Ik praat teveel

 

Elke keer denk ik: dit en dat ga ik op mijn weblog zetten. Maar tegelijkertijd ontstaat dan bij mij de idee: ik maak er een radioprogramma van. En voor ik het weet ben ik al weer bezig met het programma en niet met de weblog. Zo heb ik bijvoorbeeld voor de Zondagsdienst, zondags 11.00 uur, al de programma’s klaar tot en met december dit jaar.

Vandaag kom ik een interessant onderwerp tegen en denk ja, dat is echt iets voor de weblog. Of toch maar in het radioprogramma? Ja hoor, maar het kan pas op 23 september a.s. want tot die tijd zit het Gezondheidsuur al vol. Zo is het ook met de andere programma’s: Essentie van het leven op zaterdag, Psychologie op zondag, Heel Nederland op maandag, Daisha’s live Show op dinsdag, onderwerpen tot en met december zelfs. Spirituele Sex op dinsdag zal waarschijnlijk medio september vervangen worden door een ander boeiend onderwerp.

Je begrijpt het al: ik praat teveel. Acht radioprogramma’s in de week en dan toch al onderwerpen tot het einde van het jaar! Soms ben ik zelf verbaasd over al die inspiratie. Hoe de inspiratie ontstaat? Heel verschillend, de ene keer is het slechts één woord van iemand, dan weer door wat er wordt gevraagd bij een consult, een thema dat ik hoor of zie, het kan overal vandaan komen. Iets dat ik zelf nader wil onderzoeken, daar maak ik zeker een programma over. Al heel vroeg was het me duidelijk: ‘als je iets niet begrijpt of wil weten, ga er les in geven.’ Nu maak ik er dus radioprogramma’s over. Hierdoor diep ik het onderwerp veel verder uit dan dat ik het alleen maar voor mezelf had gedaan. Je ziet, ik praat niet alleen teveel, maar ben daarbij ook nog egoïstisch!

Ach, als ik toch slechte eigenschappen van mezelf aan het opnoemen ben, dan kunnen er nog wel een paar bij. Ik wil bijvoorbeeld alles weten. Als je iets vaags tegen me zegt, bijvoorbeeld: ‘ik ben ergens mee bezig’, dan wil ik daar graag alles over weten. Het volstaat dan ook niet door te zeggen: ‘ik ben er zelf nog niet uit.’ Dan word ik echt een doordrammer. Hierdoor ontstaan wel weer nieuwe ideeën voor een programma of voor de weblog!

Zie ik iemand iets bijzonders doen op straat, sta ik er onmiddellijk bij om te vragen wat er aan de hand is. De wonderlijkste inspiratie krijg ik daardoor!
Sommige mensen noemen mij inspirerend, zonder te beseffen dat ik al mijn inspiratie juist bij de ander vandaan haal! Zie dat is ook zo’n slechte eigenschap van me: ik kan niets geheimhouden. Want door dit te vertellen verklap ik meteen mijn geheim. En kan het zijn dat je denkt: ‘oh, zo’n bijzonder mens is het dan toch ook weer niet.’

Nog maar een slechte eigenschap? Ik kan niets alleen! Een lezing geven kan ik niet. Zomaar praten over iets? Ja, misschien tien minuten maar dan houdt het ook op. Nee, een lezing kan ik alleen maar geven als er interactie is met jou of de ander! In het Engels zou men zeggen: ‘That’s pathetic’ Ik vind het niet erg hoor als je zo over me denkt.

Want dat is ook zo’n slechte eigenschap: ik trek me niets aan van wat je zegt of denkt over mij. Nou, is ook niet waar. Helemaal niets… heel af en toe als het past in mijn eigen denkwijze wil ik het advies nog wel eens opvolgen. Maar meestal ga ik mijn eigen weg.

Zo, genoeg gesproken en geroddeld over mezelf, we gaan maar weer eens aan de slag. Ja ‘we’ zo denk ik over mezelf, in meervoud. Dat heb je er van als je zoveel slechte eigenschappen hebt!

