dit brengt 2020 je…

2020, hét jaar om te bouwen, om een fundament te leggen in jezelf, in je leven, voor de tienjarige cyclus die vandaag start!
In een paar van mijn programma’s Zielentaal (www.radiomerlijn.nl ) heb ik in november 2019 vertelt over de Zielstrilling van cijfers en de klanken in je naam. Zielstrillingen hebben invloed op je hele leven. Wanneer je je helemaal opent voor iemand anders of je volledig afstemt op de Zielstrilling van de ander, dan kun je zowel de gedachten van de ander lezen, als met de Ziel van de ander communiceren. Je voor de ander openen kan via de roepnaam van de persoon of zijn of haar geboortedatum. Je geboortedatum is een vast gegeven, vandaar dat je via astrologie, numerologie en/of de Tarot kunt zien hoe het leven zich ontwikkelt van de persoon. De Zielstrillingen van de cijfers in je geboortedatum hebben namelijk invloed op je hele Zijn.

De roepnaam die je bij je geboorte kreeg heeft eveneens invloed op je Zijn. In je roepnaam zit ook je levensmissie als Zielstrilling. Klopt de naam niet bij de levensmissie die je als Ziel had voorgenomen om hier op aarde te vervullen, dan voelt je naam als een soort ‘zweepslag’, heel onprettig.  Wanneer je de trilling van je naam verandert, verander je tegelijkertijd je mogelijkheden en je emoties. Dus wanneer je je roepnaam verandert, verandert er ook iets in jou.

Je geboortedatum hoef je niet te veranderen, want als Ziel heb je je voorgenomen om op die bewuste dag je eerst schreeuw te uiten hier op aarde. Het maakt niet of je te vroeg bent geboren, of via een keizersnede of te laat kwam. Je Ziel kiest heel bewust wanneer jij voor het eerst het licht van de aarde wilde zien.

Wat was de bedoeling van 2019?

Het jaar 2020 heeft slechts twee cijfers in zich en wel twee keer de twee. Zoals gezegd heeft elk cijfer een Zielstrilling. Deze Zielstrilling zal het hele jaar 2020 bewust of onbewust in je resoneren. Elk jaar heeft een Zielstrilling, het jaar 2019 had de cijfers 2, 1 en 9 in zich. Cijfer 2 heeft, in het kort gezegd, veel te maken met aardse zaken. Gezondheid, je veilig voelen, rust, financiën, zinvol bezig willen zijn, voor anderen zorgen, etc. Straks zal ik de 2 van 2020 meer uitgebreid toelichten. De 2 in 2020 is dubbel, dus veel sterker dan in welk jaar ook van de 2000!

De 1 van 2019 heeft te maken met het verlangen jezelf innerlijk te willen ontwikkelen. Ook ego-gericht, ofwel ‘ik pik het niet meer’. Vandaar de vele protesten die er in 2019 zijn geweest. Daar komt nog eens de 9 bij, die ook op zichzelf is gericht. Wel met een andere essentie, namelijk het leren omgaan met situaties die je voordien niet zou hebben aangepakt. Voor sommigen lijkt dit egoïstisch, maar het is nodig om je potentiële mogelijkheden te vergroten.

Je ziet wel hoe tegenstrijdig en verwarrend het in 2019 is geweest. De ene keer is men gericht op de ander, daar zinvol voor bezig willen zijn en dan weer gericht op zichzelf. 2019 was een jaar om datgene af te breken wat niet meer bij je past. Of dat nu door jezelf is gedaan, of dat het van buitenaf werd opgelegd, iedereen heeft er mee te maken gehad.

‘Het unieke van ons mensen is, dat wij elkaar kunnen helpen. Dat wij mensen elkaar kunnen helpen is één van onze menselijke kwaliteiten.’ Woorden van Zijne Heiligheid de Dalai Lama.

Wat brengt 2020?

2020 is de start van een zeer bijzondere cyclus in onze geschiedenis. En wij maken dat allemaal mee, we schrijven met z’n allen een stukje geschiedenis. In de toekomst zal men zeggen dat 2020 het begin van het keerpunt in de Mensheid lag. Het zaadje dat in de komende decennia gaat uitgroeien in een samenleving zoals we nu al wensen: échte interesse in en begrip voor elkaar, liefde wordt het uitgangspunt in plaats van ikke-ikke!

Géen ander levend wezen dan de mens is ertoe in staat om elkaar te helpen. Misschien wel met bepaalde praktische handelingen, maar niet op emotioneel gebied. Als wij elkaar niet helpen, stelt ons dat gelijk aan de onbewuste wezens, de dieren, de natuur, etc.

Iedereen heeft iedereen nodig. Wanneer er geen bakker zou zijn, kan je geen brood eten, als de boer geen vee of landbouw verzorgde, had je niets te eten. En dat geldt voor al die tussenschakels tussen het oer-product en wat je uiteindelijk koopt. Wanneer er geen kleren worden gemaakt of als er geen stoffen werden geweven, en ga zo maar door. Iedereen heeft iedereen nodig. De producent de consument, de consument de producent.

Doch niet alleen op praktisch vlak hebben we elkaar nodig. Zoals gezegd: wij onderscheiden ons van de lagere wezens door elkaar te helpen. Schrijvers en filmmakers kunnen de mensen laten lachen, huilen, griezelen, kwaad worden. Elke emotie kunnen ze opwekken.
Dat jij een ander nodig hebt, blijkt al uit het feit dat je dit leest. Je luistert nu naar mij omdat je geest naar voeding verlangt. Wellicht denk je zelf, dat je dit slechts ging lezen omdat je nieuwsgierig bent, doch je hebt dit verhaal NU nodig om NU weer verder te kunnen.

