de Zetel van je Ziel, Charisma, Seks, etc.: je Tweede Chakra !

De basischakra, de eerste chakra die de vorige keer is besproken, heeft een directe verbinding met je tweede chakra. Nu hebben alle chakra’s verbinding met elkaar, deze twee chakra’s hebben echter de verbinding van het verleden naar het heden. In tegenstelling tot het aardse dat bij de basischakra hoort, heeft je tweede chakra met je gevoelsleven te maken. Het innerlijke treedt hier naar buiten. Het is de verbinding met jezelf én met anderen. Je tweede chakra heeft alles te maken met betrokken zijn bij … Het laat je ‘mens-zijn’ zien, hoe je in het leven staat. Men zegt ook wel dat er vanuit deze chakra een zilveren koord gaat naar de buitenwereld, naar je omgeving en de mensen. Hier heeft je Ziel haar zetel!

Spirituele seks

Je tweede chakra wordt ook wel sekschakra genoemd. Dit omdat deze door seksuele impulsen sterk wordt gestimuleerd, waardoor de Kundalini energie omhoog wordt gestuwd naar de hogere chakra’s. Kundalini energie werkt door in alle aspecten van je leven, zowel het lichamelijke, het emotieleven, het mentale als het spirituele leven. Bij grote veranderingen in je leven kan het Kundalini energiesysteem, door extra actief te zijn, je behulpzaam zijn om de veranderingen te realiseren.

2e-chakra-1Seksueel actief zijn, tot een orgasme komen, door jezelf te bevredigen of met een ander liefhebbende seks te hebben, brengt je in een staat van totale overgave. Ook al is het maar een paar seconden, in deze seconden gaat de Kundalini energie door je hele lichaam. Deze creatieve, helende, transformatieve en krachtige energie doet je stevig in het leven staan. Seksualiteit is Goddelijke Eenwording, tenminste wanneer het met Liefde gaat. Het is niet meer afgescheiden zijn van de ander en van jezelf, een compleet-zijn.

Deze chakra wordt ook wel miltchakra genoemd. Miltchakra omdat deze de functies van de milt beïnvloed. De emoties die bij de milt horen zijn: piekeren, woede, angst, maar ook blijheid, vreugde, harmonie. Weet je dat je aan je lippen kunt zien of je miltchakra in harmonie is of niet. Bij vochtige mooie rode lippen is deze in balans. Is de miltchakra zwak, dan wordt men minder gevoelig voor smaken en zijn de lippen bleek. Er kunnen zelfs kleine scheurtjes in je mondhoeken komen, terwijl je geen tekort hebt aan vitamine B2 (riboflavine), foliumzuur en ijzer of anderszins.

Een warme hartelijke persoonlijkheid

Je tweede chakra wordt ook het Sacrale centrum genoemd. Deze chakra gaat van achter in het midden van je heiligbeen naar voren naar je buik, onder je navel. Het is een vrij grote chakra, wel acht tot tien cm in doorsnede. De ontwikkeling van je tweede chakra is van peuter tot puber, tot ongeveer 12 jaar. Je tweede chakra regelt al het vloeibare in je lichaam, zoals bloed, urine, lymfesap, sperma en zweet. De kleur die hierbij hoort is oranje, het element is water. Het heeft te maken met je smaak, ofwel het zoete des levens.

Is je tweede chakra in harmonie dan straal je warmte en liefde uit. En ben je een open en vrolijk mens. Je voelt je prettig in een groep mensen, hebt innerlijke kracht. Maakt makkelijk sociaal contact en je uit je emoties makkelijk. Je voelt je verbonden met je medemens en je voelt de ander goed aan. Je bent een warmbloedig en erotisch mens, die stevig in het leven staat.2e-chakra-2

Dit Sacrale centrum wordt ook wel je CHI- of Kosmisch oog genoemd, omdat het genezende kracht uitstraalt. Wanneer je ademt vanuit dit punt kunnen alle energieën in het lichaam maximaal stromen. De energie wordt dan naar alle kanten uitgewaaierd, naar boven, beneden, opzij, voor en achter. Daardoor kunnen ook alle uithoeken zoals je handen en voeten worden bereikt.

