Een Engel met Littekens in de Ziel

In een paar minuten zie ik veel

Voor me zit een prachtige vrouw, sereen, lief en alles dat een mooi mens kan zijn. Ze is jong, bijna dertig, slank, zelfs superslank, lang, met een prachtig figuur. Wanneer iemand bij me op consult komt, vraag ik altijd of ze eerst nog niets willen vertellen of hun vragen willen stellen. Zeker de eerste keer. Ik ben dan nog helemaal ‘schoon’, nog niet beïnvloed door wat er wordt verteld. En kan dan ik, zoals ik het noem, nog alle kanten op. Ofwel ik kan dan de dingen tegenkomen die nu belangrijk zijn.

In een paar minuten krijg ik het volgende te zien: je karakter, kwaliteiten en gaven, je levensmissie, je vorige leven, of als dat belangrijk is, levens. Ik ‘zie’ de ‘ijkpunten’ ofwel de data van de pijnpunten welke je leven nu nog beïnvloeden. Ook wanneer je het al eerder in je leven vergelijkbare problemen hebt opgelost, je krachtmomenten. En verder alles dat belangrijk is om de vraag van nu te beantwoorden. Je Ziel vertelt me wat vertelt mag worden, de geheimen die je voor mij verborgen wilt houden, laat ik altijd met rust.

Een leven vol ellende

engel met littekensIk stem me op de mooie jonge dame af en kom al gauw in een vorig leven terecht. Een leven waar in ze veel ellende heeft meegemaakt. Het is een tijd dat vrouwen niets te vertellen hadden en in ingesnoerde kleren moesten lopen. Ze moet een hoogstaande dame zijn geweest, maar emotioneel werd er heel ‘slordig’ met haar omgegaan. Ze mocht haar intelligentie niet tonen, uitsluitend wat borduren en verder wachten en wachten. Waar op? Op alles! Als meisje op de aandacht van haar moeder, vader was er meestal niet. Tijdens haar huwelijk op de terugkomst van haar man. Het was een leeg bestaan. Er werd haar gezegd, dat ze blij moest zijn dat ze niet op het land hoefde te werken, samen met de arbeiders. Dat had ze echter het liefste gedaan. Ze voelde zich gevangen, gevangen in een luxe kooi.

Nu is ze naar de aarde gekomen om een tegengesteld leven te leven. Ze wil laten zien dat ze intelligent is, dat ze… Maar, de angsten van haar vorige leven zitten nog in haar Ziel. Ik zie dat ze bij lieve ouders terechtgekomen is. Vol liefde werd ze hier op aarde ontvangen. Zelf is ze één en al liefde, al vele levens zo geweest. Ze komt voornamelijk naar de aarde om liefde te geven én natuurlijk om de littekens in haar Ziel te helen. Ik zie een karakter en energie bijna aan Moeder Teresa gelijk.

Verantwoording dragen is moeilijk

Eerst vertel ik haar haar prachtige eigenschappen en over haar vorige leven. En vervolg:
‘Je bent naar de aarde gekomen om met de liefde die je in je hebt, vrede en harmonie te brengen. Iedereen die jou tegenkomt of met jou te maken heeft, zal onder de indruk zijn van jouw prachtige karakter. Je bent ook gekomen om voor jezelf een balans te vinden tussen werken en genieten, tussen wanneer je je grens moet aangeven en er voor de mensen bent. Wanneer jij echt iets wilt, dan kan niemand je daarvan afhouden. Voor de rest maakt het je niet uit. Mensen zullen vaak denken dat je aan het pleasen bent. Maar daar heeft het zeker niet mee te maken. Je bent flexibel en je karakter is: wanneer het voor de ander goed is, is het ook goed voor jou.’

Ik ga verder: ‘Doordat je in een vorig leven nauwelijks verantwoording mocht dragen, ben je nu gekomen om dat te leren. Elke keer wanneer je een taak krijgt waarbij een min of meer grote verantwoordelijkheid van je wordt verwacht, zal er een angst in je opkomen. Een drempel, waardoor je nauwelijks nog durft. Toch zal je doorzetten, want je kwam immers om verantwoordelijk te zijn. Voor een ander verantwoordelijk zijn heb je inmiddels geleerd. Nu nog wanneer jij verantwoordelijk wordt gesteld. Het is een angst die als een rode draad door je leven loopt en in de loop der jaren steeds minder zal worden.’

