Hoe bereiken we vrede op aarde?

 

We streven naar harmonie en vrede op aarde. Echter oorlogen en gewelddaad woeden nog steeds en soms lijkt het of ze steeds meer terrein winnen. Zijn alle pogingen die we doen om een fijne samenleving te creëren dan bij voorbaat gedoemd te mislukken?
Het feit dat we streven naar harmonie en vrede op aarde, is tegelijkertijd anderen onze wil opleggen. En dat brengt juist oorlog en geweld. De enige manier om vrede op aarde te bereiken, is door het te LEVEN.

Wij mensen zijn zo verschillend van aard. Ieder mens is uniek in zijn persoonlijkheid. Hierdoor is het onmogelijk om volkomen harmonie op aarde te bereiken. Zelfs niet in onze kleine omgeving. Ieder beleeft de werkelijkheid op zijn of haar eigen wijze. Als er een gesprek wordt gevoerd, zal men niet hetzelfde horen of verstaan. Ook al luistert men aandachtig. Ieder interpreteert datgene dat wordt gezegd naar aanleiding van karakter, opvoeding, de staat van bewustzijn en de innerlijke waarheid van dat moment. Zelfs als je op datzelfde moment de zelfde emoties zou hebben, is het nog onmogelijk om het zelfde te voelen.

Als we met onze eigen ogen kijken, met onze oren luisteren en onze monden praten, zullen we altijd verschillende ervaringen hebben. Pas als we boven onze zintuigen uitstijgen, komen we in een stilte, de stilte van Zijn. Dan zullen we hetzelfde kunnen ervaren, namelijk Goddelijke energie, innerlijke vrede.

We kunnen onze dromen delen, onze idealen bespreken, maar we zullen nimmer het zelfde er over denken of kunnen uitvoeren. Het is zoals je kijkt naar een prachtige bloem, je wordt er helemaal door geraakt, ontroerd. Je maakt een foto van deze bijzondere bloem. En als je deze dan later bekijkt is het niet meer dezelfde bloem die jij hebt ervaren. Het is een afdruk van de pracht die jij zag.

Zo is het ook als je je ideaal aan iemand vertelt. In jou voelt het heel bijzonder, zelfs geweldig. Maar zodra je het gaat vertellen, ervaart de ander het aftreksel er van. De ander kan misschien invoelen van wat je bedoelt, maar nimmer hetzelfde voelen. Omdat men luistert met de eigen persoonlijkheid. Zelfs als je het kunt verwoorden in een schilderij dat jouw ideaal exact uitdrukt, ziet de ander slechts een afdruk van dat ideaal.

Het is onmogelijk om harmonie en vrede te bewerkstelligen. Het zijn namelijk jouw gedachten over harmonie en vrede. Alleen degene die uit zichzelf is gestapt, kan over harmonie en vrede vertellen. Maar als persoon blijft het altijd jouw idee daarover. Je kunt vrede voorstellen, de hemel op aarde willen bewerkstelligen, maar het zal altijd jouw vrede en jouw hemel zijn.

Hoe meer je uit jouw eigen interpretaties stapt, hoe eerder je de harmonie in de wereld zult vinden. Overstijg je ego, je persoonlijkheid. Jezus zei: ‘Vertrouw Mij, omdat ik de wereld ben overstegen.’ Als je werkelijk begrijpt, zal je ervaren dat de wereld al in harmonie is. Als je jezelf als pure bewustzijn ervaart, is het mogelijk om alles te begrijpen. Dan kun je ook de harmonie in het Universum zien.

Het enige dat harmonie en vrede kan brengen, is als je in vrede leeft met jezelf, je omgeving én de wereld. Je uitstraling zal zeker aanstekelijk werken, dan breng je rust en… vrede!

Veel liefde,
Daisha

www.wellenberg.nl
www.radiomerlijn.nl

Gewijzigd op 14/08/2018

2 Responses to “Hoe bereiken we vrede op aarde?”

 1. mijke1950

  Heel mooi geschreven. Mijn Vader leerde me al heel jong dit versje, en vertelde er altijd bij,dat dit ook echt zo was.
  Heb vrede met jezelve
  heb vrede met je huis
  heb vrede met een ieder
  heb vrede met je kruis
  en is je leven vrede
  geen vrede in schijn
  dan zal ook eens het Einde volkomen vrede zijn.
  k tracht hier altijd naar te leven, en ja ik heb Vrede, GODDANK

  • Daisha de Wijs

   Heel mooi, bedankt voor je reactie!

Reageren is niet mogelijk.