Energie in Beweging, onze Aura!

We hebben een fantastische Energetische Bescherming: onze Aura! Velen hebben wel van de aura gehoord of misschien zelfs gezien. Het energetische omhulsel van ons lichaam. Maar wat is de aura nu precies en waarvoor dient deze. Heel belangrijk om te weten zodat je inderdaad door je aura beschermd blijft. Deze is tenslotte niet voor niets om je lichaam. Een mooi geschenk van God, het Universum, meegekregen bij onze geboorte.

Je aura is een energieveld dat voortdurend in beweging is. Met veranderende patronen en kleuren. Wanneer men een aura fotografeert is dat slechts een momentopname, een paar seconden later is je aura al weer veranderd. Je aura verandert mee met je gedachten, met de energie om je heen, met je bewegingen, dus je kunt je wel voorstellen dat het continu een wisselend beeld geeft.

Een groot wit veld

Veel mensen denken dat ze een aura niet kunnen zien en misschien is dat zo, maar men ervaart deze wel bij jezelf en bij de ander. Natuurlijk is je aura er altijd, maar de momenten die ik nu noem zijn het gemakkelijkst om het daadwerkelijk te kunnen zien.

aura-3Bijvoorbeeld: wanneer een spreker op het toneel tegen een donkere achtergrond staat, dan zie je zijn aura als een witte waas rond zijn lichaam. Net alsof hij een beetje in de mist staat. Aan de bewegingen van dit witte licht kun je zien of hij vanuit zijn hart of zijn hoofd spreekt. Is het witte sterker rond zijn borstkast, dan spreekt hij recht vanuit zijn hart. Is het sterker rond zijn hoofd, dan draagt hij kennis over. Je kunt het ook als een gekleurd licht zien dat rondom hem in beweging.

Op mooie zonnige dagen kun je tegen de schemering de aura van de bomen zien. Wanneer je ontspannen kijkt zie je een groot wit veld van energie rondom de bomen.

Altijd in beweging en daardoor telkens anders

Een aura is nimmer statisch, de gekleurde energiecellen dansen met grote snelheid om ons heen. Wanneer we een schijf met allerlei kleuren met grote snelheid laten draaien, dan zien we geen kleuren meer, maar wordt het door onze ogen als een witte cirkel ervaren. Vandaar dat je meestal een witte kring om iemand heen ziet.

Onze aura zit in verschillende lagen rondom ons lichaam. De lagen met de grootste dichtheid zitten het strakst om het lichaam. Deze zijn dan ook het gemakkelijkst te zien. De lagen kunnen verschillende vormen aannemen, ook de kleur kan telkens verschillen. De verschillende lagen hebben ieder een eigen functie.
Zodra we ook maar iets gaan ondernemen of emotioneel zijn verandert onze aura. Iemand die een lezing geeft zal de grootste dichtheid rondom zijn hoofd hebben.

Door middel van gedachtekracht verkeersongelukken voorkomen

aura-2
Sergei Bachlakov / Shutterstock.com

Wanneer je de energie van je aura goed beheerst, ben je in staat om andere mensen te leiden, gedachtekracht wordt dat genoemd. Je kunt dan zelfs materie beïnvloeden. Pak maar eens een glazen fles, leg daar een barbecueprikker op en zet je aura uit. Je zult zien dat de prikker eraf valt.
Van kinds af aan kan ik een rood verkeerslicht op groen zetten. Om mensen te overtuigen dat gedachtekracht zo sterk kan zijn dat het zelfs verkeerslichten kan beïnvloeden gebruik ik dit. En wanneer het in bepaalde situaties echt nodig is. Een verkeerssituatie welke dreigt gevaarlijk te worden, kun je met je gedachten voorkomen. Dit door de anders bestuurders in gedachten te wijzen op wat ze het beste kunnen doen. Zo kun je heel wat ongelukken voorkomen.

