je Aura

auraHele belangrijke vragen

Annette mailt – naar aanleiding van wat ik vertelde in mijn radioprogramma Zielentaal: ‘Lieve Daisha, Je vertelde in Zielentaal over iemand die binnenkwam en een soort kou meebracht. Je vertelde dat dat kwam omdat de aura heel klein was. Zou je mij willen uitleggen hoe dat komt, en kan iemand zelf zijn aura kleiner of groter maken of gaat dat onbewust?
Is het omgekeerd ook zo, hoe groter je aura, hoe meer mensen je aantrekt en hoe warmer je uitstraling, en ben je dan ook kwetsbaarder? Ik heb ook wel eens mensen meegemaakt die een soort kou uitstralen, dat maakt mij altijd een beetje bang.’ Lieve groet, Annette.

Dat mensen omringd worden door aura’s is al eeuwen bekend. Heiligen worden met een halo rond het hoofd afgebeeld. De oude Egyptenaren deden hetzelfde bij hun goden en belangrijke mensen. Ook bij Hindoes, Boeddhisten, Grieken en Romeinen ziet men dikwijls bij kunst de aura om de persoon afgebeeld.

Ons tweede lichaam

Het energieveld ofwel de aura is ons tweede lichaam, het is als een duplicaat van ons fysieke lichaam. Het fysieke lichaam kunnen we duidelijk zien en voelen. De aura, ons etherisch lichaam, is moeilijker waarneembaar. Om je aura te kunnen zien of voelen, moet je eerst weten wat je dan moet voelen of wat je dan kunt zien.

De aura ziet eruit als een kring van licht rond iemands lichaam. Het is een netwerk van elektromagnetische stromingen en bestaat uit: warmte, licht en kracht. Deze energie stromingen doordringen iedere cel van je lichaam. Iedere cel wordt als het ware doordrenkt en doorstraalt met energie vanuit de aura.
De aura zit in verschillende lagen rondom ons lichaam. De lagen met de grootste dichtheid zitten strak om het lichaam, deze zijn dan ook het makkelijkst te zien. Vooral als iemand donkere kleren aan heeft en tegen een lichte achtergrond staat of zit.

Is het moeilijk om een aura te zien en te voelen? Nee. Het is zo te leren, het enige dat nodig is dat je weet hoe. Sommige mensen zien alleen een klein streepje om iemand heen. Anderen zien weer allerlei kleuren. Het maakt mij niet uit hoe je de aura ziet. Wat ik wel belangrijk vind, is dat je je bewust bent van je aura en wat de functie daarvan is. Wanneer je de energie van je aura goed beheerst, dan ben je ook in staat om andere mensen te (bege)leiden en materie te beïnvloeden.

Ben je in harmonie met jezelf, dan is de aura gelijkmatig om je lichaam verdeeld. Maar ga je bijvoorbeeld een toespraak houden en ben je op dat moment zenuwachtig, dan zal je aura rond je hoofd het meest aanwezig zijn. Je ziet dat ook bij sprekers op het podium. Of als je emotioneel bent, dan zijn die emoties zichtbaar in de aura.

De aura is energie in beweging

Het is een netwerk van elektromagnetische stromingen en bestaat uit: warmte, licht en kracht. Deze energie stromingen doordringen iedere cel van je lichaam.Nu het antwoord op de vraag van Annette. De aura is energie in beweging en is bijna net zo warm als het lichaam. Wanneer iemand naar ons toekomt ervaren we dan ook – meestal onbewust – dat er een bepaalde warmte ons tegemoet komt.

Iemand die beweegt zet niet alleen zijn aura in beweging maar ook de lucht daar omheen. Wanneer de aura dicht om de persoon heen wordt getrokken, dan ervaar je uitsluitend de temperatuur van de lucht die naar je toekomt. Lucht is, wanneer je  binnen bent, meestal op kamertemperatuur, zo’n 20 graden. Wanneer het buiten is, kan dat veel kouder zijn. Je begrijpt dat het een groot verschil is om een temperatuur te ervaren van 35/37 graden of 20 graden. Vandaar dat je het gevoel hebt dat er een koude windvlaag langs je heen gaat of naar je toekomt.

