Edelstenen en Chakra’s: lees over Zelfvertrouwen, Wilskracht, Energie en Levensvreugde !

Een nieuwe serie met belangrijke informatie

Elke chakra reageert op een bepaalde steen. Wil je bijvoorbeeld goed geaard zijn om met zelfvertrouwen een krachtig besluit te kunnen nemen? Kies dan voor rode jaspis, dit is één van de stenen die dit bewerkstelligen. In de komende weken vertel ik uitgebreid waarom edelstenen, maar zelfs kiezelstenen zo belangrijk voor je zijn. Ik vertel het hier in mijn blog, maar ook in een miniserie via mijn radioprogramma Transformatie Academie, vanaf dinsdag 2 april a.s., zie https://www.radiomerlijn.nl/

Een uur lang vertel ik dan over de bijzonderheden van stenen en geef waardevolle informatie hoe er mee om te gaan! De uitzending is ook nog de hele week daarna te beluisteren via https://www.radiomerlijn.nl/gemist/

Een steen voor iedereen

Wanneer je voor het eerst bij mij op consult bent, krijg je (bijna) altijd een steen mee. Niet zomaar een steen, nee, een speciaal op jouw situatie toegepaste steen. Meestal in de vorm van een hart, deze is gewijd met origineel Lourdeswater. De steen heeft dus niet alleen een helende, maar ook een heilige, genezende energie in zich meegekregen.

Clemie Wouters brengt elk jaar vers Lourdeswater rechtstreeks voor mij uit Lourdes mee, zodat ik het in flesjes mee kan geven aan iemand die het hard nodig heeft. En de stenen er mee kan zegenen.
De speciaal op jou afgestemde steen die ik je meegeef is om datgene dat je wenst en dat op dat moment nodig is in je te verankeren. Ofwel het zodanig in je te verstevigen dat het je helpt om je idealen waar te maken.

De meest belangrijke chakra

Zoals gezegd, elke chakra reageert op een bepaalde steen. Je eerste chakra is bijvoorbeeld de meest belangrijke chakra van allemaal. Wanneer deze niet goed functioneert, kunnen je andere chakra’s zich niet ontplooien of in harmonie zijn. Je kunt het vergelijken met wanneer het fundament van een huis niet goed is, dan stort op een gegeven moment het hele huis in.

Je eerste chakra heeft een soort pompfunctie, je lichaam wordt vol energie gepompt. In je basis chakra zit het geheugen van je oerbron, van je Ziel en alles dat nodig is om op eigen kracht te kunnen leven. Deze chakra is de basis van je psychische, sociale en fysieke bestaan. Zolang deze basis niet stevig is, is je hele bestaan onzeker. Twijfelen aan jezelf en angst voor of wantrouwen naar je omgeving zijn het gevolg van een zwakke basis. Het eerste chakra heeft te maken met de wil om te leven, je levenskracht.

Ik heb al eerder uitgebreid over de kracht van je eerste chakra geschreven. Hoe het komt dat er onbalans is en welk effect dat op je kan hebben, zie hier https://www.daishadewijs.nl/wortel-naar-je-oerbron-voorouders-en-vorige-levens-ofwel-je-eerste-chakra/

Oeroude wijsheid

In het boek: de Aura, uitstraling van mens, dier, plant en steen van Wim H. Gmelig Meijling c.q. Wim Gijsen, staat o.a.: ‘Het zal je misschien verbazen dat ook een steen een aura bezit en dat is niet zo verwonderlijk. Voor zover we iets over aura’s afweten, hebben we immers de neiging om die te associëren met voor ons gevoel levende dingen. En we hebben de overtuiging dat een steen niet leeft. Het is de vraag in hoeverre dat waar is.
Ook een steen, of elk ander zogenaamd dood voorwerp, is opgebouwd uit moleculen en atomen die voortdurend in trilling en in beweging zijn. In de steen gedraagt de materie zich precies zoals overal anders. De enige reden waarom wij een steen dood verklaren en een plant niet, ligt in het feit dat de plant kan groeien en de steen niet. Maar in de natuurkundige betekenis van het woord is een steen precies zo levend als welk ander ding dan ook.’

Rode Jaspis, Mookaiet, Tijgerijzer, Zwarte Toermalijn en Versteend Hout vind ik de sterkste ondersteuning geven voor je eerste chakra. De stenen zorgen er voor dat je geaard bent, ze activeren en stimuleren je. Ze geven je levensvreugde en zelfvertrouwen. Er zullen beslist nog andere stenen zijn die je eerste chakra kunnen ondersteunen, maar uit tientallen jaren ervaring kan ik concluderen dat deze stenen je zeker helpen om je eerste chakra in balans te brengen en/of sterker te maken.

Je eerste chakra, je basis chakra heeft baat bij de kleur rood. Rood is qua energie de verbondenheid met de aarde, met geaard zijn. Fysiek hebben ze een positieve werking op je darmstelsel, de geslachtsorganen, je bloedsomloop en bloeddruk, de celopbouw en je gebit.

Hoe kun je de steen gebruiken?

Het beste is om de steen in aanraking te laten zijn met je huid. Door bijvoorbeeld een sieraad met een steen van de chakra die je wilt harmoniseren te dragen. Of hang de betreffende steen met een veiligheidsspeld aan je ondergoed op de hoogte van de chakra welke je wilt harmoniseren. Of draag deze altijd bij je en neem de steen zo vaak mogelijk vast. Leg de steen onder je kussen zodat deze de hele nacht zijn helende werking kan doen.