Wim Gmelig Meijling legde het zo uit: ‘Wanneer iemand een tijdlang geconcentreerd met dezelfde gedachte bezig is, dan ontwikkelen zich binnen de aura steeds meer energiecellen van dezelfde soort die zich volgens een moleculair patroon tot een steeds grotere eenheid opbouwen. Wanneer een gedachte lang genoeg wordt volgehouden, dan verkrijgt zo’n bundeling van energiecellen een eigen zelfstandigheid. En hij kan dan de aura als een geconcentreerde gedachte verlaten en vrij door de ruimte bewegen. Daar zwerft hij dan rond op zoek naar trillingen die van dezelfde soort zijn en wanneer nu een ander mens soortgelijke gedachten koestert dan opent zijn aura zich en neemt via één van de chakra’s die rondzwervende gedachte in de eigen aura op.’

Maar het is niet alleen van mens tot mens ook van mens naar materie. Tenminste wanneer de mens zich concentreert op de energiecellen van de materie. Je hoofdchakra’s hebben ook een aandeel in gedachtenkracht en energie-overbrenging. Maar over de chakra’s vertel ik een volgende keer.

Té positief of té negatief zijn hebben dezelfde uitwerking

Je aura is een energieveld tussen jou en de buitenwereld. De ene keer een buffer om geen ongewenste energieën binnen te laten. De andere keer om voor jezelf en de buitenwereld open te staan. Doordat we dagelijks met de buitenwereld bezig zijn, hier bedoel ik ook aura-4andere mensen mee, staan we elke keer een beetje energie af aan onze omgeving. Door ons met goede voeding te voeden laden we weer energie op, maar ook door in de natuur te zijn. Of een dutje te doen van hooguit een kwartier tot een half uur, dus rust te nemen. Na zo’n korte tijd is je aura weer herstelt. Je voelt je dan ook weer vol energie.

Negatieve gedachten over jezelf of anderen verstoren je mooie zuivere energieveld. De donkere energie wordt opgenomen in je aura en op een gegeven moment kun je alleen nog maar ‘donker’ denken. Wat onherroepelijk leidt naar depressie, burn-out of in het ergste geval naar zelfdoding.
Negatieve gedachten brengen negatieve energie voort. Om licht te krijgen heb je een positieve en een negatieve pool nodig. Met uitsluitend een positieve of uitsluitend een negatieve pool ontstaat er geen licht. Vandaar dat té positief in het leven staan hetzelfde effect heeft als negatief zijn.

Hoe kun je iemand helpen?

Wil je iemand helpen die negatieve gedachten heeft, over zichzelf of anderen, en je stelt daar positieve woorden (bijvoorbeeld complimenten) tegenover, dan zal dat geen effect hebben. Pas op, het kan zelfs averiechts werken zodat men nog meer in de put gaat zitten. Positiviteit komt namelijk niet binnen door de muur van donkere wolken. Net zoals we de zon niet kunnen zien schijnen als het zwaarbewolkt weer is.

De persoon kan er alleen maar zelf uitkomen, dit doordat in hem of haar iets positiefs uit het innerlijk naar boven komt. Je kunt beter zodanige vragen stellen dat de persoon zichzelf complimenten gaat geven, in plaats van zogenaamde positieve adviezen. Ik ben er van overtuigd dat depressieve mensen hun herstellend vermogen eerder ontdekken zonder dan met medicijnen. Of door te onderzoeken welk mineraal, vitamine of basisenergie op dat moment ontbreekt, en dat op natuurlijke wijze aan te vullen.

Gedachten die van de hak op de tak gaan, zoals bijvoorbeeld blij en vrolijk en meteen daarna verdrietig en boos, verzwakken je aura en veroorzaken een onrustige aura. De ander voelt dat en vindt dat niet prettig. Daarmee stoot je onbewust anderen van je af, bovendien heb je zelf ook geen houvast meer. Ofwel onrust in je hoofd. De beste oefening daarvoor is: gronden. Je krijgt dan weer vaste grond onder de voeten. Je voelt je weer veilig, je bent je weer met je innerlijke zelf verbonden.

