je Innerlijke Gids

De hele dag door

De hele dag visualiseren we onbewust, we staan er niet meer bij stil. Het is zo gewoon dat als we aan het ontbijt denken, meteen voor ons zien wat we gaan eten. Wanneer je boodschappen gaat doen maak je meestal een lijstje van wat je moet hebben. Tenminste ik wel, anders kom ik met dingen thuis die ik niet nodig hebt. Tegelijkertijd dat we bijvoorbeeld ‘melk’ opschrijven zie je in een nanoseconde het bewuste pak melk in gedachten.
Wanneer je boodschappen doet, zoek je naar het pak dat je normaliter gebruikt. Bijvoorbeeld Biologische melk van Campina, of de melk die ik onlangs heb ontdekt, de lactose vrije melk van hetzelfde merk. In de winkel waar je regelmatig komt, loop je naar de plek waar het altijd staat. Die plek zie je al voor je voordat je er bent, ofwel visualiseer je. Wanneer je echter in een vreemde supermarkt bent, zoek je op de schappen met de beeltenis van het pak in gedachten.

Elke keer wanneer we iets gaan doen of ergens naar toe gaan, visualiseer je hoe het er uitziet. Omdat het slechts een nanoseconde is (dat is een miljardste van een seconde), realiseer je je niet dat je het hebt gevisualiseerd. Wanneer je met een jou bekende telefoneert, zie je onbewust het gezicht van de persoon voor je. En zo zou ik nog meer voorbeelden kunnen geven.

Naar aanleiding van mijn vorige blog kreeg ik de volgende mail: ‘Jouw prachtige ingesproken geleide meditatie ‘Maak contact met je (innerlijke) gids’, heb ik meerdere malen afgeluisterd. Dit is niet de eerste keer dat ik dit probeer, maar mijn leven lang al. Heb meerdere sessies gedaan, maar ervaar daarbij niets. Ik voel en zie en ervaar echt helemaal niets. Ook kan ik niet visualiseren en zie dus geen beelden… Ik voel me daardoor zo ontzettend afgesloten van de Goddelijke/Geestelijke Wereld en het maakt mij echt wanhopig. Het gevoel van: er niet bij te mogen horen… Dit afgesloten, buitengesloten gevoel heb ik al mijn leven lang en heb overal uitleg over de oorzaak hiervan proberen te verkrijgen, maar deze nooit gekregen. Vraag: Lieve Daisha, zou jij kunnen invoelen wat er toch met mij aan de hand is?’

Contact met je Innerlijke Gids

Wanneer je heel graag contact wilt hebben met je Innerlijke Gids, Engelen, je Ziel of met een Hogere Kracht, dan lukt het niet. Heel graag willen is geen verlangen meer, maar is meer eisen. Naar een andere dimensie gaan, contact hebben met een energie welke je niet kunt zien, vraagt om ontspanning. Je focussen op datgene dat je graag wilt, weerhoud je er van om de beelden of de boodschappen te kunnen ontvangen.

Ik heb haar het volgende aangeraden: Neem een wit vel papier, bijvoorbeeld zo groot als printerpapier, een A4. Zet daarop in het midden met een goede zwarte stift een grote zwarte stip. Ongeveer ter grootte van de bovenkant van een beker, kopje of theeglas. Je kunt dat glas, kopje of beker tegelijkertijd gebruiken om de omtrek van de stip te maken. En deze dan met die zwarte pen of stift goed zwart inkleuren.
Plak het papier met tape op een muur die egaal gekleurd is, dus waar geen figuren op staan. Doe dit op ooghoogte, terwijl je zelf op een afstand van ongeveer 1,5 meter gaat zitten. Het maakt niet uit of je op een stoel of op de grond zit. Als er maar niets tussen jou en de stip staat. Het liefst ook geen voorwerpen in de brede ‘kijklijn’.

Ontspan je, eventueel door een rustig muziekje aan te zetten. En blijf zo ongeveer tien minuten met je ogen dicht zitten. Dan open je je ogen en kijk je naar de stip, je blijft naar de stip kijken. Het kan zijn dat je ogen gaan prikken of dat er zelfs tranen komen. Sta dat toe, het komt doordat je niet gewend bent om lang gefocust te kijken, de spiertjes die je bijna niet gebruikt gaan daardoor protesteren. Trek je er niets van aan, belangrijk is dat je contact krijgt met de andere dimensie.

Hoe langer het je lukt om met open ogen te kijken, hoe meer er gebeurd. De stip gaat bewegen, er komen verschillende kleuren en op een gegeven moment zie je beelden.
Mocht het je de eerste keer niet lukken, gewoon een volgende dag weer proberen. En de dag erna weer, en weer, net zolang dat de stip je beelden laat zien. Zelfs boodschappen aan je doorgeeft vanuit de andere dimensie, van je Innerlijke Gids, Engelen, je Ziel of vanuit het Universum. De doorzetter lukt het!

