Engelen op je Levenspad !

Heel speciaal

In het speciale programma van de gratis opleiding Transformatie Academie vertelde ik dat de mensen die op mijn Levenspad komen zie als Engelen, menselijke Engelen. Wanneer mensen iets positiefs naar me doen, is dat niet zo moeilijk. Ik zie echter ook een Engel in iemand die me krenkt, iets vervelends doet, ofwel iets negatiefs doet.
Waarom zijn deze laatsten ook Engelen voor mij? Zij laten me groeien naar een Hoger Bewustzijn. Zij geven aan dat er pijnpunten in me zitten, welke ik dacht opgelost te hebben. Zij maken mij erop attent dat ik niet duidelijk ben geweest, mijn grenzen niet goed heb aangegeven, etc. etc.

Er zijn zelfs mensen die je op een negatieve manier een compliment kunnen geven. Een paar weken geleden kreeg ik een mail waarin in het onderwerp duidelijk werd gesteld: ‘Fout!!! Fout!!! Fout!!!’ om te vervolgen met ‘Geen zin zonder fout op jouw site. Biedt dus geen vertrouwen. Fuck off!!!!!!’
Dit zijn letterlijk zijn woorden. Mijn eerste reactie was verbazing, lees ik het nu goed? Zegt hij in wezen: ‘Goed!! Goed!!! Goed!!!’ En vroeg me af waarom iemand op deze wijze laat weten dat hij mijn blogs leest en ze nog goed vindt ook. Een mooi compliment verpakt in een jasje waar misschien jaloersheid achter zit?!

Je gaat over mijn grens heen!

In een consult vertelde een moeder dat haar zoon van veertien continu over haar grenzen heengaat. Mijn reactie was: ‘Kun je me aangeven welke grens je bedoelde naar je zoon toe?’ Ze dacht erover na en concludeerde dat ze eigenlijk niet wist waarom, het voelde dat hij telkens te ver gaat. Bij het ‘uitrafelen’ van een bepaald voorval wist ze dat het iedere keer een combinatie was van een paar dingen. Die ochtend was ze druk, ze had een opgejaagd gevoel, er moest nog zoveel gebeuren en de zoon werkte niet erg mee. Hij stelde de ene vraag na de andere, terwijl hij wist dat de antwoorden daarop een groot NEE zouden zijn.

De conclusie was dat deze Engel (haar zoon) op dat moment aangeeft dat haar drukzijn en gejaagdheid nergens voor nodig zijn. Wanneer je geen impuls van buitenaf er bij kan hebben, neem dan rust! Niet de rust om de vragen van de zoon aan te horen en ‘nee’ te zeggen. Want zolang jij reageert gaat de ander namelijk door. Nee, weet weer de rust in jezelf te vinden!

Heb je het gevoel dat iemand over jouw grens heengaat? Zie de persoon als een Engel die op je Pad is gekomen om voor jezelf duidelijk te krijgen wat jouw grens is. En of het zinvol is waar je op dat moment mee bezig bent. Of de manier waarop je het doet. Het heeft namelijk geen zin om te zeggen: ‘Je gaat over mijn grens heen’ als deze voor jezelf niet duidelijk is, laat staan dat de ander dan jouw grens kan weten.

Een voorbeeld…

Een gezelschap, familie en vrienden, hebben een fijne, gezellige dag met elkaar doorgebracht. En dan op het eind is er een vrouw die bij het afscheid zegt ‘nou, voor mij hoeft dit niet meer’. Het gezelschap verstomd en weet niet hoe hierop te reageren. Het lachend afscheid nemen van elkaar is ineens niet meer zo gezellig. De mensen gaan met een vervelend gevoel naar huis en snappen niet waarom die opmerking werd gedaan. De vrouw heeft de hele tijd leuk meegedaan en niemand had iets aan haar gemerkt.