Een gezonde tweede chakra geeft je de kracht anderen en jezelf fysiek, emotioneel en/of geestelijk te genezen. Je accepteert het leven zoals het komt. Je hebt een rijk gevoelsleven en alles wat je doet, doe je met bewuste aandacht. Je accepteert ieder ander zoals die is en dat voelt de ander ook. Deze chakra heeft alles te maken met prettige en aangename contacten. Zoals vlinders in je buik hebben, een warm gevoel in je buik en twee handen op een buik zijn.

Onbalans in de tweede chakra

Door een traumatische of liefdeloze opvoeding kan je tweede chakra slecht functioneren. Je sluit je dan als volwasse af voor emoties, je stopt ze diep weg. Je kunt vaak geen emotionele bindingen aangaan, of het moet heel vertrouwd zijn. De relatie met anderen zal meestal rationeel zijn. Je kunt zelfs bang zijn voor of afstandelijk zijn naar warme en hartelijke mensen. Je leeft heel sterk naar gestelde of eigen gemaakte regels, soms zelfs dogmatisch. Men komt ‘droog’ en ‘stijf’ over, je kent die mensen wel die heel star lopen alsof ze een plank in hun rug hebben. Je bent behoedzaam en je sluit je het liefste af voor emoties.

2e-chakra-5De oorzaak is meestal: beperking van beweging in je kinderjaren – om wat voor reden dan ook. Te druk thuis, veel ziek, niet uit de voeten kunnen komen. Een onstabiele situatie in het gezin, scheiding, seksueel misbruik, veelvuldige ruzies of dat een van de ouders verslaafd was.

Kinderen

Wanneer een kind klaagt over buikpijn en men kan niets fysieks vinden, dan heeft de buikpijn te maken met dat de interactie met de omgeving niet wordt verdragen. Het kind kan door de omstandigheden geen contact, verbintenis aangaan, met de mensen (kinderen) om zich heen. Het kan de situatie waar het zich in bevind niet aan. Zeker bij (hoog) gevoelige kinderen zal, als het kind teveel prikkels krijgt, dit zich uiten in buikpijn. Maar ook door een snotneus en/of obstipatie (te droge ontlasting) of diarree. Deze chakra heeft immers eveneens te maken met het vloeibare in ons lichaam. Wanneer de situatie zeer lang aanhoudt, kan dit uiteindelijk leiden tot chronische (darm) klachten.

Gemak- en genotzuchtig, lui, impotent of frigide heeft meestal te maken met onbalans in je tweede chakra. Dit kan zich ook uiten in lichamelijke klachten. Bijvoorbeeld klachten op het gebied van de prostaat, blaas, nieren, bekken, aderen en/of spanning in de vaak koude buik. Problemen op het gebied van de eierstokken, menstruatieproblemen, frigiditeit en impotentie of juist veel seks willen. Pijn in je onderrug – bij het heiligbeen, maar ook veel transpireren, speeksel problemen en artritus, het kraakbeen droogt op.

Een signaal of iets wel of niet goed voor je is!

Je kunt deze chakra fantastisch gebruiken om bewuster te leven, om je spiritueel te ontwikkelen, karma op te lossen of een reïncarnatie opdracht te vervullen. Je kunt er dagelijks bewust mee werken om je fysiek, emotioneel en geestelijk in balans te brengen.
Want via deze chakra krijg je signalen wanneer iets niet of wel goed voor je is!

Deze chakra ‘meldt’ onbalans door middel van buikpijn of een koud, onaangenaam gevoel in je buik. De pijn of het gevoel signaleert de diverse oorzaken die niet goed voor je zijn. Ook een plotselinge loopneus, die niet te maken heeft met verkoudheid. Of obstipatie of diarree dat ineens komt opzetten kunnen een signaal zijn (zonder iets verkeerd te hebben genuttigd). Deze oorzaken kunnen zijn:

  • wanneer je je emotionele en/of geestelijke ‘shit’ niet kwijt kunt. Kijk dan naar je huidige situatie of wat er aan vooraf is gegaan.
  • je fysiek teveel overlaadt met voedsel en/of drank dat niet bij je (gevoelige) systeem past. Zoals bijvoorbeeld: wanneer je bent gekomen om vegetariër te zijn, een niet-roker of geen alcoholdrinker en je doet dit toch dan zullen er buikklachten komen.
  • wanneer je te maken krijgt met mensen of2e-chakra-3 situaties die niet prettig zijn. Die in vorige levens of in dit leven niet prettig voor je zijn geweest. De buik geeft dan de waarschuwing van: pas op, wees alert. Je kunt deze mensen of situaties negeren of karma oplossen door te voelen hoe je met een dergelijk persoon of situatie omgaat.
  • overal waar ‘te’ voor staat: teveel seks, te hard lopen, te snel levensritme, teveel opwinding, teveel verlangen, teveel denken, teveel piekeren, teveel woede, teveel… vul zelf maar in. Dit alles is een waarschuwing naar je, een bewustwordingsproces dat je helpt om te weten wat wel of niet goed voor je is.

