Elk Sterrenbeeld heeft een eigen specifieke Taak hier op Aarde !

Alle Sterrenbeelden werken Samen !

Al duizenden jaren kijken astrologen naar de stand van de sterren en planeten. Hiermee bepaalden en bepalen ze nog steeds de karakteristieke gebeurtenissen in iemands leven of in de wereld. Bijna iedereen kent wel zijn of haar eigen sterrenbeeld, ook wel dierenriemteken genoemd. Maar weet je ook dat alle sterrenbeelden samenwerken?

Duizenden jaren vóór Christus werd er al met de stand van de sterren gewerkt. In het oude Mesopotamië (2350 v.Chr.) zijn bewijzen gevonden dat zij bekend waren met de dierenriem tekens. Alleen hadden zij toen een dierenriem van slechts zes tekens. Bestaande uit Stier, Kreeft, Maagd, Schorpioen, Steenbok en Vissen.
Wanneer je de huidige dierenriem tekens kent dan zie je dat er elke keer een dierenriemteken tussenuit is gelaten. Na de Stier komt immers de Tweeling komen, en na de Kreeft de Leeuw, etc. Je ziet de Tweeling, Leeuw, Boogschutter, Steenbok, Ram én Waterman werden toen nog niet genoemd.

Duizenden jaren later zijn de laatste tekens aangevuld, zodat de twaalf volle manen allemaal een sterrenbeeld toebedeeld kregen. Wellicht heb je de sterrenbeelden nog nooit echt aan de hemel zien staan, maar ze zijn er echt. In de omgeving van Glastonbury – Avalon (Engeland) hebben ze zelfs de sterrenbeelden in de aarde ontdekt. Namelijk heilige plaatsen, riviertjes, beekjes en stroompjes die precies zo in het landschap zijn gevormd dat het elk sterrenbeeld laat zien.
De sterrenbeelden zijn als het ware in de aarde gegrift. Ik ben het sterrenbeeld Kreeft, toen ik daar was kon ik de Kreeft helemaal nalopen. Heel indrukwekkend, ik had voordat ik naar die streek ging ervan gehoord en was benieuwd of het zo duidelijk te zien was. Ik ben zo iemand die het eerst moet zien en dan geloven. Het sterrenbeeld Kreeft was inderdaad heel duidelijk te volgen.

Elk sterrenbeeld heeft een eigen taak hier op aarde.

Wanneer alle sterrenbeelden zouden samen werken en hun unieke krachten zouden bundelen, dan zouden we de meest mooie en grootse dingen tot stand kunnen brengen. Lees maar…
Ik begin bij het lentepunt van de dierenriem en dat is de Ram.

Ram 21 maart/21 april

De Ram is energiek en altijd geïnspireerd door nieuwe ideeën. Alleen het tot het einde toe volbrengen, ofwel helemaal afmaken, dat is niets voor de Ram. Want intussen zijn er weer nieuwe uitdagingen op het pad van de Ram gekomen. De enthousiaste Ram gaat dan liever daar mee aan de slag. De ongeduldige Ram wil een plan het liefst meteen uitgevoerd hebben. Wanneer het te lang duurt, begint de Ram al snel met iets nieuws. Maar zoals gezegd: de Ram heeft de meest unieke ideeën en plannen. Hij of zij wil ook graag dat iedereen er aan meewerkt. De Ram dramt dan net zolang door – Rammen zijn soms drammers – totdat de Stier het oppikt.

Stier 21 april/21 mei

De Stier vindt het idee interessant en gaat zich erover buigen. De Stier is geduldig, werkt graag en maakt de dingen graag af. Hij of zij voltooit graag, en wel het liefst het idee van een ander. De Stier krijgt het idee aangereikt van de Ram en denkt: ‘Oké, ik ga onderzoek doen.’ Onderzoek naar of het plan een kans van slagen heeft, of het iets is dat in de wereld verwezenlijkt kan worden.

Wanneer een Stier iets aan het doen is, stoor hem dan niet. Je moet hem of haar echt met rust laten. Als je de Stier stoort kan hij of zij geïrriteerd, zelfs woedend, worden. De Stier doet alles heel geconcentreerd. Wanneer je de Ram stoort dan is hij of zij meteen afgeleid. En gaat dan niet meer verder waarmee hij of zij bezig was of mee bezig zou móeten zijn. Een Ram vindt het niet erg dat je stoort, maar weet dan dat hij of zij datgene waar hij of zij mee bezig is ook meteen beëindigd.

We gaan weer verder met het plan: de Stier doet de eerste grondlegging van het plan, onderzoekt, diept uit, en komt uiteindelijk tot de conclusie: ‘Deze aspecten zijn goed en zou ik er in houden, maar dit en dat zou ik beslist niet doen.’