Gewijzigd op 03/01/2012

6 Responses to “Ik praat teveel”

  1. Tine

    Ah, Daisha, wan ben je toch een heerlijk mens! Praat jij maar lekker veel, ik luister wel daar aan de andere kant.

  2. francien prein

    lieve daisha ook ik heb altijd een mond vol woorden heb dat eens eerder naar je geschreven .
    pappa zegd altijd heeee francien batterij gaat weer net als of ze het verbieden me te laten praten maar ik weet dat ze het goed bedoelen alleen om mijn denkend hoofd even leeg te maken maar zeg vaak dat ik eigenlijk mijn eigen manier heb om denken te stoppen
    vaak in het nu te leven.
    Soms kleppen we mensen wel eens ondoordacht en weten we het niet eens waar we het over hebben .
    praat jij maar lekker daisha is niet erg,..ik praat ook lekker gewoon door zal wat worden als ik bij pa straks ben ,..geheid zal ik een hele reeks dingen te vertellen hebben vertel ook vaak over radio merlijn wat het mij doet.
    vaak dingen uitleg geven wat hun begrijpen.
    zo laat ik een glimp van mijn wereld bij hun binnen komen stukje voor stukje,..
    zo zie je heb al wat bende’s naar je geschreven,..ik luister graag naar je stem en op een lieve manier waarover je over tommy je hond praat zal hem graag willen zien
    fijn weekend toegewenst met sander
    praat gewoon maar jij bent jij en ik ben ik ieder is gewoon zoals ie is
    lieve groet francien

    • Netty

      Lieve Francien wat kan jij een warme brief schrijven die je raakt ik luister ook graag naar Daisha vooral haar stem maak je ontspannen ben ook een klets maar kan ook goed luisteren en voor de rest denk ik er net zo over als jij.hoop dat radio merlijn nog lang door gaat.

      Gr. Netty.

  3. maaikemeis

    Haihai,

    ik kom via via op je site (debeterewereld.nl)..
    Eigenlijk geen idee wat ik moet zeggen, voelde de behoefte te reageren, maf he.
    Nou ja, ik herken in elk geval het kletsen wel van mijn eigen wezen 😉

    Hartelijke groetjes

  4. daishadewijs

    Heerlijke Maaikemeis,
    als woorden tekort schieten, dan is stilte meestal het beste antwoord. Maar ja, als je niets had gezegd dan had ik niet geweten dat dat jouw reactie was.
    Hartelijk bedankt voor wat je schrijft. Fijn een reactie van je te krijgen!
    Lieve groet,
    Daisha

  5. Ilse Maat

    Lieve Daisha,

    Het veel praten van jou is voor mij en ook voor heel veel anderen, nooit onplezierig.
    Altijd weer vind ik het jammer als het einde van jouw programma in zicht is.
    Jij weet veel en je deelt dat met ons, ik vind het geweldig en ben zo blij en dankbaar dat je dit allemaal met ons wilt delen.
    Ik leer in elk geval veel van jou, ook veel herkenning steeds in dingen die jij vertelt.
    Vaak denk, praat en handel ik op een bepaalde manier en twijfel ik of ik het wel goed doe.
    Wat heerlijk is het dan om is jouw programma’s te horen, bevestigt te krijgen dat ik het wel goed doe.
    Ben nu 63, maar twijfel vaak aan een heleboel.
    Door jouw “veel praten”voel ik mij steeds meer bevrijd van twijfel en krijg ik steeds meer zelfvertrouwen!!!!

    Praat maar heel veel lieve Daisha, ik heb er heel veel aan, het doet mij heel veel goed en ik draag jou en Radio Merlijn een warm hart toe.
    Jouw liefde voor de mens is hoorbaar in jouw stem, heerlijk.
    Zo gewoon mens met de medemens, mooier kan niet.

    Lieve Daisha, ik hoop dat jij nog heel lang zo veel blijft praten en dat ik heel lang nog hiernaar mag/kan luisteren!

    Veel liefs,

    Ilse

Reageren is niet mogelijk.