het Onbenoembare…

Er is een wereld waar we allemaal deel van zijn, maar voor velen niet voelbaar is. Op dit moment worden we geconfronteerd met uitdagende tijden. Waarbij het lijkt alsof de wereld zoals deze de afgelopen decennia is geweest, een halt wordt toegeroepen. Op dit moment worden er vele regels gesteld waaraan we moeten voldoen. Regels die nog nooit zolang ik leef, en dat is nu bijna 73 jaar, er ooit zijn geweest. Je kunt vechten tegen wat er om ons heen gebeurt, of deelnemen aan de wereld die ik het Onbenoembare noem.

Het is niet iets nieuws, deze wereld kent al vele namen, zoals het Walhalla, de Hemel, de andere dimensie, er is meer tussen hemel en aarde, etc. Maar al die namen vertellen nog steeds niet hoe die wereld is en voelt.

In de opleidingen die ik geef, en heb gegeven, heeft men die prachtige harmonieuze wereld soms kunnen ervaren. Ook bij de Satsangs die ik geef kan men het proeven, meemaken. Midden in deze hectische tijd, met vele dramatische gebeurtenissen, kan je deelnemen aan het Onbenoembare.
Via Michael Barnett maakte ik in de late jaren 80 van de vorige eeuw voor het eerst kennis met deze energie. Het was alsof ik thuiskwam in mijzelf, het was datgene dat ik al die tijd had gezocht en het tot dan niet kon vinden. Terwijl het toch zo gemakkelijk bereikbaar is.

Een Wereld die totaal Anders is

Vrij vertaald uit het Engels zegt Michael Barnett er dit over: ‘Midden in de beroering van het leven dat elk moment vol drama’s is, is er een lijn van neutraliteit waarbij je niet reageert op wat er gaande is. Je weet wat er aan de hand is, je bent je bewust van wat er gaande is. Echter je kunt niet veranderen wat er gaande is, je probeert ook niet om te veranderen wat er gaande is.

Je hart maakt telkens sprongetjes en je wordt één met het leven zelf!

Richt je niet op het gene dat er gebeurt, maar concentreer je op jouw reactie op het gene dat gebeurt. Kijk wat er bij je naar boven komt. Jouw eerste reactie zal een reactie zijn die voorkomt uit onze hele geschiedenis – niet alleen onze eigen levensgeschiedenis maar ook uit de menselijke geschiedenis. Je eerste reactie zal datgene willen veranderen dat je niet leuk vindt, dat pijn doet, dat lijden creëert. En het creëert lijden omdat je er ‘Nee’ tegen zegt.

Besef echter dat er een andere wereld is, niet de wereld van alledag. Weet dat er een wereld bestaat die totaal anders is. Wanneer je die wereld binnengaat en er dagelijks naar leeft, dan krijg je een innerlijke heelheid, harmonie, ontspanning, een gevoel van het is o.k.

Los van de schoonheid als je het je eigen maakt, is het tegelijkertijd onmogelijk om nog enige negativiteit te hebben tegenover een ander mens. Niet alleen omdat je in die dimensie universeel bent, het is omdat die wereld geen negativiteit heeft. Het accepteert alles zoals het is, inclusief iedereen. Het is een soort Engelachtige dimensie, een Engel kan nimmer negatief zijn voor wie of wat dan ook, anders zou het geen Engel zijn. Volgens mij kun je wel invoelen wat een Engel vertegenwoordigt.’

Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn

Wanneer je vanuit die dimensie leeft is het voor jou onmogelijk om negatief te zijn. Er is in die dimensie namelijk geen plek voor negativiteit. In zekere zin ben je in een soort hemel. In deze wereld is er geen strijd, geen tegenspraak, alles is o.k.

Wanneer je ervan proeft dan wil je meer, omdat het altijd positief is. Het is veilig, het is een halt op onze oordelen, op onze interactie op vele niveaus van ons leven. Op andere mensen in ons leven, op onszelf, op wat er in de wereld gaande is. Elke keer wanneer je meegaat in deze dimensie krijg je een voorproefje op een ander leven. Misschien niet in de wereld waarin je leeft, maar een ander leven in jezelf. Mooi, rustig, simpel, recht toe recht aan, je hart maakt telkens een sprongetje en je wordt één met het leven zelf!

Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.
Het is de wereld die God bedoeld had toen hij deze creëerde.
Het is de wereld van Atlantis, van Lumerië, van Shambala.

Het is zoals de wereld begon, de beschaving begon, mensen begonnen, en iedereen wist waar ze waren, waar ze woonden, dat is alles wat ze wisten. Toen begonnen onze voorouders te ontdekken wat er om hen heen was. Ze bouwden schepen, reisden, ze vonden plaatsen die totaal anders waren dan waar ze vandaan kwamen. En zo ontstond het afwijzen en/of accepteren van het anders zijn. Nu is er bijna nergens meer een stukje wereld dat we niet hebben verkend, en gevonden. We hebben ons gesetteld, dus dat is nu voorbij. Er is nauwelijks meer iets te verkennen, misschien andere planeten – en wie weet wat daarna nog komt.

