Algemene informatie – les 12

De kleuren op de Tarotkaarten hebben een bepaalde betekenis, net zoals de symbolen. Door naar de kleuren te kijken, zie je welke energie in de betreffende kaart zit. Daarom is het belangrijk wat de betreffende kleur vertelt. Dan zie je meteen in een oogopslag welke energie de kaart vertegenwoordigt.
De betekenis van de kleuren kan je ook toepassen bij kaarsen, kleding of bij de aankleding van je huis. Nu we de feestdagen naderen zou je kaarsen kunnen uitkiezen met een kleur waarvan de energie voor jou nu belangrijk is.

Volgende week kan je de betekenis van nog meer kleuren lezen.

Kaarslicht geeft een speciale ambiance aan elke ruimte. Of dit nu voor alledaags, romantisch of ceremonieel doeleind is. Zij zijn een integraal deel van religieuze en spirituele activiteiten en spelen een belangrijke rol als magisch instrument. Kaarsen kan je zien als de symbolische hoeders van de heilige vlam, de goddelijke vonk en de creatieve kracht die door de gehele schepping schijnt.

Kaarsen kunnen perfect gebruikt worden in spiritueel en magisch werk. Het ritueel branden van kaarsen helpt en ondersteunt je concentratie te richten op een specifieke magische intentie. Wanneer je je concentreert op de vlam, stel je dan voor dat jouw intentie door het vuur getransformeerd wordt in een etherische gedachtenvorm. Energie volgt gedachten, laat je dromen, wensen en visualisaties tot leven komen!

Dit is het eerste gedeelte van de kleuren

ROOD = vuur = hartstocht = energie

Rood is de kleur van de planeet Mars, de heerser over het bloed, onze levensaderen. Werkt stimulerend en symboliseert de liefde. De kleur wordt gebruikt voor vitaliteit, passie, hartstocht, creativiteit, moed, enthousiasme en dynamische projecten.

BLAUW = water = kalmerend = vrede en oneindigheid

Blauw is de kleur van de onbewolkte hemel, van wijde uitzichten. Het vertegenwoordigt het element water. Het is de kleur van rust en verlangen. In rituelen wordt deze kleur gebruikt om inspiratie en spiritueel begrip te vragen.

Maar ook voor het openen van geblokkeerde communicatie. De kleur staat voor wijsheid, bescherming, kalmte, geruststelling, rustige beweging, toewijding, intuïtie, kosmische liefde, creativiteit, oprechtheid en helderheid krijgen in sombere tijden.

GOUD = geluk = goddelijke kracht

Goud wordt gebruikt om Goddelijke bijstand aan te roepen. Goud de kleur van de gouden zon, de hemelse vader. Deze kleur niet te vaak gebruiken, het werkt dan niet meer. Uitsluitend voor zéér speciale verzoeken. Voor het verkrijgen van rijkdom, veiligheid, geluk, speelse humor, yang-kracht en Goddelijke bescherming.

GEEL = zon = licht = vrijheid

Geel én oranje houden beide verband met de grootste levengever: de zon. Beide kleuren staan voor vrolijkheid en plezier in je leven, alsmede het laten afsterven van angst. Geel is de kleur van de gouden zon, terwijl oranje de kleur is van de vurige warmte van de zon.

Geel de kleur van ambitie, intelligentie, ‘verkopen’ van jezelf, goed geheugen, breken van mentale blokkades, inbeeldingsvermogen, het aantrekken van succes en vernieuwende krachten.

ORANJE = warmte en vrolijkheid

Oranje beïnvloedt zeer sterk lichaam en geest. Het is de kleur voor het verwerven van zelfvertrouwen, warmte en kracht in jezelf en om je heen. Succes in zakelijke en onroerend goed kwesties, ambitie, rechtszaken, acties, verkoop, problemen met justitie. Oranje, de kleur voor het laten afsterven van angst en haat. Vrolijkheid en plezier, verhoging van het seksuele verlangen.

GRIJS of ZILVERGRIJS = helderzien = astrale energie

Grijs is de kleur van volwassenheid en wijsheid. Denk maar aan ‘de oude wijze grijze man’. Het is de brugkleur en vormt een verbinding van een negatieve naar een positieve situatie. De kleur gebruik je om een net gestarte onderneming succesvol te laten volgroeien. Voor het verhogen van je intuïtie, helderziendheid, psychometrie, vrouwelijke kracht, ontvankelijk zijn, het begrijpen en onthouden van je dromen.

GROEN = harmonie = concentratie

Groen is een rustgevende kleur, de kleur van genezing. Denk maar aan de weldadige, rustgevende werking van de natuur. De groene planten produceren zuurstof die voor ons onontbeerlijk is! Groen staat dan ook voor overvloed, groei, vruchtbaarheid, welvaart en stabiliteit in je leven. Het overwinnen van ziekte, kwaadheid en disharmonie.

We gaan naar de bespreking van de Grote Arcanakaart:

XI Gerechtigheid

11 gerechtigheidMet deze kaart is iets bijzonders. In sommige Tarotkaarten komt het voor dat de XI Gerechtigheid omgewisseld is met VIII de Kracht. Wanneer je het verhaal van het leven telkens leest, zul je begrijpen dat dit een verkeerde verwisseling is. Voordat je volwassen bent – en daar heeft XI Gerechtigheid volop mee te maken – kun je het beste eerst je puberteit hebben meegemaakt. De puberteit wordt vertegenwoordigd door VIII de Kracht!

In het Verhaal van je Leven betekent: Rechtvaardigheid, De Gerechtigheid, de 11.
De Gerechtigheid kondigt de periode aan van contracten. Dit kan in verband met een huwelijk zijn, maar ook betrekking hebben op je werk of anders. Deze fase vereist een evenwichtige persoonlijkheid. Je krijgt te maken met studie en financiële zaken. Je zult je oude gewoonten moeten opgeven en situaties objectief beoordelen. Je leert dat jijzelf verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Je wordt geconfronteerd met je eigen tekortkomingen. Een periode van wikken en wegen. Hierdoor ontwikkel je een harmonische band tussen jezelf en je omgeving, waarbij je toch jezelf trouw blijft.

Als je XI Gerechtigheid kiest of als deze in je legging voorkomt, dan betekent het:
Het is tijd om te kijken naar hoe de situatie werkelijk is, zonder dat de emoties de overhand krijgen. Kijk eerlijk naar welke rol jijzelf in het gestelde hebt gespeeld of momenteel speelt. Het is de kaart van eerlijkheid en rechtvaardigheid. Dus oordeel niet, maar wees objectief.
Het is ook de kaart van oorzaak en gevolg of wie goed doet, goed ontmoet.
Deze kaart is in alle opzichten een gunstig teken. Alles dat overbodig is, ruim het op of het wordt opgeruimd door omstandigheden van buitenaf.
Financiële zaken lopen gunstig af. Aanvaard de huidige omstandigheden en trek er lering uit. In ieder geval is het een rechtvaardige afloop in de door jou gevraagde situatie.

Heb je de vorige lessen gemist? Hier kan je ze vinden:

Les 1 tm 10 Les 11


Een paar tips:

  • Print de lessen uit en bewaar ze. Je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt.
  • Wil je geliefden, familie, vrienden en kennissen mee laten genieten van de waardevolle gratis lessen Tarot? Stuur dan de nieuwsbrief van Radio Merlijn aan ze door, zodat ze zelf kunnen besluiten om een gratis abonnement te nemen.