je Derde Oog, Helderzien, Spiritualiteit, je Zesde Chakra

Je Zesde Chakra heeft alles te maken met je Spirituele Ontwikkeling! Wanneer deze tot ontwikkeling komt leer je de ware zin van je leven kennen, kom je in contact met je pure weten. Het is het moment van Heel Zijn en achter de dingen kunnen kijken!
Het leven begint bij veertig (bij laatbloeiers soms bij vijftig). Je hart- en keelchakra ontwikkelen zich in een rap tempo naar voltooiing. Je spiritualiteit, je voorstellings- en/of begripsvermogen, je creatieve denkvermogen ontwikkelen zich. Ofwel je kijk op de wereld en hoe je deze ervaart verandert. Je verwezenlijkt datgene dat je tot doel hebt gesteld.

Wijsheid komt met de jaren

Krachtige positieve ideeën worden vanuit dit chakra gevormd. Tegelijkertijd is deze fase een soort tweede pubertijd. Je gaat je grenzen en die van anderen opnieuw ontdekken. Wanneer je zesde chakra tot ontwikkeling komt, ga je je leven en de dagelijkse gebeurtenissen in een ander daglicht zien. Het brengt rust, innerlijke rust waar je al jaren naar op zoek bent.

6e-chakra-2Dromen en idealen zijn er nog, maar hoeven niet per se verwezenlijkt te worden. Het zijn de jaren waar de vrouw op zoek gaat naar zichzelf en de man een sjaaltje draagt om zijn verlegenheid te verbergen. Of je trekt je in jezelf terug door bijvoorbeeld lange wandelingen met de hond te maken. Of een studie te volgen die je innerlijke ontwikkeling bevordert en je keert de drukte de rug toe.

Deze laserstraal werkt elke seconde!

Alle informatie die je in je leven opdoet, wordt door je voorhoofdchakra als een soort laserstraal ingeademd. Vandaar het kijken met je derde oog, deze chakra kijkt in je leven. En bepaalt of deze informatie naar je verstand gaat of naar je Ziel. Het ziet leuke en nare dingen, negatieve en vrolijke gebeurtenissen. Het registreert alles!

Informatie van uit je verleden en/of vorige levens liggen voor eeuwig vast in deze chakra. Wanneer je een groot bewustzijn hebt ofwel een open derde oog dan kun je oude informatie uit je Ziel ophalen. Informatie die je Ziel wilt weten of nodig heeft om jezelf of anderen te helpen. Zo is het ook mogelijk om informatie of kennis die je in je jeugd hebt opgedaan, weer tevoorschijn te halen. Ook al heb je het veertig jaar of langer niet gebruikt. Heb je dat een keer nodig, masseer dan je voorhoofd – zie hieronder – en visualiseer de situatie die er toen was.
De wijsheid die je in je leven hebt ontwikkeld, komt vanuit deze chakra. En komt plotseling tevoorschijn wanneer je in een bepaalde situatie bent waarbij je die wijsheid kunt gebruiken.

Energie uitwisseling met het Universum

Onze chakra’s hebben een energie uitwisseling met het Universele Energieveld en met onze aura. Energie is altijd met ons bewustzijn verbonden. We beleven vanuit ons zesde chakra de energie uitwisseling zoals: horen, zien, voelen, gewaarworden, intuïtie en innerlijk weten.
Wanneer deze chakra in harmonie is, dan sta je open voor de krachtige en verfijnde energie vanuit het Universum. Zou je teveel openstaan, dan kan het je allemaal teveel worden. Daarom is het belangrijk om een goede evenwichtige zesde chakra te hebben, zodat de energiestroom je bewustzijn optimaal maakt. Hoe groter ons bewustzijn, hoe gezonder onze geest. Daardoor zal ons lichaam ook gezonder zijn, zover dat mogelijk is.

Chakra’s zijn van levensbelang! Ze voeren geestelijke en helende energie door ons lichaam. Ziektes worden veroorzaakt door een tekort of blokkade in ons energiesysteem. Met andere woorden: als de doorstroming niet goed is, dan leidt dit tot ziekte. Zoals in de Homeopathie ook wordt gesteld: de ziekte is het gevolg van een verstoring en niet de oorzaak. Dus voordat de ziekte zich in je lichaam manifesteert, is er al een energetische verstoring aan vooraf gegaan.