Tweeling 22 mei/ 21 juni

De Ram en Stier gaan naar de Tweeling en leggen het plan voor. De Tweeling pakt het op en zegt: ‘Ja, leuk plan, maarre… hoe had je gedacht dat in de praktijk te gaan uitvoeren?’
En vervolgens stelt de Tweeling allerlei vragen. Vragen die belangrijk zijn om het plan nog preciezer te maken, nog duidelijker, nog helderder. Dat is niets voor de Ram want die is dan allang uit beeld en met iets anders bezig. Maar de Stier vindt het prachtig als je zulke vragen stelt. De Stier wil daar ook echt nog eens naar kijken.

Tweelingen hebben een snelle en lenige geest, dus zodra de Stier het antwoord geeft op een vraag, dan heeft de Tweeling allang weer een andere vraag. En soms luisteren ze niet eens naar het eerste antwoord, omdat hij of zij alweer met de volgende vraag bezig is. Door de gestelde vragen van de Tweeling en de antwoorden van de Stier wordt het plan steeds concreter.

Kreeft 22 juni/22 juli

De Kreeft hoort van het plan en zegt: ‘Ja, maar heb je er al aan gedacht dat het ook goed voor de mens moet zijn? Het is misschien economisch een goed plan, maar de mens moet er zeker baat bij hebben. Het gaat er tenslotte niet alleen om dat het plan goed is uit te voeren. Ik wil eerst onderzoeken of de mensen hier emotioneel mee om kunnen gaan. Of het plezierig is voor ze, en of ze behoefte hebben aan emotionele steun.’

De Kreeft kijkt graag naar het sociale plaatje. En zoals de Kreeft is, gaat hij of zij het toetsen bij een paar mensen. Toetsen, onderzoeken of de mensen er ook gevoelsmatig mee om kunnen gaan en er mee kunnen werken.
De Tweeling stelt nog meer vragen, heel nuttig hoor al die vragen. Hoewel, ze blijven vragen en vragen tot je op een gegeven moment zegt (in dit verhaal de Kreeft): ‘Nu is het wel genoeg geweest, ik heb het in de praktijk getoetst of het sociaal haalbaar is, en dat blijkt zo te zijn. Hoe gaan we nu verder? Weet je wat, we leggen het voor bij de Leeuw.’

Leeuw 23 juli/23 augustus

Een goed idee, want de Leeuw is een goede PR man c.q. vrouw. Ook al weet hij niet precies waar het over gaat, dat maakt de Leeuw niet uit. Hij kan ontzettend goed verkopen.

De Leeuw kan zichzelf namelijk goed verkopen en dan kan je alles verkopen. Bovendien staat de Leeuw graag in de belangstelling en vindt het heerlijk als mensen naar hem of haar luisteren. De Leeuw heeft een natuurlijke charme, daardoor luistert iedereen ook graag naar hem of haar.

Dus zo gezegd, zo gedaan: het plan wordt doorgegeven aan de Leeuw. En deze brengt het onder de aandacht bij een paar mensen, en vraagt tegelijkertijd wie zich wil aansluiten. Natúúrlijk wil je dat als de Leeuw het aan je vraagt met zijn of haar charme.

Maagd 24 augustus/ 23 september

Vele mensen sluiten zich aan, ook de Maagd. De Maagd is heel behoedzaam en zegt: ‘Ja Leeuw, het is mooi wat je daar vertelt, maar ik vind het een beetje chaotisch. Je vertelt dit en dat, het is voor mij nog niet echt duidelijk. Kun je het ook een beetje ordenen? Want je hebt het onderhand zo chaotisch gemaakt (dat is ook een eigenschap van de Leeuw). Ik wil toch wel eens precies horen van wat er dan voor voordelen aan zijn en wat voor gevolgen er zijn als het plan werkelijkheid wordt.’

De Leeuw past daar voor, dat is niets voor de Leeuw. Maar geen probleem, alles behoedzaam en ordelijk rangschikken is echt iets voor de Maagd. Wanneer de Leeuw er een chaos van heeft gemaakt heeft, zet de Maagd alles weer keurig op een rijtje. Soms verwacht de Maagd dat iedereen daar toe in staat is en heeft dan het gevoel van: ‘Jeetje, ik moet altijd alles weer zelf doen.’
Op een gegeven moment heeft de Maagd serieus en deskundig alles keurig geordend en duidelijk gemaakt.

Weegschaal 24 september/23 oktober

De Weegschaal hoort van het plan en vindt het zeer interessant. Kijkt ernaar en vraagt dan aan de Maagd: ‘Heb je ook rekening gehouden met de voors en tegens?’
De Weegschaal heeft de eigenschap alles te wikken en wegen. Daardoor komt hij of zij tot de conclusie dat er mogelijkheden inzitten waar men tot nu toe niet aan heeft gedacht. De Weegschaal is goed in het zien van andere mogelijkheden en de eventuele tegenstellingen. Ook de Weegschaal houdt er rekening mee of de mensen het aankunnen. En stelt voor: ‘Kijk, als je dit doet dan heeft het die consequentie en als je dat doet dan heeft het die consequentie.’ En draagt vervolgens diverse mogelijkheden aan.

