Je oren kunnen meer dan alleen maar horen !

Je oren geven je levensstandaard, je karakter en je hele ZIJN aan. Aan de oren kun je zien hoe de persoon in het leven staat. Door middel een oormassage kun je je gezondheid bevorderen. Immers in je oorschelp is je hele lichaam vertegenwoordigt. Door ze te masseren kun je heel wat kwalen verlichten. Kortom, je oren vertellen je fysieke, psychische en emotionele gesteldheid!

Sommige stammen, zoals bijvoorbeeld de Massai in Kenia, doen er alles aan om de oren zo lang mogelijk te maken. Soms zijn de oorlellen wel tien centimeter lang. In Thailand zijn er zelfs stammen waar de vrouwen schoteltjes in de oren doen, dat is hét schoonheidssymbool van de stam. Ook zie je Boeddhabeelden en -tekeningen met grote oren en lange oorlellen. Het is een teken van wijsheid, van hulpvaardigheid, mensenkennis en door iedereen geliefd zijn. Ook dat je een verlicht persoon bent, ofwel je bent perfect!

Grote oorlellen hebben met mensenkennis te maken

Hoe ouder, hoe wijzer. Je zult merken dat je eigen oorlel ten opzichte van toen je 14 jaar was aardig is gegroeid. Hoe ouder, hoe meer levenservaring en -wijsheid je hebt. Je oorlellen groeien mee met je wijsheid. Kijk maar eens in de spiegel. Kan ook niet anders, zoals ik al eerder vertelde zegt de Traditionele Chinese Geneeskunst dat onze oorschelp een projectie is van ons hele lichaam. Je lichaam is in je oor afgetekend als een foetus met het hoofd naar beneden. Je oorlel vertegenwoordigt je (wijze) hoofd.

Wat ik vertel over de oren is niet van toepassing op kinderen van onder de 14 jaar, zij zijn namelijk nog in de groei. Alhoewel, vanaf ongeveer tien jaar kun je het al wel een beetje bekijken.

Je kunt aan de oren zien of iemand een laatbloeier is of zich vroeg ontwikkeld. Hoe kun je dat zien? Als je de bovenkant van de wenkbrauwen neemt en de onderkant van de neus, kijk dan waar je oren zitten. Is je ontwikkeling in een evenwicht tempo dan zit je oor precies tussen die lijnen. Ikzelf ben een laatbloeier, mijn oorlel zit onder de lijn van de bovenkant wenkbrauw en onder de neus. In welke mate je een laatbloeier bent hangt af van hoeveel lager het oor zit ten opzichte van de ‘normale’ lijn.
Zit het oor hoger dan de onderkant van je neus en de bovenkant van je wenkbrauw dan ben je een ‘hardloper’. Maar zoals het gezegde is ‘hardlopers zijn doodlopers’ is dat hier ook op van toepassing. Niet dat ze vroeg zullen sterven, maar het kan dat hun energie rond hun dertigste levensjaar afzwakt en dat ze zich daarna nauwelijks meer verder ontwikkelen.

Je kunt stellen: te hoog dan heb je voor je dertigste levensjaar groot succes in je leven en daarna zwakt het af. Te laag, dan kom je tot bloei rond je dertigste en stijgt het succes met de jaren. Wanneer je oor precies tussen de aangegeven lijnen zitten, dan heb je een constante groei in succes gedurende je hele leven.

Wat zegt de vorm van je oor?

Aan de vorm van de oren kun je zien wat het leven je biedt.
Mensen met flaporen bijvoorbeeld moeten hard werken om vooruit te komen. Het klinkt misschien wat vreemd, maar met zulke oren heb je vaak de wind van voren, ofwel je wordt tegen gehouden c.q. gewerkt.
Je kunt je oren beter plat tegen je hoofd aan hebben, want dan kom je in het leven in een normaal tempo vooruit. Dat geeft stabiliteit aan je leven en op deze wijze is het gemakkelijker voor je om je tot een stabiel persoon te ontwikkelen.

