God spreekt tot je via een visioen !

32.000 woorden per seconde, bestaat dat?

God spreekt‘Er zijn twee manieren van denken: beelddenken en taaldenken. Wanneer je het woord ‘boom’ hoort, zie je dan een stam met bladeren voor je? Dan ben je een beelddenker. Zie je de letters van het woord voor je, dan ben je een echte taaldenker. De meeste mensen denken op deze laatste manier.

Je kunt ongeveer 200 tot 250 woorden per minuut denken. Dit is een aangeleerd proces. Voordat je kunt praten, denk je namelijk al. Op jonge leeftijd zijn we allemaal beelddenkers. Zodra we leren praten, gaan we de klanken en letters koppelen aan onze gedachten. Het voordeel hiervan is dat je herinneringen, gevoelens en kennis beter kunt ordenen in je hoofd. Daarnaast is het ook makkelijker om je gedachten te uiten. Je hoeft de beelden in je hersenen namelijk niet meer om te zetten in woorden. Het voordeel van beelddenken is dat het veel sneller gaat. De gemiddelde snelheid is ongeveer 32 beelden per seconde. En wanneer een beeld inderdaad meer dan 1000 woorden zegt, scheelt dat toch behoorlijk.’ (Bron: Questkalender d.d. 9 september 2014.)

Dat betekent dat wanneer je een inzicht krijgt via een beeld, dat het onmogelijk is om dat ‘even’ te vertellen. Een gemiddelde spreker spreekt 130 woorden per minuut. Voor die ene seconde van 32.000 beelden heb je al 246 minuten ofwel ongeveer vier uur nodig om te vertellen wat je hebt gezien.

Contact met je Ziel, je innerlijke adviseur

Wanneer ik me op je afstem, neemt dat slechts een paar minuten in beslag. In een paar seconden zie ik bijna een miljoen beelden. Ik zie je karakter, je missie hier op aarde, de momenten die als een rode draad door je leven lopen. Ik zie je vorige leven(s), de ‘energie’ van dit moment, je kwaliteiten, je mogelijheden, etc. In de andere minuten ben ik bezig om te selecteren wat belangrijk is voor dit moment en wat niet. Aangezien we 250 woorden per minuut denken, gaat dat snel.

Nog steeds spreekt God – of je innerlijke God – tegen de mensen door middel van een visioen, ook tegen jou!Wanneer je contact hebt met je Ziel, met je innerlijke adviseur, met je innerlijke God, is de communicatie net zo snel. Zo snel dat voordat je het beseft je verstand er al weer doorheen zit te praten. Voorbeeld: je moet of wilt een besluit nemen en je gaat te raden bij je innerlijke adviseur. In een flits, in een paar nanoseconden (miljardste van een seconde) zie je wat je het beste kunt doen. Zoals een mens eigen is, komt meteen de vraag: is dat wel verstandig? Je verstand gaat dan overwegen, debatteren met jezelf, aanraden c.q. afraden. Kortom er volgt een innerlijke discussie en voordat je het beseft is het beeld dat je kreeg al weer vervaagd.

Op een gegeven moment neem je een besluit, gebaseerd op de uitkomst van die innerlijke discussie. En dat blijkt dan uiteindelijk toch niet het juiste besluit te zijn geweest. De flits die je eerder had, komt dan weer naar boven en je weet: dat had ik moeten volgen. De door je verstand weggevaagde inzicht herinner je je dan weer.

Vandaar dat meestal het beste is: niet nadenken, maar doen! Ofwel volg die ene flits, dat ene gevoel, ook al kun je het niet beredeneren. Ga het ook niet uitleggen aan een ander – of aan jezelf, want dan kom je in verwarring. Niemand heeft zin om vier uur lang naar een uitleg te luisteren, na tien minuten haakt men al af. Geen probleem, je gaat het in een paar minuten kort samenvatten. Maar ook dan is het niet meer hetzelfde inzicht, de belangrijkste delen kunnen dan worden weggelaten.

Miljarden mensen hebben er baat bij

In de Bijbel wordt gezegd dat God vele keren tot mensen spreekt door middel van een visioen. Daar zijn genoeg voorbeelden van. Een visioen is wat anders dan een droom. Een visioen kun je zowel in je slaap ontvangen of als je wakker bent. Wanneer het visioen in je slaap komt, dan blijft deze dagen bij je ‘hangen’. Ofwel het is zo sterk dat je het een paar dagen later nog weet. Krijg je deze als je wakker bent, dan kan je verstand er helaas mee op de loop gaan. Zie wat ik daar hierboven over schrijf.