Is dit ook een Engel op hun Pad? Jazeker, afscheid nemen is voor sommige mensen iets vreselijks. Zeker na een gezellige bijeenkomst, ze voelen dan nog sterker hun eenzaamheid. Het signaal dat de vrouw geeft is ‘ik krijg niet genoeg aandacht van jullie’. Misschien zelfs al op die middag, dus ga na of er tijdens de dag groepjes zijn gevormd? Had ze het gevoel buitengesloten te zijn geweest? Of bedoelt de vrouw dat er nu wel aandacht naar elkaar was, maar daarna valt alles weer uit elkaar. In plaats van de gezellige dag om te laten slaan in iets vervelends, kun je beter voor jezelf gaan kijken wat de vrouw werkelijk bedoelde. Of nog beter: het aan haar vragen.
Wie weet wat voor moois daaruit voortkomt!

Honger naar kennis

Een reactie zoals deze is altijd welkom: ‘Mijn honger naar kennis bracht mij vandaag naar Satsang. Onbevangen alles op mij in laten werken, voelen. Enigszins verrast en enigszins verbaasd van sommige reacties van mensen die de bijeenkomst bijwoonden. Na mijn werk even verdiept in uw biografie en ik moet zeggen dat u het ver hebt geschopt. Dankzij de tegenslagen. Complimenten!! Power Woman. Dat wilde ik gewoon als reactie even laten weten. Een soort van applaus in woorden. Groet J.’

Het zijn juist de tegenslagen waardoor ik het ‘ver heb geschopt’. De Engelen die op mijn Levenspad kwamen en door hun gedrag, hun handelingen, mij op een ander Pad hebben gezet. Beschuldigingen die mij in een jarenlange juridische strijd deed belanden. (De rechtszaken waren zo kostbaar dat ik niet anders kon, dan omdat te betalen, een groot deel van mijn werkzaamheden (portefeuille) te verkopen.)

Het bracht mij dat ik met het geven van opleidingen ben gestart. Het bracht mij, dat hoeveel succes ik ook had met het andere werk en daardoor veel verdiende, dat ik nu vanuit mijn hart aan het werk kon. En de verdiensten…? Het was genoeg om de kosten te kunnen betalen en een boterham te hebben. Meer heeft een mens niet nodig.

Loslaten of vechten?

Lang geleden, ik was 34 jaar, kreeg ik te horen dat ik nog slechts drie maanden te leven had, kanker! In eerste instantie een enorme klap. Toch was het een geweldige effectieve tijd. Van elke minuut genoot ik, elke dag vocht ik tegen de ziekte. En het mooie was: niet meer tegen mezelf.

Ik las eens: ‘Loslaten is niet meer vechten.’ Voor mij is loslaten juist vechten. Vechten om niet meer te verlangen wat je op dat moment verlangt. Ofwel het verlangen dat je hebt om iets te doen, te ‘veroveren’, of te ontvangen opzij te zetten. Mocht datgene voor je zijn weggelegd, dan komt dat een andere keer naar je toe. Alleen nu niet, nu loslaten…

Loslaten betekent voor mij: op het moment dat je emotioneel, kwaad, verdrietig, geïrriteerd, gekwetst of verontwaardigd bent, je leven een andere inhoud geven. En tegelijkertijd zien dat de Engelen die dit bij je oproepen je helpen om je leven een andere inhoud te kunnen geven. En weet dat wanneer je iedereen ziet als een Engel op je Levenspad, je anders reageert op hen, op de situatie en zij op jou!

Mensen die niet zichzelf zoeken, zoeken altijd plezier buiten zichzelf. Via materie, andere mensen, bezittingen, etc. Wanneer je Liefde buiten jezelf zoekt, word je kwetsbaar. Want je hebt dan continu bevestiging nodig van een ander, of iets anders. Je maakt je op die manier heel kwetsbaar.

Liefde is de essentie van alle creaties. Deze kracht in je is zelfs je geboorterecht. Is het recht om deze unieke creatie, deze unieke essentie uit te dragen. Het is dé blauwdruk van je Ziel.
Daarom: zie iedereen als een Engel op je Levenspad!

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.
Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 02/08/2018

Reageren is niet mogelijk.