Je Ziel als Pelgrim op Aarde…

Een Pelgrim is iemand die op Bedevaart gaat, ofwel een reis maakt naar een Heilige Plaats. Men gaat op pelgrimage om tot een hogere waarheid te komen. Of om inspiratie te krijgen, om God te ontmoeten, tot bezinning te komen of om andere redenen. Zo heeft je Ziel de behoefte gehad om juist op deze aarde op pelgrimsreis te gaan!
Soms is het leven eenvoudiger wanneer je je leven ziet als een Pelgrimage. Vandaar mijn uitleg hierover.

de Aarde als Heilige Plek

Waarom ziet onze Ziel de aarde als een Heilige plek? We gaan kijken wat onze Ziel wil bereiken op onze Pelgrimage tocht. Waar wil je Ziel met jou als mens naar toe?
Laat het een onvergetelijke reis worden en dat wordt het als we op een gegeven moment ons reisverslag maken. Wat heeft je Ziel nodig op deze belangrijke reis? En nog meer belangrijke vragen waarbij de antwoorden je veel duidelijkheid zullen geven!

Een bedevaart of pelgrimage is in feite een reis naar een plaats die een bijzondere betekenis voor je heeft. Je Ziel heeft er dus bewust voor gekozen om naar de aarde te gaan. En niet naar een andere planeet in ons oneindig grote Universum.
Daarbij heeft je Ziel een specifieke dag uitgekozen om precies op die dag hier op aarde te komen. En ook nog eens in een specifieke periode van deze aardse tijd. Een Ziel die eeuwig leeft, kiest toch niet zomaar iets lijkt me, je Ziel kiest heel bewust!

Waarvoor kwam jouw Ziel naar de aarde?

De essentie waarom iemand, in dit geval je Ziel, een reis maakt kan zeer verschillend zijn:
– om nieuwe ontdekkingen te doen, om avonturen te beleven
– of om even tot rust te komen
– je dienstbaar te maken waar dat nodig is, in je eigen omgeving of in een ander land
– zoveel onderweg te beleven c.q. te leren dat je jezelf naar een hoger bewustzijn ontwikkelt
– om leerervaringen op te doen
– om dichter in contact te komen met je Innerlijke Goddelijke Zelf, en daardoor in direct contact te zijn met de Levensbron
– of welke reden dan ook, je Ziel had er een speciale reden voor!

Vraag jezelf eens af, wat was de reden van jouw Ziel om naar de aarde te gaan? Hoe je dat kunt weten? Kijk eens in welke situaties je veelvuldig op dit aardse pad kwam.

Welke situatie past bij jou:

Waren er van kind af aan veel veranderingen in je leven? Veranderingen op elk gebied, zowel emotioneel, fysiek als geestelijk. Meestal onverwachte situaties c.q. problemen waarmee je diende te leren omgaan, ook al wilde je of niet. Dan kwam je beslist om jezelf naar een hoger bewustzijn te ontwikkelen.

Heb je veel ondoordachte – en af en toe doordachte – dingen gedaan? Risico’s genomen waarvan je achteraf denkt: hoe heb ik dat kunnen doen? Of ze nu goed of niet goed zijn afgelopen. Ben je in oorsprong spontaan, enthousiast, een doe-mens? Dan kwam je beslist om nieuwe ontdekkingen te doen, om op avontuur te gaan. Een leergrage Ziel noem ik dat.

Heb je geen zin in problemen, en wil je ook niet zo diep in het leven ‘duiken’ als sommige mensen doen? Voor jou is je breed ontwikkelen, maar zeker niet te diep, genoeg. Je snapt zelfs de mensen niet die elke keer maar problemen op zoeken. Na een zeer hectisch vorig leven, kom je nu om innerlijke rust te vinden. Even een levensreis c.q. ontwikkeling dat niet al te moeilijk is.

Heb je je al heel jong aangepast aan wat de omgeving wilde? Bijvoorbeeld omdat je de harmonie wilde bewaren? Waren de wensen van anderen belangrijker dan die van jezelf? En misschien is dat nog steeds zo. Wil je graag dat anderen zich prettig voelen? Dan ben je gekomen om dienstbaar te zijn.
Waarom zou je dienstbaar willen zijn? Oh, daar zijn zoveel redenen voor. Wellicht heb je een fijn leven achter de rug, en gun je dat nu iedereen. Of miste je in een vorig leven dat men er voor je was, en weet je als geen ander hoe dat voelt. Of… vul zelf maar in.

Natuurlijk kan de Ziel ook een paar van de hiervoor genoemde redenen hebben. Een combinatie van een leergrage Ziel en je ontwikkelen naar een hoger bewustzijn. Of andere combinaties.

Begrijp je Ziel…

Je ziet, een Ziel kiest heel bewust zijn of haar Levenspad. Wanneer je ontdekt met welke essentie je Ziel hier op aarde kwam, zal het leven een stuk gemakkelijker voor je zijn. Het niet begrijpen waarom bepaalde dingen in je leven gebeuren, maakt dat je onzeker wordt. Zelfs dat je eigenwaarde of zelfvertrouwen zo’n knauw kunnen krijgen dat je nauwelijks nog vanuit jezelf actie durft te ondernemen.

Welke reden je Ziel ook had om je reis op aarde te maken, er is bewust gekozen voor de aarde. Onze aarde heeft veel te bieden om je te kunnen ontwikkelen, om leerervaringen op te doen, etc. Kijk maar wat er gaande is in je gezin, je familie, je omgeving, in je land, in de wereld. Vaak is het nog niet hoe je het zou willen hebben. Dus er is genoeg werk ‘aan de winkel’, zoals dat wordt genoemd.