Elke gedachte heeft invloed op alles, jezelf en je omgeving!aura-1

Hoe kan het dat de een zich altijd onrustig voelt en de ander niet? De mogelijke oorzaken zijn die ‘hak op de tak’ gedachten. Maar ook roken, alcohol of drugs gebruiken of veel medicijnen moeten gebruiken verstoren je aura. Door te roken blaas je donkere wolken in je aura, vandaar de ‘donkere’ gedachten.
Bij alcohol branden de alcoholdampen grote gaten in je aura. Je energieveld wordt enorm verstoort ofwel je raakt benevelt.
Bij drugs of medicijnen gebruik kan je aura op een gegeven moment de afvalstoffen niet meer zo gauw kwijt raken. Je krijgt dan afvalophopingen in je aura. Ofwel barrières waar jezelf en een ander niet doorheen kan breken.

Om weer even Wim Gmelig Meijling aan het woord te laten: ‘Elke gedachte, zowel de positieve als de negatieve, heeft niet alleen invloed op je eigen karakter maar kan ook anderen ten goede of ten kwade beïnvloeden. Als iedereen zich daar werkelijk van bewust zou zijn dan zou de wereld er heel anders kunnen uitzien. Ik bedoel hiermee niet dat we krampachtig de heilige moeten gaan uithangen, want niemand van ons is heilig en het maken van fouten heeft ook een groot voordeel: je kunt ervan leren hoe het niet moet.

We moeten ervoor oppassen in steeds maar weer dezelfde fouten te vervallen. Fouten die misschien objectief gezien helemaal niet zo zwaarwegend zijn maar waarvan wij weten dat ze niet goed voor ons zijn. Niemand van ons is zonder slechte gedachten, niemand van ons heeft nog nooit kwaad gesproken. Het is zo simpel en zo verleidelijk om op woede met woede te reageren, om na een boos woord met roddelpraat te antwoorden. Er is immers op iedereen wel wat aan te merken en het wordt vaak zo gedachteloos gedaan.’

Hoe kan je leren om aura’s te zien?

  • door de gevoeligheid van je ogen te vergroten
  • door lang en geconcentreerd naar één bepaald punt te kijken
  • door de communicatie tussen je linker- en rechter hersenhelft te verbeteren.

Waarom zou je aura’s ‘moeten’ zien? Door de aura te zien ben je meer bewust van het bestaan ervan. Je beseft dan eerder dat dit zo belangrijke energieveld invloed heeft op onze fysieke, emotionele en geestelijke gezondheid. Bovendien heeft je aura met meer aspecten van het dagelijkse leven te maken. Daarom: zie uit naar mijn volgende blog, want het verhaal gaat verder!

Heb je hier vragen over? Stuur ze naar daisha@wellenberg.nl en ik beantwoord het in mijn volgende blogs, of in een van mijn radioprogramma’s.

Lieve groet,
Daisha

Wil je weten wat ik je allemaal kan bieden? Kijk dan op de site van www.wellenberg.nl of bij www.radiomerlijn.nl of neus eens verder op deze site.

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Hier kun je je abonneren op mijn blogupdates.

Gewijzigd op 05/03/2019

One Response to “Energie in Beweging, onze Aura!”

  1. Patricia Duits

    Een mooie bevesteging is dit wat je schrijft over de mist wiite wolk, schijn. Ik zie dat al heel mijn leven, wist niet dat het de aura was wel energie van bomen,planten en mens & dier. Ik weet nog voor een paar jaartjes terug dat ik teleur gesteld was omdat je op camera kleur kan zien en sommige mensen ook ; ik niet alleen wittemist heldere witte- straal, en verschillende kleuren grijs. Ik heb er nooit iets mee gedaan alleen maar ervan genoten en toch ook wel iets nieuwsgierig. Thanks dat ik deze bevestiging nu heb mogen ontvangen. En kijk inderdaad uit naar het vervolg van dit artikel. Thanks Daisha.

Reageren is niet mogelijk.