Geloof dat Wonderen bestaan, ze bestaan echt, elke dag weer!

Iedereen heeft weleens een moeilijke periode in zijn of haar leven. Op het moment dat je erin zit, kan de angst enorm toeslaan. Je vraagt je af: hoe kom ik hieruit? Door ‘angst’ geen angst te noemen, maar ‘alertheid’, helpt het mij om niet geblokkeerd te raken. Zodat ik, door alert te blijven, open blijf staan voor oplossingen die altijd op ons pad komen. Oplossingen komen meestal in de vorm van een wonder.

Hoop doet leven!

‘Hoop doet leven’, is het gezegde. Ik weet zeker dat iedereen voor wonderen in de wieg is gelegd. Mocht in je situatie geen uitweg zien, of weet je niet wat je moet doen, weet dan dat er binnenkort in jouw leven een wonder gebeurt. Echter een wonder kun je alleen maar zien gebeuren wanneer je ervoor openstaat, alert blijft. Een ander woord hiervoor is: bewust leeft.

Welk wonder gaat er dan gebeuren? Het wonder dat jou verder helpt, jou inzichten geeft. Vaak zijn het kleine signalen, een vogel die je roept en zijn lied voor jou zingt om je hart een sprongetje te laten maken. Zodat je hart weer weet hoe verder. Of iemand die precies op het juiste moment jouw Levenspad kruist en iets zegt of doet waardoor je weer verder kunt.

Een vlinder die voor je uit vliegt. De vlinder die aangeeft: transformeer je situatie door vooruit te gaan en niet bij de pakken neer te zitten. Een kind dat naar je glimlacht en daarmee zegt: hou het kinderlijk eenvoudig, dat is de oplossing! Een bloem die ontluikt en in zijn hart zoiets moois draagt dat je er stil van wordt. Door het stilzijn krijg je inzicht hoe eruit te komen. Iedere gebeurtenis die op je pad komt, kan het wonder zijn waardoor jij weer verder kunt, dus wees alert!

Laat het geluk naar je toekomen…

Iedere dag weer gebeuren er vele wonderen. Ze komen in je leven om inzichten te krijgen, om je te laten verwonderen. Zie ze, wees alert, ga er niet aan voorbij. Misschien zit je in financiële problemen, en weet je niet hoe je hieruit moet komen. Volg de wonderen op je dagelijkse levenspad, blijf alert, blijf actief en je zult zien dat je op de een of andere manier op tijd een oplossing vindt.

Misschien ben je niet meer gelukkig in je relatie, maar je durft niet alleen verder te gaan. Je zou niet weten hoe je je financieel moet redden. Voel en doe! Blijf alert hoe je in je relatie zelf wonderen kunt bewerkstelligen. Maak het je niet te moeilijk, hele eenvoudige maar bijzondere wonderen. Net zolang totdat je weer gelukkig bent in je relatie. Of verlaat je partner, en weet dat wanneer je kiest voor een leven van geluk dat het geluk dan naar je toe kan komen. Voel van binnen op welke wijze jij het geluk kunt ontmoeten, én DOE!

Tegenstellingen

De Dalai Lama zei ooit: ‘Give them hope.’ Alsof ‘hoop’ in de lucht zat, en dat zal ook het geval zijn geweest, want Michael Barnett, een grote leermeester, zei in diezelfde week: ‘Don’t give them hope.’
Twee verschillende uitspraken, de Dalai Lama bedoelde met zijn uitspraak: hoop doet leven! Terwijl Michael Barnett bedoelde: ‘Geef ze geen hoop, geef ze geen verwachtingen, want dan raakt men ook niet teleurgesteld.’

Ik prefereer de uitspraak van de Dalai Lama. Waarom?
Het verschil tussen hoop en verwachting is, dat je wanneer je hoopt je innerlijk weet dat het ooit kan gaan gebeuren. Wanneer je iets verwacht dan verlang je het, ofwel je eist het op. Een heel verschil, zeker wanneer je het over een wonder hebt. Hoop houdt tegelijkertijd in dat je er vertrouwen in hebt dat de oplossing op een gegeven moment via een wonder naar je toekomt.

Hoop is vertrouwen, werkt vanuit en zit diep in je hart, je Ziel. Terwijl verwachting meestal over iets onwaarschijnlijks gaat, het komt vanuit je verstand, soms vanuit hebzucht. Bij hoop laat je het aan het lot over, en bij verwachting wil je dat het gebeurt. Zoals ik al aangaf: je eist het min of meer op. Wanneer het niet gebeurt en je had het verwacht, ben je enorm teleurgesteld. Wanneer je het hoopt vertrouw je dat het ooit gaat gebeuren. En wanneer het niet gebeurt, dan is het zoals het is.

Ik geloof in…

Ik geloof in wonderen, nee, ik weet zeker dat ze bestaan. Ik heb het zo vaak meegemaakt in mijn leven. In elke hopeloze situatie bleef ik vertrouwen dat er een uitkomst was, en die kwam er ook altijd.
Ik geloof in het wonder van een gelukkig leven.
Ik geloof erin dat Engelen, ook vele menselijke Engelen, bestaan om me te helpen.
Ik geloof erin dat mijn innerlijke God mij helpt.
Ik geloof dat mijn Ziel mij verder kan helpen!

