je Ziel vertelt…

Ieder mens heeft een unieke taak meegekregen in dit leven. Mijn taak is nimmer hetzelfde als die van jou, en jouw taak is niet die van mij. Ook al zou jij mijn taak veel beter kunnen uitvoeren, dan nog mag je mijn taak niet overnemen, het blijft mijn taak. Het terugkomen van je Ziel in deze wereld is niet omdat je in een vorig leven mislukt bent, het komt omdat je al die dingen die geleerd en gedaan moeten worden nooit in één of een paar levens afkrijgt.

Twee precies dezelfde Zielen bestaan niet

Het leven heeft altijd betekenis, ook al zie je dat niet meteen of helemaal niet. Ieder mens heeft een goddelijke taak meegekregen in dit leven. Maar je hebt meer meegekregen als mens zijnde: je zwakke en sterke kanten, je goede en minder goede kwaliteiten, je capaciteiten, maar ook je driften. Nu is de wereld groot en er is veel werk te doen. Gelukkig heeft niemand de taak de hele wereld te verzorgen, het zijn altijd deelgebieden. Je eigen stukje van de wereld in orde brengen is de taak van je Ziel. Maar hoe? Er zijn zoveel mogelijkheden en soms word je zo in beslag genomen door wat er allemaal op je pad komt, dat je soms niet meer weet wat te doen.

Onze lichamen hebben geen Ziel: onze Zielen hebben een lichaam! Ons lichaam is het voertuig van de Ziel, net zoals een auto je voertuig is. Je Ziel gebruikt dit lichaam tot de volgende incarnatie. Als het lichaam is opgebruikt, wordt het begraven of gecremeerd en de Ziel gaat verder met zijn weg. Je Ziel is in haar diepste wezen ook God zelf. Het is een deel van God en daardoor God. Daarom heeft de mens Goddelijke aspecten, zoals iets tot stand te brengen/scheppen, te kiezen, te bouwen, te vernietigen, Liefde en al het andere dat God ook heeft.

Het is onmogelijk voor de mens om zijn Ziel helemaal te begrijpen. De Ziel heeft vaak onverwachte dingen voor je in petto, waar een mens gewoon niet bij kan. Je Ziel is niet een op zich staand iets, het is een deel van alle andere Zielen samen. Doch iedere Ziel is weer uniek en onvervangbaar in het geheel der Zielen. Vandaar dat het belangrijk is dat alle Zielen met elkaar samenwerken om in ieder geval zichzelf te worden.

Doordat jij één deel bent, juist dat deel, van die éne Ziel bestaan er dus ook geen twee precies dezelfde Zielen. Het is zelfs onmogelijk: als je een hap van een appel neemt, dan is deze niet exact hetzelfde als de tweede hap die je neemt. Of als je een tak van een boom neemt, is deze tak niet exact dezelfde als de andere tak die je daarna van de boom neemt. Maar zoals die ene hap een deel is van de appel is die andere hap dat ook. Zo is het ook bij de takken, beiden zijn een deel van de boom.

Nimmer vervangbaar

Elke Ziel heeft in dit leven zijn of haar eigen functie. Ieder heeft zijn of haar eigen pad te volgen, je eigen doel te verwezenlijken, je eigen taak te verrichten. En elke Ziel heeft daartoe eigen capaciteiten en mogelijkheden. Je kunt daardoor niet door een andere Ziel worden vervangen. Daaruit vloeit voort dat Iedere persoon onvervangbaar is en een rol speelt bij de vervolmaking van de wereld. Ook al zou je betere kwaliteiten hebben dan ik om mijn huidige taak te kunnen vervullen, ik ben momenteel degene die dit moet voltooien. Mijn Ziel moet dit dus voltooien door mijn eigen rol te spelen in dit leven. Niemand kan een ander vervangen.

De Ziel gaat naar de wereld om zichzelf te reinigen en te verheffen tot een niveau hoger dan waarop ze was toen ze op de wereld kwam. De één doet dat met forse schreden en komt zo op een paar levels hoger terecht, de ander doet dat door slechts één leven hoger te komen.
Zolang je dus nog wel wat te leren hebt als Ziel, kom je als mens op aarde terug. Sommige beweren dat het kan afwisselen: mens en dan weer dier. Maar dat lijkt me erg onwaarschijnlijk. De Ziel van een dier kan zich goed ontwikkelen, maar wat zou de Ziel in het lichaam van een dier moeten met alle wijsheid die hij dan eventueel als mens had opgebouwd? Zijn kennis over de natuur, de wijsheid over allerlei zaken, etc.?

Levensadem

Je Ziel wil zich ontwikkelen en het Spirituele Pad volgen hier op aarde. Spiritueel zijn houdt in dat je bewust leeft, dat je achter de dingen kijkt. Dat je verder kijkt dan wat je ogen zien, beyond heet dat in het Engels. Dat je weet dat je een deel van het grote geheel bent, dat je het innerlijke, de essentie van alles kunt zien in plaats van er buiten tegen aan te kijken.
Het woord spiritualiteit komt van het Latijnse spiritus, dat levensadem betekent. De adem van het leven, de adem van dit leven, van jouw leven, van jouw leven hier op aarde!

Spiritueel leven betekent continu bewust zijn van wat er om je heen en door of in jezelf gebeurt. Telkens alert zijn, wakker zijn, de werkelijkheid zien, ervaren en accepteren. Wanneer je bewust leeft, spiritueel leeft, ben je continu met aardse zaken bezig. Het alert zijn houdt immers in dat je ziet wat er om je heen gebeurt en wat er door jou wordt gedaan.

