Les 18: De meest Gelukbrengende Tarotkaart !

Algemene informatie

De ‘legging’: twee mooie kaarten en twee lelijke kaarten

Je Ziel vertelt… een geweldige openbaring!

Er zijn tot nu toe al heel wat Grote Arcana kaarten besproken. Namelijk: de betekenis als het het verhaal van je leven is, de betekenis van je Jaarkaart, je Karmakaart, de betekenis van de kleuren en de getallen en uiteraard de uitleg wat de betreffende kaar betekent. Ook al heb je dit alles goed bestudeerd, het blijft belangrijk dat je je intuïtie er bij blijft gebruiken. Je verstand even op nul en dan horen wat je Ziel zegt. Dat is bij de volgende oefening ontzettend belangrijk.

Vergeet even wat de kaarten betekenen en doe het volgende:
Leg alle Grote Arcana kaarten open voor je neer – in een willekeurige volgorde. Je hoeft ze dus niet te sorteren op nummer, gewoon door elkaar. Zet je verstand op nul, ofwel vergeet wat er tot nu toe over de kaarten is verteld. Mediteer even of probeer van binnen rustig te zijn.

Twee mooie kaarten
Je kijkt naar de kaarten en laat er dan twee kaarten uitspringen die je mooi vindt. Waarom, dat is, is in eerste instantie niet belangrijk. Deze twee kaarten leg je even apart.

Twee lelijke kaarten
Dan concentreer je je weer op de overgebleven kaarten en je kiest twee kaarten die je juist niet mooi vindt, misschien zelfs wel afschuwelijk. In ieder geval kaarten die je niet zo gauw zou uitkiezen.

De betekenis van deze ‘legging’
Doe de niet uitgekozen kaarten weer op een stapel. Leg dan de eerst uitgekozen mooie kaart links voor je neer en de tweede rechts. Dit doe je ook met de lelijke kaarten, deze leg je onder de mooie kaarten. Beide eerste kaarten hebben verband met elkaar, dus zowel de mooie als de lelijke. En uiteraard de als tweede gekozen kaarten ook.

De mooie kaarten vertellen wat diep in je Ziel leeft, wat je wensen zijn. De lelijke kaarten vertellen waarom het je niet lukt om je wensen waar te maken. Dit zijn de drempels die genomen moeten worden om je wensen te vervullen. Hef dit op en je zult bereiken wat de mooie kaart, ofwel je Ziel, je zegt.
Eerst het ene, dit is namelijk het meest gewenst en makkelijker te bereiken. Dan het andere (de tweede gekozen kaarten), dit duurt meestal langer om het te verwezenlijken.

Het is tijd dat je de kaarten met en voor anderen gaat gebruiken. Dit is een mooie legging om met een ander te doen, zeker met iemand die niets van de kaarten kent. Die kan nog echt vanuit de Ziel kiezen. Een hele openbaring voor diegene – en voor jezelf!

Wensen uit je Ziel zijn zo belangrijk, dat je ze zeker niet mag negeren.

Ze brengen je naar een nieuwe vruchtbare cyclus in je leven.

We gaan naar de bespreking van de Grote Arcanakaart:

XVII de Ster

de sterIn het Verhaal van je Leven betekent: De Ster, de 17.
Je bouwwerk – zie XVI de Toren – is ingestort. Je hebt je bevrijd van je zelfmedelijden. Dit betekent dat door dit ingrijpende proces een periode van hernieuwde kansen aanbreekt. De Ster vertegenwoordigt de meest gelukbrengende periode in je leven. Je hebt weer zelfvertrouwen. Je bent, zoals je bent. Je wordt je bewust van je eigenwaarde. Het lijkt wel of iedereen je wilt helpen om je zo gelukkig mogelijk te maken.
Stilte na de storm, innerlijke kalmte en diepe vrede. De Ster is volledig vrij, naakt en puur. Het levenswater blijft stromen, het is nooit op.

 

Als je XVII de Ster kiest of als deze in je legging voorkomt, dan betekent het:
De Ster is de meest gelukbrengende kaart van de Grote Arcana. Het meisje op de kaart vertegenwoordigt de eeuwige jeugd en schoonheid, de Moeder der Natuur.  De achtpuntige ster is Sirius, de ster van de zeevaarders, van kosmische energie.
Een voet blijft op de oppervlakte van het water, je stijgt boven je emoties uit.  Een voet op het land betekent dat je ‘grond onder je voeten’ hebt gekregen. Ofwel je bent je bewust van je kracht (= de ster). Het levenswater stroomt uit de kruiken, dat betekent dat alles weer tot leven komt. Alles wordt zuiver, schoongewassen. De vogel is de Ibis, de Ziel van de levensboom, het symbool van hoop en vrede. Het naakt zijn betekent je zelf blootgeven en puur zijn.

Er komt vrede na rampspoed. Heb vertrouwen, nieuwe kracht en moed, de kwestie zal spoedig opgelost zijn. Je krijgt (of geeft) onbaatzuchtige hulp. Heb de moed om opnieuw te beginnen, er wordt je een hernieuwde kans geboden. Dit kan zijn: gezondheid voor een zieke of nieuwe inspiratie in een bepaalde situatie. Harmonie na een moeilijke en zware ervaring. De moeilijkheden kun je achter je laten!

Heb je de vorige lessen gemist? Hier kan je ze vinden:

Les 1 tm 10 Les 11 Les 12 Les 13 Les 14 Les 15 Les 16 Les 17

Een paar tips:

  • Print de lessen uit en bewaar ze. Je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt.
  • Wil je geliefden, familie, vrienden en kennissen mee laten genieten van de waardevolle gratis lessen Tarot? Stuur dan de nieuwsbrief van Radio Merlijn aan ze door, zodat ze zelf kunnen besluiten om een gratis abonnement te nemen.

Volgende week les 19: Het droevige Pad !