Gezellige Liefdevolle Feestdagen een Voorspoedig en Gezond 2019 12 Dagen & 13 Nachten Ritueel

Hartelijk bedankt …

 • voor de vele lieve mails, kaarten, cadeaus en inspirerende woorden die ik heb ontvangen, niet alleen nu maar in heel 2018!
 • dat er elke maand weer zo’n 40 tot 50 deelnemers bij Satsang zijn!
 • dat de opleiding Energetisch Therapeut voor velen datgene heeft gebracht waar men dagelijks plezier van heeft!
 • dat aan de Opleiding Tarot Therapeut ook dit jaar weer enthousiaste en leergierige studenten deelnemen!
 • dat 903 studenten nog steeds elke week weer ijverig hun studie vervolgen aan de door mij begeleide Transformatie Academie!
 • voor het lezen van mijn blogs. Stond de teller van het aantal lezers op 28 december 2017 op 1.445.922. Vandaag staat de teller op 2.025.053, in 2018 hebben 579.131, meer dan een half miljoen mensen mijn blogs gelezen!
 • dat er alleen al 458.566 unieke luisteraars in 2018 waren die naar onze radiozender Radio Merlijn luisterden!
 • dat Sander en ik samen weer een jaar vol liefde en harmonie, zowel privé als zakelijk, hebben mogen beleven!
 • voor de door Sander gemaakte vernieuwde site t.b.v. mijn opleidingen en activiteiten in de Wellenberg Academie!
 • voor de door App4Us ontwikkelde nieuwe Radio Merlijn app!
 • dat het in alle opzichten een jaar van Vooruitgang en Voorspoed is geweest!

2018 was een bewogen jaar. In januari zette zich de ziekte die in september 2016 was begonnen zich in alle hevigheid voort. Wat vanaf 1993 slechts een of twee keer is gebeurd, moest de Satsang en vele afspraken in januari van afgelopen jaar worden afgezegd. Gelukkig is mijn gezondheid sterk verbeterd ten opzichte van vorig jaar.

Het overlijden van onze – bijna 17-jarige – hond Tommy was een emotioneel gebeuren. Twaalf jaar geleden, het was februari 2006, was hij in de vrieskou uit een auto gezet. De buren vonden hem en kwamen hem bij mij brengen toen we van vakantie terugkwamen. Tommy ging aan mijn voeten liggen en wilde niet meer weg. Zo is het al die jaren geweest, waar ik was, was Tommy ook. Vanaf zijn komst hadden we die zeer speciale band, die zo intens is dat je niet zonder elkaar kunt.

De laatste maanden van zijn leven werd hij steeds magerder, ook al at en dronk hij gewoon. De dierenarts vertelde dat door ouderdom organen niets meer kunnen opnemen. Waar we ook heen gingen of wat we ook deden, Tommy was er altijd bij. Zelfs de morgen dat hij overleed op dinsdag 29 mei 2018, terwijl ik dacht dat hij sliep, kwam hij nog achter mij aan toen ik even naar een andere ruimte ging. ’s Middags kon hij echt niet meer en sliep vredig in waar we bij waren. Nog even een liefdevolle blik naar ons en daar ging hij. Tommy is op een mooie, vredige wijze naar de andere wereld gegleden. Gelukkig was hij niet ziek, het was puur door ouderdom dat hij niet meer kon.

Onze hond Lizzy, die als pup in maart 2014 bij ons kwam, was heel gehecht aan Tommy. Terwijl hij in haar eerste jaren voor haar zorgde, zo zorgde zij het laatste halfjaar voor hem. Heel aandoenlijk om te zien hoe sterk en liefdevol hun band was. Toen Tommy net overleden was, wilde ze niets meer met hem. Heel verbazend – en misschien toch ook weer niet – was het voor haar geen Tommy meer, zijn Ziel was er niet meer.

Op 5 februari 2018 kwam de kleine Chico in ons leven, een Chihuahua van net 500 gram. Hij is nu bijna 1 jaar en weegt inmiddels 2,5 kg. Ook voor Chico was Tommy zijn grote held, toen Tommy zo achteruitging, ging hij dicht tegen Tommy aan bij hem in de mand liggen. Vanaf Tommy’s overlijden nam Lizzy de verzorging over voor Chico. Ze speelt met hem, corrigeert hem als dat nodig is, zij is een echte moeder voor Chico.