Volgende vraag van Annette: Kan iemand zelf zijn aura kleiner of groter maken of gaat dat onbewust? Je aura kleiner of groter maken kun je bewust doen, maar meestal gaat het onbewust. Bewust kun je je energieveld, je aura, in gedachten om je heen trekken of juist wijd uitzetten. Onbewust gebeurt het meestal doordat je reageert op emoties, of door je fysieke gesteldheid, door je gedachten of de interactie tussen jou en anderen, dieren of de natuur.

Waarom trekt iemand zijn aura dicht om zich heen? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:

  • Men is onzeker, verlegen of durft geen contact te maken met de ander.
  • Men is ziek en heeft daardoor genoeg aan zichzelf.
  • Men heeft op dat moment geen behoefte aan contact.
  • Het ‘klikt’ niet tussen jullie en ook dat kan verschillende redenen hebben: jaloersheid; boosheid; karakters passen niet bij elkaar; de ander heeft over je geroddeld; de ander is te assertief t.o.v. jou, etc.
  • Je beschermt je tegen onaangename ervaringen.
  • Eenzame mensen en mensen die bang zijn voor emoties kunnen zich bij voorbaat afsluiten om later niet teleurgesteld te hoeven zijn als het contact weg is.
  • Gedachten die van de hak op de tak gaan, zoals bijvoorbeeld blij en vrolijk en meteen daarna verdrietig en boos veroorzaken een onrustige aura. De ander voelt dat en vindt dat niet prettig. Je stoot daarmee anderen van je af, bovendien heb je zelf ook geen houvast meer.

De koude luchtstroom is een soort afschrikmiddel naar anderen. Je begrijpt dat dat meteen het antwoord is op wat Annette zegt: ‘Ik heb ook wel eens mensen meegemaakt die een soort kou uitstralen, dat maakt mij altijd een beetje bang.’

Maakt een grote aura kwetsbaar?

Nog een vraag: ‘Is het omgekeerd ook zo, hoe groter je aura, hoe meer mensen je aantrekt en hoe warmer je uitstraling, en ben je dan ook kwetsbaarder?’
Hoe ver de aura uitstraalt hangt af van je gemoedstoestand, maar ook van de cultuur waarin je leeft of bent opgegroeid. Antilliaanse mensen en Zuid-Europeanen zijn bijvoorbeeld spontaner en makkelijker in het eerste contact leggen dan Nederlanders. De persoon kan daardoor bij een vanuit de cultuur meer afstandelijke Nederlander of een Aziaat overweldigend overkomen. Ook wanneer iemand boos is of aandacht wil hebben, kan het overweldigend aanvoelen. De automatische reactie bij mensen in de omgeving is dan dat zij de aura intrekken.

Ben je kwetsbaar wanneer je een grote uitstraling hebt?
Wat is kwetsbaar? Ook met je aura dicht om je heen ben je kwetsbaar doordat je meer met je verstand doet dan met je hart. En verstand brengt al gauw misverstanden. Daarom wees niet bang om je aura met liefde te doorstralen. Een liefdevol persoon, iemand met een warm hart, zal nimmer overweldigend of koud aanvoelen. De aura voelt dan als een heerlijk zonnetje ofwel als een aangename omhelzing. De liefde van de persoon doorstraalt je helemaal en zonder dat de persoon het wellicht beseft, maakt ieders hart een sprongetje.

Lieve groet,
Daisha

Neem een abonnement op de Radio Merlijn nieuwsbrief ….  dan blijf je altijd op de hoogte!

Gewijzigd op 02/05/2019

Reageren is niet mogelijk.