de Wijsheid van onze Ziel

 

Wijsheid ZielWat ik nu ga vertellen heeft waarde als je in vorige levens gelooft, maar het heeft een nog grotere waarde als je er niet in gelooft!
Laat ik bij het begin beginnen. Via wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat baby’s al in de baarmoeder stemmen herkennen en daar op reageren. De emoties van moeder en/of omgeving, muziek of andere geluiden worden eveneens opgevangen. Men heeft geconstateerd dat de nog niet geboren baby daarop met verschillende emoties reageert. Dus op wat er buiten de buik gebeurt!
Emoties zijn reacties van het lichaam, reacties op wat er in onze geest en ziel gaande is. Terwijl de baby in de baarmoeder zit, reageert hij of zij op het onzichtbare. Door te reageren – en dan ook nog op verschillende wijzen – betekent dat de ziel al gevuld moet zijn met eerdere ervaringen. Zonder referentiekader is het onmogelijk om geluiden, emoties en gebeurtenissen te ervaren. Het kan niet anders: je moet vorige levens hebben gehad!
Deze vorige levens hebben het karakter bepaald waarmee je wordt geboren. Zie daartoe wat ik schreef in mijn blog is ons karakter onze Ziel?  Daarbij opgemerkt dat je huidige karakter ook deels is mede bepaald door de belevenissen vanaf je geboorte.

Je Ziel heeft in vorige levens allerlei ervaringen beleefd en mede daardoor wijsheid ontwikkeld. De één wat meer dan de ander. Het ligt er aan hoeveel kansen c.q. ervaringen je hebt gehad om je te kunnen ontwikkelen. Deze wijsheid is opgeslagen in je Ziel. De Ziel die eeuwig bestaat en blijft bestaan, ook na dit leven.
Laten we onze Ziel – om het beeldend te maken – vergelijken met de software van onze computer. De hardware is ons verstand, deze wordt pas actief als je er iets mee doet. Het is het instrument dat klakkeloos uitvoert, dat reageert op een actie.
De software bestaat uit allerlei mappen met vele bestanden. Ik heb me laten vertellen dat er in de huidige computers miljoenen bestanden en vele mappen opgeslagen kunnen zijn. De mappen kunnen we vergelijken met onze vorige levens en ons huidige leven. (Er zijn zelfs al mappen aangemaakt voor onze toekomstige levens.) De bestanden zijn de (soms traumatische) ervaringen in onze levens. Deze bevatten de gegevens over mensen die we hebben gekend, de dagelijkse belevenissen, de beelden die we hebben gezien, etc. In ons huidige leven komen daar weer nieuwe bestanden bij.
Als je wat minder met computers hebt, kun je het als een groot gebouw zien met een aantal kamers waar kasten vol met kleine gevulde laden staan. De kamers zijn dan onze verschillende levens en de laatjes onze belevenissen in die levens.

Zo werken dromen

Als je droomt trek je het ene laadje na het andere open. Dan weer uit dit leven, vervolgens eventueel uit vorige levens, etc. Vandaar dat dromen zo chaotisch kunnen zijn, onsamenhangend. Het lijkt willekeurig, maar de essentie kan: of dezelfde betekenis hebben of er zit een boodschap voor je in. Zo zijn er verwerkingsdromen van gebeurtenissen uit dit of vorige levens. Of visioenen, boodschappen voor het heden, adviezen, kortom alles dat er op dit moment voor je nodig is. Als we het met mp3 speler of iPod vergelijken, lijkt het alsof we deze op shuffle hebben gezet.

Communiceren met mensen in coma
Al jong, ik was 12 jaar, communiceerde ik met iemand die in coma was. Al een week lang was er geen enkele reactie geweest van deze lieve vrouw. Totdat ik met haar Ziel ging praten. Ik vroeg haar op welke wijze zij mij een reactie kon laten zien. De familie stond er omheen en zag hoe er een traan over haar wang gleed. Tegelijkertijd bewoog ze haar pink. Na mijn vraag om aan te geven wat haar ‘ja’ was bewoog ze haar pink weer. Het ‘nee’ was geen reactie. Zo kon ik de vragen die de familie aan haar had door haar laten beantwoorden. Heel belangrijk is daarbij dat je uitsluitend vragen stelt die met ja of nee kunnen worden beantwoord.
Dit was niet de enige keer, later in mijn leven heb ik nog vele malen met een stervende die niet meer kon praten, met iemand die in coma was, gecommuniceerd. Hoe dit kan? Zolang de mens leeft, zolang kan de ziel antwoord geven ofwel via het lichaam reageren. Hoe miniem dat soms ook is, bijvoorbeeld met een diepere ademhaling, mond open en dicht, een kleine beweging, een kort geluid. Er zijn vele verschillende signalen ofwel communicatie mogelijkheden.

Praten met demente mensen, met baby’s, dieren, de natuur
Sander besprak afgelopen zondag in zijn programma ‘Boeken Nieuws’ het boek ‘Als het maar echt is’ van Paula Irik. Daar in vertelt ze op prachtige wijze hoe je met de Ziel van demente mensen kunt praten.
We kunnen met dieren, de natuur, alles dat leeft via de Ziel praten. De Ziel waar in belevenissen, ervaringen en wijsheid zijn opgeslagen. Zodat we er – ook als deze niet meer op aarde is – mee kunnen communiceren. Hoe?
Elke zondagavond presenteer ik via www.radiomerlijn.nl het radioprogramma ‘Zielentaal’. Daar in vertel ik onder andere hoe je kunt communiceren zonder dat er woorden aan te pas komen, ofwel van Ziel tot Ziel!

Hartegroet,
Daisha

Gewijzigd op 28/08/2019

2 Responses to “de Wijsheid van onze Ziel”

  1. yves

    Van ziel tot ziel praten ervaar ik persoonlijk als het meest zuivere en waarachtige gesprek die er is. Ik heb dit meerdere malen mogen ervaren in droomtoestand,zowel met mensen die zijn overleden als met personen die nog leven. Ik vind dit echt wel heel bijzonder daar het net is of iedere cel in je lichaam resoneert met de gemoedsrust die uit zo een gesprek kan voorkomen.
    Bedankt Daisha.

    Liefs,Yves.

Reageren is niet mogelijk.