Ze moest een bitch zijn…

Ik vertel nog een aantal persoonlijke dingen die ik zag, waaronder ook bijzondere data. En besluit met: ‘Vertel, met welke vragen ben je gekomen?’
En zoals meestal krijg ik als antwoord: ’Daar kom ik nu precies voor. Over een paar dagen begin ik met een nieuwe baan waar ik nog geen ervaring in heb. Ik ben net afgestudeerd en ben al aangenomen als …. ‘.

Voor de privacy, welke ik heel belangrijk vind, vertel ik nu verder geen details. Het gaat om een baan waarbij men behoorlijk wat verantwoordelijkheid draagt. Ze heeft vanuit haar toekomstige werkgever kort begeleiding gehad hoe ze met die verantwoordelijke taak moest omgaan. Ik ben helemaal verbaasd als ze vertelt welke adviezen haar zijn gegeven om die taak uit te voeren. Een optreden dat totaal niet bij haar karakter past en haar zo onwerkelijk zal doen zijn in haar functioneren, dat je bij voorbaat al kunt concluderen dat het fout gaat.

mooie vrouwDeze prachtige lieve vrouw, die gekomen is om alles met liefde te doen, kreeg het advies om een bitch te zijn. En nog meer goed bedoelde adviezen, waarvan ik zie dat deze niet bij haar passen. Nu ze weet waarom ze tegen het nemen van verantwoordelijkheid opziet, valt er een last van haar af. Ik vraag haar: ‘Op welke wijze had je zelf gedacht de nieuwe taak te gaan vervullen?’ En ze vertelt een totaal andere aanpak, een aanpak waarvan ik beaam dat dat inderdaad het beste bij haar zou passen. Helaas werd haar door de adviseurs deze aanpak sterk afgeraden. Terwijl ik kan zien dat deze bij haar horende handelswijze juist succes brengt.

Een goed advies is afhankelijk van…

Deze mooie jonge vrouw had nog een paar problemen. Door wat ik in eerste instantie over haar vorige levens had verteld, kon ze deze problemen plaatsen. Onder andere waarom ze altijd wijde kleren aan wilde hebben, terwijl ze mooi slank is en ze wilde vooral niet ‘deftig’ zijn.
Door de adviezen die ik geef zijn de belangrijke en haar leven beheersende angsten niet meteen opgelost, maar er is een opening. Ze kan nu de angsten en ‘rare trekjes’, ofwel de littekens in haar Ziel begrijpen, en daardoor leren hoe er mee om te gaan.

De moraal van dit verhaal: Wanneer je niet in de schoenen van de ander gaat staan. Of dat je dit niet kunt en daar bedoel ik mee, wanneer je niet het ‘hele plaatje’ van de persoon kunt zien. Zoals de littekens in iemands Ziel, het karakter van de persoon en daardoor de bij de persoon passende mogelijkheden, is het geven van een advies heel tricky. Men geeft dan al gauw adviezen, zoals de adviseur het zelf zou doen.
Of het zijn ‘voorgeprogrammeerde’ adviezen, standaard procedures, zo moet je doen in die situatie. Iets dat in de zorg, het onderwijs en andere dienstverlenende beroepen steeds meer voorkomt. En dat is onmogelijk, bij iedere persoon past een ander optreden terwijl de situatie hetzelfde kan zijn. Daar voor is samenwerking volgens standaard procedures bijna onmogelijk, met name wanneer je met mensen werkt. Je kunt pas succesvol met mensen werken als je het op je eigen manier mag doen.

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Elke 1e dinsdag van de maand beantwoord ik vragen in het programma ‘Daisha Live – Vragenuur’. Het begint om 21.00 uur en is te beluisteren via internetzender Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl Je kunt het daarna nog de hele week bij ‘Gemist’ beluisteren:
Heb je een vraag? En dat kan over allerlei kwesties gaan, jezelf, je gezin, werk, familie, droom, gezondheid, etc. stuur deze met voornaam en geboortedatum van de betrokken personen uiterlijk op de maandag er voor naar daisha@radiomerlijn.nl  Privacy is verzekerd, ik noem geen naam of geboortedatum in het programma. Op de eerste dinsdag van de maand wordt dan je vraag in het programma beantwoord!

Gewijzigd op 30/11/2018

Reageren is niet mogelijk.