Gratis Tarot Cursus

De Gratis Tarotcusrus heeft vanaf nu een eigen pagina. Hier kun je eenvoudig alle 21 lessen bekijken.
Naar de cusruspagina

Erg waardevol !

21 weken lang hebben de mensen die geabonneerd zijn op de Radio Merlijn Nieuwsbrief kunnen genieten van elke week weer een nieuwe Tarot les. Deze week is de laatste en een hele belangrijke les, ook als je de Tarot niet zou gebruiken. Wanneer je het thema van deze laatste les in je dagelijkse leven toepast, voorkom je heel wat problemen.

tarotTarot is, indien je er nog nooit van hebt gehoord, een prachtige methode om dieper in jezelf en in je leven te ‘duiken’. Je onbewuste en je Ziel reageren op symbolen. De 78 Tarot kaarten staan vol met symbolen waar we direct op reageren. Je krijgt dus antwoorden rechtstreeks uit je Ziel én je onbewuste wordt bewust gemaakt. Erg waardevol!

De doodstraf

Ik kwam in 1987 voor het eerst in aanraking met Tarot. Ik volgde de opleiding bij Michael Barnett www.michaelbarnett.net en ’s avonds zei iemand tegen mij: ‘Zal ik voor jou de Tarot leggen?’ Ik had er nog nooit van gehoord en vond het wel spannend. Voor nieuwe dingen ben ik altijd in.
Hij vertelde er bij dat de legging die hij ging doen in geen enkel boek te vinden zou zijn. Deze legging werd al generaties lang van mond tot mond overgeleverd. Hij vertelde ook dat Tarot ooit voor het gewone volk verboden was, er stond zelfs de doodstraf op. Het was slechts aan enkele mensen voorbehouden en deze mochten uitsluitend hoogstaande edelen, de koning en de bestuurders van het land met Tarot advies geven. Ja, het volk zou eens te wijs kunnen worden.

Des Duivels of Hemels?

Je begrijpt wanneer je in een dergelijke tijd hebt geleefd, dat er in jou nog steeds een angst kan zijn om Tarot te gebruiken. Niemand wil de doodstraf riskeren. Bepaalde religies zien Tarot ook als duivels. Ja, ja, het volk mocht eens zichzelf zelfstandig kunnen ontwikkelen. Daar heb je toch echt een geestelijke voor nodig, die het liefst hel en verdoemenis predikt. Voor mij is Tarot juist een geschenk uit de Hemel!

De vraag die ik had, werd uitgebreid besproken en de Tarot werd voor mij gelegd. Er ging een nieuwe wereld voor me open! Met open mond hoorde ik wat hij allemaal vertelde. Het was allemaal zo to-the-point. De essentie van mijn vraag werd ‘blootgelegd’, mijn onbewuste angsten c.q. drempels, mijn kwaliteiten en gaven. Wie en wat er invloed hadden op het probleem, wat ik als bagage meedroeg. En natuurlijk het belangrijkste: wat ik moest doen om het probleem op te lossen. Vervolgens ook nog eens hoe mijn situatie er dan uit zou zien. Geweldig, wat een informatie en wat een oplossingen bood dit, ook nog lang daarna!

Ik kon er niet van slapen

Bij de uitleg had ik het gevoel dat ik de Tarotkaarten altijd al had gekend. Hij gebruikte de Raider Waite kaarten. Er werd iets heel dierbaars in mij wakker gemaakt. ’s Nachts kon ik er niet van slapen, zo opgewonden was ik.

Toen ik na een week thuis was, heb ik meteen de kaarten gekocht. Elke kaart kwam me voor of ik er direct alles van begreep. Ik voelde de energie van de kaart, maar kon het niet aan een ander duiden. Dus werden er boeken aangeschaft. Zelfs verschillende boeken om te weten wat zij over de kaarten vertelden, maar nog kon ik er niet uitkomen. Voor mijzelf ging het prima, maar wanneer ik een legging voor een ander deed kon ik de woorden niet vinden.

Daardoor ben ik les gaan geven

Het enige wat ik kon doen was: er les in gaan geven. Zo moest ik wel de kaarten kunnen uitleggen. Vanaf september 1988 ben ik daarmee begonnen en dat bleek een goed besluit te zijn.
Al gauw kon ik de energie van de Tarotkaarten ook aan anderen overdragen. Waardoor? Door les te geven moet je elke les goed voorbereiden, je moet het immers uit kunnen leggen. Daarbij duik je door de vragen die er worden gesteld veel dieper in de materie en kom je op oplossingen die je anders niet had gehad.

