Dromen verwezenlijken

Dromen zijn geen dromen.

Dromen zijn signalen van je Ziel, van jouw eigen Ziel of van de Ziel van de wereld of van je omgeving. Doordat jij één bent met alles om je heen en met de hele wereld zijn deze signalen tegelijkertijd ook de signalen van jouw Ziel!
Met dromen bedoel ik de diepe innerlijke wens die elke keer weer bij je naar boven komt. Niet je dagelijkse verwerkingsdromen, die na een dag al weer vergeten zijn. Het kan het visioen zijn dat je plotseling kreeg en die je dagen daarna, nee zelfs weken, jaren daarna nog in detail kunt herinneren. Het kan een diep intens verlangen zijn of een beeld dat je als jong kind had om te verwezenlijken.

Geef zulke dromen nooit op, het is namelijk de levensessentie van je Ziel! En als je daar naar leeft zal het hele Universum je helpen je droom te verwezenlijken. Volg de signalen die bij je droom horen. Wie je ook bent, wat je kunt of wat je doet, de droom geeft aan dat je het kunt verwezenlijken. Anders zou je nimmer die gedachte hebben gehad, het visioen dat je kreeg of de droom die je droomde. Het is niet je gedachte, niet het visioen, niet de droom, het is de wens van je Ziel, je levensessentie!

Het Universum helpt je!

Het betekent dat je – om je droom, je gedachte, je visioen te verwezenlijken – je leven moet veranderen. Maar het vervelende daarvan is dat je de dingen waar aan je gewend bent moet opgeven. Je bent gewend aan de plek waar je woont, aan de omgeving waar je in bent, aan de relatie die je hebt, aan het werk dat je aan het doen bent. Ook al maken al die dingen je nu niet gelukkig, doordat je eraan gewend bent, geef je ze niet op. Het is niet dat je niet weet hoe je moet veranderen. Nee, het is meer dat je zo gewend bent aan jezelf, aan hoe je leeft, dat je vaak niet durft te veranderen. Je zoekt wellicht liever zekerheid dan je kans om vrij en gelukkig te zijn!

Als je je droom gaat verwezenlijken, zal het hele Universum samenspannen om je te helpen. Je komt de juiste mensen tegen, je komt op de juiste plaatsen, je bent precies op tijd en op het juiste moment. In het begin zal het je makkelijker lukken de veranderingen teweeg te brengen. Daarna kan het zijn dat je uithoudingsvermogen en je doorzettingsvermogen worden getest. Bijvoorbeeld dat je de financiën niet hebt om het te verwezenlijken. Je krijgt wellicht een paar keer ‘nee’ te horen wanneer je hulp vraagt. Of je krijgt op wat voor manier dan ook tegenspoed en teleurstellingen te verwerken.
Denk hierdoor niet dat het niet voor je is weggelegd, het is juist om je krachten nog verder te ontwikkelen. Het is om uiteindelijk tegen je zelf te zeggen: Niets heeft mij kunnen weerhouden om mijn droom te verwezenlijken. En je zult vrij en gelukkig zijn!

De eerste stap op je nieuwe pad

Neem je de beslissing om je levensessentie te volgen, weet dan dat die beslissing slechts het begin is. Je levensessentie volgen, je droom waar maken, de taal van je Ziel verstaan, de taal van de Ziel van je omgeving verstaan of van de hele wereld, dit alles heeft geen recept, geen beschrijving. Dus als je gaat zitten wachten hoe je het moet doen, ben je al weer te laat om de signalen gezien te hebben. Het enige dat belangrijk is, dat je besluit het te gaan doen, stappen onderneemt en alert blijft op de signalen.

Door deze beslissing te nemen zet je je eerste stap op het nieuwe pad. Het pad geeft je verder de richting aan, geeft je de beschrijving hoe verder. Daarop staan de wegwijzers, die je alleen maar tegen kunt komen als je de eerste stap hebt gezet en onderweg gaat!

Een voorbeeld: Begin jaren negentig wilde ik heel graag een seminar van Michael Barnett volgen. Het seminar werd in Zwitserland gegeven, dat betekende reiskosten, kosten voor het verblijf van tien dagen en uiteraard de kosten van het seminar zelf. Ik berekende dat alles bij elkaar het zeker 1.500 gulden zou kosten, en dat had ik niet. Ik kon het dus met geen mogelijkheid betalen en wilde het zo graag dat ik me toch aanmeldde.

Faalangst is niet bang zijn om te falen bij het slagen in iets. Het is de angst om datgene te verliezen, dat er nu is.Op een gegeven moment waren er nog drie weken te gaan en nog steeds had ik het geld niet bij elkaar. Ik besloot aan mijn Ziel te vragen of het voor mij was weggelegd om er aan deel te nemen. Ik moest namelijk de kosten van het seminar sowieso betalen, omdat ik anders een maand er voor het had moeten cancelen. Ik kreeg als antwoord: blijf vertrouwen. Een paar dagen daarna won ik 1.000 gulden in de Staatsloterij en de andere 500 gulden had ik ook op tijd bij elkaar.
Ik kan nog veel meer voorbeelden geven van hoe iets werd verwezenlijkt, terwijl het er tot op het laatste moment niet op leek dat het door zou kunnen gaan.

Leven betekent actie!