Spiritueel leven is gelukkig zijn!

Door spiritueel te leven begrijp je de dingen die op je pad komen. Begrijp je de ander, heb je begrip voor jezelf. Begrip hebben is grip hebben op. Ofwel je doorziet het waarom en hoe. Vage dingen, die je niet begrijpt maken je onzeker, maken je ongelukkig. Door heel bewust te leven bereik je een staat van gelukkig zijn, die zelfs als er nare dingen in je leven gebeuren niet weggaat!

Spiritueel leven betekent dat je ziet hoe je verandering kunt aanbrengen, wanneer de situatie je niet gelukkig maakt. Je leeft vanuit jouw eigen vrije wil, niet vanuit een oerdrift, niet vanuit een impuls. Mocht de impuls er zijn, dan ben je je bewust dat je daarnaar handelt. Zolang je niet weet waarom (of zelfs dat) je zo gehandeld hebt, leef je niet bewust, leef je niet spiritueel!

Een gebeurtenis kan mij verdriet doen. Veel verdriet zelfs, maar het maakt mij niet ongelukkig. Tegelijkertijd dat het gebeurt ben ik me bewust dat het hoe en waarom ook een positieve kant heeft. Niets kan nog zo negatief zijn of er zit ook een positieve kant aan. Ik kan, als er iets dramatisch, traumatisch, vervelends, enzovoorts gebeurt kiezen om alleen maar het negatieve te zien of ik kan kiezen het positieve te zien en daarnaar gaan leven. Voor het laatste kies ik en van daaruit vloeit het gelukkig zijn!

Hebben gedachten invloed op onze aura?

Gedachten springen soms van de hak op de tak. Emoties gaan heen en weer, blij en vrolijk en meteen daarna verdrietig of boos. Dit veroorzaakt een onrustige aura. Je stoot daarmee niet alleen andere mensen van je af, zelf heb je ook geen houvast meer. Je hebt geen grip meer op jezelf. Be’grip’ is dan ver te zoeken!

Je gedachten hebben wel degelijk invloed op je aura. Ze kunnen ophopingen veroorzaken. Als je niet van jezelf houdt, jezelf stom of waardeloos vindt, dan vorm je in je aura energie-ophopingen. Bij andere mensen komen jouw gedachten dan via jou in hun aura binnen. De signalen die je dus zelf uitzendt, vragen aan anderen om ook zo over jou te gaan denken. Of om jou zo te behandelen.

Je Ziel geeft advies

Wanneer je een belangrijke vraag hebt, of je wilt maar je twijfelt of dat het beste voor je is, vraag het aan je Ziel!
Hoe? Zo doe je dat: heel belangrijk is om jezelf eerst te ontspannen. Door je op je adem te concentreren en je adem diep naar je buik te laten gaan ontspan je binnen een paar minuten. Dus helemaal gefocust op je adem zijn, en even blijven.

Je Ziel ‘praat’ via je lichaam, door diep en intens te ademen kun je voelen wat het beste resoneert met je Ziel!
Wanneer je je volkomen ontspannen voelt, neem je je vraag in gedachten. Terwijl je ademt, adem je de vraag in je lichaam. En voel dan waar deze in je lichaam resoneert, ofwel waar deze terecht is gekomen.

Hoofd: Bleef de vraag uitsluitend in je hoofd? Je hoofd, ofwel je verstand denkt het omdat anderen dit tegen je zeggen. Of het kan een programmatie van vroeger of van je omgeving zijn. Geen goed idee om datgene dat je wilde te gaan uitvoeren of te volgen.

Keel: Voel je het in je keel? En wat voel je, voelt het vrij of juist beknepen? Als het vrij voelt: ga het wereldkundig maken en luister naar je innerlijke stem! Wordt je keel dichtgeknepen, doe het niet. Het geeft je geen ruimte, ofwel je vrijheid wordt beperkt.

Hart: Voel je het intens in je hart? Krijg je een warm gevoel in je hartstreek? Helemaal prima! Je bent er zo mee verbonden dat het je geen moeite zal kosten om het te verwezenlijken. Het geeft je ruimte en vrijheid!

Maag: Voel je het in je maag? En wat voel je? Je maag heeft met macht en machteloosheid te maken. Voelt het zwaar op je maag, dan zal je op je tenen moeten lopen. Iets of iemand krijgt dan macht over je. Kies liever iets anders, dus doe deze oefening dan nog een keer.
Voel je je krachtig, dan geeft het je energie, het geeft je wilskracht, het maakt je zeker!

Buik: Resoneert je buik op je vraag? En voelt het als spanning? Dan is het meestal door anderen ingegeven. Het kan de bedoeling zijn dat je het niet alleen doet, maar met iemand of anderen samen.
Voelt het bevrijdend, is er een vibratie, krijg je vlinders in je buik? Doe het! Je leven gaat weer stromen en liefde zal je pad kruisen!

Knieën en/of onderlichaam: Voel je het als knikkende knieën? Dan vraagt het nu teveel van je. Kijk eens of je je beter op iets anders kunt focussen. Bij een vervelend gevoel in je knieën of in je onderlichaam moet je teveel concessies doen.
Voelt het sterk in je basis, je benen, enz. Ga het dan vastberaden verwezenlijken, het biedt je stabiliteit, een vaste basis in je leven!

Veel succes!
Lieve groet,
Daisha

P.s: Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 09/01/2020

Reageren is niet mogelijk.