Je Thuis Voelen, Veerkracht, vervolg Kleine Chakra’s

Je voetchakra’s geven je vaste grond onder je voeten en een thuisgevoel! Deze chakra’s zitten in de holte van je voet. Met je voetchakra’s heb je een direct contact met de aarde. Net zoals een boom via zijn wortels contact heeft met de aarde, zo kun jij ook via je voeten jouw wortels weer ‘geaard’ krijgen. Je voetchakra’s zorgen ervoor dat er geen ‘kortsluiting’ komt. Net zoals bij elektriciteit: zij zijn de aardpool van de andere chakra’s. Zij geven je veerkracht en laten negatieve energieën in de aarde verdwijnen. Je kunt via deze chakra’s de aarde energie, dit is warme en krachtige energie, omhoog trekken.

Innerlijke kou en/of spanning verdwijnt

Wanneer je het koud hebt, ook innerlijk koud, maak dan contact met de aarde energie via je voetchakra’s. Dit kun je doen door op blote voeten, of met sokken aan, je voeten stevig op de grond te zetten. Concentreer je op je voetchakra’s en haal in gedachten de warme aangename aarde energie naar boven. Trek deze energie tot in je buik omhoog. Leg dan je hand op je kruin, druk deze even aan, je hand weghalen en laat dan vanuit je kruin de Zon – de Kosmische energie – in je stromen. Zodat deze energieën zich samen mengen in je buik, dat geeft je een zeer stabiele basis.

voet-chakra-1Wanneer je spanning voelt of negatieve energie ervaart dan kun je dit via je voetchakra’s in de aarde laten verdwijnen. Elke lichamelijke, emotionele en geestelijke negatieve energie kun je aan de aarde teruggeven. Je kunt de aarde daarmee nimmer vervuilen. Diep in de aarde is er altijd vuur, waardoor alle aan de aarde gegeven negatieve energieën worden verbrand. Je geeft in wezen het fijnstoffelijke weer terug aan de aarde.

Moeilijke omstandigheden de baas worden

De chakra’s in de holte van je voet hebben dan ook te maken met het in contact zijn met het aardse. Met vaste grond onder je voeten hebben en je staande kunnen houden, onder welke omstandigheden dan ook. Heb je te maken met moeilijke omstandigheden, herstel het contact met de aarde. Laat de krachtige warme aarde energie in je komen en geef de negatieve energieën weer aan de aarde terug. Je zult merken dat je veerkracht weer terugkomt. Zelfs bij depressiviteit helpt het je om een positieve levensinstelling te laten terugkomen.

Wanneer je je ergens niet prettig voelt, zal je ervaren dat je voeten en benen koud zijn. Het geeft aan dat de aardetrilling niet bij jouw energie past. Het kan de ruimte zijn of het gezelschap waar je op dat moment bent. Heb je in je huis altijd koude benen, hoe hoog je de verwarming ook zet, dan is het verstandig om te verhuizen.

Wanneer je voelt dat je ‘geen vaste grond meer onder je voeten hebt’, is het belangrijk om eerst je hielchakra’s open te maken. Zie mijn vorige blog. Masseer daarna je voeten ongeveer één minuut, rust even zodat het zich als een bloem kan openen. Om vervolgens verder te gaan, op een gegeven moment voel je de bevrijding in de chakra komen. Doe eerst je linkervoet helemaal en daarna je rechtervoet. Wanneer je op een gegeven moment voelt dat het opluchting geeft, is de massage klaar.

Heb je zere voeten?