Het vervelende van een visioen is dat ze vaak in beelden komen. Beelden die je niet kent en niet begrijpt. Of het komt in woorden, waarvan je denkt: wat moet ik daar nou mee? Elke bedevaartplaats is ontstaan doordat iemand de woorden of de beelden volgden van het visioen – vaak herhaalde visioenen. Het zijn meestal kinderen of jonge mensen, omdat deze nog niet geprogrammeerd zijn om ‘verstandig’ te zijn. Miljoenen, nee miljarden, mensen over de hele wereld hebben baat bij deze bijzondere plaatsen. En dat omdat deze eenvoudige mensen hun visioen volgden en dit verkondigden. Ook al werden ze in eerste instantie niet geloofd.

God spreekt ook tot jou door middel van een visioen

Nog steeds spreekt God – of je innerlijke God – tegen de mensen door middel van een visioen, ook tegen jou! Mensen denken soms dat God na het verschijnen van de Bijbel dacht ‘En hier doen ze het maar mee!’ Maar God spreekt nog dagelijks tegen ons allemaal. Daarom verwerp niet een dergelijk krachtig beeld of Zijn belangrijke woorden. Volg datgene dat in een flits bij je komt, ook al begrijp je het niet. Het kan wel eens zijn dat het niet voor jou is bedoeld, maar dat je als ‘doorgeefkanaal’ fungeert.

Mocht dat zo zijn gebruik dan, voordat je het de ander vertelt, een paar minuten om het volgende te overwegen:

 • Je blijft verantwoordelijk voor je woorden, dus weet wat je wel of niet kunt zeggen.
 • Vraag jezelf af: Belast ik de ander met mijn woorden? Spreek ze dan niet uit.
 • Belast ik iemand anders met mijn woorden? Spreek ze dan niet uit.
 • Bevrijd ik de ander door dit te vertellen? Gebruik dan de woorden die de ander begrijpt.
 • Handel of spreek ik in het belang van de ander?
 • Wees integer, zorgvuldig, kritisch naar jezelf en vraag je voortdurend af: Wat heeft de ander er aan wat ik nu wil vertellen?

Lieve groet,

Daisha

 

Gewijzigd op 11/12/2016

2 Responses to “God spreekt tot je via een visioen !”

 1. maria vermeulen

  visioenen zijn inderdaad heel bijzonder en waardevol. Totaal anders dan dromen. Mijn ervaring is dat je in dromen zelf een rol speelt, je doet iets of je verzet je ergens tegen, of gaat juist ergens in mee, en er spelen andere personen in mee.Bij een visioen wordt je iets aangereikt, het komt naar je toe. Bij mij komt het altijd vanaf rechtsboven met een boog over links als geconcentreerde bol die dan recht voor me als een spiraal ontspint.Ik krijg dan iets te zien, een voorwerp,een symbool of een persoon.Het beeld is altijd 100% loup zuiver, scherper dan ik in het dagelijks leven ooit iets kan zien.De kleuren zijn intens helder, het geluid, soms een stem, vaker muziek is zo mooi in harmonie, zulke mooie geluiden heb ik in mijn dagelijks leven nooit gehoord. En soms zijn er geuren bij, zo intens en met zoveel betekenis, een heel palet aan ervaringen die ik ook in mijn dagelijks leven nooit zo geroken heb. Er zit altijd een heel belangrijke boodschap in. Vaak moet ik dan ergens naar op zoek, en het moment van vinden is dan zeer heftig emotioneel een gewaarwording waar ik nog dagen in blijf hangen.
  Als kleuter had ik deze ervaringen al; het was schokkend voor mij als kind dat anderen dat niet hadden en mij er om uitlachten of me verweten dat ik te veel fantasie had, niet zo moest dromen en maar eens wat harder moest werken, dan zou die onzin wel over gaan. Heb daar veel pijn van gehad. Eigenlijk gun ik iedereen dat ze visioenen krijgen; misschien wordt de wereld dan vredelievender. Zou zeker in deze tijd erg welkom zijn.Je hebt gelijk Daisha een visioen uitleggen…het . is voor mensen die nooit visioenen hebben niet te bevatten, je komt woorden te kort.De boodschap uit het visioen volgen zonder het dood te redeneren is lonend, want de boodschap is altijd zuiver en zeer waardevol. Of de boodschap van een hogere gids, een engel of van God zelf komt, ik weet het niet. Is ook niet belangrijk om daar over te piekeren. Ik weet dat het altijd zeer zuiver is en dat de boodschap grote betekenis heeft. Ik hoop dat meer mensen visioenen gaan krijgen en ze ook toelaten en beleven, het maakt het leven zoveel mooier. Dank je wel voor dit onderwerp aansnijden.Ik hoop dat het een bemoediging voor velen mag zijn.

 2. Japer

  Visioenen zijn vet! Nog vetter is het om ze daadwerkelijk in te vullen. Ik ga het vanaf nu doen want volgens mij krijg je ze dan steeds vaker! Die ervaring heb ik inmiddels al 🙂

Reageren is niet mogelijk.