Hier passen spreekwoorden bij als: je buik ergens vol van hebben. Het gevoel hebben dat er een mes in je buik zit. Schrijf het maar op je buik. Of: plat op je buik gaan.

Let altijd op welke signalen je buik geeft, zeker in voor jou belangrijke situaties: voelt het goed in je buik of juist niet!

Wat kun je doen wanneer je tweede chakra uit balans is?

Om je tweede chakra te helen, in balans te brengen is massage van je buik en je heiligbeen belangrijk. Vaak wrijf je al onbewust over je buik of je legt je hand op je buik als iets niet of wel goed voelt. Het masseren van je buik kun je doen door middel van ronddraaiende bewegingen. En voel dan welke beweging goed voelt, rechtsom of juist linksom.
Ademen naar je buik toe, zoals ik elke dinsdagavond in het radioprogramma Meditatie via www.radiomerlijn.nl aangeef.
Bekkenoefeningen zijn goed, er staan daarvoor diverse filmpjes op YouTube als voorbeeld. Dagelijks veel water drinken, zeker 1,5 liter per dag puur water.

2e-chakra-4Dansen, op een driekwarts of zesachtsemaat, bijvoorbeeld walsen, swingen, wervelend, buikdansen! Wanneer je dit slechts drie minuten dagelijks doet op bijvoorbeeld lekkere pittige muziek van Toca’s Miracle van Fragma of iets rustiger Dimitri Sostakovich second Walz van Mozartists Vienna, Luca Monti, helpt het je al om de tweede chakra weer in balans te brengen.
De hoelahoep is weer terug van weggeweest. Ideaal om je tweede chakra te ontwikkelen en/of in balans te brengen. Wat heb ik dat veel als kind gedaan!

Veel rust nemen, dat kan ook door regelmatig te mediteren of veel in de natuur zijn. Maar ook jezelf grenzen stellen en/of je verslaving overstijgen, welke dat ook maar is. Je kunt je tweede chakra helen door je emoties vrij te laten gaan en toe te staan dat je mag genieten van het leven. Het is de chakra die de zon nodig heeft, dus zoveel mogelijk naar buiten wanneer de zon schijnt!
Kinderen die duimzuigen (of op vingers zuigen) brengen op die manier deze chakra in balans. Dus sta toe dat ze dat mogen doen, hoe oud ze ook zijn.

De spreuk die je tweede chakra in balans kan brengen is: Ik ben, die ik ben en ik geniet!

Heel je zelf en je omgeving!

Een krachtige tweede chakra brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Je hebt genezende gaven en je kunt via gedachtenkracht mens, dier of situatie beïnvloeden. Je hebt contact van Ziel tot Ziel. De grote verantwoordelijkheid is met name voor hoe je in het leven staat, positief of negatief. Ben je geïrriteerd, boos, agressief of heb je negatieve gedachten of houding, dan werkt dat vernietigend naar mensen, dieren en/of je omgeving. Dus pas op voor je negatieve emoties! Wees daar altijd alert op, ze hebben grote invloed op alles om je heen of waar je je op focust. Wees neutraal, dus onpartijdig of onbevooroordeeld, niet voor of tegen.
Met een positieve c.q. neutrale en humorvolle levenshouding kun je veel mensen helpen om hun eigen authenticiteit te ontdekken en kun je je omgeving helen!

Volgende week: je Derde Chakra, je Power Chakra!

Lieve groet,
Daisha

P.s. De komende weken kun je elke dinsdagavond in mijn radioprogramma ‘Meditatie’ meedoen met het harmoniseren van een chakra. Dinsdag 11 oktober a.s. begin ik met de eerste chakra! Je kunt het daarna nog de hele week beluisteren via Uitzending Gemist. Luister via de internet radio Radio Merlijn !

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de hele serie over de chakra’s? Hier kun je je abonneren op mijn blogupdates.

 

Gewijzigd op 05/03/2019

Reageren is niet mogelijk.