Sinds die tijd zeg ik altijd tegen de leerlingen: kun je iets niet ‘onder de knie’ krijgen? Ga er les ingeven en in korte tijd leer je meer dan wanneer je het jezelf zou aanleren. Je hoeft slechts één les voor te zijn!

De Toekomst is gelijk aan het Heden

Tarot wordt vaak gezien als iets waarmee je de toekomst kunt voorspellen. Wanneer iemand een probleem in het heden heeft en je geeft advies hoe dit op te lossen, vertel je in wezen de toekomst van de persoon. Zo is het ook met Tarot, door de adviezen op te volgen weet je hoe de toekomst op dat bepaalde aspect van je leven zal zijn.

Je kunt Tarot voor oneindig veel gebruiken, zowel persoonlijk als zakelijk. Want zoals ik al zei: je Ziel reageert op de symbolen, de antwoorden komen rechtstreeks uit je Ziel. Je krijgt bijvoorbeeld antwoord op: welke beroep past het beste bij mij, hoe kan ik zelfvertrouwen en/of eigenwaarde verkrijgen. Welke drempels c.q. valkuilen heb ik in me waardoor bepaalde wensen niet uitkomen of acties niet lukken? Hoe kan ik een andere wending in mijn bedrijf bewerkstelligen? Wat moet ik doen om persoonlijk en/of zakelijk succes te hebben?

Voer voor psychologen

In 2013 gaf ik voor de laatste keer de Opleiding Tarot Therapeut. Een veel omvattende opleiding waarmee je als therapeut zeer deskundige adviezen kunt geven. In de jaren negentig heb ik aan verschillende psychologen Tarot les mogen geven. In één consult haal je met Tarot meteen de essentie van het probleem bij de cliënt, anders zou je daar als psycholoog of therapeut zeker zes tot tien consulten voor nodig hebben.

De kennis van en over Tarot zit diep in mijn hart en Ziel geworteld. Na vijfentwintig jaar daar intensief in les te hebben gegeven kan dat ook niet anders. Toch gebruik ik het slechts af en toe in mijn consulten. Door mijn helderziende gave doorzie ik vaak in slechts enkele minuten het hoe en waarom én wat de oplossing kan zijn. Terwijl een Tarot consult al gauw een uur tot anderhalf uur duurt, vandaar…

In een paar minuten

Van de week kwam iemand voor advies bij me op consult. De persoon heeft vier bedrijven en een aantal medewerkers, het was een zakelijk consult. In drie kwartier had ik elk bedrijf doorgelicht en er adviezen voor gegeven. Vervolgens adviezen voor de directeur persoonlijk en adviezen met betrekking tot een medewerker.
Zo vlug gaat dat niet met Tarot, daar elke kaart uitgebreid wordt besproken, en dat kunnen soms 22 kaarten zijn. Wat is dan het voordeel van een Tarot consult? Doordat de kaarten op tafel liggen is het probleem en de oplossing nog beter zichtbaar voor de cliënt.

Mocht je ooit een Tarot consult van me willen hebben, heel graag! Het is ontzettend verhelderend en het advies wordt via de kaarten voor je zichtbaar gemaakt. Je Ziel en je Hart worden er beiden bij betrokken!

Hartegroet,
Daisha

P.s.: Waarom abonneren op de nieuwsbrief van Radio Merlijn? Het is gratis, je wordt op de hoogte gehouden van mooie programma’s. De activiteiten van mij en van de Wellenberg Academie, en elke week mijn nieuwe blog worden er in aangekondigd. Bovendien zie je regelmatig interessante informatie en is er vaak wat te winnen. Dus je mist een hoop wanneer je je niet abonneert.
En wat het mooie is, je krijgt toegang tot de gratis Tarot cursus!

Gewijzigd op 09/08/2015

2 Responses to “Gratis Tarot Cursus”

 1. Margreet

  Zijn deze lessen te horen op de radio of te lezen in de nieuwsbrief? Ik ben nl slechthorend en kan derhalve geen radio luisteren.

  • Daisha de Wijs

   Hallo Margreet,
   de 21 Tarot lessen zijn schriftelijk en staan op de site. Je krijgt toegang tot de lessen via de nieuwsbrief van Radio Merlijn. Dus als je je daarop abonneert – zie daartoe http://www.radiomerlijn.nl – heb je volgende week de code om in te loggen!
   Veel leesplezier met de Tarot lessen.

   Hartegroet,
   Daisha

Reageren is niet mogelijk.