Ik kan je van harte aanraden: duik in de stroom van je levensessentie en het brengt je naar onontdekte gebieden. Doch wees je bewust van dit feit: alles in het leven heeft een prijs, ook het leven dat je nu leidt en waarschijnlijk niet echt gelukkig mee bent. Vergeet dat niet als je onderweg bent naar een vrij en gelukkig leven. Alles in het leven heeft een prijs, soms hoog, soms nauwelijks merkbaar.

Wanneer je je leven verandert kun je niet ontkomen aan een bepaald gevoel van angst en spanning. Het onbekende dat gaat komen, brengt echter niet je angst teweeg, geeft niet de spanning. Het is juist de angst om het bekende te verliezen. De angst datgene te verliezen, dat je gewend bent. Mensen verschuilen zich graag achter hun angst.

Faalangst is niet bang zijn om te falen bij het slagen in iets. Het is de angst om datgene te verliezen, dat er nu is. Hoe ongelukkig je daar ook mee bent. Het is het ontkennen van je levensessentie. Het is niets anders dan vluchten voor je bestemming. Angst is spanning, het is spanning geven aan je leven, zodat je het gevoel hebt dat je leeft. Het geeft je een bepaalde zekerheid, namelijk: ik kan het niet. Terwijl je Ziel schreeuwt: ik kan het wel!

Hoe te leven naar wat nu belangrijk voor je is?

Iedereen kan datgene verwezenlijken dat hij wil verwezenlijken. Het ontbreken aan moed en doorzettingsvermogen is waardoor dingen mislukken. Tegenslagen worden gezien als: ‘dus dit is niet de juiste weg’. In plaats van dat tegenslagen je juist helpen om nog betere resultaten te bereiken!
Op pad gaan moet je zelf, daar kan ik je niet bij helpen. Ik kan je wel de eerste richtingaanwijzer geven, helemaal aan het begin van je pad. Een klein zetje om de eerste stap op je nieuwe pad te maken, namelijk hoe je contact kunt maken met je Ziel, of wellicht met je Gids of je Innerlijke God.

Wil je ontdekken wat je levensessentie is? Neem de tijd om contact te maken met je Ziel, je Innerlijke God! Neem daarvoor rustig de tijd, op een moment van de dag dat je niet gestoord wordt. Trek er zeker anderhalf uur voor uit! Sluit storende geluiden buiten, zodat je bijvoorbeeld niet gestoord kunt worden doordat de telefoon gaat. Vraag ook aan je eventuele medebewoners om je niet te storen.

We beginnen met de aandacht naar binnen te richten. En geluiden die om je heen zijn geen aandacht te geven. Wacht totdat je volkomen stilte in jezelf hebt, ofwel vermijdt alle communicatie met de buitenwereld. Zelfs mooie muziek zou je kunnen storen, dus ook dat niet aanzetten. Zo wordt je geest vanzelf naar binnengetrokken en krijg je contact met je Ziel.

We gaan beginnen…

Wij mensen maken maar een klein deel van onze innerlijke wijsheid gebruik. Het grootste gedeelte, zelfs 90%, laten we onbewust. De indrukken die je in dit leven, en vorige levens hebt opgedaan, liggen opgeslagen in dat onbewuste deel van je, je Ziel. Ze bepalen de manier waarop jij naar de werkelijkheid kijkt.
Je wordt vaak tot iets aangetrokken of iets stoot je af, zonder dat je echt bewust bent waarom dit het geval is. Je voor- en afkeuren bepalen ook wat jij in de buitenwereld relevant vindt. De grote hoeveelheid aan informatie die je zintuigen bereiken wordt gefilterd op basis van deze relevantie.

Zorg ervoor dat je net zo lang naar binnen gericht bent totdat je de verstilling in jezelf voelt. Deze verstilling zuivert de innerlijke antwoorden, zodat ze niet uit je verstand komen maar rechtstreeks uit je Ziel. Zodat je verstand niet domineert en je vrij en onbevangen kunt waarnemen.

Stel dan aan je Ziel allereerst de volgende vragen:
– Wat is op dit moment belangrijk om te veranderen in mijn leven?
– Wat is daarvoor belangrijk om nu te veranderen in mijzelf?
Stel daarna de vragen die je met je droom, je levensessentie, te maken hebben.

Welke vragen kun je zoal stellen? Iedere vraag die diep in je leeft en al langer op een antwoord wacht. Concrete vragen die met de belangrijke aspecten van je leven te maken hebben. Weet: een vage vraag geeft een vaag antwoord. Krijg je een duidelijk antwoord, waar weinig tegen in te brengen valt, dan is het raadzaam het gegeven advies te volgen. Begrijp je het antwoord niet, dan is het belangrijk om je vraag duidelijker te stellen.

Een vraag kun je beter niet herhalen: Vaak is de situatie, door het antwoord dat je hebt gekregen, al veranderd. De probleemstelling is op dat moment immers al weer gewijzigd. Wel kan een antwoord een nieuwe vraag oproepen. Ga hier dan op door en stel de nieuwe vraag.
De eerste keer dat je dit doet kan een gevoel geven dat je geen concreet antwoord krijgt. Weet dat je Ziel, Je Gids, je Innerlijke God uitsluitend advies geeft en nimmer voor jou zal gaan besluiten.

Veel succes!
Lieve groet,
Daisha

P.s.: Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn !
En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.

Gewijzigd op 25/05/2017

Reageren is niet mogelijk.