Ik geloof zelfs in Sinterklaas. Voor mij is de man die elk jaar uit Spanje komt het symbool van hoop. Sinterklaas is er niet alleen voor kinderen, om hen voor te bereiden dat het leven uit wonderen bestaat. Hij komt ook om volwassenen hoop te geven. Sinterklaas staat voor mij symbool voor iemand die op mijn pad komt en me datgene aanreikt wat mij verder helpt.
Een cadeau vanuit het Universum, en dan niet één keer per jaar, het kan zelfs dagelijks gebeuren. Degene die geeft wat je op dat moment nodig hebt. Nodig hebben, niet eist vanwege de hebzucht. Het enige dat je hoeft te doen is het Universum, of God, te kennen geven dat je hulp nodig hebt!

Ik weet zeker…

Ik geloof, nee ik weet zeker, dat God het leven bedoeld heeft om gelukkig te zijn. Om te genieten van het mooie dat Hij op aarde heeft geschapen. Om een fijn contact te hebben met elkaar. Jezus heeft altijd gepredikt dat God een liefhebbende Vader is. Soms streng, maar altijd rechtvaardig.
Het gezegde: Wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet, is zo volkomen waar. Wanneer je vreemdgaat kan je je partner behoorlijk kwetsen. Het is dan niet verbazend dat de ander je niet meer vertrouwd, en misschien zelfs uiteindelijk van je gaat scheiden. Het kan zijn dat je in je volgende relatie meemaakt dat je partner vreemdgaat. Niet om je te straffen, nee, om te laten ervaren hoe dat voelt.

God zal nimmer straffen, een liefhebbende Vader straft niet. Hij laat je ervaren hoe het voelt wanneer je een ander iets aandoet. Soms kan het jaren duren en dan ben je je niet meer bewust van wat je in het verleden iemand hebt aangedaan. En dat verleden kan lang en zelfs heel lang geleden zijn, bijvoorbeeld in een vorig leven. Wanneer je het goede doet, kun je de vruchten op een gegeven moment oogsten. Precies op een moment dat jij het hard nodig hebt.

Gedicht van Moeder Teresa – Doe het toch maar
Mensen zijn vaak onredelijk, onlogisch en egoïstisch, vergeef ze toch maar.

Als je vriendelijk bent, kunnen mensen je beschuldigen van egoïstische bijbedoelingen,
wees toch maar vriendelijk.

Als je succesvol bent, zal je soms valse vrienden krijgen, en echte vijanden. Wees toch maar succesvol.

Als je eerlijk en oprecht bent, zullen er mensen zijn die je bedriegen, blijf toch maar eerlijk.

Wat je jaren heeft gekost om op te bouwen, kan iemand anders van de een op de andere dag vernietigen. Blijf toch maar bouwen.

Als je sereniteit en geluk vindt, kunnen anderen jaloers zijn.
Blijf toch maar gelukkig.

Het goede dat je vandaag doet, zullen mensen morgen zijn vergeten.
Blijf toch maar goed doen.

Geef de wereld het beste dat je hebt en ook al zal het nooit genoeg zijn.
Geef de wereld toch maar het beste dat je hebt.

Zie je, uiteindelijk is het tussen jou en God.

Dit gedicht, geschreven door Moeder Teresa, hangt nog steeds in de hal van een weeshuis in Calcutta wat door haar werd gesticht.

Het leven is een en al wonder!

Moeder Teresa’s leven bestond uit vele wonderen. Wat zij voor elkaar kreeg door te blijven vertrouwen, te blijven hopen, geweldig!
Ook ons leven bestaat uit vele wonderen. Het begint al bij onze conceptie, daarna onze geboorte, het ons eigen maken van de vele menselijke mogelijkheden. Ik ben in mijn jeugd veel ziek geweest, ook in de rest van mijn leven lag ik regelmatig in het ziekenhuis. Zelfs kortgeleden nog, het geloof in een wonder helpt me er elke keer weer bovenop, al tweeënzeventig jaar lang.

Heb je het geloof in wonderen verloren? Niet doen, want het kan zijn dat je het wonder dan niet meer opmerkt, dat je je ogen ervoor sluit. Niet geloven is tegelijkertijd niet zien. Geloof en open je ogen, laat je de komende dagen meerdere keren verwonderen. Wees alert en let op de kleine, soms gewone maar meestal ongewone dingen, gebeurtenissen die op je pad komen. Bijvoorbeeld iemand die naar je glimlacht, zodat je hart openbreekt. Of glimlach onderweg zelf naar zomaar iemand. En weet dan dat het niet zomaar was, deze persoon had een wonder nodig en kreeg die door jouw glimlach.

Bel degene die nu in je gedachten komt. Is de persoon even niet bereikbaar, dan bel je nog een keer, en nog een keer. Je Ziel vertelt je namelijk dat je voor elkaar een wonder kunt zijn.
En… een wonder hoef je niet te begrijpen, hoef je niet in woorden te vatten, het is voeding voor je Ziel, je hele Zijn!

Lieve groet,
Daisha

Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 16/05/2019

Reageren is niet mogelijk.