Hoe het geweld te stoppen ?

Wat is er zo bijzonder aan deze tijd?

Je moet wel een heel bijzonder mens zijn, dat je hebt gekozen in de huidige tijd op aarde te leven. Het kan niet anders dan dat je heel krachtig bent om in deze instabiele tijd je missie uit te voeren. We komen immers allemaal met een bepaalde missie. Sowieso om te leven en ons verder te ontwikkelen. De laatste jaren kenmerken zich echter als een tijd van zuivering. Het zuiveren van oneerlijke en mensonwaardige situaties. Ook de komende jaren zal dat blijven, wellicht zelfs nog tientallen jaren. De Aarde, onze Zielen, het Universum kennen immers geen tijd, die hebben de eeuwigheid. Net zolang totdat het grotendeels is verwezenlijkt.

Het lijkt wel of je gekozen hebt om in een wereld terecht te komen, die hoofdzakelijk bestaat uit oorlog, opstand, geweld, boosheid, agressie, ongelukken, rampen, enz. Zou het jouw missie kunnen zijn om het geweld te stoppen? Deze negatieve energie heeft op ieder mens invloed. Zeker wanneer je het voedt. En dit doe je door er over te praten, naar berichten te luisteren, er over te lezen. Alles dat je aandacht geeft, voedt je met je energie, waardoor het steeds sterker kan worden.

Geen aandacht: geen versterking van negatieve energie

De media hebben hier een grote rol in. Aan mij wordt dikwijls gevraagd: wil je uitleggen wat er nu gaande is in de wereld? Hoe kunnen we dit stoppen? Jij bent helderziend, kun je niet kijken hoe en wanneer dit ophoudt? Ik ga op deze vragen niet in. Het enige dat ik heb gedaan was afgelopen zondag. Toen vertelde ik tijdens de Zondagsdienst wat rechtsgeleerde Afshin Ellian zegt over het hoe en waarom van de geweldadigheden van de IS. Je kunt deze uitzending hier beluisteren.

[audio:http://www.rmuitzendinggemist.nl/uitzendinggemist/zondagsdienst-geweld.mp3]

Puur om het uit te leggen, om het je te laten begrijpen waarom de IS-aanhangers zo fanatiek zijn. Verder besteed ik er gaan aandacht aan. Niet helemaal waar, nu dan, maar dit is de laatste keer. Niet omdat ik voor alles dat er gaande is mijn hoofd in het zand wil steken. Nee, ik wil deze negatieve energie niet voeden met nog meer aandacht.

Waar energie zich manifesteert, is er altijd interactie

Ieder mens heeft positieve eigenschappen. Ieder mens verlangt naar Liefde. Over en tegen ieder mens kun je iets positiefs zeggen, dat is Liefde!Bijzonder mens, geweldig dat je hebt gekozen om in de huidige tijd op aarde te leven! Maar wees alert, door al die berichten word je onbewust gevoed met de energie van agressie, liefdeloosheid, verwarring en angst. En doordat je er mee wordt gevoed, ga je er wellicht over nadenken. Misschien ook over praten, waardoor deze negatieve krachten helaas door jouw aandacht nog meer worden gevoed. En worden ze daardoor steeds sterker. Bovendien veroorzaken deze gedachten innerlijke onrust of raak je in paniek. Het voeden gaat via het onderbewuste, ofwel de Universele Ziel.

Waar energie zich manifesteert, is er altijd interactie. Het gaat ergens naar toe en komt weer terug, in dezelfde gradatie. Negatieve energie wordt de wereld ingestuurd, wordt opgevangen en terug de wereld ingestuurd. Energie is net als een stuiterbal, zolang deze in beweging blijft, gaat het ergens naar toe.

Door er aandacht aan te geven, blijf je de negatieve energie in beweging houden en misschien zelfs versterken. Het heeft niet alleen invloed op de wereld, maar ook op jezelf. Immers, jij bent ook deel van diezelfde wereld. Door je gedachten, je uitspraken, zelfs je wens om het geweld te stoppen, ondersteun je de vernietigende krachten en trek je deze naar je toe.

Help je mee het geweld te stoppen?

Wanneer je negatieve gedachten geeft aan jezelf of iemand anders, dan schakel je onbewust negatieve krachten in, die jezelf en de ander met agressie voeden c.q. beïnvloeden. Je stemt je dan af op een negatieve bewustzijnsgolf. Een golflengte net zoals een radiogolflengte. Je zet dan bij wijze van spreken Radio Geweld aan. Wanneer miljoenen mensen dit doen, hoe subtiel ook, wordt er een ongelooflijk sterk en gewelddadig krachtveld gecreëerd. Waardoor oorlogen, ongelukken en rampen kans krijgen om te ontstaan en te blijven bestaan.

