Een Nieuw Avontuur

AvontuurZit te denken wat ik eens zal vertellen. Er is zoveel gebeurd; never a dull moment. Soms dacht ik: zo heerlijk vandaag een dagje niets en even alleen zijn’. En dan was ik soms letterlijk de hoek van de straat nog niet om of er gebeurde wel weer iets leuks. Echt elke keer weer…..’ schrijft Nicole.
Nicole is net terug van een paar maanden lang op wereldreis te zijn geweest in het Oosten. Regelmatig schreef ze over haar avonturen. Op pad gegaan zonder een vaste route of bestemming en wat maakte ze veel mee! Echter ook dit schrijft ze:

‘Wat me echt opvalt is dat de wereld steeds meer er hetzelfde uit begint te zien. Gezien vanuit verschillende werelddelen. Tuurlijk zijn er nog steeds grote (zichtbare) verschillen maar de verschillen worden op veel verschillende vlakken m.i. steeds kleiner.’

De weg naar volwassenheid is voor kinderen als een safari; een avontuurlijke ontdekkingsreis met ontelbare mogelijkheden en nieuwe dingen om te onderzoeken. Er zullen uitdagingen, verrassingen, overwinningen en nederlagen zijn en dat is precies wat deze reis zo waardevol maakt.’ staat op de site van www.oticon.nl En dan blijkt het om een hoortoestel voor een kind te gaan.

Een site dat papierwaren en aanverwante artikelen verkoopt noemt zich www.eennieuwavontuur.nl Waarschijnlijk hebben ze deze naam gekozen om veel bezoekers op hun site te krijgen. Woorden als nieuw en avontuur leven enorm op internet. Als je op ‘avontuur’ zoekt in google kun je op ruim 2.500.000 (2,5 miljoen) pagina’s terecht. Ga je zoeken op ‘nieuw’ dan kun je zelfs naar 50.500.000 (50,5 miljoen) pagina’s!
De woorden ‘nieuw’ en ‘avontuur’ maken iets in de mens wakker. Ons oerinstinct doet dat, elke dag nieuwe dingen ontdekken, elke dag op avontuur. Wat maakte de titel van dit verhaal in jou wakker?

Elke dag is een nieuw avontuur. Elke dag is een nieuw begin en zeker geen voortzetting van gisteren of eergisteren. Zelfs elke minuut van je leven is een nieuw begin. Elke seconde verandert alles: de cellen in je lichaam, je gedachten., de energie om je heen, de mensen, de wereld – werkelijk ALLES!
Nieuw betekent volgens het woordenboek: ongebruikt; ongewoon; fris; onbekend; wat nog niet lang bestaat en zelfs genezen.
Je hoeft niet per sé naar India, China, Nieuw Zeeland, Cambodja of Costa Rica. Het nieuwe avontuur is er dagelijks in ons leven. Op avontuur gaan betekent spannende gebeurtenissen beleven, onverwachtse wendingen tegemoet treden en soms riskante ondernemingen. Zie elke dag als een avontuur vol onverwachtse wendingen. Zie elke dag als een nieuwe ontmoeting met jezelf en alles dat je ervaart.

Wij mensen houden van positieve spanning, van uitdagingen en avontuur. Elke minuut fris tegen jezelf en alles aankijken, dat is pas een avontuur! Om uiteindelijk te ontdekken dat je hierdoor elk moment een nieuw begin mogelijk maakt. Speel je leven en kijk welke rol op dat bepaalde moment de omstandigheden aangenaam maken. Nooit meer teleurstellingen, want je had geen verwachtingen. Nooit meer depressies of een burnout, de uitdagingen maken de spirit in je wakker, geven energie en maken je leven tot één groot avontuur.

In het door mij geschreven boek ‘Stilte, geboren in stilte…’ staat dit gedicht:
Deze dag is het begin van een nieuw leven.
Een leven met minder ‘moeten’ en meer ‘mogen’.
Speelser!

Elke dag is het begin van een nieuw leven.
Waarom sta je je zelf dan niet toe:
minder ‘moeten’ en meer ‘mogen’,
maak je leven speelser.

 Zie het leven als een spel:
LEELA, het spel van het leven.
Het leven als theater, waarin je je rol speelt!

Elk moment van je leven,
elk moment van de dag,
elk moment van een uur,
elke seconde kun je je rol veranderen!

Lieve groet,
Daisha

p.s.: De Tarotles van deze week  gaat ook over een nieuw avontuur en een nieuw begin. Wil je elke week een les in Tarot ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief van Radio Merlijn, zie hier…

Gewijzigd op 22/10/2013

Reageren is niet mogelijk.