Ja, we hebben verdrietige en vele mooie momenten gehad in 2018, dat is LEVEN!

Tip voor de rest van je leven:
LEEF, en dat is leven vanuit je HART.

Wanneer weet je of het Levenspad bewandeld waarvoor je naar de Aarde kwam?
Als je werk en dingen doet waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt!

Laat je Hart je vertellen wat nu het beste voor je is.
En laat je verstand het in woorden omzetten.

Fijne Liefdevolle Gezellige Feestdagen toegewenst, samen of alleen.
Sluit 2018 met een mooi, eventueel zelfbedacht, ritueel af.
Of met het hieronder staande bijzondere ritueel.
En begin 2019 alsof je nu pas aan je leven begint!

12 Heilige dagen en 13 nachten Ritueel

De 12 Heilige dagen en 13 nachten hebben zeer speciale krachten. Het 12 Heilige dagen en 13 Nachten ritueel, is een ritueel van bewustwording. Het is in korte tijd groeien naar een Hoger Bewustzijn. Een heel oud gebruik, waarvan de nachten starten in de nacht van 24 op 25 december. De dagen starten Eerste Kerstdag, 25 december en eindigt op 5 januari 2019. In deze periode van bezinning werd vroeger niet gewerkt. Daarom: als het kan werk dan zo min mogelijk gedurende deze twaalf dagen. Maak ruimte om je te kunnen bezinnen op het nieuwe jaar, overdenk het oude jaar en laat het achter je.

Belangrijk is dat je deze dagen ontspannen en positief doorbrengt en elke dag bewust leeft. Doe slechts de dingen die noodzakelijk zijn, zoals de was, eten koken, doe dit alles bewust en met goede zin. Natuurlijk kun je ook schoonmaken en opruimen, maar alleen als je voelt dat je er zin in hebt, bewust positief doet. Met name bepaalde ruimten waarvan je voelt, het zou fijn zijn wanneer hier een oplossing voor komt. Kijk dan ook onderaan waar de diverse ruimten in je huis voor staan.

Let heel bewust op je stemming de komende twaalf dagen. Bedenk dat schoonmaken niet alleen het reinigen van je omgeving is, maar ook van jezelf. Zodat je het nieuwe jaar lekker schoon, zowel fysiek, emotioneel, als geestelijk, begint. Elk vertrek van je huis heeft een diepere betekenis en staat voor jezelf, zie hieronder!

Elke dag van de komende 12 dagen zal weerspiegeld worden in de maanden die komen in 2019. Eerste Kerstdag vertegenwoordigt januari 2019, Tweede Kerstdag is februari, donderdag 27 december is maart, enz. enz. De laatste dag, 5 januari is de maand december 2019. Zodat je op 6 januari de koning of de koningin bent van je eigen leven.

Het is belangrijk dat je van elke dag de essentie beschrijft. Schrijf dit elke avond in een schrift of doe het in een map op je computer. Verdeel je dag in drie delen, het eerste deel staat voor de eerste (tien) dagen van die maand, het tweede deel voor de volgende dagen en het derde deel voor de laatste dagen van de betreffende maand. Kijk dan aan het einde van de komende maanden hoe het is uitgekomen. En hoe je het voor volgend jaar wellicht anders of beter kunt formuleren. Heel verhelderend en mooi toepasbaar in de rode draad van het komende jaar!
Bewaar het en vergelijk het dan met de jaren die nog komen.

De twaalf nachten starten op Kerstavond, 24 december, en eindigen op Drie Koningen ’s morgens, 6 januari 2019.
De sluier naar de andere dimensie is nu heel dun. Eigenlijk is deze dunne sluier al in de nacht van 20 op 21 december begonnen. Dat betekent dat er makkelijk contact kan worden gemaakt met overleden dierbaren, met Engelen, Gids en Spirits. Het betekent ook dat wat je droomt in deze nachten voortekens zijn voor 2019, met name in de 13 Heilige Nachten!