We hebben elkaar nodig!

Zo luister je naar anderen om er zelf voordeel uit te halen. En daar is niets mis mee, we hebben de ander nodig en de ander heeft ons nodig. Zelfs als je denkt, slechts te luisteren naar de ander zodat deze zijn of haar verhaal kwijt kan, haal je er zelf voordeel uit.
Dit voordeel kan uit van alles bestaan. Je kunt een stukje van je eigen verdriet herbeleven, zodat het verdriet langzaam oplost. Je kunt het gevoel hebben dat je op dat moment nuttig bent, hierdoor krikt je ego weer wat op. Je kunt je zorgzame kwaliteiten uitleven. Zo kunnen er vele redenen zijn. Bijvoorbeeld dat je je goed voelt door het te doen. Terwijl je denkt dat je het onbaatzuchtig doet, zit er dus ook een voordeel voor jou in. Met andere woorden: door een ander te helpen, help je ook jezelf! Gebruik deze unieke kwaliteit!

Weet gewoon dat je nimmer iets zal doen, waar je zelf geen baat bij hebt. Onbaatzuchtigheid bestaat dus (bijna) niet! Wanneer je veel voor iemand over hebt, doe je dat uit liefde voor die persoon. Jouw liefde kan zich dan een weg vinden naar die persoon. En wat is er niet mooier dan dat je liefde ‘gebruikt’ wordt!

2020 is dé start van een nieuwe cyclus…

Het jaar 2020 start een cyclus met tien jaar lang een dubbele twee erin. Er komt zelfs een jaar met drie keer een 2, namelijk 2022. Niet dat drie keer sterker is dan twee, het kan zelfs even verzwakken in dat jaar. Wat is zo sterk aan twee keer een 2?

De aandacht wordt zeer sterk gericht op waar de 2 voor staat, namelijk:
Fysiek: gezondheid, voeding, een thuis bieden. Volgens Maslow hebben mensen allereerst behoefte aan eten, drinken, zuurstof, kleding, onderdak, enz., en ook andere zaken zoals seks, sport en comfort, om lichamelijk in evenwicht te zijn.
Je ziet het al ontstaan: diëten zijn uit, goede voeding is in. De luchtkwaliteit wordt sterk in de gaten gehouden en er worden maatregelen genomen om deze sterk te verbeteren. Seks – liefdevolle – mag weer, wordt zelfs als zeer gezond beschouwd. Het meer bewegen wordt geadviseerd, chemische producten in voeding worden geweerd, etc. etc.

Emotioneel: je veilig voelen, rust, orde, de behoefte aan vorm, aan zekerheid. De behoefte om bij een georganiseerde kleine of grote groep horen. Bijvoorbeeld het wij-samen in de buurtgemeenschap, of het gezin en/of bedrijf. Er gaat gewerkt worden aan het oplossen van eenzaamheid. Sociale betrokkenheid voor anderen door andere sociale wetten en/of we doen het zelf van mens-tot-mens.

Geestelijk: men gaat zinvol bezig willen zijn voor de samenleving, voor de natuur, de dieren etc., ofwel alles dat leeft. Hierdoor zal spiritualiteit een algemeen iets worden, en komt in de plaats van religie. Ook religieuze stromingen zullen spiritueel gericht worden. Al langer is bekend dat het woord ‘bidden’ vervangen is door het woord ‘mediteren’.

Een sterke ontwikkeling naar een Hoger Bewustzijn

De interesse in esoterische kennis, in liefde – maar ook het uitdragen ervan zonder zichzelf op de borst te slaan – zal ertoe leiden dat menigeen vanuit een Hoger Bewustzijn leeft. Waardoor men paranormale vermogens, zoals helderziendheid, helderhorendheid e.d., in zich ontwikkelt. Deze ontwikkeling is tegelijkertijd niets anders dan in jezelf teruggaan. Het is niet iets van buitenaf, maar een terugkeren in jezelf.

Je geeft dan erkenning aan het feit dat je als Ziel meer bent dan een mens. De zintuigen ruiken, voelen, zien, proeven en horen zullen bij veel mensen de komende cyclus steeds sterker worden ontwikkeld. Dat betekent dat je naar ander dimensies kunt gaan. Door deze transformatie ga je op ontdekkingstocht in je eigen Zielenleven. Waardoor de wijsheid, opgebouwd in andere levens, gebruikt gaat worden om anderen te helpen. Zo kun je wat betekenen voor de ander, en de ander voor jou.

Het lied ‘Omarm Me’ van BlØf speelt nu, nadat ik teruglees wat ik heb geschreven, door mijn hoofd. En vooral het laatste couplet:
‘Lief, ga dan mee
Omarm mijn lijf en leden
Omarm mijn waanideeën
Omarm me, omarm me
Lief, ga dan mee
Omarm heel mijn verleden
Omarm mijn zeven zeeën
Omarm me, omarm me
En breng me nergens heen.’

Voor 2020 wens ik je:

❤   Wijsheid vanuit je Hogere Bewustzijn

❤   Aandacht voor Jezelf en de Ander

❤   Dat je alles doet om zo Gezond mogelijk te Leven

❤   En dat Ik er nog Lang voor je mag Zijn!

 

Lieve groet,
Daisha

P.s: Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 03/01/2020

Reageren is niet mogelijk.