Algemene informatie – les 11

We zijn al weer bij de elfde les. Tot nu toe heb je al heel wat over de Tarot geleerd, maar er komt nog meer. Je zult zien als je alle lessen goed in je hebt opgenomen, dat het heel eenvoudig is om met Tarot te werken.

Toekomst
De meeste mensen denken dat Tarot de toekomst voorspeld. En dat de toekomst dan vaststaat. Het voorspelt inderdaad je toekomst, maar alleen als je door de adviezen welke Tarot je biedt het NU veranderd. Je bepaalt dus zelf je eigen toekomst, niet de Tarot.

Zonder woorden hoor je het meest
Tarot werkt beelden, daardoor begrijpt je Ziel, je onbewuste, wat er wordt gezegd. Woorden komen uit het verstand en dat kan misverstanden veroorzaken. Beelden en vooral de symbolen op alle kaarten zijn zo duidelijk dat er geen misverstand mogelijk is. Er staan woorden op de kaarten, maar laat je daardoor niet misleiden.
Zoals bijvoorbeeld XIV Matigheid. Matigheid heeft bij ons een negatieve klank, vandaar dat sommige mensen dit een akelige kaart vinden. De kaart geeft uitsluitend het advies om neutraal ten opzichte van wat je vraagt te staan.

Gelukbrengende kaarten
Geluk willen we allemaal, het maakt het leven wat makkelijker. In de Grote en Kleine Arcana van de Tarot zijn er diverse gelukbrengende kaarten. Ook al zou de situatie er nog zo somber uitzien, als deze kaarten getrokken worden of in je legging voorkomen, dan valt het allemaal reuze mee. Zoals je in alles een bepaalde hiërarchie hebt, zo is dat ook bij geluk. De ene kaart brengt een sterker geluk dan de andere.

De meest gelukbrengende kaart van de Grote Arcana is: XVII De Ster, daarna I Magiër. En vervolgens XX Zon, VI Geliefden, X Rad van Fortuin, XIV Matigheid en XI Gerechtigheid

Van de Kleine Arcana zijn het:
Aas Staven, Aas Bekers, Aas Zwaarden, Aas Munten, Munten negen, Staven 8 en Bekers 10.

Waarschuwingskaarten
De Tarotkaarten geven adviezen hoe je iets kunt oplossen. Jij bent degene die besluit wat je met het advies gaat doen. Volg je het op of negeer je het advies, dat is aan jou. Toch zijn er kaarten die alertheid van je vragen. Kaarten die een waarschuwing in zich hebben en waarbij het ‘bezint eer ge begint’ erg belangrijk is. Ik noem ze weer in volgorde van het sterkst naar minder sterk op.

In de Grote Arcana zijn dat: XV Duivel, XVI Toren, XVIII Maan en XII Gehangene.

In de Kleine Arcana zijn dat: bijna alle Zwaarden kaarten. Meer de waarschuwing van: laat je denken je niet misleiden; of je gedachten zijn te somber.

X Rad van Fortuin

We gaan naar de bespreking van de Grote Arcanakaart: X Rad van Fortuin

In het Verhaal van je Leven betekent: Het Rad van Fortuin, de 10.

rad van fortuinNa de wat stille periode van de Kluizenaar komt er onverwachts iemand of iets op je pad, die je laat zien dat er nog meer is in het leven. Het Rad van Fortuin is de ommekeer, het steeds veranderende aspect van en in je leven. Het bevrijdt je, ook al gaat het gepaard met onzekerheden over wat je nog te wachten staat. Stroom mee met de veranderingen, het zal je naar een gelukkig leven leiden. Verzet je niet tegen de nieuwe cyclus. Verzet veroorzaakt alleen maar verdriet en pijn. Ook al is het niet altijd even leuk wat je moet doen, doe het. Daarna kun je oogsten.

Als je X het Rad van Fortuin kiest of als deze in je legging voorkomt, dan betekent het:
Er is momenteel een situatie in je leven welke niet prettig is. Doch laat je niet misleiden, je zult straks ervaren dat dit een goede wending krijgt. Meestal wordt het veroorzaakt door een oorzaak van buitenaf. Mogelijk door familie, je werk of iets dat plotseling op je pad komt.
Accepteer de situatie zoals die nu is. Stroom mee met de veranderingen en je zult ervaren dat alles goed komt. Indien je je zou verzetten tegen de veranderingen dan kan de afloop nadeliger zijn.

Het is de kaart van overgave. Ook al ziet het er nu niet gunstig uit, het heeft een gunstige afloop. In een relatie betekent het een gelukkig keerpunt. In financiële zaken dat je er op vooruit gaat. In alle overige omstandigheden betekent het dat plotseling geluk op je pad komt. Ook al zie je dat nu nog niet.
Voor die tijd is het belangrijk dat je accepteert dat het in eerste instantie tegen lijkt te zitten. Het lijkt echter zo, wanneer je meewerkt brengt het je een nieuw begin en welvaart!

Heb je de vorige lessen gemist? Hier kan je ze vinden:

Les 1 tm 10

Een paar tips:

  • Print de lessen uit en bewaar ze. Je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt.
  • Wil je geliefden, familie, vrienden en kennissen mee laten genieten van de waardevolle gratis lessen Tarot? Stuur dan de nieuwsbrief van Radio Merlijn aan ze door, zodat ze zelf kunnen besluiten om een gratis abonnement te nemen.

Volgende week les 12: Eindelijk Gerechtigheid !