Je Ziel heeft alle tijd…

 

Waarom hebben we het gevoel niet genoeg tijd te hebben? Het lijkt alsof het leven sneller gaat dan ooit tevoren. Toch is dat niet zo, wij gaan sneller. Nee, wij willen sneller!

De technologie is de laatste decennia sneller ontwikkeld dan ooit. Het probleem daarbij is dat onze menselijke geest dat niet bijhoudt. Ons natuurlijke ritme is/wordt verstoord door al die snelle technische ontwikkelingen die we denken te moeten bijhouden. We raken hierdoor verwijderd van ons innerlijke Zelf.

Je innerlijke groeiproces heeft namelijk tijd nodig. Deze tijd wordt nu door het bijhouden van alles in beslag genomen. Hierdoor hebben veel mensen het gevoel ‘geen tijd voor zichzelf te hebben’. Wat men eigenlijk bedoeld: ik heb geen tijd voor mijn innerlijke ontplooiing, de ontwikkeling van mijn bewustzijn. Hierdoor ontstaat het gevaar dat je niet meer in balans bent met je unieke Zelf en/of met wat je werkelijk wilt.  Dit geldt helaas niet alleen voor volwassenen, zelfs onze kinderen zijn druk, druk, druk!

Onze klok volgt een tegennatuurlijke beweging. Ook de klok bepaalt onze tijd, terwijl deze slechts laat weten in welke kwanti(tijd)teit wij ons bevinden. De aarde draait tegen de wijzers van de klok in en ook nog in ellips vorm, terwijl de klok ons een cirkel laat zien. Onze klok klopt niet met het natuurlijke ritme van de aarde.

De klok is ongeveer 500 a 600 jaar oud en we zijn er inmiddels aan gewend geraakt. De wijzers van de klok gaan echter tegen de draaiing van de aarde in. Je kunt dus stellen, dat alles dat je met de klok meedoet tegennatuurlijk is.

Graanmolens draaiden, tot ongeveer aan het einde van de negentiende eeuw, tegen de klok in – in harmonie met het ritme van de aarde. Daarna werden ze niet meer gebruikt. Alle planeten draaien dezelfde kant op als de aarde, behalve Venus, die draait met de klok mee. Hedendaagse windmolens om (onze?) energie op te wekken draaien met de klok mee. Kijkende naar de draaiende voorwerpen op aarde en het heelal is dit in een tegennatuurlijke richting.

Onze klok is niet de klok van het Universum, de wijzers gaan tegen ons natuurlijk aardse levensritme in. Meegaan met de tijd is tegen de energiestroom van onze aardse tijd inzwemmen. Menigeen voelt dat alles veel energie kost – en dat is ook zo.

Wij leven met de klok mee in plaats van met het natuurlijke ritme van onze aarde. De oplossing is om niet met al die technologische ontwikkelingen mee te gaan. Om een keuze te maken in dat wat je wordt aangeboden via de media en de materiewereld. Om in te gaan tegen het ritme van wat de ‘wereld’ je nu voorschotelt. Het ‘moeten’, dat ingegeven wordt door ons jachtige leven, ombuigen in ‘dit en dat kies ik wel of niet’. Verklein je wereld, dan heb je tijd voor spiritualiteit, groei, verbondenheid en stilte.

Laatst zag ik de film “Man from Eearth’. Deze gaat over het afscheid van professor John Oldman, die het na tien jaar welletjes vindt aan zijn universiteit en de biezen pakt naar een onbepaalde bestemming. De man vertelt bij dit afscheid aan zijn vrienden en collega’s dat hij al 14.000 jaar leeft en elk decennium wegtrekt zodra het begint op te vallen dat hij in die tijd niet ouder is geworden. De discussie barst los en de gasten zijn verdeeld in twee kampen: zij die het weigeren te geloven en zij die, vooral uit interesse, de optie openlaten dat het misschien waar is. Een Cro-Magnonmens met een feilloze lichaamsregeneratie en daardoor veertien millennia later nog leeft.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lVMhEAI3pvg]

Telkens zich aanpassend aan: nieuwe ontwikkelingen, honger, rijkdom, oorlog, stilte, monnik zijn, diverse huwelijken en kinderen, elke keer bijleren en dat op allerlei gebied. Ziek zijn en weer beter worden, van jager naar ontwikkeld mens. Trekkend over de hele aarde. Een leerling van Boeddha, ver voordat Jezus kwam. Hij liet zelfs doorschemeren dat hij Jezus was geweest. Een eenvoudige man, waar vele verhalen over zijn geschreven die niets met de waarheid te maken heeft: zoals hij zegt.