Je kunt zere voeten krijgen als je het moeilijk vind om je in een bepaalde situatie staande te houden. Word je gedwongen of dwing je jezelf om met die bepaalde situatie om te gaan dan zullen op een gegeven moment je voeten zeer gaan doen. Ook wanneer je maar druk-druk blijft en geen tijd voor jezelf neemt kunnen je voeten zeer gaan doen. Je basis is immers zwak geworden.

voet-chakra-4Een voorbeeld: voorheen kon je kilometers lang hardlopen en je geest wil dat nog steeds. Maar na een paar kilometer doen je voeten al zeer. In dat geval geeft je lichaam aan dat het iets mankeert, of je kan je huidige situatie geestelijk niet aan.
Nog een voorbeeld: je gaat bij iemand op visite en je hebt daar geen zin in. Het staat je zelfs tegen, maar je gaat toch. Dan kan het zijn dat je voeten na een klein stukje lopen al zeer doen. Terwijl als je gaat wandelen je wel drie kilometer kunt lopen zonder zere voeten te krijgen.

Wanneer je voeten geen fysiek mankement hebben en ze doen plotseling zeer, luister er naar. Je voeten waarschuwen je op zo’n moment om een bepaalde situatie uit de weg te gaan of niet verder te gaan. Je Ziel en lichaam werken altijd samen. Je Ziel ‘praat’ via je lichaam met je. Heb je een goed contact met je Ziel, dan kan je ook naar de eerste gedachte die bij je binnenkomt luisteren.

Ben je moe, pijnlijke knieën?

Een drukke dag kan gepaard gaan met veel emoties. Deze hoeven niet van jezelf te zijn, het kan ook dat je het ‘meeneemt’ van de mensen waar je die dag mee te maken hebt gehad. Je kunt dan last van je knieën krijgen. Dat heeft te maken met je kniechakra’s. Je hebt je in die bepaalde situatie ‘staande moeten houden’. Waardoor je knieën ‘op slot’ zijn gegaan, stijf zijn geworden. Je energie stroomt niet meer. Het is dan ook belangrijk om te achterhalen of je teveel oppikt van anderen die het moeilijk hebben, die emoties hebben.

Het spreekwoord luidt: hij/zij liep met knikkende knieën. Knikkende knieën hebben alles te maken met uit het veld geslagen te zijn.

Je kniechakra’s

De essentie van je knieën is flexibiliteit. Wanneer je je energie lekker door je lichaam wilt laten stromen, ga dan nooit met je knieën op slot staan, dus met strakke gestrekte benen. Houd je knieën altijd net even gebogen. Je voorkomt dan dat je ‘je poot stijf’ houdt zoals dat heet. Dat is niet alleen lichamelijk maar heeft ook geestelijk effect op je. Er is dan geen opening in jezelf meer mogelijk om dingen te relativeren, om flexibel in het leven te staan. Zelfs je denken kan je daardoor op slot zetten.

voet-chakra-5Je knieschijf en knieholte in beide benen is één grote chakra! Deze chakra’s hebben te maken met je angsten. Angsten die je leven vervelend kunnen beïnvloeden. Vandaar dat je met je knieën op slot gaat staan, want je wilt die angsten niet voelen of ondergaan. Die angsten kunnen overal mee te maken hebben. Bijvoorbeeld om je geliefde te verliezen, om je zelfbeheersing te verliezen of dat iemand je in de steek laat of overlijdt.

Je benen kun je vergelijken met de stam van een boom. Je kunt je voorstellen dat een boom die niet mee wil buigen met de wind op een gegeven moment breekt. Terwijl wanneer de stam meebeweegt ofwel flexibel is, deze geen problemen ondervindt bij een sterke wind of storm. Is het stormachtig in je leven, dan helpt het je wanneer je je knieën iets gebogen blijft houden.

Alle meridianen* die je energie leveren om je zowel fysiek als geestelijk te kunnen voortbewegen zitten in je benen. Je knieën zijn daarbij de generatoren, de energie opwekkers.

* Dit zijn de lever-, milt-, maag-, nier-, galblaas- en blaas meridiaan.

