Les 7: Het Pad der Liefde!

Algemene informatie

In les 3 wordt kort ingegaan op de 56 Kleine Arcana kaarten. Ik raad je aan om de korte beschrijving die daar staat vermeld er bij te nemen. De Kleine Arcana kaarten gaan over de kleine dingen in ons leven ofwel de dagelijkse dingen. En is opgedeeld in vier ‘hoofdstukken’ van 14 kaarten, te weten de staven, bekers of bokalen, zwaarden en de munten (ook pentagrammen of pentakels genaamd).

STAVEN

Het element dat bij Staven hoort is: vuur.

Vuur is energie, oerkracht, beweging.

De Stavenkaarten vertegenwoordigen je innerlijke oerkracht, je energie en het enthousiasme waarmee je de dagelijkse dingen doet. Staven hebben ook te maken met allerlei vormen van communicatie, reizen en dagelijkse bezigheden. Het vuurelement betekent actie, creativiteit en je innerlijke drang om dingen op gang te brengen. Maar het kan ook te maken met innerlijke conflicten. Iedere Stavenkaart betekent in essentie: kom in actie ofwel volg je impulsiviteit. Staven willen je wilskracht en daadkracht ontwaken!

BEKERS – ook wel Bokalen genaamd

Het element dat bij Bekers hoort is: water.

Water stroomt, is vormloos en heeft met emoties te maken

De Bekers kaarten van de Kleine Arcana vertegenwoordigen alles dat met je gevoelens heeft te maken. Bekers hebben betrekking op je sociale leven, je familie, je liefdesleven en je gevoelsleven. Ze geven aan hoe je harmonie kunt krijgen of de geboorte van iets nieuws. Ze helpen je drempels in jezelf te overwinnen. Of is er nog iets blijven liggen uit je kinderjaren? Bekers geven rechtstreeks antwoorden uit je Ziel!

Kernwoorden: liefde, verbeelding, harmonie, dromen. Het heeft te maken met een doorbraak van nieuwe gevoelens en/of een ‘nieuw’ leven breekt aan.

ZWAARDEN

Het element dat bij Zwaarden hoort is: lucht.

Lucht is de geest, het verstand. Het luchtig maken, niet zo zwaar zien.

De Zwaarden kaarten van Tarot gaan over besluiten nemen. Je gezonde verstand gebruiken en problemen op te lossen. Maar ze snijden ook illusies door en laten je de werkelijkheid zien. De Zwaarden kaarten vertegenwoordigen je verstand, je Geest. Ga je een overwinning of een nederlaag behalen? Moet je het probleem overmoedig aanpakken of juist bedachtzaam? De symboliek op de kaarten spreken voor zich.

Algemene betekenis Zwaarden: Helderheid krijgen! Zwaarden duidt ook op pijn overwinnen, woede de baas worden. Een Zwaardenkaart snijdt ook door illusies en problemen heen.

PENTAGRAMMEN – MUNTEN – PENTAKELS

Munten, pentagram, pentakels, drie verschillende namen voor dezelfde kaarten. Ik gebruik het liefst de term ‘Munten’, omdat het alles te maken heeft met iets dat waarde heeft en je tot waarde kunt maken!

Het element dat bij Munten hoort is: aarde.

Aarde heeft te maken met de tastbare wereld en de mens!

De Munten, Pentagrammen ofwel Pentakels hebben te maken met waarde in welke vorm dan ook. Ze zeggen iets over je eigenwaarde, je lichamelijke gezondheid, maar ook over je financiën en alles dat jij waardevol vindt. Wil je je huis verkopen, een andere baan, iets over je innerlijke rijkdom weten? Dan zijn de Muntenkaarten dé kaarten die dit vertegenwoordigen.

De Aas van Munten is de meest gelukbrengende kaart van de Kleine Arcana.

 

We gaan naar de bespreking van de Grote Arcanakaart: 6 De Geliefden

geliefdenIn het Verhaal van je Leven betekent bij 6 De Geliefden:

In deze periode gaat het jonge kind het andere geslacht ontdekken. Een fase van prille liefde breekt aan. De giechelperiode doet enigszins denken aan de kronkelige 6. De 6, die te maken heeft met schoonheid, goedheid en eensgezindheid.

De Geliefden brengt twee tegengestelden tesamen. Het is een strijd tussen rede en emotie, tussen het naleven van je innerlijke gevoelens of naar buitengericht zijn. In deze fase van het leven is menselijke liefde en de waarheid van het leven erg belangrijk.

Rechtlijnigheid, soms zelfs te rechtlijnig. Het is de tijd om een keuze te maken. Te kiezen naar welke school je verder gaat. Te kiezen voor jezelf en je losmaken uit afhankelijkheid.

 

Als je deze kaart kiest of als deze in je legging voorkomt, dan betekent het:

6 De Geliefden wordt ook wel de keuzekaart genoemd. Wanneer deze kaart in een legging voorkomt of als je deze kaart kiest heeft het te maken met dat het tijd is een keuze te maken. Dit kan zijn: tussen of samenbrengen van twee handelwijzen, tussen twee verschillende manieren van leven, huwelijk of echtscheiding, het innerlijke en uiterlijke, intellect en intuïtie, rede en emotie. Geen eenvoudig iets, waarbij je dan ook het beste je gezonde verstand kunt gebruiken. Laat je niet door instincten leiden. Het is tijd om de verantwoordelijkheid van de vrije keuze op je nemen. Neem een evenwichtige beslissing.

 

Heb je de vorige lessen gemist? Hier kun je ze vinden:

Les 1Les 2Les 3Les 4Les 5Les 6

 

 


Een paar tips:

  • Print de lessen uit en bewaar ze. Je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt.
  • Abonneer je op de gratis nieuwsbrief van Radio Merlijn. Dan ontvang je als eerste de nieuwste Tarot lessen!
  • Wil je geliefden, familie, vrienden en kennissen mee laten genieten van de waardevolle gratis lessen Tarot? Stuur dan de nieuwsbrief van Radio Merlijn aan ze door, zodat ze zelf kunnen besluiten om een gratis abonnement te nemen.

Volgende week les 8: De Overwinning!