De mensen die nu op aarde zijn hebben de taak om de wereld te veranderen. Te veranderen naar een oord, dat eens het Paradijs heette. Ook je kinderen en kindskinderen zullen deze taak hebben. Voor er vrede, harmonie, eensgezindheid op aarde mogelijk is, duurt nog vele eeuwen.

Het positieve versus het negatieve

De een vat deze taak op om overal ‘tegen’ te zijn, zich negatief te gedragen of te handelen. Zodat de persoon zelf, of mensen die met de persoon te maken hebben ontdekken dat dat niet de weg is. Meestal heb je in je leven iets tegengestelds nodig om te weten wat het dan wel moet zijn.
Net zoals je pas weet wat warmte is, wanneer je ook koude kent. Of weet wat licht is, als je donker kent. Tegenstellingen zijn nuttig om jouw eigen waarheid te vinden.

Een ander kan deze taak opvatten om alles positief te zien, en altijd positief te zijn. Wat ook weer niet de weg is, omdat je dan het negatieve buitensluit. Waardoor je hetzelfde doet als de mensen die tegen zijn, namelijk tegen het negatieve zijn. Buitensluiten betekent immers dat je er niet aan wil.
Gelukkig zijn er ook mensen die positief in het leven staan, en het negatieve accepteren als zijnde dat dat nu eenmaal bij het leven hoort. Immers door het negatieve worden mensen vaak wakker. En de mens die weet dat alles een illusie is, zowel het positieve als het negatieve, kan een Leraar zijn voor anderen.

Want wat is positief? De moeder die haar kind beschermt en alles geeft waarvan zij denkt dat het kind nodig heeft? Het lijkt geweldig, maar de moeder vergeet dat het kind gekomen is om ook eigen leerervaringen op te doen.
Wat is negatief? Iemand die in drugs handelt, daar veel geld mee verdient, en met dat geld de armen ondersteunt?

In alles dat positief is zit ook het negatieve, net zoals yin en yang. In het negatieve zit ook het positieve. Bijvoorbeeld de man die vreemdgaat en zijn vrouw voor zijn liefje verlaat. De vrouw weet zich geen raad, hoe nu verder zonder haar man. Overkomt haar dit om te ontdekken dat zij hier gekomen is om een eigen leven te hebben? En dat ze nu haar levenspad kan vervolgen om ervoor te zorgen hoe ze met zichzelf kan leven!

Verbonden met een Hogere Levensbron

Vandaar dat ik zeg dat, wanneer je alleen maar positief in het leven wilt staan, of negatief, dat je dan in een illusie leeft. Allebei is aanwezig, allebei is nodig.
De boom die in de winter geen rust krijgt, kan in het voorjaar niet tot bloei komen. De hortensia vol bloemen die niet wordt gesnoeid, zal op een gegeven moment geen bloemen meer krijgen. Een kind dat altijd wordt gepamperd, zal als volwassene zich niet kunnen handhaven in de maatschappij.

Waar we allemaal voor zijn gekomen, en daar ben ik vast van overtuigd, is: je verbintenis met het Goddelijke niet te verliezen. Onze Zielen komen uit een Hogere Bron, waar we altijd mee verbonden blijven.
Ook al ben je je dat niet bewust, je Ziel kan die navelstreng niet doorknippen. Wat je ook doet in je leven, hoe slecht of goed je bent, altijd is daar de connectie met het Hogere. Iets zo krachtig dat het onze Ziel mogelijk maakt om in een lichaam te leven. Iets zo krachtig dat we er altijd weer uit kunnen putten, wat er ook gebeurt in ons leven.

Zelfs als je het leven niet meer ziet zitten, ofwel juist als je het leven niet meer ziet zitten. Vergeet dan niet dat diep in ons een bijzondere, altijd aanwezige, krachtige energie is: je Ziel. Wanneer je je daarmee verbindt kun je uit het diepe dal komen. Besef daar waar het donker is, moet Licht komen om de oplossing te zien.

Een korte biografie geeft je inzicht in je essentie

Misschien toch eens de tijd nemen om je het volgende af te vragen:

  • Wat is de planning van mijn Ziel?
  • Aan wie ga je taken delegeren om je Ziel de tijd te geven deze geweldige onderneming te doen slagen?
  • Wie gaan er met je mee op pelgrimage?
  • Neem je af en toe vrij, of neem je je voor elke dag kleine stukjes af te leggen?
  • Aan wie doe je regelmatig verslag over je vorderingen? Zet je deze in een dagboek, op een weblog of mondeling aan iemand waar je je vertrouwd bij voelt?
  • Welke route neem je? Ga je over snelwegen, wil je het vlug? Of neem je zijwegen, zodat het wat langzamer mag gaan.
  • Zoek je de natuur op? Zorg je ervoor dat het een natuurlijke reis wordt. Of misschien wissel je het af.

Het belangrijkste is dat je wat je meemaakt op je reis ergens vastlegt. Gun jezelf de tijd om regelmatig een kort verslag te maken in je dagboek, of in een aparte map van je computer. Mijn ervaring is, liefst met de datum erbij, zodat je later de golfbewegingen en de belangrijkste elementen er voor jezelf uit kunt halen.
Een korte biografie, waar je terugkijkend op je leven nu al aan kunt beginnen. Om te ontdekken wat de essentie van jouw bijzondere levensreis is geweest, en zal zijn.

Zegenbede van een priester:
De pelgrim gaat de weg van de zon.
Hij gaat van oost naar west
en ziet haar iedere dag opnieuw sterven.
Maar wanneer de pelgrim aankomt in Santiago
dan zal hij zich omkeren
om zo de zon geboren te zien worden.
Een nieuwe dag; een nieuw leven.

Lieve groet,
Daisha

P.s: Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 09/07/2020

Reageren is niet mogelijk.