Je Derde Oog in de Praktijk!

Hoe werkt je derde oog in de praktijk? Wat brengt het je, het openen van je derde oog? Is mijn derde oog nog niet open? Als dat zo is, hoe open je deze dan? Waarom is het zo belangrijk dat deze openstaat? Wat kun je doen om je derde oog te ontwikkelen c.q. te trainen? Vragen die vragen om een antwoord, dus laat ik gauw beginnen.

Hoe werkt je derde oog in de praktijk?

Heb je het gevoel dat je in je dagelijkse leven vaak gemanipuleerd wordt? Dat kan nauwelijks meer met een open derde oog. Met je derde oog kun je namelijk situaties eerder doorzien. Je kunt achter de woorden en handelingen van de mensen ‘kijken’. Je bent alert en gefocust, je leeft vanuit een hoger bewustzijn. Wanneer een probleem zich voordoet, vind je je eigen oplossingen.

Bijvoorbeeld doordat je de signalen ziet die tot de oplossing leiden. Deze signalen kunnen op alle mogelijke manieren tot je komen. Via de natuur om ons heen, via ons lichaam, onze (dag)dromen, mensen die op ons pad komen, een zogenaamd toevallig gelezen of gehoord woord, er zijn continu signalen. Ze zijn er altijd al geweest, maar je herkent ze niet als je derde oog niet openstaat. Je loopt er aan voorbij of je ziet ze als toevalligheden.

Wat brengt het je, het openen van je derde oog?

Je uitstraling verandert doordat je meer begrijpt en eenieder in zijn of haar waarde laat en respecteert. Wie het ook is, wat de persoon ook doet. Al zou de persoon kwetsende woorden uitspreken of handelingen verrichten, je begrijpt waarom degene dat doet. Ook al zou je boos worden, je bent niet boos. Het boos-zijn is op dat moment functioneel, een wakker worden voor de ander. Je kiest je woorden anders, zorgvuldig. En doordat je je afstemt en daardoor de ‘taal’ van de ander kan spreken, zal de ander zich geaccepteerd en begrepen voelen.  Zelfs je stem verandert, wordt zacht en liefdevol. Je hele Zijn straalt begrip, mededogen en Liefde uit.

Je hogere bewustzijn maakt van heftige discussies gepassioneerde gesprekken. Waardoor je anderen kunt motiveren, activeren en begeleiden. Zonder dat je ego in de weg zit en per se iets wil bereiken bij de ander. Je creatieve geest helpt je hierbij.

Hoe weet je of je derde oog open is of niet?

Let eens op je ademhaling, je normale natuurlijke ademhaling. Adem je hoog, hoog in je borstkast? Dan is het onmogelijk om geconcentreerd te zijn op je innerlijke zelf.  Met een open derde oog ben je bijna altijd in contact met je innerlijke zelf, je Ziel.
derde oog praktijk 2Het is dan ook belangrijk diep in en naar je buik te ademen. Wanneer je partner in een liefdevolle omhelzing zijn of haar hand op je buik legt, kun je dat niet verdragen. Het blokkeert je intense en diepe ademhaling. Je kunt zelfs je ademhaling tot in je voeten voelen. En dit niet alleen tijdens een bewuste ademhaling bij een meditatie, maar de hele dag door. Vandaar dat je geen strakke kleren meer kunt verdragen.

Je hebt een sterk contact met je lichaam. Een goede oefening daarvoor is: voel eens – zonder ze aan te raken – wat de temperatuur van je bovenbenen is. En raak ze daarna aan, klopt de temperatuur die je nu voelt met die van net?
Qua voeding en drinken, weet je van tevoren of iets slecht zal vallen. Iets waar je achteraf buikpijn van krijgt of zelfs ziek van kan worden. Bij een open derde oog sta je dat niet meer toe, ben je alert op alles wat je binnen krijgt.

Je kunt nauwelijks alcohol meer verdragen, één glaasje kan zelfs al te veel zijn. Roken is niet meer mogelijk, suiker is funest, verkeerde e-nummers word je ziek van. Bij een open derde oog zijn alle zintuigen zo sterk ontwikkeld dat ieder geluid wordt gehoord. Alles wordt gezien, ook het onzichtbare en elke energie voel je.

Is dit lastig? Nee, dat hoeft niet, immers je weet waar het vandaan komt. Je hebt geen klok meer nodig om de tijd te weten. Eten koken doe je met je neus en je gehoor. Je ruikt en je hoort of het klaar is. En niet alleen met eten koken, eigenlijk met alles in je dagelijkse leven. Ook dat zijn tekenen of je derde oog open is of niet.

Waarom is het zo belangrijk dat je derde oog open is?

Je kunt je goed concentreren, ook op wat voor jou belangrijk is. Je gaat niet over je grenzen heen, omdat je deze bijtijds voelt. Dus geen stress, geen burn out of negatieve spanning meer in je leven. Uitdagingen zijn geen probleem voor je. Je gaat ze juist bewust aan, op de juiste tijd, op de juiste manier.

