Hoe krijg je Zielenrust? Hoe weet je of je Gevoel het zegt of je Verstand?

Hoe krijg je Zielenrust?

Je onrustig voelen zijn signalen van de Ziel. De signalen vertellen dat je in actie moet komen of juist niets moet ondernemen. Moet je nu wel of niet een besluit nemen? Of moet je grenzen stellen? Door je te verbinden met je Ziel is innerlijke onzekerheid en onrust verleden tijd. En weet je wat je het beste kunt doen. Zielenrust is belangrijk om in harmonie te zijn met jezelf, met je omgeving en met anderen.

Hoe ontstaat innerlijke onrust? Je zenuwstelsel staat centraal in het proces van onrustige gevoelens en nervositeit. Wanneer je jezelf ‘gewoon goed’ voelt, doen de cellen in je zenuwstelsel hun werk zonder dat je dat merkt. Pas wanneer je zenuwstelsel overbelast raakt, door aanhoudende spanningen bijvoorbeeld, seint je Ziel signalen door naar je lichaam en geest. Deze geven dan weer aan dat het je allemaal teveel wordt. Je kan daar behoorlijk van uit balans raken, met alle gevoelens van onrust en nervositeit van dien.

Het wegdrukken van deze vervelende gevoelens heeft geen zin. Immers wat aandacht krijgt vermeerdert juist. Dus luisteren naar je Ziel is het beste wat je dan kunt doen. Deze weet altijd wat het beste voor je is en vertelt via je lichaam wat het juiste besluit is. Je ego denkt te weten wat goed voor je is en doet het met je verstand, waardoor heftige misverstanden kunnen ontstaan.

Is het mijn gevoel of mijn verstand?

Soms kom je er niet meer uit: je gevoel zegt dit en je verstand zegt dat… Hoe weet je nu of datgene dat je denkt en innerlijk hoort daadwerkelijk vanuit je gevoel komt? Je zult begrijpen dat je Ziel eerder met je intuïtie, met je gevoel, communiceert dan met je ego. Immers lichaam en geest zijn één. Wat je denkt heeft direct invloed op je lichaam. Ben je angstig en bezorgd? Dan voel je dit in je buik of in je maag. Ben je blij, gelukkig of verliefd? Dan voel je je geweldig en heb je ‘vlinders’ in je buik.

Zoals stress een direct destructief effect op je lichaam heeft, heeft geluk een direct constructief effect. Wanneer je je geestelijk goed voelt ben je gezonder. Je weerstand neemt toe en je lichaam veroudert minder snel. Je kunt aan iemand zien of deze gelukkig is of niet. Een mens die gelukkig is ziet er jaren jonger uit dan de werkelijke leeftijd van hem of haar.

Je lichaam reageert op alles van binnen uit. Soms merkbaar, soms subtiel. Het is dan ook belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Niet alleen omdat je op die manier goed voor je lichaam zorgt, maar omdat je Ziel door middel van je lichaam je iets duidelijk probeert te maken. Zodra jij geestelijk niet ‘lekker in je vel’ zit, zal je lichaam je dat vertellen. Wanneer er allerlei vreemde kwaaltjes optreden, waarvan de dokter zegt ‘we kunnen het niet vinden’, luister dan naar je Ziel.

Je lichaam is de wegwijzer van je Ziel

Gebruik je lichaam als wegwijzer van de Ziel. Wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart staat met elkaar in verbinding. Door naar je Ziel c.q. je lichaam te luisteren kun je ontdekken wat je kunt doen om het op te lossen. Je eeuwig levende Ziel is wijzer dan jij als mens. Je Ziel geeft vaak eerder iets aan dan je jezelf bewust bent. Sta dus open voor de signalen van je lichaam. Versterk de relatie met je lichaam, leer de signalen van je Ziel herkennen.

Voed je zelf met liefdevolle en positieve gedachten en merk hoe je met veel minder moeite gezond en gelukkig kunt blijven. De taal van ons lichaam is in wezen Zielentaal. Het lichaam leert onze Zielenroerselen te verstaan en inspireert onze geest. Je Ziel vertelt datgene wat belangrijk voor je is.

Hoe weet je wat je Ziel vertelt?

Door stil te zijn, even rust te nemen kun je voelen of je Zijn resoneert met je Ziel! Je moet of wilt bijvoorbeeld een bepaalde beslissing nemen, maar je voelt je daarin onzeker. Komt wat je denkt nu uit je hart of uit je verstand?