De wereld waar ik het over heb, heb je geen raketten of iets dergelijks voor nodig. Het bestaat hier op onze aarde, in je eigen leven. Het is net zoals er een nieuwe explosie in het Universum plaatsvindt, een nieuwe ster of planeet wordt geboren. En tegelijkertijd ben je een gewoon mens, maar dan een mens waarbij oordelen, grenzen en beperkingen zijn verdwenen.

Hoe komt het dat het Onbenoembare voor velen een fictie lijkt?

Joke geeft haar mening over hoe Marieke een bepaalde situatie heeft opgelost. Joke is helemaal verrast wanneer Marieke boos is en zegt dat ze het niet prettig vindt om kritiek te krijgen. Joke vindt de reactie van Marieke dan ook zeer overdreven, ze gaf immers slechts haar mening.
Een moeder geeft haar getrouwde zoon advies hoe hij het beste zijn kinderen kan opvoeden. De zoon reageert zeer verontwaardigt en geeft als antwoord: ‘Dat maak ik zelf wel uit!’
Zo zijn er nog vele voorbeelden te geven waarin een mening en/of advies wordt opgevat als kritiek. Waarom dan toch?

Je geeft je mening en/of advies omdat je anders denkt over de situatie dan de ander. Waarom zou je anders een mening hebben of advies moeten geven? Wanneer je het eens bent met de ander, dan beaam je dat en geef je niet een tegengestelde mening of advies.

Ons wordt van jongs af aan geleerd te letten op wat niet goed gaat. We krijgen al heel vroeg te horen, dat we dit of dat niet goed doen. Dat we niet zo’n herrie moeten maken of niet zo druk moeten zijn. We mogen niet door het huis rennen, kijk uit je knoeit. Op school krijg je rode strepen door je werk als je het niet goed hebt, etc. etc.

Het is makkelijker om te zien wat niet goed is, want wat misgaat valt op. Wat goed gaat ervaart men als gewoon. Er wordt weinig of bijna geen positieve feedback gegeven. Bij een wedstrijd wordt er ‘boeh’ geroepen tegen de tegenpartij, terwijl deze net zo hard hun best doen als de eigen partij. Je hoort gedurende je leven tien keer, misschien wel twintig keer, zo vaak dat je iets niet goed hebt gedaan, dan dat je het goed hebt gedaan. We worden van kinds af aan geprogrammeerd om negatieve feedback te geven.

Dat er zoiets als neutraliteit bestaat, wordt door velen als onmogelijk beschouwd. Men reageert vaak vanuit emotie, vanuit vooroordelen, vanuit een programmatie in het denken.  Wanneer je geen mening hebt over iets of iemand wordt dat gezien als een gebrek aan kennis of dat je angst hebt om je mening te geven. Of dat je geen gevoelens hebt, of geen steun wilt geven. De mens zit complex in elkaar!

Hoe bereik je de heerlijk vredige dimensie van het Onbenoembare?

Heel gemakkelijk: door neutraal te zijn. Geen oordeel te hebben over jezelf, je omgeving, wat er gaande is in de wereld. Jezelf en anderen geen beperkingen of grenzen op te leggen. En voornamelijk: door iets niet te willen veranderen wat je niet kunt veranderen.

De huidige crisis brengt veel mensen in paniek, depressief, gestrest, geïrriteerd, maakt hen ongelukkig. En niet alleen de huidige crisis, elke situatie die men in het leven tegenkomt en als niet gewenst wordt beschouwd.
Kan je iets aan de situatie veranderen, of wat er met jou of anderen gebeurt? Nee, verzet je dan niet tegen de situatie die er is. Het innerlijke verzet veroorzaakt de negatieve gevoelens, het ongelukkig zijn.
Wanneer je daadwerkelijk iets kan veranderen: kom in actie, doe het! En anders zie de situatie aan, leef er mee en maak er het beste van!

Alles dat ik tot nu toe heb gezegd over het Onbenoembare laat slechts een glimp zien van wat het Onbenoembare is. Door het aan te gaan, het te ervaren, zal je wat ik vaak zeg kunnen onderschrijven:
– het is zoals het is!
– je gaat een nieuwe wereld binnen
– de dimensie van een werkelijk thuiskomen in jezelf
– van een intens contact met je Ziel.
De wereld van vrede, liefde en gelukkig zijn waar ieder mens zo naar verlangt!

Lieve groet,
Daisha

P.s: Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 23/04/2020

Reageren is niet mogelijk.