Iedereen kan Helderziend zijn…

De Astrale Wereld zendt continu

Helderziendheid is niets anders dan dat ik beelden opvang. De Astrale wereld en de Ziel kennen geen woorden, slechts beelden, die door mij in woorden moeten worden omgezet. En het beeld is niet meer dan een nanoseconde zichtbaar. Het kan dan ook alleen maar gezien worden wanneer ik zonder gedachten ben. Zou ik gedachten hebben dan mis ik die nanoseconde waarin de beelden worden getoond.

Iedereen kan helderziend zijn! Iedereen kan zich afstemmen op iemand, op een situatie, op een oplossing. Men noemt helderziendheid een gave, het is echter een eigenschap die iedereen in zich heeft, wellicht niet ontwikkeld, want het werkt alleen als je jezelf kunt toestaan zonder gedachten te zijn.

Het Universum, de Astrale wereld en de Ziel zenden continu signalen de wereld in. De hele wereld is vol met signalen, vol energieën met belangrijke boodschappen voor jezelf of degene waar je je op afstemt. Je kunt deze signalen opvangen wanneer je innerlijk stil bent.

Een Zen citaat zegt: ‘Als je je verstand met rust laat, zal je verstand je met rust laten’. En zo is het ook, je verstand heerst over jou zolang jij dat toestaat. Je verstand kan jou chanteren, behulpzaam zijn, of alles dat jij toelaat.

Wat helpt je en wat niet?

Ik kan me voorstellen dat je nu zegt: ‘Nee, zo werkt het niet, mijn gedachten komen vanzelf, ze blijven maar doorgaan. Ik heb daar geen controle over, en soms maakt het me helemaal gek.’

De IK, je Ziel, leeft eeuwig, het verstand dat je nu hebt manifesteert zich slechts gedurende dit mensenleven. Wie zou dus sterker zijn: je verstand of de IK? Wanneer je je afvraagt: ‘Wie is die IK?’ en je stelt dezelfde vraag met betrekking tot je verstand, dan zeg je niet ‘Wie is die verstand?’ Nee, je zegt dan ‘Wat is het verstand?’

‘Wie’ gaat over een persoon, het woord ‘wat’ gaat over een bepaald aspect. Wanneer je denkt dat je verstand controle heeft over jou, dan ben jij de persoon die dat toestaat. Je verstand is een aspect, je verstand kan nimmer de IK overtreffen of beheersen. Tenminste wanneer jij de controle houdt. Het stellen van ‘mijn verstand heeft de controle over mij’ kan nimmer de werkelijkheid zijn. Jij hebt de keuze om je verstand de controle te laten overnemen of niet.

Nu kan je je afvragen: Waarom zou iemand akelige, angstige, overheersende, storende gedachten blijven koesteren alsof het een geliefde is? Waarom zou je de negatieve opmerkingen die het verstand naar jezelf toe blijft herhalen niet stoppen? Waarom zou iemand dat doen? Immers de IK heeft de keuze om dit aspect van de IK te stoppen of door te laten gaan.

Helpt het je om te kunnen functioneren in de maatschappij? Nee, het verzwakt je juist.
Helpt het je om gelukkig te zijn? Nee, want het ontneemt je je zelfvertrouwen, je eigenwaarde.
Helpt het je om grootse dingen te bereiken in je leven? Nee, want het verstand stopt je wanneer je enthousiast aan iets uitdagends nieuws wilt beginnen.
Helpt het je om nieuwe inzichten te creëren? Nee, want het verstand blijft altijd maar in een herhaald patroon ronddraaien. Het kan geen nieuwe dingen bedenken.

Gedachten voorkomen dat je écht leeft!

De Dalai Lama zegt: ‘Mensen offeren hun gezondheid op om geld te verdienen. Vervolgens offeren ze geld om hun gezondheid te redden. Daarna maken zij zich zo veel zorgen over de toekomst, dat zij niet van het huidige moment genieten. Zodoende leven zij noch in het heden, noch in de toekomst. Ze leven alsof ze nooit zullen sterven. En dan sterven ze zonder ooit werkelijk te hebben geleefd.’

