Ik voel me gekwetst

GekwetstWaarom is iemand kwetsbaar?

Ben je kwetsbaar omdat je zwak bent? Nee, dat zeker niet, kwetsbaarheid komt voort uit kracht! Je bent kwetsbaar omdat je innerlijk krachtig bent. Een sterke actieve oerkracht, heel diep in je. Die kracht móet er zijn, immers elke keer dat je gekwetst was, hielp deze kracht je er weer bovenop. En hoe sterker je bent, hoe kwetsbaarder je wordt.
Dit lijkt een paradox, maar iemand met veel kracht is vaak bang voor deze innerlijke power. En laat zich liever kwetsen dan zijn of haar kracht te tonen. Het is makkelijker om de ander te laten ‘winnen’. Men hoeft dan niet de eigen kracht te gebruiken. Door deze oneerlijkheid naar jezelf – en naar de ander – raak je er steeds meer van overtuigd dat je ‘kwetsbaar’ bent.

Gebruik je oerkracht!

Je bent op deze wereld gekomen met zo’n allesomvattende, scheppende, geweldige oerkracht. Je hebt deze kracht gekregen om vrede en veiligheid te geven aan anderen. Om liefde te geven en rust uit te stralen.
Je kan eindeloos in therapie gaan of cursussen volgen, maar daardoor kom je niet bij je kracht. Betalen voor het laten ontwaken van je eigen oerkracht heeft weinig zin. De kracht begrijpt niet wat geld is en is niet te manipuleren. Zij werkt op haar eigen, stille manier. Door therapie en cursussen kan je je bewust worden van de aanwezigheid van je kracht. Maar je zal zélf die innerlijke kracht moeten toestaan en gebruiken! Wees niet bang voor die innerlijke kracht. Het is juist prachtig dat jij daar mee geboren bent, dat je andere mensen hiermee kunt helpen.

Laat je kracht zien

Straal je kracht naar buiten uit. Niet op een explosieve wijze, maar rustig en vastberaden. Laat de door jou weggeborgen kracht naar buiten komen. Doe het en je zult zien dat er in je omgeving een verandering plaatsvindt. Zonder inspanning kun je een positieve invloed uitoefenen op je omgeving. Liefde = kracht !
Elke dag wordt gevolgd door een andere. Lukt het vandaag niet dan is er morgen weer een kans. Een mislukte poging is in ieder geval een poging geweest.

Deel je kracht met anderen. Het is zeker niet de bedoeling dat je je kracht met geweld gebruikt. Dat zou juist een teken van zwakte zijn! Kracht is er, dat kun je laten zien. Je hebt deze kracht niet om anderen te onderdrukken. Je hebt deze kracht om anderen er in mee te laten delen.
Ga nimmer in de aanval. De aanval is niet de beste verdediging. Ja, wellicht voor mensen zonder of met weinig kracht, maar voor jou niet.

Hoe bereik je nu dat de kracht, die je zo goed hebt opgeborgen, er uit komt? Dat je je kracht ook daadwerkelijk gaat gebruiken? Dan hoef je slechts dit te beseffen: alleen mensen die ongelukkig zijn kwetsen anderen. Door te roddelen of te kwetsen verleggen ze hun eigen pijn naar de ander. Hun pijn moet de pijn van de ander worden. Immers gedeelde smart is halve smart!

Kwetsen is aandacht willen

Men kwetst om je aandacht te trekken. Heel vaak zijn het mensen waar je een liefdevolle band mee hebt. Partner, broer, zus, vader, moeder, vriend, vriendin, kind of collega.
Waarom kwetst iemand een ander die men lief heeft? Het kan zijn dat hij of zij zich door je genegeerd voelt. Of dat er te weinig avontuur en uitdagingen in haar of zijn leven zijn. Of dat ze zich door de wereld miskend voelen. Of dat ze zich ongelukkig voelen. Kortom, er kunnen zoveel redenen zijn die vaak niets met jou te maken hebben. Ze willen in ieder geval wat van je, namelijk aandacht, een reactie. Net zoals een kind dat zich verwaarloosd voelt, ondeugend wordt, stampij gaat maken.
Het maakt hen niet uit welke aandacht je geeft, zij voelen zich niet prettig en vragen jou daarom een reactie. In een negatieve reactie zit meer energie, is duidelijker herkenbaar dan een positieve. Vandaar de oproep naar negativiteit. Ga daar niet in mee, het lost namelijk niets op!

Ik heb je lief!

Voel je niet gekwetst, zeg eerder: ‘Ik heb je lief. Ik verweer me niet tegen jouw kwetsende woorden, omdat ik je pijn zie. Misschien heb ik jou ooit eerder gekwetst zonder dat ik mij dat bewust was. Ik accepteer je kwetsende taal echter ook niet, ik laat deze bij jou. Het is jouw onmacht naar mij, ik kan daar niets mee. Achter jouw woorden zie ik de liefde die je voor me voelt.’
En dat laatste is zo belangrijk om te beseffen. Mensen die je haten, jaloers op je zijn, je kwetsen, ruzie met je maken: ze houden van je. Iemand die niets om je geeft, zou je links laten liggen. Zou onverschillig naar je zijn.

Wees kwetsbaar, dan ben je pas sterk!

Lieve groet,
Daisha

P.s. Deze maand – februari 2014 – krijg je korting op een telefonisch consult van een half uur. In een half uur kunnen we heel wat bespreken. In plaats van € 60,= betaal je in deze maand € 50,= !
consult aanvragen

Gewijzigd op 19/04/2017

Reageren is niet mogelijk.