Dromen komen uit

De droom die je hebt in de eerste helft van de nacht, komt in de eerste helft van de betreffende maand uit. Je droom in de tweede helft van de nacht, komt in de tweede helft van die maand uit. De eerste nacht is van 24 op 25 december en staat voor de maand januari 2019. De volgende nacht van 25 op 26 december staat voor februari, etc. etc. En waar staat die dertiende nacht dan voor? Die vertelt wat de rode draad is in 2019, datgene wat altijd aanwezig zal zijn in 2019.

Je ziet wel, je hebt geen tijd om te werken in deze dagen, het is werken aan jezelf! Elke dag kun je bezig zijn met ’s morgen je dromen op te schrijven en ’s avonds het verslag van die dag. Doe het zo uitgebreid mogelijk, met alle details, alles heeft namelijk een betekenis. Vaak symbolisch, waarvan je soms achteraf pas de betekenis van ziet. Daarom is het ook belangrijk dat je het elk jaar doet. Je leert daardoor de symbolische taal van je Ziel kennen!

Wat vertelt je huis en de ruimten daar in?

Heb je toch zin, tijd en is het ook echt nodig om een gedeelte van je huis op te ruimen? Zie dan hieronder waar je het voor doet. Doe het met volle overgave en voel hoe het je van een last zal bevrijden!

Huis: je huis staat symbool voor je Ziel, het weerspiegelt wie je bent. Elk vertrek vertegenwoordigt een aspect van jezelf.
Hal: of daar waar je als eerste binnenkomt staat voor de flow in je leven. Heel belangrijk dat hier niets de energie blokkeert doordat er te veel staat of hangt. Immers de flow heeft te maken hoe je groeit, bloeit en voorspoed hebt.
Kelder: tenminste als deze aanwezig is, staat voor je onbewuste en je gevoelsleven. Heb je geen kelder, maar wel een kelderkast of voorraadkast, dan is deze vergelijkend met de kelder.
Keuken: hier bereid je je fysieke voeding en staat tegelijkertijd voor het verzorgen van jezelf en hoe je je geestelijk voedt. De keuken heeft te maken met je gezondheid, zowel je fysieke als geestelijke gezondheid.
Woonkamer: je woonkamer staat voor de interactie met anderen, niet alleen met je gezin ook met iedereen waar je mee te maken krijgt in je leven. Staat het erg vol, dan zullen er vele mensen op je pad komen. Maak het niet te vol, want is er chaos of rommel, dan zullen de relaties vaak chaotische en/of rommelige gevoelens geven. Zorg dat er genoeg ruimte is om te lopen, te bewegen en te dansen, dat geeft een gevoel van jezelf mogen zijn en vrijheid. Ook de kleuren, de voorwerpen en de meubels vertellen hoe de energie is tussen jou en de ander.
Slaapkamer: je slaapkamer vertelt alles over je intieme leven, maar ook over innerlijke rust of onrust.
Toilet: je toilet staat voor ‘shit’ opruimen, emotionele en/of geestelijke balast opruimen. Zorg er dan ook voor dat je altijd een opgeruimd toilet hebt met niet te veel tierelantijnen.
Badkamer: deze staat voor loslaten van alles dat niet meer in je leven functioneert. Het is het reinigen, vernieuwen en het zuiveren van de dagelijkse invloeden van buitenaf. Iedere dag start je in de badkamer, een beginpunt van de dag, de vernieuwing. En je bent er meestal ’s avonds het laatste in, ofwel het afspoelen, het zuiveren van de opgedane invloeden.
Trap: de trap is de verbinding tussen boven en beneden, ofwel tussen Hemel en Aarde, ofwel tussen je hoofd en hart.
Zolder: deze staat voor de verbinding met je Hogere Zelf. En vertegenwoordigt je gedachten, je spirituele weg. Een opgeruimde zolder geeft lucht aan een hart vol smart, ofwel een opgeruimd gevoel.

Weet dat welk vertrek het ook is: chaos en vuil trekken slechte energie aan en veroorzaken sombere gevoelens.

Nogmaals: hele Fijne, Gezellige, Gezonde & Liefdevolle Feestdagen!
Ben je alleen? Dat hoeft niet, luister mee en doe mee met de chat.
Sander en ik zenden vele dagen live radioprogramma’s uit via Radio Merlijn.
Kijk bij de Radiogids voor de programma’s van deze week. Donderdags staan er de programma’s voor volgende week!

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

 

Gewijzigd op 27/12/2018

Reageren is niet mogelijk.