Je Zesde Zintuig

Wat is nou het Derde Oog, je Zesde Chakra? Ook wel het voorhoofd chakra genoemd. Deze chakra zit tussen je wenkbrauwen. Sommige mensen hebben daar een gleufje, ik zal zo vertellen waarom dat is. Het is niet precies tussen de wenkbrauwen, maar als je de bovenkant van de wenkbrauwen hebt, dan dáár precies tussen. Duw daar maar eens tegen, dan vóel je dat er wat bij je van binnen gebeurd.6e-chakra-4

Je Zesde Zintuig is de chakra van inzichten, het regelt de onzichtbare zintuigen, je intuïtie. Door rust te nemen ontvouwt en ontwikkelt je Derde Oog zich. Je staat bewuster in het leven, begrip voller. En dan ontstaat er helder voelend, helderhorend of helderziendheid. Je zesde chakra werkt sterk met visualisaties en je voorstellingsvermogen. Waardoor je begripsvermogen zich ontwikkelt.

Om je zesde zintuig te openen, je voorhoofd chakra, zijn visualisaties heel stimulerend. Je kijk op de wereld veranderd en hoe je de wereld ervaart. Krachtige, positieve ideeën worden vanuit deze chakra gevormd. Wanneer je vanuit deze chakra iets creëert, scheppend bezig bent of handelt, dan is dat altijd bezielend!
Wanneer je zesde zintuig goed ontwikkeld is, dan voel je intuïtief aan wat de ander bedoelt. Ook al gebruikt de persoon de woorden verkeerd, je begrijpt wat de ander bedoelt. Om datgene te verwezenlijken wat je je ten doelt stelt, is het belangrijk dat deze chakra wordt ontwikkeld, je bereikt dan wat je wilt.

Hoe weet je of je derde chakra in onbalans is?

Een teken van onbalans in deze chakra is: vaak hoofdpijn hebben, oogproblemen, bijvoorbeeld een lui oog of een denkgleuf tussen de wenkbrauwen. Je zesde chakra heeft invloed op je neus, je ogen en de kleine hersenen. Er zijn mensen die zeggen ‘alles wat ik niet zie bestaat niet’. Hoe sterker ze het ‘onzichtbare’ ontkennen, hoe meer klachten ze hebben met bijvoorbeeld: winterdepressie (komt voort uit een slecht functionerende pijnappelklier), geheugenproblemen, hoofdpijn, oogproblemen of heel vaak bijholten ontstekingen, zich afzijdig houden, onrealistische ideeën hebben.
Wanneer deze chakra niet in harmonie is, of tijdelijk verzwakt, verstopt of nog niet tot volle rijpheid is gekomen, dan heb je veel ideeën, maar je voert ze niet uit. Vaak is dan ook de levensopvatting of het oordeel over jezelf negatief. Je voelt je onbegrepen.

Het derde oog heeft immers met ‘zien’, met inzicht hebben te maken. Vandaar dat men het gevoel heeft niet ‘gezien’ of niet begrepen te worden Men heeft ook niet het inzicht hoe men uit de problemen kan komen. Men zegt ook dat als je vaak neus- en bijholteontsteking hebt, dan kan dat op zelfmedelijden duiden. Kinderen die minder aandacht krijgen dan ze nodig hebben, hebben vaak een snotneus. Kinderen die overdag naar de crèche gaan hebben daar veel last van. Ze waren liever thuis bij de moeder gebleven.
Het spreekwoord: ‘een plank voor je hoofd hebben’ hoort ook bij dit chakra.

Jij bent Licht, dus Verlicht jezelf!

Wat kun je er aan doen wanneer je merkt ‘het zit even niet zo lekker met mijn zesde chakra? Wat heel belangrijk is, is licht. De winter veroorzaakt altijd wel dat de zesde chakra wat dichtgaat. Daarom is het belangrijk veel licht in huis te hebben. De zuinige led lampen kunnen daar een grote bijdrage in zijn. Dus niet onder de zonnebank maar veel licht in huis.

6e-chakra-5Massage van je voorhoofd en je slapen: zet met beide handen je vingers op het midden van je voorhoofd, beginnend tussen je wenkbrauwen. Maak dan cirkeltjes naar de buitenkant toe, je wrijft dan meteen je rimpeltjes weg.  Van daaruit naar je slapen toegaan en ook daar die cirkeltjes maken en dan even aandrukken. Doe wel voorzichtig bij je slapen, het is eventjes aandrukken en weer loslaten.

Je kunt ook oogoefeningen doen: doe je wijsvinger op ooghoogte voor je ogen. Beweeg je vinger langzaam van links naar rechts en weer terug. Volg dit met je ogen. Daarna laat je je vinger tussen de ogen, als het goed is kijk je dan scheel. Je vinger dan verder weg houden en weer dichtbij. Ga in ieder geval naar alle richtingen met je vinger en je ogen volgen. Met deze oogoefening ontwikkel je je zesde zintuig!