Een rond oor, daarbij is de bovenkant van het oor rond gevormd, zijn goedaardige mensen.
Spitse oren betekent dat je met een weerbarstig persoon te maken kan hebben. Het is niet voor niets dat in een film mannen die boosaardig zijn of overal tegenin gaan spitse oren hebben.
Wanneer je een vierkant oor hebt, tenminste de bovenkant van je oor min of meer vierkant, dan heb je een goed verstand om te leren. Je kan veel kennis opnemen, dat gaat je gemakkelijk af.

Harde werker of filosoof

Mensen met kleine oren moeten hard werken om iets te bereiken. Het komt ze niet zomaar aanwaaien. Het zijn meestal praktische, keiharde werkers, echte doe-mensen. De levensles in hun leven is leren delegeren. Ze willen het liefst alles zelf doen. Fijn om om je heen te hebben want ze hebben meestal ‘gouden handen’. Het is ze nimmer te veel om iets voor je te doen. Toch wordt het hen vaak niet gemakkelijk gemaakt in het leven, maar met een groot doorzettingsvermogen klaren ze alles.

Mensen met grote oren zijn gezellige mensen, maar soms ook wat gemakzuchtig. Ze willen vooral genieten van het leven. Carrière maken hoeven ze niet zo nodig. Het gaat hen eerder om de diepgang van het leven. Ze denken graag over het leven na en zijn filosofisch ingesteld.
Wanneer het oor van de persoon aan de bovenkant breder is dan aan de onderkant geeft het aan dat men zeer intuïtief is en paranormale gaven heeft. Deze persoon kan ‘achter’ je woorden luisteren en achter de handelingen kijken.

Oren vertellen veel over je gezondheid

Je ziet ook wel eens oren die heel dun en doorzichtig zijn, alsof het van doorzichtig porselein is. Het geeft aan dat de persoon een zwakke gezondheid heeft. Het kan wijzen op een tekort aan vitaminen, calcium of andere basisvoeding. Ofwel een ‘broos’ mens die aandacht dient te schenken aan de eigen gezondheid.
Betekent een dik oor dan gezondheid? Nee, een dik oor is het teken van een ‘Bourgondiër’, je houdt van het goede des levens, je houdt van gezelligheid en kan daar echt van genieten.

Pas op voor piercings in je oren! In je oren zitten zoveel accupunctuur-punten dat je al snel een belangrijk punt doorboord. Waardoor je de energie, je levensenergie, ernstig kan verstoren. Je zou een piercing kunnen vergelijken met een definitieve accupunctuur-naald die zonder medisch doel en zonder precisie geplaatst is. Misschien heb je geluk, en brengt jouw piercing stimulatie op een drukpunt met positieve veranderingen als gevolg. Of misschien heb je pech, en veroorzaakt jouw piercing een blokkade op een voor jou ongunstige plek. Of misschien merk je wel helemaal niets van een piercing. Er is eigenlijk geen manier om dit van tevoren zeker te weten.

Neem de tragus, het stukje kraakbeen aan de voorkant van je oor: in de tragus vind je acupunctuurpunten die je honger, hormonen en stress beïnvloeden. Een piercing door je tragus zou dus invloed kunnen hebben op deze dingen. En neem de neus, waar acupunctuur vaak toegepast wordt om verstoppingen op te lossen. Een blokkade in de energiebanen in je neus zou vrije ademhaling kunnen verstoren. De navel dan: een navelpiercing zou volgens de Chinese geneeskunde je vruchtbaarheid kunnen blokkeren. Hier staat interessante informatie over wat piercings met je kunnen doen.

Zijn je oren meestal erg rood, dan kan dat wijzen op een minder goed functioneren van je nieren. Of dat er iets is met je hoofd, zoals hoofdpijn of concentratieproblemen. Wanneer je lang met je mobieltje hebt gebeld en deze tegen je hoofd hebt aangehouden, dan zal je oor ook rood zijn. Dat bedoel ik dus niet.

Je oren zijn heel gevoelig voor straling, warmte, geluiden, etc. Zoals eerder gezegd is je hele lichaam terug te vinden in je oor. Wanneer je weet welke plek waarvoor dient kun je ernstige gezondheidsproblemen voorkomen door te letten op schilfers of vreemde plekjes op je oor (oren).