Het kan ook anders, namelijk je bezig houden met Liefde. In ieders hart is ontzettend veel liefde. En deze liefde kan er uitkomen als je bereid bent je hart te openen. Een gesloten mind c.q. hart sluit de intense liefde op. Dan komt het hart onder druk te staan, waardoor men zelfs hartproblemen kan krijgen. Liefde is een enorme kracht, maar kan vernietigend werken wanneer deze geen ruimte krijgt ofwel mag stromen. Een implosie door innerlijke intense Liefde!

Heel eenvoudig te keren

Ieder mens heeft positieve eigenschappen. Ieder mens verlangt naar Liefde. Over en tegen ieder mens kun je iets positiefs zeggen, dat is Liefde! In de cursus vertelde iemand dat ze vreselijke problemen had met iemand van haar team. Ik gaf toen de raad om wat aardigs tegen de persoon te zeggen. Het antwoord was: Ik zou niet weten wat…

Meteen daarna vertelde een ander dat ze vreselijke moeite had met haar baas. Die had ‘de pik’ op haar. Natuurlijk kan dat gebeuren, maar ooit is het ergens begonnen. En meestal begint dat bij degene die nu het slachtoffer lijkt te zijn.

Het is een heel gesprek geworden over wat je zou kunnen doen om zo’n situatie te keren. Neem in een dergelijke situatie in ieder geval je verantwoordelijkheid. En verander de negatieve situatie in een positieve. Hoe? Heel eenvoudig door iets aardigs te denken én te zeggen. ‘Geweldig hoe je je inzet voor het bedrijf.’ ‘Wat ben je toch geweldig punctueel.’ ‘Wat heb je een leuke bloes aan.’ ‘Ik bewonder je opmerkzaamheid.’ ‘Ik ben heel blij met je.’ ‘Ik leer veel van je.’ Korte zinnen, geen ellenlange betogen. Anders doe je het positieve weer teniet door er bijvoorbeeld achter aan te zeggen ‘maar…’.

Iemand zei laatst: Ik wil niet positief worden, ik wil het negatieve achter me laten. Geweldig, zo kun je jezelf én de wereld veranderen. Het enige dat je hoeft te doen is: verander je gedachten!

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Doe je mee met de Dag van de Liefde zondag 19 oktober a.s.

Foto: Stefan Perneborg

 

Gewijzigd op 14/08/2018

3 Responses to “Hoe het geweld te stoppen ?”

 1. Gert-Jan

  Het is goed om negativiteit geen aandacht te geven maar helemaal je ogen ervoor sluiten is ook niet goed, immers moeten we er iets van leren. Negativiteit wordt vaak gezien als iets wat fout is, waar je niet over mag praten. Maar negativiteit is juist nodig om liefde in zijn volheid te kunnen ervaren. Zonder koud geen besef van warmte. Ik ben het dus niet helemaal eens met dit stuk. Bekijk het, voel het en laat het los. Of zoals moeder Theresa ooit zei: mensen gingen naar Afrika zagen de armoede en schrokken en gingen weg. Ik zag de armoede schrok en ik bleef.

  • Daisha de Wijs

   Lieve Gert-Jan,

   inderdaad moet je nimmer je ogen sluiten voor negativiteit. Wanneer het goede bestaat, bestaat ook het slechte. Er over praten is prima, maar om het dagelijks extra energie en aandacht te geven is weer het andere uiterste. Het zaait haat, roept op tot vergelding of om mee te gaan strijden. Het versterkt slechts de agressie en het geweld.
   De vergelijking met Moeder Teresa gaat niet op zolang je in je comfortzone blijft. Moeder Teresa was ter plekke waar de armoede was. Er zijn maar weinig mensen die kunnen zeggen: ik zie het geweld en de triestheid van de mensen en ik ben er om te helpen!
   Dus zolang je niet daar ter plekke bent, help de mensen vanuit hier door Liefde en troost te zenden. En bid dat beide partijen, zowel de IS en consorten als degenen die het bestrijden tot inzicht komen en besluiten het geweld te stoppen.

   Lieve groet,
   Daisha

 2. Ilse Maat

  Lieve Daisha,

  Met veel aandacht heb ik je blog over hoe geweld te stoppen, gelezen!
  Weer zo bijzonder deze gedachtengang.
  Zo fijn om je blogs te lezen, ik leer er zoveel van en ik herken ook veel van mezelf, heerlijk!
  Ik word steeds wijzer, hahaha!

  Wat fijn lieve Daisha dat je dit allemaal met ons deelt!

Reageren is niet mogelijk.