Mijn Opa kwam wanneer we gingen slapen altijd ons welterusten zeggen. Hij maakte dan met zijn duim op onze zesde chakra, dus op ons voorhoofd, een kruisje. Hij stimuleerde daarmee onze zesde chakra. Wanneer deze chakra voordat je gaat slapen wordt gestimuleerd, raak je niet zo gauw in paniek, bijvoorbeeld door nachtmerries.  In de Katholieke kerk krijg je op Aswoensdag een kruisje met as op je voorhoofd. Het is een zegening en tegelijkertijd het teken dat God bij je is. Deze zegening van je zesde chakra beoogt dat je het Goddelijke Licht ontvangt.

Een kruisje op je voorhoofd tegen paniek

Heb je een moeilijk situatie, raak je in paniek of heb je een moeilijk gesprek? Dan is een kruisje op je voorhoofd een ideale geruststelling. Sowieso heeft deze chakra te maken met je spirituele ontwikkeling, met inzichten verwerven, je hándelen en je níet handelen. Dus weten wanneer je moet handelen of niet. Bijvoorbeeld: je bent iemand aan het helpen om uit de problemen te komen, door je zesde chakra te gebruiken weet je: nu even niets doen en de persoon het zélf laten doen.

Meditatieve muziek, heldere muziek met mooie klankschalen doet deze chakra opengaan. Bijvoorbeeld muziek van Deuter, Illumination of the Heart; Paul Vens met New World, alle muziek van Asher Quinn, bv Spiritual Love; Roma Downey met bv An Irish Blessing; Sounds of Nature van Massage Tribe & Jessita Reyes; Opening the Heart to Love van Susie Nelson-Smith; Enya; Oliver Shanti & Friends, Patrick Kelly, enz.De kleuren die bij je derde chakra horen zijn opgebouwd uit diverse kleuren: blauw, violet, indigo, paars en purper, het indigo overheerst. Een lapje op je huid, of kleding met deze kleuren helpen je om je zesde chakra te ontwikkelen.

Hoe kun je je zesde chakra nog meer ontwikkelen?

Spirituele ontwikkeling betekent inzicht verwerven in je handelen én niet-handelen. Door je elke dag af te 6e-chakra-3vragen over hoe en wat je hebt gedaan, word je je bewust van jouw ZIJN. Je krijgt ervaring en gaat daardoor uit eigen ervaringen putten. Door de reflectie ontdek je welke rol jij speelt in bepaalde (moeilijke) situaties. Wanneer je elke avond voordat je gaat slapen de afgelopen dag overdenkt, ontwikkel je je zesde chakra, je intuïtie én je zelfvertrouwen!

  • Denk dan na over: Wat is mijn rol vandaag geweest?
  • Wat heb ik vandaag gedaan? Had ik het anders kunnen doen?
  • Ben ik tevreden over mijn handelingen en waarover ben ik niet tevreden?
  • Welke dingen, die ik vandaag gedaan heb, zijn bepaald door mijn dénken en welke door mijn intuïtie? Of doordat ik een patroon heb gevolgd en niet mijn intuïtie?

Door deze zelfreflectie elke dag toe te passen, krijg je inzicht in je functioneren. Je bent dan in staat om zelf te kiezen voor bepaald gedrag. Je gedrag zal niet meer zijn uit gewoonte of omdat je denkt dat je het zo moet doen. Je kiest zelf. Door deze innerlijke dialoog elke dag toe te passen, bouw je zelfvertrouwen op. Je krijgt zelf gevonden inzichten en heb het leven weer in eigen hand! Ofwel je wordt je eigen coach en regisseur van je leven, je werk, probleemsituaties enz.!

Je bewustwordingsproces wordt – door dit elke dag te doen – op gang gebracht. Daardoor gaat je zesde chakra vanzelf verder openstaan. Het mooie daarbij is dat je steeds meer gaat vertrouwen op je intuïtie. Hoe groter je bewustzijn is, des te gezonder je van geest en lichaam bent. Des te meer evenwicht je in je leven hebt!

Volgende week: de Zevende Chakra, je Cosmisch Bewustzijn !

Lieve groet,
Daisha

P.s. Elke dinsdagavond kun je meedoen met mijn radioprogramma ‘Meditatie’.  A.s. dinsdag begeleid ik je in een oefening om je vijfde chakra te harmoniseren! Je kunt het daarna nog de hele week beluisteren via Uitzending Gemist. Luister via de internet radio Radio Merlijn !

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de hele serie over de chakra’s? Hier kun je je abonneren op mijn blogupdates.

Gewijzigd op 05/03/2019

One Response to “je Derde Oog, Helderzien, Spiritualiteit, je Zesde Chakra”

  1. Marga de Reus

    Lieve Daisha, Weer een mooie heldere blog! Dank je wel.
    Veel liefs Margaretha

Reageren is niet mogelijk.