, de vakantie, enzovoorts. Alle zintuigen worden daarbij gebruikt: je ziet het voor je, het is voelbaar, zelfs tastbaar, je ruikt en proeft het. Wanneer je een gesprek gaat voeren dan bedenk je van tevoren wat je wilt gaan zeggen. Of, je gaat op vakantie, je maakt plannen en je hebt al in gedachten wat je wilt gaan doen.

Je stelt je niet alleen voor wat je ziet, maar je voelt ook al de sfeer. Weet je dat visualiseren, het voorstellen van hoe iets of iemand er uit ziet, ruikt of smaakt, zelfs geldt voor mensen die blind zijn of voor dove mensen.

Zie, proef, ruik, voel en wees positief

Hoe kunnen we visualiseren dat een situatie veranderd?  Visualiseer de situatie zoals jij het graag wilt hebben. Ofwel, in gedachten denk je aan de situatie alsof je het al hebt bereikt. En blijf daarbij positief. Dus niet visualiseren en dan denken: ‘het zal me wel weer niet lukken’. Want inderdaad dan lukt het ook niet.

Ga ook niet in jezelf zeggen: ‘Ik probeer, of, ik wil niet…’. Deze woorden zorgen er namelijk voor dat je het niet zult bereiken. Wanneer je zegt ‘Ik probeer’, dan is dat hetzelfde als ‘ik doe het niet’. ‘Ik probeer’ betekent dat je een slag om de arm houdt. Je moet al zeker weten dat het positief uitvalt, want anders ga je het niet doen.

Wanneer je visualiseert, stel het dan positief. Bijvoorbeeld door de wens ‘ik wil niet ziek worden’, te veranderen in: ‘ik ben gezond’. Alleen dan kun je gezondheid visualiseren.

Kun je de verantwoording aan?

Bespreek ook met jezelf hoe je kunt toetsen wanneer het is bereikt. Wanneer je stelt: ‘Ik wil rijk worden’, bedenk dan meteen wat voor jou rijkdom is. Is het innerlijke of uiterlijke rijkdom? Vraag je af hoe je leven zal veranderen wanneer je bijvoorbeeld veel geld zou erven of winnen bij een loterij. Je hebt grote kans dat er mensen met je bevriend worden vanwege je geld. Of dat je zelf veranderd door het geld, dat je de liefde van mensen gaat ‘kopen’. Kun je de weelde aan, kun je de verantwoording van veel geld hebben aan? Kun je aan dat mensen je de rug toekeren, omdat je het geld niet met hen deelt? Wanneer je alles kunt kopen dat je maar wilt, heeft het leven dan nog uitdagingen voor je?

Misschien ben je het alleen zijn beu en je zegt: ‘ik wil een partner’. Pas op, het kan dan ook een zakelijke partner worden of een vriend of vriendin. Je bedoelt wat anders, stel het heel duidelijk. Je hoeft niet te beschrijven hoe de persoon er uit ziet, maar wel hoe deze persoon innerlijk is en hoe je ermee door het leven wilt gaan.

Gouden regels

Kijk goed naar wat je je voorneemt en stel jezelf deze vragen:

 • Hoe weet ik dat ik mijn doel heb bereikt?
 • Hoe voel ik me dan?
 • Wat dient als bewijs dat het werkelijkheid is geworden?

Wat ook belangrijk is, is het doel dat je stelt natuurlijk ook in harmonie is met jezelf. Dus dat het doel en je verstand echt samenwerken. Je kunt slechts visualiseren wat jouw werkelijkheid is.

Stel je doel: positief, wanneer, waar en met wie of wat. Dit zijn belangrijke voorwaarden. Wanneer je daar aan voldoet en aan houd, dan zul je het ook bereiken. Alleen één keer visualiseren voor een groot doel is meestal niet voldoende. Als je echt iets belangrijks wilt visualiseren, doe het dan elke dag opnieuw!

De kwaliteit van je leven verbetert aanzienlijk

Karl Simmonton, werkte met kankerpatiënten. Hij laat patiënten visualiseren hoe ze met behulp van hun medicijnen kankercellen kunnen verwijderen. De resultaten ervan zijn bewezen. De mensen leven langer, de kwaliteit van hun leven wordt aanzienlijk verbeterd en sommige mensen genezen zelfs van de kanker. Hij leert ze zelf verantwoording te nemen voor hun leven, dus ook voor hun kanker. Hij gebruikt daar voor visualisaties met voornamelijk beelden en het effect is geweldig.

Je kunt dat ook doen als je rugpijn hebt of verkouden bent. In je hele energiesysteem zijn visualisaties een grote steun. Ze kunnen spanningen weghalen en beter vervelende dingen verwerken. Het is zelfs zo dat je het effect van medicatie kan versterken zodat er minder van nodig is. Het zou goed zijn als visualisatie een onderdeel van het genezingsproces is. Dus dat de behandelend arts en/of specialist je een visualisatie geeft of een advies zodat dit helpt om je weer gezond te maken.

Oneindigende mogelijkheden

Je kunt het ook toepassen om je innerlijke gids te ontmoeten, je innerlijke rijkdom te vergroten. Of om contact te krijgen met je Ziel. Of iets dat je in je werk wilt bereiken. Topsporters die willen winnen gaan in hun hoofd als eerste over de streep. De mogelijkheden zijn oneindig.

Elke dinsdagavond begeleid ik een meditatie, doe een keer mee. Het helpt je om concreet te kunnen visualiseren. Luister (gratis) via internet Radio Merlijn – www.radiomerlijn.nl dinsdags om 22.00 uur De hele week is het ook nog bij Gemist te beluisteren.

Lieve groet,
Daisha

Gewijzigd op 04/01/2018

3 Responses to “De komende tijd is ideaal voor een ommekeer in je leven !”

 1. isabella Bruens

  Helemaal mooi en krachtig vetwoord. Fijn om het weer zo te lezen en me te helpen herinneren!

 2. Sylvia

  Donderdagavond las ik in een boek over visualiseren om toekomstige doelen te bereiken.
  Vrijdagmorgen vertrok ik naar mijn werk en voelde: dit is een belangrijke tijd met extra energie/daglicht en mogelijkheden voor groei.
  En toen las ik vrijdagmiddag in mijn pauze totaal onverwacht jouw via FB voorgestelde bericht over deze onderwerpen! Ik was best “flabbergasted”. Hier ga ik iets mee doen. Hartstikke bedankt & veel goeds!

 3. yves

  Hoi & bonjour,

  vandaag dacht ik -omwille van enkele impulsen naar aanpassing toe- dat ik vooral bij mezelf dien te blijven. als ik me aanpas naar aanleiding van impulsen uit de omgeving dan verwijder ik me verder van me essentie. als het aanpassen echter vanuit mezelf komt,onbewust,gewillig en ongedwongen dan is dit ok.. voelde me ook ‘flabbergasted’ zoals Sylvia het verwoorde toen ik dit bericht zag in de nieuwsbrief. verandering,groei,grenzen verleggen.. feells good,feells connected 🙂
  Bedankt Daisha.

  liefs,Yves.

Reageren is niet mogelijk.