Geluk en Verstand

Gereedschap voor de Ziel

Al ver voor onze jaartelling vroegen mensen hun onderbewuste ofwel hun Ziel om raad. Onze onderbewuste vangt en verwerkt meer informatie dan we zelf maar kunnen vermoeden. Onze Ziel kan ons op zowel lichamelijk, als emotioneel en geestelijk gebied vertellen wat we het beste kunnen doen. Onze Ziel zendt daartoe op verschillende wijzen signalen via ons lichaam. Wanneer het om onze fysieke gezondheid gaat, zal dit rechtstreeks in ons lichaam te voelen zijn. Gaat het om emotionele en/of geestelijke adviezen dan zendt onze Ziel signalen door middel van de pendel, de wichelroede, de Tarotkaarten, de I Tjing, etc. Ik noem dit ook wel het gereedschap van onze Ziel.

Via de pendel bijvoorbeeld leggen we een brug tussen ons onderbewuste, onze Ziel, en ons bewuste. Door de vraag te stellen geeft je onderbewuste, je Ziel, het antwoord door middel van kleine spierbewegingen die niet zichtbaar zijn, maar tijdens laboratorium proeven naar boven kwamen. De pendel is eveneens een hulpmiddel om energieën in en om ons te zien. Het gebruik van de pendel kent vele mogelijkheden. Je kunt krachtbronnen opsporen in jezelf of je omgeving. Bepalen of voorwerpen positief of negatief geladen zijn.

Elk levend wezen, zo ook kristallen en mineralen, wordt omgeven door een straling die specifieke informatie bevat. Met de pendel neem je deze straling waar. Zowel positieve of negatieve invloeden kun je met de pendel achterhalen. Verder kun je met de pendel zien welke etenswaren, kruiden, stenen etc. voor je geschikt zijn. Op elk gebied laat de pendel zien wat goed of slecht is, zowel persoonlijk als zakelijk.

Pas op…

Maar…. er is een groot maar aan. Ons verstand kan het niet laten om zich er mee te bemoeien. Wanneer het voor jou niets uitmaakt wat de uitkomst zal zijn, zal het verstand er niet tussen gaan zitten. Maar wanneer je al een bepaalde gedachte, wens, verlangen of mening over iets hebt, dan kan het verstand het niet laten om dat als uitkomst te geven.

Hoe kun je nu zeker weten dat de antwoorden via het eerder genoemde ‘gereedschap’ écht vanuit je Ziel komen? Dus via de Tarot, de pendel, de I Tjing, de wichelroede, etc.
Bij de Tarot is het makkelijk, tenminste wanneer je de kaarten niet kent en hopelijk zelfs nog nooit hebt gezien. Ik vraag dan aan de persoon, terwijl ik alle kaarten van de Grote Arcana voor me heb liggen: ‘Wil je twee kaarten pakken die je mooi vindt? En daarna twee kaarten die je lelijk vindt, zelfs niet gepakt zou hebben als ik het je niet had gevraagd?’

Ons onbewuste en onze Ziel reageert sterk op afbeeldingen. Het verstand werkt met woorden. Doordat op de Tarotkaarten allerlei symbolische afbeeldingen staan, pakt men precies bij de ‘mooie’ kaarten wat men graag zou willen. Wat men het liefste op dit moment in het leven zou willen bereiken. De twee zogenaamde lelijke kaarten, die dus helemaal niet lelijk hoeven te zijn, vertellen mij waarom men het niet doet, dat zijn de drempels in hun verstand, de twijfels, de onzekerheden.

Zo kan ik wat betreft de Tarot veel voorbeelden noemen hoe je je verstand kunt misleiden. Heerlijk voor als je mensen begeleidt, in één sessie heb je het onderliggende probleem en/of de oorzaak van de situatie te pakken. En kun je adviseren hoe de ander het beste zijn of haar levenspad kan vervolgen.

Zo is je verstand geen spelbreker

Bij de I Tjing komt bij het gooien van de munten het verstand er niet aan te pas. Tenminste niet op de manier zoals ik het je leer. De pendel is zeer gevoelig en wordt al gauw door je verstand beheerst. Daar ik al meer dan veertig jaar met de pendel werk, heb ik diverse methoden ontwikkeld waarbij het verstand totaal geen inbreuk kan hebben. Ik zal zo twee van deze methoden uitleggen.
Eerst dit: pak de pendel nooit bij de ketting, want voor je het weet ben je aan het manipuleren. Zodat jij het antwoord krijgt wat jij met je verstand wilt hebben. Een goede pendel heeft een bolletje aan het uiteinde van de ketting, neem deze tussen je duim en wijsvinger.

Je kunt een pendel kopen, maar je kunt ook wat steviger garen gebruiken met een stopnaald bijvoorbeeld. Pendelen is uitermate geschikt voor het beantwoorden van persoonlijke én zakelijke vragen. Maar, zoals gezegd: pas op, laat je niet misleiden door je verstand.