Wetenschappers gebruiken hun verstand om tot ontdekkingen te komen. Om vervolgens jaren later te ontdekken dat het toch weer anders is. We leven in een wereld waar al in onze jeugd het verstand het voor het zeggen krijgt. Kennis is macht, wordt gezegd. Je kunt beter zeggen: kennis ontkracht.

Albert Einstein, een grote geleerde zei: ‘We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.’ Wanneer we een probleem hebben en ons verstand inzetten om dit op te lossen, zal je de oplossing niet vinden. Wanneer we een probleem hebben en we laten de IK er mee stoeien, dan zal de oplossing er snel zijn. Dat ‘stoeien’ kan bestaan uit het de tijd geven om tot een oplossing te komen. We kunnen onze verbeeldingskracht gebruiken, of in ons lichaam voelen waar het probleem resoneert.

Je lichaam vertelt…

Je lichaam geeft een beter advies aan je IK dan je verstand. Wanneer je een moment van stilzijn inlast dan kun je voelen wat de oorzaak van een eventueel probleem is of welke actie je het beste kunt ondernemen.

Voel je het in je:

… hoofd: het is puur je verstand. Je denkt het omdat anderen dit tegen je zeggen, of het is een programmatie van vroeger of van je omgeving.

… keel: voelt het vrij of juist beknepen? Als het vrij voelt: ga het wereldkundig maken en luister naar je innerlijke stem! Voelt het beknepen dan heb je geleerd om jezelf te beknotten.

… hart: Je bent er zo mee verbonden dat het je geen moeite zal kosten om het te verwezenlijken. Het geeft je ruimte en vrijheid!

… maag: heeft met macht en machteloosheid te maken. Voelt het zwaar op je maag, dan heeft iets of iemand macht over je. Ofwel jij staat toe dat het macht over jou heeft. Voel je je krachtig, dan geeft het je energie, het geeft je wilskracht, het maakt je zeker!

… buik: Voelt het als spanning? Dan is het meestal door anderen ingegeven. Voelt het bevrijdend, is er een vibratie? Dan zal je leven gaan stromen en kan liefde je pad kruisen!

… knieën of onderlichaam: Voel je het als knikkende knieën, dan is het nu teveel gevraagd van je. Je kunt je beter op iets anders focussen, want je zou nu teveel concessies moeten doen. Voelt het sterk in je basis, je benen, enz., dan kan je het vastberaden gaan verwezenlijken. Het geeft stabiliteit, een vaste basis in je leven!

De Ziel is ondergeschikt

Nog een grote geleerde, Socrates zei ooit: ‘Het enige wat ik zeker weet, is dat ik niks weet.’ Je verstand denkt alles te weten. Het denkt te weten dat je nu bang moet zijn, dat je verliefd bent, dat je gelukkig moet zijn, dat je… en ga zo maar door. Je verstand heeft ooit iets gehoord, geleerd, ervaren of gehandeld en is heel snel geneigd om te denken dat nieuwe situaties hetzelfde zijn als de oude ervaringen. Hierdoor reageert het vaak verkeerd en lost je verstand niets op.

We leven in een wereld waar het verstand niet wordt beschouwd als slechts een deel van ons, maar als het hoogste deel van ons. Het antwoord op belangrijke vragen in je leven komt nimmer uit je verstand. Het kan via een droom komen, wanneer je wandelt in de natuur, als je doucht, even ergens rustig zit of via een inspiratie van binnen uit. Dit geldt zelfs voor wetenschappers die soms maanden of jaren met een probleem bezig zijn. De oplossing dient zich vaak ineens aan in de vorm van een inzicht, zonder dat daar op dat moment een bewuste gedachte aan vooraf ging. Het antwoord op jouw belangrijke vraag kan op ieder moment komen, maar nimmer wanneer je blijft denken.

Hoe kunnen we ontsnappen aan ons continue denken? Door te beseffen dat de IK, je Ziel, je denken kan stoppen, op elk moment dat de IK dat wil. Door te weten dat je verstand heel slim is en ook fijn om te gebruiken wanneer je kennis wilt vergaren, maar het kan nimmer weten wat het beste voor je is. Het kan je nimmer rust geven of je uit ellendige gedachten halen.