Als je deze film ziet, dan begrijpt je wellicht je ziel. Want ook je ziel heeft veel meegemaakt. Zich telkens aanpassend aan het nieuwe leven dat je besloot te leven. Als je het leven vanuit je Ziel bekijkt is er geen enkele reden om je te haasten.

Hoe kun je als mens alle tijd hebben? Door te beseffen dat je ziel ook alle tijd heeft! Eeuwen en eeuwen, lukt het je niet in dit leven dan in een volgend leven. Of over een paar jaar. Je bent als een kind in een snoepwinkel, er is zoveel te beleven! Tv, radio, telefoon, feest, krant, internet, boeken, tijdschriften, sport, familie, vrienden, kinderen, en o ja, ook nog je werk misschien.

Kijk elke dag wat voor jou het belangrijkst is. Maak je wereld kleiner in plaats van groter. De wereld gaat door, ook zonder dat jij je er mee bemoeit. Wil je een innerlijk groeiproces, een dimensie hoger komen in je bewustzijn, innerlijke ontwikkeling, mediteren, licht sturen naar mensen die het nodig hebben? Geweldig, maar neem daar dan ook ruim de tijd voor.
Een workshopje hier, een lezing daar. Dat zijn slechts nanoseconden voor je ziel, die helpen je niet om innerlijke rust te krijgen. Ze brengen soms zelfs nog meer onrust. Je Ziel wil ruim de tijd hebben voor verdieping. Met een hoger bewustzijn en meer innerlijk ontwikkeld uit dit leven weggaan, dan dat je Ziel gekomen is.

Hoe kunnen je creativiteit, je gaven, je kwaliteiten en je mogelijkheden worden ingezet of verder ontwikkeld worden als je geen tijd hebt? Grote geleerden, schilders, beeldhouwers, schrijvers, uitvinders, ze kunnen alleen maar resultaat hebben als ze zichzelf tijd gunnen! Ofwel tijd nemen…

Weet: tijd bestaat niet, het is een illusie! Wij mensen hebben de tijd gemaakt, zelfs belangrijk gemaakt. Zo belangrijk dat het ons ongemerkt in de greep heeft gekregen! Maar alles dat de mens maakt, kan teniet worden gedaan, dus ook geen tijd hebben.

Leef naar het ritme van je ziel. Zodat je de rust hebt om de juiste beslissingen te nemen, om innerlijk verder te komen. Leef alsof je eeuwen tijd hebt!

Veel liefdevolle tijd toegewenst,

Daisha

Elke zondagavond presenteer ik het programma ‘Zielentaal’, live te beluisteren om 21.00 uur via www.radiomerlijn.nl en de hele week via Uitzending gemist!

Gewijzigd op 26/02/2017

2 Responses to “Je Ziel heeft alle tijd…”

 1. MK

  Altijd weer neem ik de tijd om in alle rust je blog te lezen.
  Altijd weer to the point en geen humbuk.
  Je schrijft vanuit je ziel en ik lees het, en nog eens en nog eens of ik eeuwen de tijd heb,…..

  Ga zo door Lieve Daisha,…..Mooi! x

 2. Richard

  Hoi Daisha, Ik heb de film “The Man From Earth” naar aanraden van jou gehuurd en bekeken. Echt een heel bijzondere film die je aan het denken zet. Het lijkt alsof, behalve naast de technologische ontwikkelingen, er eigenlijk niet zo veel veranderd voor de mens. Dit is een film die je eigenlijk gewoon standaard in huis moet hebben. Ik ga ‘m zeker nog eens zien. Bedankt voor de tip!

  Groetjes van Richard

Reageren is niet mogelijk.