Schorpioen 24 oktober/22 november

De Schorpioen kan het niet laten om zich er mee te bemoeien, en zegt: ‘Ja, daar heb je gelijk in maar, ik voel toch… dat het ook anders zou kunnen’
De Schorpioen met zijn scherpe geest, zegt tegen de Weegschaal, de Maagd en allen die betrokken zijn bij het plan: ‘Dit is de bedoeling en dat zou het kúnnen zijn.’ En de Schorpioen gaat het nog verder uitdiepen. En duikt in het diepste der diepste om het plan op een gegeven moment gedegen naar buiten te kunnen brengen.

Weet… wanneer je een Schorpioen kunt overtuigen, dan kun je íedereen overtuigen! De Schorpioen is meestal moeilijk te overtuigen, heb je hem of haar achter je staan, dan weet je zeker dat het een goed plan is.
Gelukkig iedereen, zowel de Ram, de Stier, de Tweeling, de Kreeft, de Leeuw, de Maagd en de Weegschaal hebben het voor elkaar gekregen om de Schorpioen te overtuigen dat het plan nu helemaal prima is. Nu kan men er eindelijk in de praktijk mee aan het werk gaan.

Boogschutter 23 november/21 december

De Boogschutter komt erbij en zegt: ‘ik ben zo nieuwsgierig geworden, ik kan niet langer wachten en ga er alvast mee werken. De Boogschutter zet het in de wereld. Hij of zij is goed in het motiveren van mensen. De Boogschutter kan heel geïnspireerd er over vertellen, vol vuur zonder dat hij mensen dwingt. Hij of zij is wel een beetje een manipulator, maar zonder de mensen vast te zetten.
Door de Boogschutter gaan de mensen er actief mee werken. Soms kan de Boogschutter iets te voorbarig zijn. Maar dat maakt niet uit, want daar hebben we dan de Steenbok voor.

Steenbok 22 december/20 januari

De Steenbok, met zijn of haar eindeloze geduld, blijft er net zo lang aan werken totdat het resultaten geeft. Vastberaden en volhardend werkt de Steenbok het zodanig uit dat iedereen met het plan om kan gaan. Het plan is een stabiel en gedegen plan geworden, zeker door de kleine finesses die de Steenbok heeft aangebracht. Nu is het beschikbaar voor het grote publiek. En daar hebben we de Waterman voor nodig.

Waterman 21 januari/19 februari

De Waterman is iemand die veel vrienden maakt en mensen kan activeren en motiveren. Hij of zij kan het goed uitleggen, maar wil dat wel graag alleen doen. Dus de andere sterrenbeelden moeten zich er nu niet meer mee bemoeien.

De Waterman gaat velen enthousiasmeren, daarbij bereikt hij of zij dat er veel mensen mee doen. Zo zal het plan zeker slagen. De Waterman verdeelt het werk eerlijk, hij of zij zal zichzelf nooit het leukste baantje toebedelen. Liever neemt hij of zij het slechtste baantje, zodat iedereen prettig aan het werk is. Tja, en dan hebben we nog één sterrenbeeld over.

Vissen 20 februari/20 maart

Het plan is in de wereld gebracht en er wordt prettig mee gewerkt. Dus… waar hebben we de Vissen dan voor nodig? Dat is om de mensen gemotiveerd te houden. Vissen zijn ontzettend goed om iedereen tot voorbeeld te zijn. Zo van, kijk mensen, we zijn er serieus mee bezig. De Vissen, heel gevoelig, pikken snel stemmingen op. Komt er in de groep enige irritatie, dan gaat de Vissen helpen zodat men zich weer happy voelt. Vissen zijn degenen die op alle plekken te zien zijn. Zo bieden zij de juiste steun op de juiste plaats. Zij zien, voelen, waar het nodig is om hulp te bieden.

Iedereen heeft kenmerken van alle sterrenbeelden

Mocht je jezelf herkennen in een ander teken naast je eigen sterrenbeeld, dan is dat heel goed mogelijk. Dit komt omdat bepaalde tekens in je horoscoop in de verschillende huizen kunnen staan. In principe heeft iedereen dus enige kenmerken van de 12 verschillende sterrenbeelden.

Zo zie je: de Ram begint en de Vissen brengen alles tot een goed einde!
Iedere schakel daar tussenin is nodig om iets tot stand te brengen.
Mooi hé, deze samenwerking van de sterrenbeelden.

We hebben allemaal elkaar nodig. De één kán gewoon niet zonder de ander, daarom zijn we allemaal zo verschillend op deze wereld. We vullen elkaar aan, probeer daarom nimmer een ander te veranderen. Op de eerste plaats kan dat ook niet, je kunt alleen maar jezelf veranderen. En vervolgens, waarom zou je? Het is toch geweldig dat we door te verschillen van elkaar een mooie samenleving kunnen creëren!

Lieve groet,
Daisha

Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

 

Gewijzigd op 14/02/2019

Reageren is niet mogelijk.