Linker en rechter knie hebben verschillende functies

Je linkerkniechakra c.q. voet trekt de energie uit de aarde omhoog en brengt het naar de zeven hoofdchakra’s tot aan je kruin. Onderweg wordt de aardse energie daar waar het nodig is opgenomen. Vervolgens brengt je Kruinchakra de niet benodigde energie naar beneden naar je rechter kniechakra (plus voet) en deze stuurt het naar de aarde terug. Je kniechakra’s horen bij de kleine chakra’s, maar je begrijpt dat hun functie erg belangrijk is om je staande te houden in het leven.

Je kniechakra’s zorgen er mede voor dat je iets geconcentreerd kunt doen. Heeft een kind of jijzelf leer- of concentratie problemen dan kun je via een kniemassage – zie hieronder – dit verbeteren c.q. oplossen.
Zoals gezegd: je kniechakra’s hebben te maken met flexibiliteit, met je concentratievermogen en dat je een juiste instelling hebt in het leven. Je trots, koppigheid of minderwaardigheidsgevoelens verdwijnen als deze chakra’s in harmonie zijn.voet-chakra-3

Wanneer je koud of moe bent kun je dit oplossen door je kniechakra’s te activeren. Op het ogenblik zijn veel mensen moe, en dat komt niet omdat ze niet genoeg slaap krijgen, maar door het verlangen naar de zon, naar een lichter leven. Dat kan door de donkere dagen komen, maar ook doordat het donker is in je leven. Door je kniechakra’s te stimuleren, stroomt je energie weer en zo activeer je dat je je leven weer lichter gaat zien. Om vervolgens niet meer je knieën op slot te doen, maar ietsjes gebogen te houden.

Zwakke conditie, reuma, artrose, etc.?

Oudere mensen hebben vaak koude voeten. Dit kan door een verstoorde bloedsomloop komen, maar het kan ook een teken zijn dat ze hun emoties niet kwijt kunnen. Vaak door eenzaamheid of door niet begrepen te worden.

Wanneer je geopereerd bent, verzwakt bent of een lang ziekbed hebt gehad, dan moet je voordat je opstaat altijd eerst met je benen bungelen. Hiermee stimuleer je je kniechakra’s waardoor de energie weer door je lichaam stroomt en je je beter staande houdt.

Mensen met reuma, artrose of andere chronische ontstekingen zullen vaak last hebben van hun knieën. Ofwel hebben een blokkade in hun energie. Vaak strijkt men dan al automatisch over de knieën, waardoor de pijn minder wordt. Een gerichte kniemassage helpt natuurlijk nog meer. Crèmes die je goed moet inwrijven helpen alleen daardoor al.

Kniemassage, de kniechakra’s in balans brengen !

Begin de kniemassage door heel subtiel met een draaiende beweging over je knie te wrijven. Begin met je linkerknie en als deze helemaal klaar is dan pas je rechterknie. Wrijf de ronde beweging eerst naar links een aantal keren en dan naar rechts over je knieschijf. Voel zelf hoeveel keer je deze draaiende beweging dient te maken om de energie in balans te krijgen. De ene keer zal het zes keer zijn, maar het kan ook oplopen tot tien keer.

voet-chakra-2Ga dan in je knieholte met kleine ronde bewegingen een zachte massage toepassen. Zacht, dus zeker niet te hard want knieholten zijn erg gevoelig.

Doe deze massage een paar keer per week, net zolang totdat de knieën niet meer stijf voelen of pijnlijk zijn. Wanneer je kniechakra’s weer in balans zijn, kun je je hand gedurende de dag regelmatig op je knieën leggen. Zo houd je ze in balans!

Volgende week: je handchakra’s en andere kleine chakra’s !

Lieve groet,
Daisha

P.s. Heb je hier vragen over? Stuur ze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’ te beluisteren bij Radio Merlijn !

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de hele serie over de chakra’s? Hier kun je je abonneren op mijn blogupdates.

 

Gewijzigd op 05/03/2019

Reageren is niet mogelijk.