de Tijd van Wonderen is Nu !

De tijd waarin wij nu leven is de meest mooie tijd van de aarde tot nu toe. Alhoewel, de Atlantis tijd natuurlijk ook een mooie tijd was. Maar sinds Atlantis is er niet meer zo’n bijzondere tijd geweest als nu.
De ontwikkeling van ons bewustzijn gaat zó snel, kijk maar naar jezelf. Ten opzichte van vijftig jaar geleden gaat ieders ontwikkeling in een sneltreinvaart. Ook de technische ontwikkelingen en eigenlijk alle ontwikkelingen, doordat ons bewustzijn zo snel ontwikkelt, ontwikkelt alles in sneltempo mee.

Tien jaar geleden dacht men er nog niet aan dat suiker wel eens slecht zou kunnen zijn. Ik heb van kind af aan reuma, ernstige reuma. Op mijn achttiende kreeg ik al goudinjecties. Toen ik van mijn eerste kindje zwanger was ben ik gestopt met medicijnen. En na de geboorte ben ik de homeopathische weg gaan bewandelen en op mijn voeding gaan letten. Ik weet zeker dat dat mijn redding is geweest, je ziet namelijk niet aan mijn gewrichten dat ik reuma heb. Bovendien is de pijn draaglijk en soms helemaal weg.

Wat heeft dat met suiker te maken? Zo’n vijftien jaar geleden kwam ik tot de ontdekking dat wanneer ik suiker had gegeten de reuma ernstiger werd. Vanaf die tijd eet ik geen producten (slechts heel af en toe) waar suiker in zit en drink ik geen alcohol.
In de Chinese geneeskunde zegt men dat suiker ‘wind in het bloed’ veroorzaakt. En dat heb ik in de loop der tijd gemerkt. Wat betekent dat ‘wind in het bloed’? Net zoals in de natuur veroorzaakt te veel wind storm. Storm, of een weer-gebied met veel storm en regen, noemt men in de meteorologie ook wel een depressie. Wind in het bloed zou je kunnen benoemen met ‘opgejaagd bloed’. Het zorgt ervoor dat je een opgejaagd gevoel hebt. De gevolgen kunnen zijn jeuk, ontstekingen (reuma, artrose, etc.), depressie of neerslachtigheid, woede, stormachtig gedrag, hoofdpijn, vermoeidheid, darmklachten, etc.

Onze organen, zoals bijvoorbeeld de lever – ook wel de moeder van ons hart genoemd – en de hersenen zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid suiker in ons bloed. Te weinig is niet goed, maar te veel is zeker niet goed.
Ik denk dat als kinderen die nu ADHD worden bestempeld geen suiker of bijna geen suikers (koolhydraten worden omgezet in suikers) meer zouden nuttigen, zij een stuk rustiger en geconcentreerder zijn.

Waarom neem ik suiker als voorbeeld? Van de week hoorde ik dat de suikerprijs sterk is gedaald, omdat er een overschot aan suiker is. Er wordt veel minder suiker genuttigd en gebruikt dan een paar jaar geleden. Ofwel de bewustwording van de mens dat suiker niet goed is voor ons, zie je terug in deze sterke teruggang van het gebruik van suiker.

Een grandioze Bewustzijnsshift!

Het kan niet anders of je merkt het zelf ook dat je spirituele ontwikkeling in een snel tempo gaat. Daarom zeggen sommige mensen ‘ik kan het niet meer bijhouden’. En dat kan ik me goed voorstellen, zelfs kinderen hebben er vaak moeite mee.

Weet je wat het mooie is, wij zijn getuigen van de snelste bewustzijnsshift in deze eeuw. We zitten er middenin, en wij zijn de ‘zaadjes’ die ervoor gaan zorgen dat onze kinderen en onze kind’s kinderen later zeggen: ‘toen…toen mijn grootouders of overgrootouders leefden begon er een tijd… het was het begin van een groot bewustzijn. Het was de tijd, dat een begin werd gemaakt om in harmonie met elkaar te leven.’
Je begrijpt dat je gekomen bent, juist op dit moment, juist in deze snelle ontwikkelingsperiode, omdat er voor ieder van ons hierin een belangrijke taak is weggelegd. Voor ieder van ons is dat weer een andere taak.

Hoe weet je nou wat jouw taak is? Je zult merken dat als je die taak op je neemt dat je dan zoveel meer energie ervaart, je power ontdekt. Je voelt dan dat je leven zinvol is!

de Tijd van Wonderen is NU

De (meeste) mensen die nu op aarde leven zijn gekomen begeleiden de wereld naar een nieuw tijdperk en een nieuwe realiteit. Lang is de macht in handen gegeven van slechts een paar mensen – overheersers- in plaats van dat de mens verantwoordelijk was voor zijn eigen leven. Maar, die tijd is voorbij. Het is tijd om weer Meester te worden over ons eigen lichaam, om de verbinding tussen het fysieke lichaam en het geestelijke in ere te herstellen.
Daarom is het belangrijk om emotioneel in balans te zijn, zodat je gecentreerd bent in jezelf. Hoe kun je je emotionele balans bevorderen? Door niet langer buiten jezelf te zoeken naar liefde, succes of kracht. Je hebt al alles in je dat nodig is voor spiritueel bewustzijn, vreugde en overvloed. Het is belangrijk dat je je richt op je innerlijke wereld.

Je Ziel wil geven, terwijl je verstand gericht is op vasthouden en vergaren. Zielen die niet zichzelf zoeken, zoeken altijd plezier buiten zichzelf, en dat meestal via bezittingen e.d. Wanneer je liefde buiten jezelf zoekt, ben je kwetsbaar. Je hebt dan continu bevestiging nodig van de ander. De liefde in jezelf is je essentie, is de essentie van al je creaties. Er is een kracht in je, en dat is je geboorterecht om deze unieke creatie, deze unieke essentie uit te dragen.