Maak je doel tot werkelijkheid

Zo kun je ook datgene visualiseren, ofwel tot werkelijkheid maken, wat je uiteindelijke doel is. Bijvoorbeeld je hebt een vaag idee van wat je voor werk je zou willen doen. Je voelt van binnen welk werk jou gelukkig maakt, maar de vorm waar in en hoe, kun je niet concreet krijgen. Ofwel er zijn zoveel ‘vormen’ dat je niet weet welke te kiezen. Ook dan kun je de zwarte stip gebruiken om helderheid te krijgen.

Nog even terugkomend op de mailschrijfster van hiervoor. Ze schreef onder andere ook: ‘Het ‘werk’ dat ik dagelijks doe, bestaat uit het verder verspreiden van spirituele bewustwording en groei. Niet door mijzelf maar door anderen geschreven stukken. Dus ik deel het alleen maar weer verder. Dat er belangstelling voor die berichtjes is, blijkt wel uit het feit, dat deze inmiddels door heel veel mensen wordt gevolgd.’
Met zoiets kun je alleen maar succes hebben wanneer je weet welk stuk interessant is voor de doelgroep die jij beoogt. Ook dat is een vorm van visualiseren!

Wanneer je het kunt bedenken, kun je het ook verwezenlijken, is mijn slogan. Misschien ben je te vroeg in de tijd om het te realiseren, en is de wereld er pas een paar jaar later aan toe. Maar dat het kan bestaan is voor mij een zekerheid. Daar zijn voorbeelden te over van, zowel in de geschiedenis als in mijn eigen leven.

Doe je mee met de volgende visualisatie?

We gaan een visualisatie doen. Een visualisatie, waar je zo ontzettend veel aan hebt dat het jammer is om deze niet te doen. Visualiseren doe je met je ogen dicht. Met je ogen open is het (bijna) onmogelijk om in contact te komen met je alwetende Ziel. Daarom is het beter wanneer je de tekst die hierna komt opneemt of dat iemand anders het voorleest.

Wat heel belangrijk bij visualiseren is, is dat je je helemaal ontspant. Hoe kun je ontspannen? Meestal door eerst iets te bewegen, met name die delen van je lichaam waarvan je voelt dat er spanning zit. Het kan zijn in je handen, beweeg dan even je handen, of je schouders of je nek. Je voeten kunnen gespannen zijn of andere plaatsen, beweeg… – het hoeft maar heel even. Door te bewegen haal je de spanning eruit. Voel maar even wat je wilt bewegen.
Het kan zelfs zijn dat je je helemaal wilt uitrekken. Doe alles met gesloten ogen je voelt dan in je lichaam waar eventueel spanning zit.

Terwijl je aan het bewegen bent, let je tegelijkertijd op je ademhaling. Zit rechtop, zeker niet onderuit gezakt, anders kan je energie niet goed doorstromen. Door je ruggengraat zoveel mogelijk recht te hebben, ontstaat er een kanaal de Kosmische energie door je lichaam kan stromen. Dit kanaal gaat vanaf je kruin door je ruggenmerg heen, en op het einde – bij je stuitje – stroomt eventuele spanning de aarde in.
Je kin iets omhoog, dan blokkeer je je ademhaling niet. Adem heel rustig en ontspannen diep naar je buik toe. Je buik, de verbintenis met je diepste zelf, je krachtplek, je energieplek, de plek van waaruit je alles kunt bereiken. Door diep naar je buik te ademen geef je je krachtplek nieuwe zuurstof, weer nieuwe energie.

Voel je buik uitzetten bij het inademen en weer intrekken als je uitademt.  Ontspan je ogen, wel met dichte ogen, maar niet dichtgeknepen, je voorhoofd niet gefronst. Alles ontspannen, je kaak ontspannen, en als je het prettig vindt om de mond iets open te doen met ademen, helemaal prima, als het maar ontspannen is. Door de diepe ademhaling ontspan je steeds meer, en meer. Voel via je voeten het contact met de aarde. De aarde die je voedt, die je warmte en geborgenheid geeft, Moeder Aarde.

Voel het contact met je kruin. Wanneer je dat moeilijk vindt, leg even je actieve hand op je kruin, druk deze aan, je merkt dan dat er een kanaal opengaat waardoor de Hemelse, Kosmische energie naar binnen kan stromen. Deze Kosmische energie stroomt door naar de aarde, het is een voortdurende stroom. Via je kruin naar binnen, naar je buik toe. En via je voeten stroomt de aarde energie omhoog naar je buik. In je buik vermengen de Hemelse en Aardse energieën zich met elkaar tot een prachtige heldere diamant. En die diamant ben jij.