Wanneer iemand zich laat opereren aan de oren, verandert dan ook zijn of haar levensstijl? Dat kan, mensen die hun lippen vergroten, ervaren dat. Grote lippen betekent dat je meegaand bent en dat je gevoelig bent. En worden ze dat dan ook? Sommigen wel, je ziet toch iedere morgen een ander gezicht in de spiegel.

Oormassage

Je oren regelmatig masseren is een pré voor je gezondheid. Elke morgen of avond even goed je oren masseren kan fysieke problemen voorkomen. Het stimuleert je herstel tijdens ziekte. Wanneer je medicijnen gebruikt of tijdens het afvallen heeft het een ontgiftende werking. Je oren masseren zorgt voor ontspanning in hectische tijden. Wanneer je pijn hebt helpt het je de pijn, waar deze ook zit in je lichaam, te verlichten. Het kan je zelfs helpen bij psychische en emotionele problemen, of als je niet lekker in je vel zit.

Iedereen bezit over een zelf herstellend en -genezend vermogen, de oormassage stimuleert je bloedsomloop en je zenuwstelsel. Dus mocht je hoofdpijn hebben, migraine, benauwd zijn, rugpijn of welke klacht dan ook, masseer je oren. Het verlicht in ieder geval de pijn.

Op de site www.sante.nl kun je het volgende over oormassage vinden. Het klinkt misschien vreemd, maar slechts één minuut je oorlellen masseren, kan al heel nuttig zijn. Je oren zijn gevoelig, niets voor niets zijn je oorlellen een erogene zone. In je oren komen veel zenuwen samen, die in verbinding staan met verschillende lichaamsdelen en organen. De oor-accupunctuur maakt daar gebruik van. Zelf je oren masseren heeft al na een minuut effect.

  1. Het vermindert stress. Doordat je oren zo gevoelig zijn, kun je je goed ontspannen als je ze masseert. Een kort moment van ontspanning als je gestrest bent.
  2. Het haalt je uit een dip. De middag-dip is een heel herkenbaar fenomeen. Doe de volgende keer dat je dat slaperige gevoel krijgt je oorbellen uit en geef je oorlellen een massage.
  3. Het helpt je te ontspannen. ’s Avonds thuis op de bank, op je werk of wanneer je in bad ligt. Doordat je gezichtsspieren ook ontspannen, kan het verlichting geven als je hoofdpijn hebt.

Zo kun je je oren masseren

Oormassage kan op vele manieren. Vaak voel je zelf wel wat nodig is. Zo weet je zeker dat je oor goed wordt gemasseerd:

  1. Vouw je oor dubbel. Zet je vingers achter je oren en vouw je oor dubbel richting je wang. Laat los en herhaal de beweging een aantal keer. Pak je oor daarna tussen je duim en wijsvinger en vouw hem horizontaal dubbel. Herhaal dit een aantal keer.
  2. Druk- en zuigbeweging. Zet je handpalm over je oor en druk op je oor, zodat je de druk en zuigkracht voelt (doe dit uiteraard heel voorzichtig).
  3. Trek aan je oorschelp. Pak de bovenkant van je oor tussen duim en wijsvinger en trek zacht aan je oor. Verplaats je vingers steeds een stukje naar beneden en trek iedere keer zacht tot je onderaan je oor bent.
  4. Masseer je oorlel. Pak je oorlel tussen duim en wijsvinger en druk of wrijf zachtjes.
  5. Trommel langs de oorschelp. Trommel met je vingertoppen gelijktijdig langs de voor-en achterkant van je oorschelp.
  6. Masseer naast je oren. Maak een V met je duim en wijsvinger en plaats je vingers allebei aan één kant van het oor. Wrijf omhoog en omlaag, of maak een wrijvende beweging alsof je geld aan het tellen bent.

Ik wens je een goede gezondheid! Aandacht aan je fysieke, psychische en emotionele zelf besteden, door bijvoorbeeld je oren elke dag een heerlijke massage te geven, is liefde naar jezelf. En liefde naar jezelf maakt je tot een stralende persoonlijkheid!

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 21/09/2018

Reageren is niet mogelijk.