Of wellicht heb je een paar keuzes waar uit je kunt kiezen. Schrijf deze keuzes op en concentreer je dan stuk voor stuk op een keuze. Ga voelen waar het per keuze in je lichaam resoneert. Noteer dat bij de keuzes die je hebt opgeschreven, zodat je daarna kunt nakijken wat je Ziel je vertelt. Voel je het resoneren in:

 • je hoofd: dan zit het puur in je verstand c.q. je ego. Of het kan zijn dat anderen dit aan jou hebben geadviseerd. Of je blokkeert jezelf door te denken dat het alleen maar op die manier kan. Of het is een programmatie van vroeger of van je omgeving. Je begrijpt: doe het niet, het past niet bij jouw ZIJN.
 • je keel: hoe voelt het in je keel, vrij of juist beknepen? Wanneer het voelt als een bevrijding: ga er beslist mee aan de slag. Maak het wereldkundig, praat er met anderen over en/of luister naar je innerlijke stem. Communicatie is hierbij erg belangrijk!
  Voelt het beknepen aan, moet je je keel schrapen, hoesten of kuchen? Bezint eer je begint, je hebt namelijk de kans dat je het slachtoffer van de situatie wordt. Er is te weinig draagkracht om het tot een goed einde te brengen. Of het kan zijn dat je angst, je onzekerheid het doet mislukken.
 • je hart: Wanneer het in je hartstreek goed voelt, bijvoorbeeld als je voelt dat je hart een sprongetje maakt, doe het! Je bent met wat je nu vraagt of bedenkt zo sterk verbonden dat het je geen moeite zal kosten om het te verwezenlijken. Het geeft je ruimte en vrijheid!
  Voel je een beklemming op je hartstreek? Doe het niet, je hart wordt hier niet blij van. Het komt voort uit iets willen bezitten of dat je van een ander iets moet doen.
 • je maag: Je maag heeft te maken met macht en machteloosheid. Voel je alsof je een stomp in je maag krijgt of word je misselijk? Doe het niet, je krijgt teveel tegenslagen op je pad te verwerken. Je hebt namelijk geen macht over de situatie. Voelt het zwaar op je maag, dan zal je op je tenen moeten lopen. Het zal teveel van je vergen. Of je energie past niet bij wat je wilt. Maak liever een andere keuze.
  Voelt het krachtig in je maag, dan geeft het je energie, het geeft je wilskracht en het verhoogd je eigenwaarde! Maar wees alert: ga niet over jouw grenzen of die van een ander heen!
 • je buik: Je buik is de verbintenis met anderen. Zijn er anderen bij betrokken dan zal je het, als het goed voelt, eerder in je buik dan in je hartstreek voelen. Voelt het bevrijdend, is er een vibratie? Het zal je innerlijk verrijken, je leven gaat stromen en liefdevolle medemensen zullen je pad kruisen!
  Voelt het als spanning? Dan is het meestal door anderen ingegeven. Doe het niet wanneer je een vervelend gevoel van in je buik krijgt. Het vergt teveel van je en er kunnen vervelende discussies c.q. ruzies uit voortkomen.
 • je knieën c.q. je benen of onderlichaam: Heb je het gevoel dat je knikkende knieën krijgt? Dan is het nu teveel van je gevraagd. Je kunt je beter op iets anders focussen. Nu zou je teveel concessies moeten doen, waardoor je datgene dat je écht wilt niet van de grond krijgt.
  Sta je te popelen om er mee te beginnen? Voelt het sterk in je basis, je benen, enz.? Dan kun je het vastberaden gaan verwezenlijken. Het geeft stabiliteit, een vaste basis in je leven. Het is de essentie van je missie hier op aarde!

Spiritueel Ontwaken

Hoe meer we met onze Ziel communiceren, hoe meer je spiritueel ontwaakt. Kanalen gaan open, die voorheen gesloten waren. Je wordt gevoelig voor energie, stemmingen, voedsel en al je zintuigen gaan op scherp staan. Geweldig natuurlijk, maar het is soms ook lastig. Het is namelijk onmogelijk om de consequenties ervan te ontlopen.

Eenmaal op het Pad van Bewustzijn belandt is er geen weg meer terug. Terwijl je dat in het begin misschien graag zou willen. Als mensen bij mij komen, bijvoorbeeld voor de opleiding Energetisch Therapeut, dan waarschuw ik men daar ook voor. Het is onmogelijk om eenmaal opgegane kanalen weer te sluiten.
Wat gebeurt er dan? Eerst is het heerlijk, je ontdekt allerlei nieuwe mogelijkheden. Je ziet aura’s, geweldig om die te zien. Een spel van licht en stralen dat zo mooi is dat je het de hele tijd wil zien. Je voelt steeds meer, heerlijk, want dat wilde je ook.

In het begin is het dus een geweldige belevenis. Maar op een dag merk je dat je ook de andere kant ervan ervaart. Namelijk het negatieve dient zich net zo krachtig aan als het positieve. Je gaat door turbulente tijden. Het transformatieproces brengt ook allerlei lichamelijke reacties met zich mee. Door het opengaan van diverse kanalen komen de energieën versterk binnen.

Echter wanneer je door deze fase heen bent, gaat er een nieuwe wereld voor je open! Een gelukkige wereld met nieuwe mogelijkheden, een leven vanuit je hart in contact met je Ziel.

Volgende week vertel ik over: Het wakker maken van je Zielsbewustzijn!

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Heb je hier vragen over? Stuur ze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’ te beluisteren via Radio Merlijn !

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.

Deels bron: https://sochicken.nl/je-lichaam-wijst-je-de-weg

 

Gewijzigd op 23/03/2017

Reageren is niet mogelijk.