Wanneer je er klaar voor bent, helemaal ontspannen bent, gaan we naar een brug toe. Je kunt elke brug in gedachten nemen dat je wilt. Een bekende brug, een fantasiebrug, een brug waarvan je denkt, deze brug vind ik mooi. Het is de brug die twee werelden met elkaar gaat verbinden. Ga dan midden op jouw brug staan. Aan de ene kant van de brug is een situatie die je heel graag wilt veranderen, voel welke situatie dat is. Dus aan de ene kant van de brug is een situatie die je graag wilt veranderen, maar wat je tot nu niet lukte.
Je staat daar midden op de brug, en je denkt alleen maar aan die situatie, aan niets anders. Je hoeft ook niet precies de situatie te definiëren voor je zelf, als je maar de essentie van de situatie weet. Aan de ene kant van de brug ligt de wereld van de situatie die jij wilt veranderen. Aan de andere kant van de brug is de situatie, die je heel graag wilt.

Visualiseer, en zie de situatie aan de andere kant van de brug. Een situatie die je al zolang wenst, of in gedachten hebt, of die nu pas bij je opkomt. Daar sta je midden op de brug, aan de ene kant een situatie die je niet meer wenst, en die je heel graag wilt veranderen, aan de andere kant een situatie die je graag wilt.
Kijk naar beide situaties, dus zowel naar de een als de ander, geef ze allebei evenveel aandacht. Geen waardeoordeel, dus niet zeggen, dit is een vervelende, of dat is een mooie situatie. Alleen maar kijken naar beide situaties. Bedenk dat alles mogelijk is, zoals jij het ziet is het helemaal prima. Als het vaag is, maakt niet uit, als het in detail is, ook helemaal goed. Alles wat ertussen zit is ook prima.

Jij staat daar midden op de brug en kijkt naar beide situaties. Laat dan beide situaties – langzaam – dichter naar je toe komen. Eerst dichter naar de brug, dan steeds verder en nog verder. Totdat beide situaties stapje voor stapje naar je toekomen. Ze komen nu wel heel dicht bij je, ze zijn bijna bij je, allebei nog even ver van je vandaan. Je laat ze nog dichterbij komen, totdat ze naast je zijn. Zet beide situaties voor je neer en laat ze met elkaar versmelten. Voeg ze ineen en zie dat ze allebei samen één worden, helemaal met elkaar versmolten.

Voel wat dit bij je doet, nu ze met elkaar versmolten zijn. Ze vormen iets nieuws, kijk wat dit nieuwe is. Hoe is deze versmolten situatie? Hoe is het nu ze zijn samen gegaan en tot één geheel zijn gevormd. Kijk naar het nieuwe, voel het, hoor het eventueel. Neem de nieuwe situatie in je op, zodanig dat je het helemaal door je heen voelt gaan.
Terwijl je weet, dat het oude nog bestaat, dat het er mag zijn, ga je je concentreren op de nieuw ontstane situatie. Maak er een beeld van, dat beeld is van jou, het is jouw nieuwe werkelijkheid!

Blijf nog even tien minuten zo zitten om alles te laten bezinken. Misschien komen er meer beelden of antwoorden op je vragen, het zou jammer zijn als je te vlug opstaat dat je dit mist.

Oud zeer opruimen

Visualisatie kan een onderdeel zijn van elk genezingsproces. Het zou een plaats moeten hebben bij de medici. Dr. Edgar Simonton, werkte met kankerpatiënten, hij liet de patiënten visualiseren hoe ze met behulp van hun medicatie kankercellen konden verwijderen. Deze therapie wordt nog steeds toegepast.

Sporters zullen altijd visualiseren voordat ze een wedstrijd ingaan. Maar jijzelf ook, wanneer je naar iemand toegaat, dan visualiseer je – onbewust – al de route in je hoofd. Door de route te visualiseren hoef je er niet meer over na te denken. Je rijdt dan in wezen op ‘je innerlijke automatische piloot’.
Door te visualiseren kun je oud zeer oplossen, zelfs angsten, etc. Doe dit via de Brugmeditatie, die ik hierboven heb beschreven. Je laat dan oud zeer versmelten met een nieuwe positieve gedachte of iets nieuws. Het is dan geen oud zeer meer, maar iets ouds dat mag blijven bestaan. Het mag er zijn, maar het zit je niet meer in de weg of blokkeert je niet meer.

Veel succes!

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 08/11/2018

Reageren is niet mogelijk.