Les 3: Een belangrijke leerervaring komt nu!

De 56 Kleine Arcana kaarten gaan over de kleine dingen in ons leven ofwel de dagelijkse dingen. De Kleine Arcana is opgedeeld in vier ‘hoofdstukken’ van 14 kaarten, te weten de staven, bekers of bokalen, zwaarden en de munten (ook pentagrammen of pentakels genaamd).

Staven gaan over je innerlijke ontwikkeling, je wilskracht, je energie en je power.

Bekers (of bokalen) gaan over het sociale leven en het gevoelsleven, maar ook over de liefde, je intuïtie en je dierbaren.

Zwaarden zeggen iets over je verstand, je ego en de beslissingen die iedereen in het leven wel eens moet nemen.

Munten, pentakels, pentagrammen, gaan over alles dat waarde heeft of dat je tot waarde kunt maken. Zoals je werk, je eigenwaarde en je gezondheid. Ook je lichaam, dat sommigen tot waarde kunnen maken.

HogepriesteresDe Hogepriesteres, de 2 van de Grote Arcana

In het verhaal van je leven betekent de Hogepriesteres:
De 2 is de voortzetting van 1. De Hogepriesteres vertegenwoordigt de ontwikkeling van baby tot kleuter. Intuitief weet de baby wanneer hij honger heeft, niet meer slapen wil, aandacht nodig heeft. Hij kan zich echter nog niet uiten met woorden. Maar de baby kan het o zo duidelijk aangeven.
Deze sterke intuïtieve krachten hebben een duidelijke invloed op de omgeving. Het is een periode van in eigen tempo ontwikkelen. Het ontdekken van de tegenstellingen in het leven. Het ontdekken van de rol, die de moeder en de vader heeft. Soms angstig, dan weer vol verwachting wordt de baby gewaar wat hij kan verlangen en wat er van hem verwacht wordt.

 Als je deze kaart kiest of als deze in je legging voorkomt, dan betekent het:
Je kunt grote invloed uitoefenen op datgene wat je vraagt of op je omgeving en/of relaties. Volg je intuïtie, want je voelt (je weet innerlijk) intuïtief wat goed of slecht is in deze situatie. Ook al zijn alle facetten wellicht nog niet bekend, je wordt beschermd door hogere krachten. Twijfel niet langer, probeer geen zekerheden na te jagen. Op ‘pad’ gaan brengt zekerheden!

Een paar tips:

  • Print de lessen uit en bewaar ze. Je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt.
  • Wil je familie, vrienden, kennissen en anderen mee laten genieten van de waardevolle gratis lessen Tarot? Stuur dan de nieuwsbrief van Radio Merlijn aan ze door, zodat ze zelf kunnen besluiten om een gratis abonnement te nemen.

Heb je de vorige lessen gemist? Hier kun je ze vinden:

Les 1

Les 2

 Volgende week les 4: De Keizerin, nummer 3 (III) van de Grote Arcana.