Heb je een moeilijk gesprek? Neem de steen dan voor die tijd in je handen en concentreer je op de energie van de steen, en adem de energie van de steen diep in je.
Je kunt de steen ook twaalf uur in water leggen, en elke dag dit water in kleine slokjes gedurende dag op drinken. Maar let op: niet iedere steen mag in water worden gelegd. Wanneer dat niet kan, dan zet ik dat erbij.

Rode Jaspis helpt je te besluiten

Rode Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waar te maken en ideeën om te zetten in actie. Het maakt daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor te gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf op te komen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest.

De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Rode jaspis is de meest dynamische en activerende jaspis soort. Deze bevordert de energiedoorstroming door blokkades te doorbreken in de onderste chakra. De steen werkt verwarmend en voorziet het lichaam van energie.

Mookaiet zorgt voor innerlijke rust

Mookaiet heeft verschillende kleuren, van roodachtig, bruin, grijs tot geel van kleur. Het is een soort Jaspis en heeft dezelfde eigenschappen als Rode Jaspis. Naast deze eigenschappen maakt deze steen je avontuurlijk en flexibel en bevordert de behoefte aan afwisseling en nieuwe ervaringen. Het helpt deze ervaringen te verwerken en zorgt voor innerlijke rust en balans. Mookaiet werkt bloedzuiverend en bevordert wondgenezing en het immuunsysteem.

Bovendien werkt Mookaiet niet alleen op de onderste chakra, maar ook op de tweede en derde chakra. De grijze kleur helpt wanneer men veel verdriet heeft. De gele kleur om weer de zon in je leven te zien schijnen, ofwel de positieve kant van het leven te verwelkomen.

Tijgerijzer versterkt je daadkracht

Tijgerijzer heeft een andere werking dan Tijgeroog. Deze steen geeft energie en vitaliteit en is een goede steen om te dragen bij lichamelijke en geestelijke uitputting of energiegebrek. De steen kan ook goed gedragen worden als er veranderingen of nieuwe impulsen nodig zijn in je leven. Het helpt dingen die niet langer een positieve invloed op je leven hebben af te sluiten en een nieuw begin te maken.
Bij opstartproblemen en tegenslagen geeft het doorzettingsvermogen, vastberadenheid en kracht. Helpt om praktische en eenvoudige oplossingen te vinden op problemen. De steen bevordert creativiteit en artistieke vaardigheden. Fysiek heeft de steen dezelfde eigenschappen als Rode Jaspis en Mookaiet.

Tijgerijzer kan ook ondersteunen als je van een verslaving af wilt komen. Bovendien werkt Tijgerijzer, net zoals Mookaiet, niet alleen op de onderste chakra, maar ook op de tweede en derde chakra.

Zwarte Toermalijn beschermt je tegen negativiteit

Zwarte Toermalijn werkt net zoals de eerdergenoemde stenen aardend, beschermend en reinigend. Het is een zeer geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. De steen doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort schild, helpt negatieve energie af te voeren en zet negatieve energie om in positieve energie. Hierdoor worden de energiebanen gereinigd en in balans gebracht. Toermalijn helpt je hierdoor in je kracht staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aan te nemen.

Toermalijn heeft niet alleen een positieve werking op mensen en dieren maar ook op planten en bomen. De steen zorgt voor natuurlijke bescherming en stimuleert groei en bloei.
Er zijn meer soorten Toermalijn, echter de Zwarte Toermalijn heeft de sterkst aardende en beschermende werking van alle toermalijnen. Bovendien beschermt de steen tegen alle vormen van negatieve energie zoals elektromagnetische straling van mobiele telefoons, laptops, computers en andere apparaten en andere omgevingsinvloeden, en tegen negatieve gedachten en zorgen. Fysiek heeft zwarte toermalijn een positieve werking op het immuunsysteem, de rug, de spieren, het zenuwstelsel en kan de steen pijnklachten verminderen en beschermen tegen toxinen en vervuiling.

Zwarte Toermalijn is niet goedkoop. Echter een kleine steen heeft al genoeg effect om bijvoorbeeld de straling van je computer op te heffen. Zet daartoe naast of bij je computer, of onder je monitor en ruwe Zwarte Toermalijn en je wordt gevrijwaard van de eventuele negatieve energie.

Versteend Hout laat je overal thuis voelen

Versteend Hout is duizenden jaren oud, het kan zelfs miljoenen jaren oud zijn. Geen goedkope steen, maar wel zeer effectief. Het heeft soms zelfs 45 miljoen jaar de wijsheid van de aarde in zich opgenomen. Is doordat het oorspronkelijk een levende boom was sterk verbonden met de aarde. Versteend hout heeft dan ook een aardende, kalmerende zachte werking.
Het bevordert onze verbinding met de aarde en vermindert heimwee. Daardoor geeft het ons het gevoel, waar we ook zijn, ons thuis te voelen. De steen zorgt voor een fijne sfeer en een gevoel van welzijn. Het bevordert een nuchtere houding, concentratie en beheersing.

Versteend Hout zou eigenlijk iedereen in je woonkamer moeten hebben om van de positieve uitstraling te kunnen genieten.

De kracht van onze chakra’s

Hoe goed of slecht we ons voelen, wordt beïnvloed door onze energiecentra, de chakra’s. Wanneer een chakra geblokkeerd is of te overmatig gestimuleerd, kunnen lichamelijke, emotionele en psychische klachten optreden. Vandaar dat het van belang is dat elke chakra min of meer in balans is, op die manier kan energie vrij door ons hele lichaam stromen en voelen we ons goed.

Volgende week vertel ik welke steen je het beste kunt gebruiken bij de andere chakra’s.

Bron: https://edelstenenenmineralen.nl/

Lieve groet,
Daisha

Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 21/03/2019

Reageren is niet mogelijk.