Je hebt een intens contact met je Ziel. En met de Zielen van anderen, daardoor weet je wanneer je moet zwijgen of juist praten. In de stilte vind je je antwoorden. Overgave is een natuurlijk ritme voor je. Je maakt plannen zonder verwachtingen te hebben en daardoor zijn er geen teleurstellingen. Je spreekt vanuit je hart en je ego is nog slechts functioneel aanwezig.

Wat kun je doen om je Derde Oog te openen ofwel te trainen?

Het trainen en ontwikkelen om met je derde oog te kunnen zien is een dagelijkse gebeuren. Ook als je derde oog open is! Sla het dus geen dag over, want dan is het meteen weer een stap achteruit. Stilstaan is hierbij achteruitgaan…
Nu hebben we gelukkig allemaal discipline en doorzettingsvermogen in ons. Vooral wanneer we iets heel graag willen, dus dat zal het probleem niet zijn. Wanneer je derde oog goed functioneert leef je bewust, leef je vanuit je innerlijke Zelf. Maar wanneer je daar nog niet bent, vergeet je misschien om deze training elke dag te doen.

Hou de training eenvoudig! Je kunt bijvoorbeeld met de volgende oefening beginnen: elke keer als je een ruimte binnenstapt kijk je heel bewust naar alle details die in de ruimte aanwezig zijn. Meestal doe je dit onbewust wanneer je een voor jou vreemde ruimte binnenstapt, maar nu dus bewust.

derde oog praktijk 1Ook in je eigen huis! Het begint al zodra je over de drempel stapt van je huis. Nee, nog eerder wanneer je je huis benadert. Hoe ziet je straat er uit, heb je een tuin? Hoe ziet deze er uit? Hoe ziet de voorgevel er uit, of de achtergevel als je door de achterdeur komt?
Als je een jas aan hebt en deze op de kapstok hangt, kijk je tegelijkertijd naar wat er nog meer hangt en hoe het hangt! En zo ga je een half uurtje door. Dit alles zonder oordeel, dat is heel belangrijk.
Uitsluitend constateren, beseffen wat je hebt gezien en achteraf bijvoorbeeld nog weten op welke plek van de kapstok je je jas hebt opgehangen. Soms ben je zo gewend aan datgene wat er staat dat je het niet eens meer ziet. Ik noem het: kijk elke keer met de ogen van een vreemde. Iemand die nog nooit in die ruimte is geweest.

De volgende stap…

De volgende stap is: elke dag heel bewust met voeding omgaan. Vraag jezelf – voordat je gaat eten – het volgende af: Waar heb ik echt trek in? Hoe voel ik me nu, nog voordat ik heb gegeten? Hoeveel wil ik eten? Wat ik nu eet en goed kauw voldoet dat aan mijn verwachting? Hoe voel ik me nadat ik iets heb gegeten?

Merk dit alles gewoon op en laat het door je heen stromen. Negeer gevoelens die je aanmanen om te haasten of te schrokken. Geniet van wat je eet, je voeding is de energie waar op je functioneert. Als je voldaan bent haal dan een paar keer diep adem. Zuurstof helpt het hele proces op gang in je spijsverteringsstelsel. Eet niet te snel. Je hebt vaak niet door hoe snel je eigenlijk eet. Eet langzaam want goed op je eten kauwen is beter dan alles snel weg te schransen. Langzaam kauwen is goed voor je bewustwording én voor je spijsvertering!

Je wereld verandert

We streven allemaal naar een harmonische wereld. Laten we daarmee in onze eigen kleine wereld beginnen. Wie weet verspreidt het derde oog praktijk 4zich dan naar de ‘grote’ wereld. Bewust leven, contact hebben met je Ziel, met een open derde oog leven, verander je van binnen en daardoor verandert ook de wereld om je heen. Jouw prachtige uitstraling heeft effect op alles om je heen!

Lieve groet,
Daisha

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Hier kun je je abonneren op mijn blogupdates.

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp, stuur deze dan naar daisha@radiomerlijn.nl Of ik beantwoord ze in het programma ‘Zielentaal’ dat ik elke zondagavond om 21.00 uur presenteer via internetzender Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl Je kunt het nog de hele week bij ‘Uitzending Gemist’ terugluisteren. Of ik beantwoord ze in mijn volgende blog!

 

 

 

 

 

Gewijzigd op 05/03/2019

2 Responses to “Je Derde Oog in de Praktijk!”

  1. Miep de Vries

    Een hele mooie blog…dank je voor het delen 🙂

  2. Patricia Duits

    Mooi hoe je het omschreven hebt, de signalen die je laat weten dat je 3 de oog geopend is. Heel herkenbaar als je het leest. Thanks Daisha

Reageren is niet mogelijk.