Ontwaak je helderziendheid!

Wanneer je aan het denken bent, is er altijd iets aan vooraf gegaan. Iets dat je onbewust deed, hoorde of hebt ervaren. Het denken komt dus nooit uit het niets, het is altijd, altijd!, een reactie op iets dat er eerder was. Wanneer je je niet realiseert wát dat is geweest, kan het denken je geen oplossing bieden.

Ik kan het niet-denken van harte aanbevelen, heerlijk rustig en ontspannen. Het brengt je een continu beleven van mooie momenten. Is er een crisis in je leven of grote chaos om je heen, door in het niet-denken te gaan blijft je innerlijke wereld rustig. Het versterkt je intuïtie, je innerlijk weten én het ontwaakt je helderziendheid. En het mooie is: jij bent dan die Engel op Aarde!

Wordt weer baas over je gedachten, in plaats van dat je gedachten baas zijn over jou!

Veel succes!
Lieve groet,
Daisha

P.s.: Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn !
En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.

Gewijzigd op 08/06/2017

2 Responses to “Iedereen kan Helderziend zijn…”

 1. Gert-Jan

  Bedankt daisha erg interessant om te lezen. Ik moest gelijk aan de 5G’s denken. Stel je hebt een bepaald vervelend gevoel en je wilt analyseren waar die vandaan komt dan kun je het volgende doen.

  1. Er is een Gebeurtenis (die is altijd neutraal)
  2. Totdat je er een Gedachte bij krijgt
  3. Daardoor krijg je een bepaald Gevoel (positief of negatief)
  4.Hierdoor vertoon je een bepaald Gedrag
  5. En dat heeft weer een gevolg

  Als je meer bewust gaat leven dan ga je ingrijpen wanneer een bepaald gevolg je niet bevalt. Hoe meer bewust je wordt des te eerder grijp je in. Ga je jezelf vragen stellen op het moment dat je iets voelt? of nog eerder bij de gedachte die er op dat moment is? Uiteindelijk wanneer je in het hier en nu leeft ben en blijf je bewust van de gebeurtenis zonder daar een oordeel of gedachte bij je hebben. Op dat moment leef je in het nu. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

  Ik heb twee vrienden die een miskraam kregen en allebij compleet in zak en as zaten ik heb hun toen uitgelegd dat een miskraam als gebeurtenis neutraal is. Voor hun is het, het meest verschrikkelijke wat er op dat moment is, maar voor mij is het al een stuk minder erg. De vraag is waarom is dat zo? Dat komt omdat ik er andere gedachten bij heb dan hun. Logisch natuurlijk ik sta er verder van af. Maar wat ik duidelijk probeerde te maken is dat een rouwproces een keuze is totdat je beseft dat de gedachte waarmee je je verbind kunt loslaten. Je kunt je dus afvragen of je niet beter er op een andere manier naar kunt kijken. Is het het waard om zo lang te rouwen. Ze zijn hierover gaan nadenken en hebben actie ondernomen. Inmiddels hebben ze twee gezonde kinderen. Kortom we maken gebeurtenissen mee die neutraal zijn totdat we er een gedachte over vormen vanaf dat moment zijn we gevangen door die gedachte totdat we dat beseffen en loslaten of ombuigen. Naar mijn mening kun je daar niet snel genoeg mee beginnen

  • Daisha de Wijs

   Lieve Gert-Jan,

   hartelijk bedankt voor deze mooie aanvulling, helemaal waar!
   Wat betreft de miskraam, mijn broer professor, hoogleraar gynaecologie Herman van Geijn weet door onderzoek dat een miskraam alleen maar mogelijk is wanneer er met de baby iets niet goed is. Dus in wezen een zegen voor het Zieltje dat koos om naar de aarde te gaan. Dit Zieltje wordt een hoop ellende bespaard als het toch geboren zou zijn. Of koos het Zieltje zelf om terug te gaan om op een gegeven moment gezond terug te komen… ?!

   Hartegroet,
   Daisha

Reageren is niet mogelijk.