We bevinden ons in een belangrijke periode van onze geschiedenis. En iedereen kan iets bijdragen aan de blauwdruk voor de toekomst van het mens-zijn. Iedereen heeft een buitengewone gave meegekregen. Een gave om deel te nemen aan de creatie van je eigen bestemming maar ook voor die andere wereld waar we allemaal op zitten te wachten.
Weet je, je geest en lichaam, beiden kunnen sterven, maar je ziel is onsterfelijk.

Aartsengel Michaél zegt dan ook: stap naar voren en laat je horen. Begin waar je nu bent. Op je hoogste niveau van je begrip, terwijl je naar de wereld kijkt vanuit compassie en waarbij je gedachten niet vertroebelt zijn door schuld, angst of vooroordelen. Dan ontstaat er een wereld vol liefde, geduld en vreugde. En dat is de weg naar huis.

de Reis was lang en moeilijk, tot nu toe…

Er wordt op dit moment een collectief bewustzijn gecreëerd, waardoor mensen gemakkelijker hun diepste angsten kunnen uitwerken. Maar ook hun gevoel van schaamte, schuld, minderwaardigheidscomplex, etc. Terwijl je je verbindt met gelijkgestemden ontstaat er een synergie die exponentieel groeit en het collectieve bewustzijn stimuleert. Er ontstaat een gelijkwaardigheid, een eenheid, een bij elkaar komen. En dat geeft een kracht dat niet alleen datgene dat jij kunt bijdragen van invloed is op de mensheid, maar wanneer je dat met veel mensen doet, dan wordt dat tien keer zo sterk.

De reis is lang en moeilijk geweest. Maar de tijd van pijn en lijden behoort steeds meer tot het verleden.
De tijd van wonderen is aangebroken. Elke dag worden er beperkende energieën opgelost tussen bijvoorbeeld de mensheid en het buitenaardse. Ook verdwijnt er steeds meer negativiteit uit de ether. Negativiteit wordt opgelost. Er komen steeds meer dingen boven water, die tot nu verstopt werden en/of in de doofpot werden c.q. worden gedaan.

In de huidige tijd kan niets meer verborgen blijven. Ook jouw pijn niet, jouw schuldgevoel niet, jouw minderwaardigheidscomplex niet. De mens is zoveel meer bewust geworden, men voelt het, men ziet het, men weet het. Dus, waarom zou je het nog verbergen? Waarom zou je in je ego stappen en net doen alsof je geen kwetsbaarheid kent? Waarom zou je net doen of je geen angst hebt? Om je bijvoorbeeld in de groep neer te zetten en dat je je dus verschuilt en dan maar thuisblijft? Dat je vlucht voor jezelf?

Veel mensen willen andere mensen helpen. En dat is fantastisch, want we zijn gekomen om zinvol te zijn. Om onze liefde en kwaliteiten te delen met anderen. Maar daarnaast heb je nog een taak: datgene waarmee je een ander helpt, zal je ook jezelf mee moeten helpen. Gelukkig kan dat heel eenvoudig tegelijkertijd. Wanneer je een ander helpt en daarbij meteen denkt en voelt: kan ik dat zelf of doe ik dat zelf ook? Wanneer je ontdekt dat je dat niet doet, ga er dan meteen mee aan de gang. Zo ontwikkel je je naar een steeds hoger niveau.

Contact met je Ziel, ja dat kan!

Wie zei het ook alweer? Plato geloof ik. ‘Mens ken Uzelve’. 2500 jaar geleden. Wees je eigen leraar! Op elk niveau: lichaam, geestelijke én emotioneel. Raak je van de wijs door wat dan ook? Kijk wat de essentie is van datgene dat je van de wijs brengt, in plaats van in het verdriet te gaan zitten. Kijk ernaar en ontdek wat je nu werkelijk van de wijs brengt. Wat brengt mij nu in een depressie? Denk, voel daarover net zo lang tot je een oplossing hebt. In plaats van neerslachtig te blijven. Maak geen drama van het leven, het leven is al moeilijk genoeg zonder er in je denken een drama van te maken.

Is het dan alleen jezelf belangrijk vinden? Nee, dat zeker niet, kijk in jezelf hoe je tot een oplossing kan komen. Wanneer je jezelf deelt met anderen, gewoon zoals je bent, dan ga je jezelf ontdekken. Word je gekwetst, haal de emotie eruit, haal het drama eruit en kijk dan wat er werkelijk van overblijft. Zorg ervoor dat je vreugde in je leven hebt. Geef jezelf.

We hebben echt een taak. Door op dit moment op aarde te leven, heb je tegelijkertijd die taak op je genomen. De taak om een wereld te creëren die in harmonie met elkaar leeft. Misschien niet terwijl jij nog leeft, maar ik weet zeker dat we nog een keer op aarde terugkomen. Al was het alleen maar om te ervaren wat er inmiddels door onze medewerking is bereikt.

Wil je weten wat op dit moment jouw taak zou kunnen zijn, doe dan mee met deze meditatie. De meditatie was een onderdeel van het radioprogramma Transformatie Academie van afgelopen dinsdag 25 september 2018. Een meditatie waarbij je kunt voelen welke taak c.q. wens het beste resoneert met je Ziel! (Tip! Als de meditatie niet goed afspeelt in Firefox, probeer het dan via Google Chrome)

We leven in een tijd van wonderen en jij bent het wonder!

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

 

Gewijzigd op 07/10/2018

Reageren is niet mogelijk.