Dat kan niet gebeuren op de manier die ik je nu ga vertellen. Heb je een persoonlijke of zakelijke vraag? Denk dan even na hoe je deze kort en bondig op papier kunt zetten, of gebruik slechts ‘steekwoorden’. Laten we aannemen dat je een keuze moet maken tussen een paar studies. Of misschien tussen een paar banen of andere mogelijkheden.

Neem een blanco vel papier, ter grootte van een A4. Deze vouw je dubbel en zet dan met je pen net zoveel cirkels op de binnenkant van de ene helft als je keuzes of mogelijkheden hebt. Zodanig dat de cirkels aan de buitenkant goed te zien zijn. Vraag dan aan iemand anders om de keuzes met een zacht potlood in de rondjes te schrijven.

We beginnen

Mocht je niemand in de buurt hebben, dan kun je het eventueel zelf doen. Maar daar weet ik een nog betere methode voor – vertel ik zodadelijk. Doordat het met een zacht potlood in de rondjes wordt geschreven en jij niet gekeken hebt waar iets is terecht gekomen, ben je dus helemaal blanco als je gaat pendelen.

Het papier wordt dichtgevouwen, jij kunt niet zien wat waar staat en je begint. Natuurlijk altijd eerst door even rustig contact te maken met de pendel. Je neemt de pendel in de hand, net zolang totdat je voelt dat je innerlijk rustig bent. Je blaast een paar keer je adem in de pendel, neemt deze bij het bolletje aan het einde van de ketting, en strijk met je andere duim en wijsvinger een paar keer langs de ketting.

Je houdt de pendel boven het papier waar je alleen maar de doorgedrukte rondjes kunt zien. Boven elk rondje laat je de pendel hangen, terwijl je vraagt: Hoe is dit voor mij?
Wanneer de pendel een positieve uitslag geeft, zet je een plus in dat rondje. Is de pendel ontzettend enthousiast dan zet je er een ++ neer. Je hoeft dus alleen maar te vragen: Hoe is dit voor mij? Bij een negatieve uitslag zet je uiteraard een minnetje ofwel -/-.
Doet de pendel niets, dan kan dat betekenen dat het gevraagde teveel, te weinig is of er niet toe doet. Je Ziel zegt dan: geen mening.

Nog een bijzonder zuivere manier

Je begrijpt, doordat je niet weet waar wat staat kan het verstand geen spelbreker zijn. En je Ziel dan? Hoe weet deze dan wat er staat? Omdat je Ziel het hele ritueel c.q. proces heeft gevolgd, weet deze precies wat voor jou de beste keuze of het beste antwoord is.

Nu de volgende methode waarbij je verstand niets heeft in te brengen. Gebruik daarbij van die kleine vierkante kladblokbriefjes, allemaal in dezelfde kleur. Je scheurt deze briefjes precies in vieren en schrijft op één kant wat je wilde vragen. Kort en bondig, want zoveel plek heb je niet. Het beste kun je tot ongeveer twaalf items gaan. Natuurlijk mag het meer zijn, maar vraag alleen dingen die belangrijk zijn. Met andere woorden: gebruik het serieus.

Ik vergeet nog wat: schrijf het met een zacht potlood op de briefjes. Zodat je aan de andere kant niet kunt zien wat er op staat. Je husselt de briefjes door elkaar en neemt even pauze. Kopje thee zetten of even wat anders doen. Vervolgens er helemaal voor gaan zitten en dan zoals ik hierboven heb beschreven heel rustig contact maken met de pendel, enz. enz.

Je verstand kan er bij beide methoden geen speld tussen krijgen!

Volgende week: Werkt de pendel altijd? Welke pendel is het meest geschikt? En nog vele andere tips betreffende het gebruik van de pendel.

Lieve groet,
Daisha

Heb je interesse om met Tarot te werken? Zie hier voor de uitgebreide informatie betreffende de Opleiding Tarot Therapeut. Of doe mee met de workshop Pendelen, zie hier

P.s.: Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.

 

 

Gewijzigd op 29/06/2017

One Response to “Geluk en Verstand”

  1. Serge De Mol

    Heel leuk die suggestie om met vierkante kladblokjes te werken en die dan omgedraaid te husselen, ff laten bezinken en pas dan de vraag via de pendel stellen of de vraag, je wens, je ….. juist of fout is of dat er eventueel geen ja of nee komt van de pendel. Je kan dan nog terug vragen of de vraag ter zake is voor jou of dat dat er nog geen definitief antwoord kan gegeven wordt maar wel later volgt.
    Bedankt voor de ze suggestie wat in mijn geval een sterk ego buiten spel zet !!! Benieuwd naar je volgende tips !!

Reageren is niet mogelijk.